In this Light

Kauneusblogi

Luku 454.

WP_20150403_11_48_22_Pro (2)


Minua kiinnostaa todella paljon lukea ja myös keskustella ihmisten ihonhoitorutiineista, ihonhoitorutiinit ovat itseasiassa itselleni sitä arjen luksusta! Rakastan sitä illan hetkeä, jolloin tulee aika pestä meikit pois, myös aamut ovat paljon kivempia kun saa kolisuttaa kosmetiikkapurkkeja. En tiedä, noissa hetkissä on jotain rentouttavaa. Ne myös tulevat ilman suurempia ajatusponnisteluja selkäpiistä, ehkä siinä piilee niiden hetkien viehätys? Saa vaan olla. Ajattelinkin nyt päästää teidät kurkistamaan kulisseihin, mitä aamuisiin ihonhoitorutiineihini kuuluu? Iltarutiineista tulee oma postauksensa jossain vaiheessa!

Sen jälkeen kun olen noussut sängystä, juonut lasin vettä, laittanut kahvit tulille ja pessyt hampaat, siirryn meikkipisteeni ääreen ( eli toisin sanoen palaan takaisin sänkyyn, meikkipisteeni virkaa toimittaa yöpöytä. Haaveissani on oma kampauspöytä ja sellainen minua odottaakin lapsuudenkodissani, jahka siihen vaan saa yhden jalan entisöityä sekä hankittua uuden peilin. Kampauspöytä myös vaatii enemmän tilaa, joten toivon mukaan ASP-tili tuottaa jossain vaiheessa isomman asuntosadon!) ja pistän töpinäksi.

  • Ensiksi puhdistan kasvot misellivedellä, nyt on käytössä jo kolmas pullo Garnierin kulttimainetta nauttivaa misellivettä. On se vaan hyvää ja edullista ( ilman ASP-kohtaa voisin ehkä kokeilla jotain kalliimpaakin misellivettä :D ), varsinkin tässä aamupesukäytössä! Olen aina silloin tällöin kokeillut kasvojen aamupesua vedellä sekä puhdistusaineella mutta se ei ole minun juttu. Vilukissana ajatus aamusuihkusta sekä kasvojen pesusta vedellä suoraan sanottuna ahdistaa! Olen myös huomannut, että kasvojen aamupuhdistus joko kasvo-tai misellivedellä on parantanut ihoni vointia, kenties sen oma suojavaippa säilyy silloin eheämpänä?
  • Tämän jälkeen kosteutan kasvot. Käytän joko seerumia tai kosteusvoidetta, nyt käytössä on L300 Fresh Hydration kosteusvoide normaalille ja sekaiholle. Ajaa hyvin asiansa, voisinkin ehkä tehdä tästä ihan oman postauksen?
  • Silmänympärysiholle käytän tottakai omaa tuotetta, tällä hetkellä sy-voiteen virkaa ajaa Lumenen Arctic Aqua syväkosteuttava silmänympärysgeeli. Olen iloinen, etten saanut voiteesta allergista reaktiota ja geelimäisten sy-tuotteiden ylimpänä ystävänä rakastan koostumusta, mutta en ole aivan varma, riittääkö tämän kosteustehot? RENin geeli tuntui kosteuttavammalta. Sopii kuitenkin meikin alle hyvin, ei lähde minulla rullaamaan alta. Edullinen hinta on myös hyvä juttu!
  • Nyt kevään saavuttua päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja hankin myös kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen. Aurinkosuoja pitäisi muistaa myös talvellakin, varsinkin jos ulkoilee. Teoriassa asian voisi ajaa myös suojakertoimellinen päivävoide, mutta halusin ostaa oman aurinkovoiteen, koska päivävoiteissa suojakertoimet eivät ole kokemuksieni mukaan kovinkaan suuria. Olen huomannut huulten ympärysihoni pigmentoituneen ja esimerkiksi oma äitini kärsii maksaläiskistä, on siis järkevää hankkia ihan kunnon suojakertoimella varustettu tuote. Päädyin tällä kerralla ostamaan Diego Dalla Palman DD Sun-Protective Coloured Cream SPF50 voiteen. Teoriassa suojakerroin 50 voi ehkä omalla kohdallani olla hätävarjelun liioittelua, mutta tuotteen ominaisuudet kiehtoivat Diegon aurinkotuotteista kaikista eniten-tämäkin vaatii ehdottomasti oman postauksensa!

Tämän rutiinin lisäksi minulla on myös toinen rutiini. Silloin, jos aamuisin nukuttaa liiaksi, skippaan KAIKKI yllämainitut ja siirryn suoraan kasvojen ehostukseen. Tiedän, osasta voi kuulostaa todella ällöltä se, että alkaa meikata suoraan yöpuhtaalle/-likaiselle iholle. Olen ylipäänsä aloittanut kasvojen aamupesun vasta myöhäisteininä, varhaisteininä muistaakseni meikki tehtiin suoraan kasvoille yön jälkeen ilman pesuja tai rasvauksia. Nyt tässä eräs päivä minulla oli sen verran kiire, etten ehtinyt tehdä kasvojen aamupesua vaan meikkasin suoraan yöpuhtaalle iholle. Oma ihoni on aamuisin yleensä aika seesteinen, ei rasvainen tai hikinen. Yllätyksekseni huomasin, että meikki tuntui sinä päivänä kestävän kauemmin hyvännäköisenä ja iho oli iltapesun jälkeen..jotenkin paremman näköinen kuin yleensä? Olenkin aina silloin tällöin skipannut aamupesun ja kosteutuksen, mutta mikään säännöllinen tapa se ei ole. Tykkään kuitenkin hoitaa ihoani mutta myös samalla kuunnella sen tarpeita. Tarpeiden kuuntelun oppiminen ei ole muuten mikään helppo juttu mutta se kannattaa, muuten saatat pahimmassa tapauksessa käyttää tyystin itsellesi sopimattomia tuotteita!






12 Kommentit

  1. Mä en kestäisi aamuja ilman naaman vesipesua! Tuntuu että en herää ollenkaan ennen kuin saan huuhdottua rähmät silmistä, joten aamupesu onkin ensimmäinen, mihin herättyäni suuntaan, ehdottomasti jo ennen aamupalaa. Joskus reissussa olen yrittänyt selvitä pelkällä puhdistusliinalla, mutta silloin tuntuu jäävän ihan mähmäinen olo koko päiväksi, iho rasvoittuu ja menee tukkoon. Niin ne on ihot erilaisia, ja tärkeintä kai tietää mikä itselle sopii :) Aamusuihkuista minäkään en vilukissana tykkää, etenkin hiusten pesu aamulla on mahdoton ajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelle muuten tuo aamupesu vedellä onkin ihan ehdoton juttu, itse onneksi pärjään miselliveden kanssa :D Saan onneksi silläkin rähmät silmistä pois, toki pahimpaan allergia-aikaan saatan huuhdella ainakin ne silmät vedellä :) Ja voihan sen ajatella myös niin, että kasvojen aamupesu vedellä herättää, tosin itse kyllä vaalin aamuihin sellaista lempeää lähestymistä, shokkiherätykset eivät ole yhtään mun juttu ^_^

      Poista
  2. Garnierin misellivedestä olen kuullut hurjana kehua ja on varmaankin hyvä? Aamuisin ja iltaisin puhdista, tosin aamuisin vain kasvojenpuhdistugeelillä suihkussa. :)

    Ihania unia Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Garnierissa on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde ja omiin tarpeisiini se on riittävä, tosin haaveilen kyllä jostain astetta luksuksemmasta tuotteesta ^_^ Arvostan Garnierissa myös sen sopivuutta herkkäihoisille, omat herkät silmäni eivät ole siitä moksiskaan, vertailukohtana Eucerinin misellivesi taasen tuntui ihollani ikävältä?

      Hih, sinä olet ilmeisesti aamusuihkuihmisiä, itsehän taas käyn iltaisin, koska ajatus aamusuihkusta saa minut jäätymään pystyyn :D Tosin, se voisi olla ihanan piristävä ja herättävä kokemus.

      Poista
  3. Mä ainakin viittaan kintaalla kaikenlaisille ulkoapäin tuleville kauhisteluille :D Jos huomaa että oma iho voi paremmin vähemmällä pesemisellä, se on aika vastaansanomaton argumentti. Minulla on yleisenä ihanteena tai pyrkimyksenä pestä itseäni mahdollisimman vähän, mutta aamulla en mahda mitään sille että haluan sen piristävän herätyksen. Joskus olen kyllä kokeillut tuota että aamulla meikkaan suoraan iltapesun jälkeisille kasvoille, eikä tulos ollut mitenkään huonompi. Misellivettä en ole vieläkään kokeillut, en ymmärrä miksi. Ehkä tuo Garnier tarttuu matkaan seuraavalla markettikäynnillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään liiaksi anna painoarvoa muiden ihmettelyille, mutta aina huomaan silti miettiväni "mitähän muut ovat tästä mieltä"-aspektilla ^_^ mutta en siis niin, että antaisin muiden mielipiteiden vaikuttaa :) Ihojakin on niin erilaisia! Oma ihoni kyllä tykkää vähemmästä vesipesusta, mutta huomaan myös sen miselliaamupesun kenties ehkä kosteuttavan enemmän ja ehdottomasti tuovan sitä freesausta! Ja riippuen vähän siitäkin, mitä on kasvoilleen illalla laittanut, nyt kun iho on ollut ns. kuivempi/seesteisempi, ei aamuisin vanulappuun juurikaan irtoa kasvorasvan jämiä tms. Ja esim. oma äitini, joka ei meikkaa, on hyvin huono puhdistamaan ihoaan/rasvaamaan ja hänen ihonsa on häkellyttävän hyvässä kunnossa, pieniä maksaläiskiä lukuunottamatta ( ja itse en koe niitä kenelläkään siis häiritsevänä tai ongelmallisena ).

      Garnierilla kannattaa aloittaa misellivesikokeilut :) Sitä bongaa aina silloin tällöin tarjouksesta, mutta aika edullista se noin muutenkin on. Moni vannoo sen nimeen meikinpoistossa ja itsekin aika usein käytän sitä ykkösvaiheen putsauksessa mutta eniten kyllä tykkään siitä tässä aamupuhdistuksessa ^_^

      Poista
  4. Kiva kuulla, että tuo Garnierin misellivesi on toiminut sulla. Meinasin ensin ostaa tuota Garnieria, mutta epäilytti sopisiko se omalle herkälle iholle. Oma ihoni on viime aikoina ärsyyntynyt vesipesusta ja ostin L300-merkin miselliveden, joka vaikuttaa toimivalta ja ihokin on rauhoittunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitääh, multa on mennyt tyystin tuo L300-merkin misellivesi ohi, kiitos siis vinkistä ^_^ Jossain vaiheessa aivan varmasti ostan sitä kokeiluun, ainakin tuo käyttämäni kosteusvoide on varsin pätevä, ihoni tykkää siitä paljon. Tilasin heidän nettisivujen kautta näytteen kuivan ihon kosteusvoiteesta, jos siitä olisi yövoiteeksi ( se sheavoiton rasva siis ). Mutta ihan pätevältä tuo L300-merkki vaikuttaa!

      Voisin kyllä sanoa, että tuo Garnierkin sopii hyvin herkkäihoisille, toki poikkeuksia aina löytyy. Mutta tuo ei kirvele silmissä eikä aiheuta iho-oireita ( punoitusta, allergista näppyä ), olen kyllä tykännyt :) Esim. Eucerinin misellivedestä en tykännyt, se tuntui vähän kirvelevän silmiä ja jätti muistaakseni jonkinmoisen kalvon?

      Poista
  5. Täällä toinen joka mielellään skippaa kasvojen aamupesun. Terkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se aina sitä aamupesua tarvitse :) Tykkään kyllä hoitaa ihoa mutta ihon tarpeita kuunnellen. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle :)

      Poista
  6. Garnierin misellivesi kuulostaa kyllä lupaavalta! (:
    Osaatko sanoa onko siinä alkoholia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Misellivesi on alkoholiton ja inci lyhyt muutenkin, sopii uskoakseni useimmille herkkäihoisille :) Tai ainakin itse voin sitä lämpimästi suositella :D Oma ihoni nirsoilee alkoholisten tuotteiden kanssa, pyrin niitä siis välttämään.

      Poista

Lähetä kommentti

Follow