In this Light

Kauneusblogi

Luku 435.

talviapu2

Talvi, tuo haastavin vuodenaika iholle ja hiuksille. Tosin tämä nykyinen versio, en tiedä voiko sitä ihan talveksi kutsua, voin rehellisesti sanoa kaipaavani pientä purevaa pakkasta. Ajattelin kuitenkin vinkata omassa käytössäni hyväksi havaitsemastani shampoosta kuivalle päänahalle, sillä tiedä häntä millaiset paukkupakkaset tässä vielä ehtii saapua!

Viime kuussa Stockkalla oli kanta-asiakastarjouksena Cutrinin Sensitive tuotesarja, josta päädyin ostamaan tuon kuivalle päänahalle suunnatun pelastusshampoon. Ja voi pojat, pesun jälkeen on oikeasti tunne, kuin päänahka olisi kosteutettu! Toki tämän jäljiltä hiukset jäävät aavistuksen latistuneiksi, eli ohuelle hiuslaadulle tämä saattanee olla liikaa? Oma hiuslaatuni on aika karkea, aavistuksen jouhimainen, joten ihan mitään järkyttävää päätä nuolevaa lopputulosta en tällä shampoolla saa aikaan. Pesen hiukseni parin päivän välein ja käytän tätä joko kuuriluontoisesti tai sitten joka toisella pesukerralla, fiiliksen mukaan.

Cutrinin sensitive sarja on hajusteeton, eikä sisällä parabeeneja, väriaineita, mineraaliöljyjä ja silikoneja. Tuotesarja nojaa pellavauutteeseen, joka muodostaa hiuspohjaan suojaavan mikrofilmin-kuulostaa aika tieteelliseltä mutta tosiaankin, itse kyllä huomaan että päänahka tuntuu aivan erilaiselta ja sen eron huomasin ihan ensimmäisen pesukerran jälkeen!

Tuotteen inci on seuraavanlainen: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Laureth-5 Carboxylate, Sodium Chloride, Lauryl Glucoside, Glycerin,  Peg-7 Glyceryl Cocoate, Saccharide Isomerate, Allantoin, Linum Usitatissimum (linseed)seed Extract, Dicaprylyl Ether, Lauryl Alcohol, Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Samaan syssyyn onkin sopiva parittaa Doven Oxygen Moisture hoitoaine, joka lupaa kosteutetut mutta ilmavat hiukset. Olin itseasiassa katsonut noita Doven uusia hiustuotteita jo syksystä saakka sillä silmällä, uudet pakkaukset ovat yksinkertaisesti todella tyylikkäät. Ilahduin myös siitä, ettei inci sisältänyt välttelemiäni raaka-aineita ( vaikka onkin aikas synteettisen oloinen, täytyy kyllä myöntää etten ole vielä tämän tuotteen inciä "avannut" ) ja uteliaisuus tuotetta kohtaan kasvoi niin suureksi, että pakkohan se oli viime viikonloppuna ostaa kokeiluun! Takanamme on vasta parin pesukerran yhteinen historia mutta orastavan lupaavalta vaikuttaa. Jopa niin lupaavalta, että joudun varmaan myös ostamaan sen shampoonkin samasta sarjasta ^_^

Hoitoaineessa on mieto, raikas tuoksu, aavistuksen parfyymimainen mutta ei todellakaan mitään migreeniainesta! Ja todellakin, hiukset eivät tunnu raskailta pesun jälkeen, vaan ne ovat mukavan kuohkeat. Toki mielipiteeni voi muuttua tulevaisuudessa, kun yhteisiä pesukertoja on enemmän takana, voisinkin muistaa palata aiheeseen jossain vaiheessa takaisin!

Hoitoaineen inci taasen on tämä: Aqua, Cetearyl Alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Glycerin, Lactic Acid, Parfym, PEG-180M, Propylheptyl Ether, Silica, Sodium Chloride, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl cinnamal, Limonene, Linalool.

Jos välttelet silikoneja, huomaat varmaankin ettei hoitoaine ole sinun juttusi. Itse en ole hoitoaineissa silikonien välttelijä vaan ne ovat kyllä ehdoton juttu, jos haluan hiuksilleni siloitusta.

Miten muuten, silikoni hiustuotteissa, hyvä vai huono juttu?

4 Kommentit

  1. Nuo Doven hiustuotteet ovat aika hyviä ja tuoksuvatkin ihanalle. Tyttären takutkin siliää ja 10v halusi omat pullot Doveja. .)

    Eilen en kuumeelta jaksanut kommentoida enkä toivotella kenellekään ystävänpäiviä, mutta ystävänpäivähän on joka päivä. <3 Hyvää ystävänpäivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, jos sielläkin on tykätty :) Onko teillä myös shampoo? Tykkään itse, kun noissa tuoksu on aika maltillinen ja raikas, ei lainkaan katkuinen :)

      Ja ymmärrän hyvin, ettei kipeänä jaksa kuin tehdä pakolliset, kaunis kiitos toivotuksista ja todellakin, ystävänpäivä on joka päivä <3 :)

      Poista
  2. Mulla oli joskus Doven kosteuttava hiusnaamio, se oli ihan ässä! (Siitä on aikaa ehkä 10 vuotta...) Sitten sitä ei saanut enää mistään, joten se jäi. Myös värjätyille hiusille oli joskus tehohoitoainepusseja, ne oli todella hyviä. Tuota uutta Doven sarjaa voisikin testata. Mun kohdalla silikonit hiusten pituuksille ja latvoille on ok, päänahkaan ei :) Mulla on hento mutta hapsottava hiuslaatu, silikonit pitävät kurissa ja sileänä. Ei se kaikessa ole paha. Mutta päänahka kutisee silikoneista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa on tuollaiset Dovet kyllä jääneet vallan välistä, en muista yksittäisiä tehohoitoainepusseja mutta kuulostavat hauskalta formaatilta :D Tässä sarjassa muuten oli kosteuttava naamiokin, ihan vinkvink :) Tämän uusi kosteuttava sarja voisi olla ainakin hoitoaineen kohdalta sopiva hiuslaadullesi? Luulen, että shampoossa on silikoneja, tosin en muista, syynäsinkö sen inciä kuinka tarkkaan kun lähtökohtaisesti olin kiinnostunut hoitoaineesta ^_^

      Aika monella päänahka saattaa reagoida silikoneihin, mutta juurikin silikonista hoitoainetta pystyy käyttämään, itsekin pyrin valitsemaan shampoon silikonittomana ja sitten siihen hoitoaineeseen silikonit. Silikonittomat hoitoaineet jättävät hiukseni liian karheiksi :/

      Poista

Lähetä kommentti

Follow