In this Light

Kauneusblogi

Luku 316.

lumene1 lumenebb5

Kohta saammekin innostua kauneusrintamalla cc-voiteista, ellei tämä bb-buumi ole aiheuttanut totaalista kakskirjainyliannostusta. Itse suhtaudun hyvinkin ilomielin bb-voiteisiin, vaikka niiden lupaus monitoimi-ihonhoitotuotteena onkin ehkä kysenalainen. Olenkin sitä mieltä, että kyseessä on useimmiten sävyttävä päivävoide tai rehellisesti sanottuna pelkkä meikkipohja. Mutta mikäs siinä, varsinkin kun tiedostaa ettei odota kuuta taivaalta.

Viime viikolla oltuani vanhempieni luona kylässä, äitini tarjosi minulle Lumenen bb-voidetta, joka oli hänelle itselleen turha, oli kuulemma tullut tilaajalahjana. Äitini ei käytä meikkiä eikä noin muutenkaan kyllä rasvoilla lotraa ja siitä huolimatta, tuon 60-vuotiaan iästä voisi helposti pyyhkiä kymmenenkin vuotta pois! Tämä kyllä välillä mietityttää, että onkohan tämä kaikki rasvaus ja puunaus tarpeen, siis voiko itseään huoltaa liikaa? Vai sanotaanko tästä flikasta 60-vuotiaana, ansiokkaan rasvauksen ja puunauksen ansiosta, että kakskyt vuotta helposti iästä pois?

Päätin ainakin kokeilla, miltä voide tuntuisi. Voide levittyi hyvin, siinä oli raikas tuoksu. Voide oli yllättävän peittävää, mielestäni hyvin meikkivoidemaista ja loihti kasvoille utuisen samettisen ilmeen. Laitoin alle kevyen kosteusvoidekerroksen, teoriassa se olisi voinut mennä ilmankin sillä ihoni kosteustasapaino on tällä hetkellä erittäin hyvä. Voide säilyi yllättävän siistinä koko päivän. Mutta ei meistä vaan tullut ystäviä. Ei, vaikka voiteessa oli mukava koostumus, suojakerroin kohdillaan ja suomalaista tuotetta olisikin ilo suosia.

Ensiksi, tuote oli inan liian tumma minulle, vaikka sävy olikin vaalein. Toiseksi, mielestäni voide oli omiin unelmien meikkipohja-tarpeisiini nähden liian paksu. Kolmanneksi, koska tuoksu. Tiesin jo tuotetta levittäessäni, että ongelmia on tiedossa, ihoni ei useimmiten tykkää lisätyistä hajusteista ja niin sen vain totesin iltapesun jälkeen, iho punoitti ja muutama, uusi näppyrykelmäkin oli keksinyt puskea esiin. Hajusteet ja liian hoitavat ainesosat saavat ihoni kukkimaan, alan ymmärtää sen päivä päivältä paremmin.

Mutta tämä on mainio voide heille, jotka tykkäävät peittävästä jäljestä, eivät ole kalkkilaivan kapteeneja ( täytyy kyllä sanoa, että suomalaiseksi tuotteeksi se vaalein sävy on yllättävän tumma ja niin, emmehän me finskit mitään vaaleita olla, ei! ) eivätkä reagoi hajusteisiin.

Ja ai niin, ylimmissä kuvissa vasemmassa voidetta on levitetty kasvojen teistä katsottuna oikealle puolelle. Oikealla voidetta on taas koko kasvoilla. Peittokyky on todellakin mainio!

8 Kommentit

  1. Halusin kyllä pitää tästä mönjästä, mutta minullekin tuo sävy on aivan liian tumma jopa kesäaikaan ja vaikka ihoni ei hajusteista ole moksiskaan, INHOAN tuota hajua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä kyllä tykkäsin siltä, miltä tuote tuoksui mutta ihoni taas ei :( Sä ootkin sitten todella vaalea, mulle toi vaalein sävy voisi kyllä kesällä mennä. Tosin, mä oon kesäisinkin aivan kalpea kaulastani, joten näytän luonnostaankin ehkä vähän hassulta väritykseni puolesta :D Mutta en kyllä ymmärrä, miksei Lumene tehnyt tästä vielä yhden vaaleamman sävyn! :( Ootko sä muuten löytänyt bb-voiteista itsellesi sopivaa, jos kriteerinä on sävy?

      Poista
    2. Eipä ole sopivaa tullut vastaan. :( Olen perinyt vaalean ihoni isoäidiltäni, jonka tarkkaa sukutaustaa en tiedä. Kuulemani perusteella hän näytti nuorempana peri-irlantilaiselta kuparinvärisine hiuksineen, kirkkaanvihreine silmineen ja pisamaisine kasvoineen.

      Aivan loppukesästä (viikko lämpöaaltoisessa Keski-Euroopassa rusketti jopa minua) meikkivoide olisi voinut pohjaiholle sopiakin. Nimenomaan pohjaiholle: minullekin kun tuppaa pisamia niin paljon, että mikä vaan värivoide näyttää silloin auttamattoman tunkkaiselta.

      Poista
    3. No voi harmi paikka :( Vinkkinä muuten, Diorilla on todella laaja sävyvalikoima meikkivoiteissa, ainakin Nudessa oli todella vaaleitakin sävyjä! Noissa bb-voiteissa taitaakin olla trendinä tarjota vaan muutamaa sävyä, tietty aasialaisissa voiteissa voisi olla sitten vaaleitakin sävyjä?

      Poista
  2. Mulla on yleensä sama ongelma noiden BB-voiteden kanssa, ne ovat auttamattomasti liian tummia (nyt etenkin kun hiukseni ovat taas vaaleat, olen hyvin tarkka meikki/värivoiteista. en todellakaan halua muistuttaa Tuksua). Sain näytteenä L'Orealin voidetta ja se on mielestäni ollut tarpeeksi vaalea. Tänään ostin sitten koko tuubin ja toivon, että pidenpiaikaisessa käytssä se on edelleen yhtä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en olekaan testannut kuin tätä, Estee Lauderia ( josta kyllä tykkäsin! ) ja Lorkkua. Lorkusta avaan sanaista arkkuani myöhemmin, se oli aika yllättäjä! Mutta joo, nyt vielä kun on se aika vuodesta käsillä, kun oon kalpeimmillani, tuntuu jokainen värillinen voide epäsopivalta :( Ja kun on vielä se, että kaula on hirmuisen vaaleampi kasvoihin ja dekolteehen nähden, niin valitsepa sitten oikea sävy..:D Ja joo, liian väriä antava voide ei välttämättä ole vaaleaveriköille se parhain ratkaisu :D

      Poista
  3. Mua ihmetyttää noin muutenkin Lumenen meikkivoiteitten sävyt, sillä aina se vaalein on mulle (ja monille muille kanssasisarille) liian tummaa. Tämän BB:n kanssa sama homma, tosin nyt Egyptissä oltuani, se on hetken verran liian vaaleaa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan ihmeellisiä kyllä ne sävyt joskus! Diorilla on aika hyvä sävyvalikoima meikkivoiteissa. Kuten Sallallekin kommentoin, niin taitaa noissa bb-voiteissa olla trendinä tarjota vaan muutamaa sävyä, joka sitten sopii tai ei sovi. Aasialaisissa bb-voiteissa voisi olla niitä vaaleitakin sävyjä, mutta mun kärsivällisyys ei riittäisi siihen, että tilaisin niistä näytteitä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Follow