In this Light

Kauneusblogi

Luku 434.

Jane14 Jane2 Jane5 Jane13 Jane10 Jane15

Viime postauksessa kerroin uudesta suosikkityövälineestäni meikkipohjan teossa ja samalla sivuutin sitä seikkaa, ettei tuo suosikkiväline eli meikkimuna valitettavasti ole aina käytössä. Koska aamut ovat välillä vaan niin kiireisiä. Silloin jokainen minutti on hyötykäytössä ja jos aikaa jää, hyödynnän sen kiireettömään ulkovaatepukeutumiseen ^_^

Kiireaamuina minulla onkin eräs tietty meikkipohja, jonka puoleen käännyn. Ihan jo siitäkin syystä, että sen levitys on nopeaa. Ja tarvittaessa sen voi levittää julkisessa kulkuvälineessä, jos siis kantti vain kestää kanssamatkustajien mielensäpahoittamiset! Parasta onkin osua esimerkiksi junassa istumaan samaan loossiin toisen julkisissa kulkuvälineissä meikkaajan kanssa.

Tämä kiireaamujen suosikkini on Jane Iredalen puristemineraalimeikkipohja. Kuten huomaa, on mineraalipuuteri ollut kovalla käytöllä, pannun pohja paistaa jo. Oma sävyni on warm sienna, sävykartalla lämpimään taittava medium-sävy. Koen monet vaaleat sävyt liian kalkkilaivan kapteeni valkoisina ihoni sävyyn nähden, vaikka suhteellisen vaalea olenkin. Ihoni on tällä hetkellä muuten jo aika hyvässä kunnossa, mutta muutamat finniarvet vaan paranevat niin pirun hitaasti! Ihoni on myös taipuvainen punoittamaan ja se on ehkä aavistuksen pohjasävyltään kuitenkin punaiseen taittava, kuin keltaiseen?

Olen kokenut tämän puristepohjan levitykseen parhaimpana Jane Iredalen oman Handi-siveltimen. Olen kokeillut levitykseen The Body Shopin kabukia, Kicksin Shiseido-kopiota ja BareMineralsin viistosti leikattua kabukia. Ja kyllä tuo Handi vaan hoitaa homman kotiin! Levitystekniikkana toimii parhaiten merkin itsensä suosittelema "maalaaminen", tätä ei perinteiseen tapaa pyöritellä iholle vaan siveltimellä vedetään vetoja, ylhäältä alaspäin.

Puristepohjan peittävyys on ja ei ole hyvä. Pahimpina ihoaikoina koin, ettei tämä pohja yksinkertaisesti toiminut niin yhtään! Nyt, kun peitettävää on vähemmän, saan arvet suhteellisen hyvin peittoon yhdellä tai maksimissaan kahdella kevyellä kerroksella. Yleensä kerrostan erillisellä peiteainesiveltimellä puristepohjaa niihin kohtiin, jotka kaipaavat vielä enemmän peittoa. Ja tämä on ihan ykköstuote silmänympärysiholle!

Meikkipohja pysyy suhteellisen nättinä koko päivän, nyt kun olen löytänyt itselleni toimivat ihonhoitotuotteet olen huomannut meikinkin pysyvän niiiin paljon paremmin! Jos muistan, jossain vaiheessa päivää otan esiin puuteripaperin aka wc-paperipalan ja hoitelen kasvojen t-alueen kuntoon. Meikkipohjalle luvataan 20 SPF sekä jopa 40 minuutin veden hylkivyys! Siitä huolimatta tämän poispesu on helppoa ^_^

En vain ole aivan varma, tukkiiko tämä ihoani, mineraalimeikeillä saattaa olla lievää tukkimisefektiä? Joka tapauksessa tykkään välillä pitää puristepohjasta välipäiviä, olenkin sitä mieltä että samaan aikaan kannattaa korkattuna olla useampi meikkipohja joita voi vaihdella ihon kunnon ( ja ihan yleisen fiiliksen )mukaan! Ja välillä on hyvä antaa ihon hengittää ja pitää meikitön välipäivä.

Tämä ei muuten ole sellainen perinteinen mineraalimeikkipohja, joka koostuu pelkistä mineraaleista vaan tässä on mukana mm. silikonia ( peräisin hiekasta), plankton-, levä-, mänty- ja granaattiomenauutetta. Saatan kyllä tykätä aavistuksen enemmän näistä uutteilla rikastetuista mineraalipohjista, kuin pelkkiä mineraaleja sisältävistä. Perinteiseen mineraalipohjaan verrattuna tämän levitys sujuu sukkelaan ja ehkä iho on jotenkin, kosteutetumman oloinen?

Hassu juttu on muuten se, etten alkuun tykännyt tästä yhtään ja olinkin jo sitä mieltä, että taas yksi hutiostos, ostin tämän syystalvella 2013 ( tuo kaunis ruusukultainen rasia onkin joulun 2013 LE-rasia!). Koin, etten saanut puristepohjalla tarpeeksi peittävää jälkeä ja puristepohja joutui lopullisesti jäähylle myös senkin takia, että se jäi aurinkoloman jälkeen väärän sävyiseksi. Tulin kuitenkin nyt loppusyksystä tätä uudelleen testanneeksi Lindan inspiroimana ja täytyy sanoa, kyllä kannatti! Siitä asti puristepohja on ollut osa kiireaamujani ja täytyy kyllä myöntää, myös aika monena kiireettömänä päivänä olen löytänyt itseni Handi kädestä!

11 Kommentit

  1. No mutta onpa että kokeilit uudelleen, ja tykästyit! :) Mä myös olen sitä mieltä että tämä kehittyy paljon nätimmin kuin perinteiset mineraalipohjat (tai siis ne parin ainesosan), eikä tämä ärsytä omaa ihoa samalla tavalla. Mutta hei, tuo ruusukultainen rasia on niiiiin kaunis. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joskus on hyvä antaa toinen mahdollisuus :) Hyvin myös tulee itsekin huomattua, että joku tuote toimii paremmin toisenlaisella iholla, nyt kun on tätä iho-ongelmahistoriaa kertynyt :D Totta muuten tuokin, eipä tämä niin ärsytä ihoa, niitä perinteisiä mineraalipohjia kun joutuu välillä työstämään ja buffaamaan aika paljonkin iholla, tämä levittyy niin näpsäkästi!

      Rasia on kyllä kaunis ^_^ Tykkäsin muuten viimeisestäkin LE-rasiasta ja jopa harkitsin sen hankkimista kesäsävyä varten..mutta sitten iski piheys :D

      Poista
  2. Vasta opiskelen minaraalimeikkien käyttöä. Kaikkein vaikein mielestäni juurikin meikkipohja. :)

    Iloista viikkoa Salka. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä merkki sinulla on opettelussa? :) Mullakin kesti mineraalien kanssa sinuiksi pääseminen aika kauan, alkuun annostelin liian reippaasti :D Mutta kyllä se siitä lähtee ja täytyy kyllä sanoa, itse tykkään todella paljon mineraalimeikkien helppoudesta :)

      Ihanaa viikkoa myös sinulle <3!

      Poista
    2. Bare Minerals ja en vaan oikein osaa, kun olen tottunut nestemäisiin meikkivoiteisiin. Ja sitten en ymmärrä sitä, että mineraalimeikkisarjoissa on nestemäisiäkin meikkivoiteita. Eli kohdistan mineraalisanan niin vahvasta irtopuuterimaiseen mineraalimeikkiin. :)

      Sydämellistä ystävänpäivää Salka <3

      Poista
  3. "Parasta onkin osua esimerkiksi junassa istumaan samaan loossiin toisen julkisissa kulkuvälineissä meikkaajan kanssa." Ahhahhaa, repesin... En itse meikkaa julkisissa mutta musta on ihanaa, jos näen jonkun niin tekevän. Supermielenkiintoista - ja minusta myös jotenkin rauhoittavaa katsella sitä. Yritän kyllä vakoilla diskreetisti ja kuvittelen tässä onnistuvanikin, mutta jos olen väärässä, niin pahoittelut teille julkimeikkaajille & toivottavasti pidätte pintanne <3

    Ihana huulipuna ja sopii sinulle tosi tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiva kuulla, että kaikki eivät ole julkisissa meikkaajia vastaan :D En yleensä julkisissa meikkaa, mutta jos esim. torkuttaa liikaa, voi joutua turvautumaan siihen ratkaisuun :) Mulle on vaan jäänyt Metro-lehden tekstaripalstalta sellainen fiilis, että junassa ( tai julkisissa ylipäänsä ) pitää istua kuin kirkossa, näin kärjistetysti :D Mutta on mulla myös ihan henkilökohtainen, mukava kokemus, kun kerran lisäsin huulipunaa, vastapäätä istuneet vanhat ladyt innostuivat kehumaan sen sävyä ja taisivat itsekin kaivaa huulikiiltonsa esille ^_^

      Ja kiitos punakehuista! Olen ostanut sen iHerbistä, se on Colorganicsin Organic Hemp Seed Lipstick sävyssä black cherry. Ihan pätevä tapaus ja tuolla merkillä onkin hurja sävyvalikoima :)

      Poista
    2. Haluaisinpa nähdä sen tyypin, joka sormet sauhuten näpyttelee Metro-lehden tekstaripalstalle... Ihanat ladyt junassa! Nyt joudun tarkistamaan edellistä lausuntoani - en minäkään lähde vessaan huulipunan laittamista varten, vaikka huulten julkinen punaaminen selvästi tuntuu paheelliselta :D Oi, just katselin noita Colorganicsin punia! Luin jostakin blogista, että iHerbissä on poisto-osasto - en ollut koskaan huomannut sitä, vaikka rakastan tonkia poisto-osastoja :D Siellä oli ihanan näköisiä Colorganicsin punia (ei black cherryä tosin, katsoin nyt uudestaan), mutta niiden käyttäjiltä saamat tähdet olivat yllättävän huonoja siihen nähden, että iHerbissä melkein mikä tahansa tuote saa 4-4,5 tähteä. Tuo tumma sävy sovii nimenomaan sinulle, kun sinulla on noin kauniit huulet, mun täytyisi tyytyä vaaleampaan. Mutta koostumus näyttää sellaiselta joka mielestäni sopii itselleni parhaiten: peittävältä ja kuivahkolta, ei liukkaalta ja ohuelta. iHerbistä löytyneen kuvauksen perusteella tuo sinun sävysi ei kuitenkaan ole matta... Täytyypä tutkia tarkemmin nuo Colorganicsin punat, kiitos vinkistä!

      Poista
    3. http://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/2013/10/luku-358.html

      Tässä muuten ihan oma postaus huulipunasta :) Tosiaankin mikään kovin pitkäkestoinen tapaus se ei ole! Mielestäni puna tuntuu kuitenkin aika "vahamaiselta", ei siis mitään sellaista ohutta liruakaan..mutta ei niin kuivaa, kuin esim. Zuiin punat-jotka mulla muuten kökkööntyvät tosi rumasti huuliin :(

      Hmm, täytyykin käydä kurkkimassa tuolla herbissä, muistaakseni tuolloin 2013 punalla ei ollut ylipäänsä montaa arvostelua..tai sitten en niitä juuri lukenut :D Tuo sävy oli silloin niin uniikki, että päätin sen tuolta hankkia ja ei tuo incikään vaikuttanut miltään "pahikselta" :) Nyt vaan postikulujen nousun takia en ole nokkaani herbin suuntaan kääntänyt, tosin huulipunien tilailu saattaisi olla nykyään edullisempaa..? Tosin jaksaako sitä sitten vain yhtä punaa lähteä tilaamaan, eipä tainnut tuota merkkiä Euroopan sisältä saada..

      Näissä kuvissa olen muuten rajannut huulet aavistuksen yli ja toisella puolen olikin kriisin poikasta ilmassa, mutta kuvakulman ansiosta se ei näy :D

      Mä muuten vuonna nakki ja kirves päällystin yhden pöydän Metro-lehden tekstareilla..^_^

      Poista
    4. Vastaillessani tuonne vanhaan postaukseen en muistanut kommentoida iHerbin postimaksuja. Mielestäni ne ovat viime muutoksessa lähinnä halventuneet entisestään (siis jos puhutaan kosmetiikasta eikä esim. elintarvikkeista). Ainakin jos pysyttelee tullimaksurajojen sisällä, on vaikea saada kosmetiikalla paketista niin painavaa, että joutuisi maksamaan postikuluja kahta dollaria enempää.

      Poista
    5. No mutta mukava kuulla, jos postikulut ovat kosmetiikalle maltilliset ^_^ Täytyykin käydä vaikka tekemässä ostoskorin täyttäminen, sitähän kautta ne postarit saisi parhaiten selville :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow