In this Light

Kauneusblogi

Luku 452.

hiuksetombre3

Luomuhiukset, sellaisia päätin lähteä tavoittelemaan kolme vuotta sitten. Takaraivossa (!!) jyskytti pelko hiusväriallergiasta, viimeisen värjäyskerran jälkeen saatoin saada lievän herkkyysreaktion. Toki hiuksiani ei _sinällään_ värjätty vaan ne aina vaalennettiin, mutta itse iskin muutaman päivän päästä kampaamokäynnistä jonkinsortin hopeasävytuotteen päähän, joka kenties oli se viimeinen niitti? Tosin, silloin kärsin myös pahasta niska-hartiajumista, jonka ansiosta kävin jo lääkärin pakeilla kuvitelleeni itselleni joko poski- tai otsaontelontulehduksen. Diagnoosi vaihtuikin lennosta, en ollut itse tiedostanut niska-alueen tilannetta ja ainoa lääke vaivaan oli liikunta. Liikunta, juoksu, se on elinehto! Mutta siis, itselläni ne hc-niskajumit vaikuttavat todella paljon päähän ja loogistahan se! Oli se allerginen reaktio sitten tosi tai niskajumien lopputulema, päätin lopettaa päänahan tarpeettoman rääkkäyksen.

Ja luomuhiukset minä lopulta sitten sain. Voin kyllä sanoa, kasvatusprojekti oli kamala, samaan aikaan päätin myös kasvattaa takaisin pitkät hiukset. Tai, ainakin sellaiset olkapituiset. Koin, että oma luonnollinen hiusvärini on lyhyessä mallissa vähän liian karski, pidemmissä hiuksissa latvat saattavat näyttää optisesti vaaleammilta. 

Eniten minua harmitti projektin aikana hiuspohjan muuttuminen, aiemmin saatoin pestä hiukset kerran viikossa, nyt ne tuntuivat vaativan pesua melkein joka päivä! Blondatun kuontalon hiushan on kuiva, samoin päänahka. Kun päänahka rasvoittuu, imaisee blodattu hius rasvaa itseensä ja näin se pesuväli pidentyy. Värjäämiskierteen jälkeen päänahkakin alkaa ns. normalisoitua ja se tuntuu rasvoittuvan herkemmin, koska enää rutikuiva blondattu hius ei ime ylimääräistä rasvaa itseensä. Mutta siis, olin alkuun ihan hukassa, mitä hemmettiä tehdä kun aiempi kuohkea, blondi kuontalo muuttui lättänäksi liimaletiksi, joka tuntui vaativan pesua kerran päivässä ^_^ Nyt tilanne on onneksi seesteisempi, mutta parin päivän välein on pesupäivä ja vähän nauratti lukea Saaran postausta, sehän olisi voinut olla pesupäivien kikkailuineen melkein kuin minun virtuaalikynästä! Taidan siis minäkin suunnata Klorane ostoksille, vaikka vähän kuivashampoonihkeilijä olenkin.


hiuksetombre2

Mutta ne luomuhiukset, nyt on pakko myöntää syyllistyneeni kamalaan ekopesuun. En vaan voi sille mitään, että _Rakastan_ vaaleita, auringonpaahtamia hiuksia. Pitkään mietin kampaajavisiittiä ja raitoja, mutta viime kesänä satuin Tarjoustaloshoppailuilla huomaamaan mielenkiintoisen hiustuotteen, joka lupasi aurinkoraitoja!


hiuksetombre6

L'oreal Casting Sunkiss Jelly on tuote, joka vaalentaa hiuksia asteittain. Sen vaikutus tehostuu auringon ja/tai lämmön vaikutuksesta, kesällä laitoin tätä hiuksiin ennen pyöräilylenkkiä ( joka tapahtui ilman pyöräilykypärää, hyihyi minua! ), jolloin hiukset saivat vapaasti hulmuta tuulessa, kylpeä auringonvalossa ( ja sen 50 kilsan pyörälenkin jälkeen hiukset tosin muistuttivat sitä liimalettiä, ehhee! ). Talvella olen tuotteen levityksen jälkeen föönannut hiukset.

Tuote on geelimäinen, joten sitä on helppo levittää hiuksiin. Olen levittänyt sitä joko yksittäisiin hiussuortuviin tai sitten ronskisti vähän sinne sun tänne, välttäen kuitenkin suoraa kosketusta päänahkaan. Alkuun käytin tuotetta kuuriluontoisesti, nyttemmin käytän tuotetta kerran kahdessa, kolmessa kuussa. Geelin voi levittää joko kuiviin tai märkiin hiuksiin.

Tuotteesta on kaksi vaihtoehtoa, oma tuote oli vaaleille hiuksille ja sitten tämä minun versio, joka on vaaleanruskeasta tummanvaaleille hiuksille. Maalaisjärjellä veikkaan vaaleille hiuksille tarkoitetun olevan lempeämmän, jotta tummaa hiusta saataisiin vaalennettua, on tehoa oltava enemmän, luulisinpa niin?

Olen käyttänyt tätä seuraten todella tarkkaan mahdollisia allergiareaktioita, niitä ei ole onneksi tullut. Tämä on kuitenkin kestovaalennus, niin tuotteen pahvipakkauksessa lukee ja vetyperoksidia se sisältää. Tuotetta markkinoidaan termeillä "sisältää kameliaöljyä ja ei sisällä ammoniakkia". Tätä ei muuten suositella värjätyille hiuksille! 

Mutta se lopputulos? Voi että, olen niin _onnellinen_ kun löysin tämän! Tykkään todella paljon tämän loihtimasta lopputuloksesta, joka on luonnollinen, mutta silti sellainen jota ei pelkällä auringonvalolla loihdita! Mitään tajutonta purkkatukkaakaan en ole aikaan saanut, mutta toki siitä on huolen pitänyt ahkera latvojen tasaaminen.

8 Kommentit

  1. Täältä löytyy tämä, täytyypä testata tuota tyveen, jossa sillä saisi sellaista luonnollisempaa tyvikasvua. Tähän peroksidipäähän muutoin liian kevyt. Mutta sinun ihanille hiuksille mahtava. <3

    Hyvää pääsiäistä Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olethan sitten muuten varovainen, jos pohjalta löytyy jo vaalennettua/värjättyä, ettei mene purkaksi! Mutta tämä voisi kenties olla sellainen "kivuton" ratkaisu, jos haluaa vallan kovista vaalennusaineista eroon eikä siis liian jyrkkää eroa juurikasvuun.

      Ihanaa pääsiäistä myös sinulle <3!

      Poista
  2. Heippa! Itse olen kesäisin laittanut hiuksiini sitruunaa ja ottanut arskaa. Tulee hyvät raidat eikä tartte käyttää myrkkyjä :)! Myös kasviväreillä saadaan vaalennettua hiusta luonnollisesti, esimerkiksi kamomillalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ja kiva, kun kommentoit :) Hmm, voisinkin ottaa vinkistä vaarin, ainakin tuon sitruunan. Kuinka ison vaalennuksen muuten sillä kamomillalla saa aikaiseksi? Itse tosin myönnän myös tykkääväni tästä tuotteesta myös siksi, että se karhentaa hiusta :D Silloin ne ovat helpommat käsitellä :)

      Poista
    2. Sitruunatekee myös hiuksiin sellasen karhentavan, vähän suolasuihkemaisen rakenteen. Ei vaan kannata läträtä sitä hiuksiin liikaa. Itse käytän joko valmista sitruunamehua tai sitten puserran ihan vaan kämmenelle sitruunasta vähän mehua, pyörittelen käsiin ja haron hiuksia, toistan tämän muutaman kerran. Minun hiukseni ei vaan taida olla yhtä tummat kuin sinulla. Mutta kannattaa kokeilla, kampaajaystävältä tämän vinkin sain. Kamomillan vaalennusasteesta en sen enempää tiedä, mutta voin kysästä toiselta kaveriltani, joka on ekokampaaja :D. Palaan, kun saan lisä informaatioita. Mutta kiva vaalennus tulee tuonkin tuotteen kanssa!

      Poista
    3. Oi, kuulostaa lupaavalta :) Ens kesänä aion kyllä ehdottomasti kokeilla! Sitä itsekin vähän mietin, kun oma sävy on aika tummanvaalea/vaaleanruskea, että kuinkahan tehokas se on, kokeilemallahan se selviää :) Ja mielelläni kyllä kuulen näkemyksiä kamomillalla värjäämisestä, olen saanut sen käsityksen, että kasviväreillä saa tehtyä lähes kaikki värit, mutta ei teoriassa todella vaaleaa? Nopea googlettelu muuten paljasti monenmoisia kamomillahauteita ja jonkun blogin kommenteissa puhuttiin apteekeissa joskus myydystä kamomillasuihkeesta, jolla ilmeisesti sai ajansaatossa hiukset vaalennettua?

      Poista
  3. Oho mikä tuote! Voisi ehkä testata, mikäli päädyn jossain vaiheessa kasvattelemaan värjätyt värit pois. Sitruuna on myös tuttu, mutta en oo kokeillut kylläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa käyttää sitten käsittelemättömiin hiuksiin :) Olen tykännyt kyllä tästä, koen tämän hellävaraisempana kuin sellaisen kunnon vaalennuksen ^_^ Ja onhan tätä nopeampi käyttää. Sun ponihiukset ovat kyllä ihastuttavat, haaveilen itsellekin sellaisia mutta taidan jänistää ^_^ Aion kyllä kesällä testata tuota sitruunaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow