In this Light

Kauneusblogi

Luku 32.

15.5


Voisin veikata, että kovin monella ihmisellä ei kuki luovuus pukeutumisen suhteen näillä keleillä. Vaikka rakastankin kirpakkaa pakkasilmaa, loppui minunkin huumorintaju sekä luovuus useampana päivänä bussin, joka saapui aina vähintään kaksikymmentä minuuttia myöhässä, odotteluun. Sain tarpeekseni palelemisesta ja päätin tehdä täsmäiskun H&M:n miesten osastolle, kun muistin jonkun kirjoittaneen sieltä löytyvän lämpimiä neuleita. Ja niin löytyikin!

Villatakki mallia papparainen rikkoi spontaanin ostamattomuuteni, maksoin siitä vain viisitoista euroa. Se on lähes sataprosenttisesti lampaanvillaa, mukana on myös kahdenkymmenen prosentin osuudelta polyesteria. Ja se on lämmin! Ja ihanan pappa, harkitsen nahkapaikkojen ompelemista kyynärpäihin. Reinot löytyvät, vielä tarvitaan pappakotsa, viikset, piippu ja kävelykeppi, niin katu-uskottava pappalook olisi valmis.

Mutta papoista takaisin aiheeseen, nimittäin vaikka neule onkin mitä mainioin, minut valtasi sitä ostaessa hirmuinen kiukku. Miksi miesten osaltolta löytyy lämpimiä villaneuleita, mutta ei naisten? Nimittäin miesten puolella näin vaikka kuinka paljon oikeasta villasta tehtyjä neuleita, naisten neuleiden huutaessa jo kaukaa akryylipitoisuuttaan ( tosin, en kyllä katsonutkaan kaikkia naisten neuleita läpi, sillä Heidi löysi H&M:ltä jotain, minkä olemassa olemiseen en olisi ikipäivänä uskonutkaan ). On se vaan epäreilua, taidankin tästä lähin tehdä neuleostokset vallan miesten puolelta, sillä kaulassa keikkuva huivikin on alunperin miesten osastolta ostettu, koska naisten puolelta ei vaan löytynyt tarpeeksi hyvistä materiaaleista tehtyä huivia.

14 Kommentit

  1. Mä olen pohtinut tota samaa, ilmeisesti niin kauan kun naiset ostaa sitä muovia niin sitä sitten tuotetaan, pitäis äänestää jaloilla?
    Viikonloppuna kattelin, että olivat saaneet miesten osastolle ihan sitä itteensäkin (100% villaa) taas. Mä odottelen, että Dressmannin ale alkaa ja käyn sit hakeen sieltä niitä niitten merinoita, oli meinaan laadukkaan oloisia (joskin niitä joutuu vähn tviikkaamaan, on meineen iso mitoitus).

    VastaaPoista
  2. Prefecta, nimenomaan! Mä äänestin sillä, että ostin miesten puolelta, muoviin en sorru neuleissa :D Ja hmm, millaisia neuleita sä siellä Dressmanissa tsiikailit, täytyneeköhän itsekin tehdä sinne "ostan mukamas miehelle lahjan"-kierros :D

    VastaaPoista
  3. Mä oon jotenkin ehkä vaihtolämpöinen tai jotain mutta oikeesti mun lämpimin paita on abihuppari 2002. Hyvin pärjää vaikka hihattomalla paidalla jos on toppatakki ;D Ja siis bussipysäkkipönöttäjä oon minäkin.

    VastaaPoista
  4. Postasin taannoin (http://blandad.blogspot.com/2010/11/newbies-and-oldies.html), että löysin vintiltä miesten neuleen, joka jäi vähälle käytölle (musta-harmaa). Otin nyt asiaksi sen käytön ja voi ihanuus että se on lämmin, vaikka siinä on vain puolet villaa, toiset sitten sitä akryylia. Mukavuustekijää lisää, että se on sopivasti väljä ja hihatkin liian pitkät.

    Mies on ehkä kuluttajana vaativampi, vaikka vastaavasti miesten vaatteet on malliltaan yksinkertaisempia. Ehkä miehille suunnataan jytympää kamaa, koska muuten ne ei ostais ollenkaan? Naiset ostaa useammin ja helpommin ja kaikki ei välitä niin materiaaleista, kunhan on vain nätti (ja edullinen)?

    H&M on kuitenkin noista ketjuliikkeistä sieltä paremmasta päästä, sillä kun etsin sitä neuletakkiani, niin esim. Lindex ja Seppälä oli ihan toivottomia. Akryylia toisensa perään, ja vielä huonolaatuista ja halpaa karheaa sellaista.

    VastaaPoista
  5. mä olen suosinut henkkiksen miestenosastoa lähinnä kaulahuiviostoksilla, pitääpä tsekata neuleetkin sitten. samaa mieltä kyllä heidin kanssa, kyllä seppälä vie reippaasti voiton tekokuitukisassa. suorastaan kuulen sähkön rapisevan neulevaatteissa, kun astuu kauppaan... yleensä nykyään jätän siis välistä.

    VastaaPoista
  6. ^sama homma, en muista koska oisin ostanut Seppälästä yhtään mitään. Tällä viikolla muuten mietin, että KappAhl on kanssa sellainen paikka, jossa kaikki kuitu ei ole muovia, Lindexillä sitä on paljon enempi.

    Ja siis Dressmanilla on ollut nyt iso värivalikoima niitä merinoita. (Ja on siellä hyviä epävärejäkin ;P) Telkkarissakin mainostaavat noita.

    VastaaPoista
  7. Hmm... täytyyki varmaan käyä vilkasemassa sitä miesten osastoa ja Dressmannia ku tuntuu ettei tarkene sitte millään

    VastaaPoista
  8. Heippa! Nahkapaikoista tulikin mieleeni, että sinä ammattilaisena mahdat tietää, löytyykö Eurokankaasta miten hyvin nahkaa, mustana tai valkoisena? Entä millaisissa metrihinnoissa mahdetaan liikkua, noin suurinpiirtein? Ihan hukassa olen, kun en oikein yhtään näistä kangasjutuista tiedä, olisi ihanaa jos opastaisit tietämätöntä :)

    VastaaPoista
  9. Näillä keleillä vaatteiden mukavuus ja lämpöisyys menee ulkoäön edelle. Itse ainakin valitse kaapista ne parhaimmalta tuntuvat ja lämpöisimmät vaatteet.

    VastaaPoista
  10. Norsis, mä en todellakaan pärjäisi tuollaisella varustuksella :D Mutta jokainen meistä on yksilö, toiset palelee herkemmin kuin toiset :)

    Heidi, mullakin on entuudestaan ihan ok:sti neuleita, mutta kun ne on niin paksuja ja ahdistavia! Oli siis ilo hankkia vähän ohuempi, mutta silti lämmin neule :)

    Tuo on varmasti totta. Miehet ovat aika tarkkoja siitä, mitä ylleen pistävät, ainakin omani suosii mielummin laadukkaita juttuja, kuin kävisi H&M:llä shoppailemassa. Niin se varmasti menee, naisille täytyy olla valikoimaa ja paljon, mieluiten myös halpaa jolloin materiaaleista pihistetään, ja tämä osaltaan luo oravanpyörän siihen uuden jatkuvaan ostamiseen, kun huonot matksut eivät vaan joko kestä tai toimi!

    Ja joo, joistakin vaatteista näkee jo rekissä, kuinka ne ovat alkaneet nukkaantua, toisaalta hyvä niin, koska silloin jo tietää, ettei sitä kande ostaa!

    Tiiti, silloin Berliinissä kun etsin olosuhteiden pakosta kaulahuivia, oikein yllätyin siitä, kuinka naisten puolelta ei löytynyt yhtään lämpimän oloista huivia, kun taas miesten puolelta sellaisia löytyi! Mä en ole Seppälässä käynyt vuosiin, joten en osaa heidän neuleistaan sanoa mitään, enkä hirveästi kyllä Lindexilläkään ole neuleita kytännyt :D Mutta kandee ehdottomasti tsekata ne Henkkisten miesten osaston neuleet, tää on ihanan ohut, mutta samalla lämmin!

    Prefecta, no en mä kyllä Kappahlissakaan oo kovasti vieraillut, ilmeisesti pitäisi :D Mutta joo, ehdottomasti täytyy siellä Dressmanillakin piipahtaa, niistä neuleista voisi tehdä sellaisen rennon, oversize-neulemekon :D

    VastaaPoista
  11. Sonja, suosittelen lämpimästi :)

    Ilmapallomatka, Niin se menee :) Mulla tosin on se ongelma, että mulla on sellaisia todella paksuja ja kankeita villatakkeja, jotka ovat ihan mahdottomia takin alla, valitettavasti. Se sellainen tönkkötopattu fiiliskään ei ole se kivoin asia, siksi huolisin mieluiten muutaman ohuen, mutta lämpimän villakerroksen vaatekaappiini lisäslämpöä tuomaan :)

    VastaaPoista
  12. Jenni, minkä suurista nahkapalaa tarvitset? Mä lähtisin etsimään nahkaa ihan kirppikseltä vanhojen nahkatakkien tms. muodossa, toinen vaihtoehto nahkan löytämiseen on ihan tukkuliike, tosin en kyllä niiden suhteen osaa neuvoa, kun en ole koskaan moisessa vieraillut. Mutta meillä oli koulussa nahkakurssi ja muistaakseni opemme haki ne nahkat Tampereella olevasta tukusta :) Keinonahkaa toki kangaskaupoista löytyy :)

    VastaaPoista
  13. Juuri näin! Arrrrrgh. Itsekin ostin vähän aikaa sitten harmaan, ohuen villapaidan H&M'n miestenosastolta, ja se on ollut suuressa käytössä :) Turha naistenosastoa enää edes koluta..

    Niin ja nahkapaikat kyynärpäissä = LUV.

    VastaaPoista
  14. Bubble, Tuo on niin totta, miehille kun on niin paljon paremmat matskut! Ja hain pukumiehen alesta jätti-ison villapaidan joka pienin muutoksin menee mulla mekkona :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow