In this Light

Kauneusblogi

Luku 491.

Mustikka14

Terveiset mustikkametsältä! Matkustimme viikonlopuksi vanhempieni luo, toiveina suuri mustikkasaalis. Minulla on paha tapa pakata mukaan ihan tolkuttomasti tavaraa, varautuen jos jonkinmoiseen tilaisuuteen ja katastrofiin. Nyt kuitenkin ylitin itseni ja lähdin mukaan vajaaksi pakatulla viikonloppulaukulla! Totuuden nimissä mainittakoon, voisin jättää omat kosmetiikkaputelit omaan kotiin ja pummia äidin tuotteita-joista köhköh, osa on minun vanhoja. Ja olen myös hajauttanut omaa kosmetiikkavarastoa vanhempieni luo, täältä löytyy oma shampoo, hoitoaine sekä suihkushampoo. Näppärää, niin ei tarvitse pakata niitä lain! Tällä kertaa olemme täällä vain muutaman päivän ja lähtökohtaisesti ajattelin etten meikkaa. Otin kuitenkin mukaan vajaan meikkikattauksen, jos siis haluaisin meikata, minulla olisi siihen mahdollisuus. Ja olihan matkan päätarkoitus kuitenkin kulkea metsässä.

En oikein tiedä, mitä mieleeni pälkähti mutta eilen aamulla olin vahvasti sitä mieltä, että haluan tehdä mustikkametsämeikin. Luulen siihen suurimman syyn olleen koko kuluneen viikon meikkivajaus. Viihdyin viikon silmämeikittä, koska toinen silmäni taisi saada lievän tulehduksen huonosti putsastusta silmämeikistä-kaikkea sitä tuleekin bloggauksen nimissä kokeiltua, vääränlaiset puhdistustuotteet ja -metodit ovat toisinaan ongelmallisia. Mutta nyt kun silmä on ok, oikein paloin halusta meikata, vaikka eipä kukaan siellä metsässä meikkiäni ihastelisikaan! Minulle meikkaaminen on oman itsensä ilmaisemisen lisäksi myös ihonhoidollinen juttu, nykyään moni meikkipohja on ihoa oikeasti hoitava. Kuljettuani viikon mattahuulipunassa yllätyin, ettei viikon lopuksi huuleni olleet rohtuneet. Uskaltaisin väittää että pelkän huulirasvan varassa huuleni voisivat olla toisenlaiset! Siis yleisesti ottaen innostuttuani huulipunista olen huomannut huulten kunnon olevan paljon parempi, ne eivät oikeastaan koskaan ole rohtuneet? 

Mustikka1


Mustikka5


Mustikka8


Mustikka11

Jos minulla olisi sininen huulipuna, olisin tehnyt meikin sen ympärille. Ehkä joskus toiste sit. Nyt päätin tehdä hillityn no-make-up-meikin, jonka suurin funktio olisi suojata ihoa auringolta ja olla samalla hoitava. Sekoitin Estée Lauderin cc-voiteesta ja Dermalogican primerista kevyen pohjan. Estée Laudern cc-voide on ihoa kivasti kosteuttava ja siinä on spf 10, Dermalogican primerilla on myös luvattu ihoa hoitavia ominaisuuksia sekä siinä on fyysinen aurinkosuojakerroin 30. Viime kesänä käytin näitä yhdessä niin, että levitin primerin päälle cc-voiteen( klikklik!). Nyt on pakko sanoa, että tämä primerin ja cc-voiteen sekoittaminen uudeksi pcc-voiteeksi ( ^_^) oli aika kiva kikka, näin sain paljon kevyemmän koostumuksen kuin perinteisellä kerrostamisella! Primeri on nimittäin aikamoisen tuhtia tavaraa, jonka mahdollisimman kevyt annostelu on haastavaa. Lopputulos muuten tasoittaa hämmentävän hyvin ihoa mutta on hyvin no-make-up. Koin meikkipohjan myös kestävän yllättävän hyvin koko päivän.

Levitin erikseen pelkkää primeria silmänympärysiholle, niin ylös luomille kuin silmien alle. Silmien alle taputtelin Zuiin meikkivoidetta toimittamaan kevyen peiteaineen virkaa. Tällä hetkellä elän ilman virallista peiteainetta, se puute korjaantuu toivon mukaan kun saan aikaiseksi taivaltaa askeleeni UD-pisteelle! Alkuun näytti siltä, että lopputulos jää vaan pyörimään iholle mutta kah, sitten tapahtui asettumisen ihme. Sudin kevyen kerroksen Lumenen Truly Bold and Curly ripsiväriä ja ehostin kulmat hillitysti suosikkikynälläni, Max Factorin Hazelilla. Poskille pyöräytin kevyesti Zuiin Mango poskipunaa. Huulille sipaisin Elizabeth Ardenin suojakertoimellista, sävyttävää huulivoidetta sävyssä Honey. 

Sanottakoon, että tarvittaessa minulle ei tuota ongelmia olla meikittä. Voin ihan hyvin lähteä lähikauppaan tai poiketa matkustaessa pikaravintolaan ilman meikkiä. Totuuden nimissä sanottakoon että meikkaan kyllä oikeastaan ihan joka päivä, ne tyystin meikittömät päivät ovat aika harvassa.

Millaisiin tilanteisiin meikkaatte? Onko meikkaus jokapäiväinen rituaali, sellainen omaan minään kuuluva asia vai speciaalitilanteisiin vaalittava asia? 

6 Kommentit

  1. Todella sievä, hillitty meikki. Musta tuo Zuiin Mango on vaan ihan paras poskipuna, sillä saa kasvoihin sävyä ja muotoa todella huolimattomasti eikä tumpelompikaan onnistu saamaan sillä kauheaa poskipunakatastrofia aikaiseksi. Vielä kun Zuii keksisi tehdä vastaavan poskipunan pikkuisen kylmemmässä sävyssä. Vähän pinkimmän.

    Mulle meikkaus ei todellakaan ole jokapäiväinen rituaali, ei ole koskaan ollut, mutta en kyllä myöskään suoranaisesti vaali sitä spesiaalitilanteisiin. Joskus meikkaan töihin tai kaupungille, läheskään aina en. Yleensä meikkaan isompiin juhliin, kuten häihin, mutta vähän pienemmät pippalot menee aina täysin fiiliksen mukaan. Mutta toisaalta minä saattaisin ihan hyvin meikata mustikkametsään kans. Itse asiassa joskus tuntuu, että meikkaisin todennäköisemmin mustikkametsään kuin pippaloihin. :D Monesti väsään kaikkein hienoimmat ja panostetuimmat meikkini silloin, kun hengailen koko päivän yksin kotona käymättä edes lähikaupassa. Tykkään hirveästi olla vähän laittautuneempi, mutta sillä ei loppujen lopuksi ole juuri väliä, näkeekö kukaan. Eniten ehkä kiinnostaa, näkeekö äiti, se on suunnilleen ainut minun tutuista, joka kiinnittää edes huomiota, tai ainakaan ilmaisee sitä mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belle :)! Mulla on Mango jäänyt vähemmälle käytölle kun hankin Peach-sävyn. Mutta nyt Mangot poskilla mietin, että tähän on tultava muutos :) Niin hyvä arkipuna! Ja joo, vastaava kylmempi sävy voisi olla hyvä idea, voisikohan muuten luomivärirepertuaarista löytyä vaihtoehto siihen saakka että sävy saadaan virallisena poskipunana? :)

      Ihana lukea sinunkin ajatuksia ja rutiineja meikkaamisesta! Mä olen varhaisteinistä lähtien meikannut lähes joka päivä, se on minulle myös sellaista "omaa aikaa", jolloin esim. en juuri ajattele työjuttuja jne. jne. :) Eräänlainen meditoimishetki, jos näin voi sanoa. Toki jonain aamuina tilanne on meditaatiosta ja zenmaisuudesta kaukana, jos on hirmuinen kiire tms., silloin jätänkin suosiolla meikin minimiin ta jatkan sen tekemistä junassa niiltä osin kuin koen olevan korrektia muita ihmisiä kohtaan :D Esim. kulmien meikkaaminen ja poskipunan sutimisen vielä kyen tekemään liikennevälineessä, meikkipohjan levitys on se sijaan niin "intiimi", etten sitä mielelläni tuollaisissa olosuhteissa tee :D Ja sama juttu, teoriassa jos on laittautuneempi ei ole väliä, näkeekö sitä kukaan vai ei. Se on sitä itseään varten laittautumista :)

      Poista
  2. Ihanan freesi ja simppeli meikki! :) Varsinkin kesällä vahva meikki tuntuu usein liioittelulta.

    Ja tämän sanottuani, olen itse ihan hirveä maalipytty. Rakastan meikkaamista, ja puunaan naamaani edes vähän melkeinpä joka päivä. Kesällä tosin koitan keventää, sillä mikään primeri maailmassa ei pidä hikistä kiiltoa pois mun naamasta..:D Meikkaaminen on vaan nautinnollista ja joskus jopa meditatiivista. Ja jos lopputulos on hyvä, on mielikin parempi; kirkkaan huulipunan voimaa ei tule aliarvioida.

    Ja hei, sininen huulipuna ois aika cool!;)

    http://mennentullen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fanni :)!

      Ja niin kauan kun meikkaaminen, puunaaminen ja maalaaminen tuntuu itsestä kivalta niin go for it :) Se on kyllä ihanan meditatiivista puuhaa ja mulle itselleni päivän ihana aloitus <3

      Poista
  3. Toi Estee Lauderin CC-voide on ihanaa. En aikoinaan tykännyt EL:N BB voiteesta yhtään, se jumittui kaikkiin kuiviin kohtiin ja vaalein värikin oli jotenkin väärä. Sain kuitenkin Estee Lauder -ostoksen yhteydessä monta näytepussia mukaan tuota CC-voidetta ja myyjä vannotti, että saattaisin pitää siitä, että se sopii iäkkäälle iholle paremmin. En tiedä, mikä puuska iski, mutta kesäkuussa Rodoksen lomalle otin vain niitä pusseja mukaan ja sitten yhden varman meikkipohjan. Mutta kappas, tykkäsin CC-voiteesta niin paljon, että sitä varmaa pohjaa ei tullut lomalla käytettyä ollenkaan. Tuo CC-voide onkin seuraavana ostoslistalla vaikka hinta kyllä kirpaisee. :p

    Meikkaan yleensä jos minulla on menoa johonkin, tai silloin, kun haluan omaksi ilokseni luppoajalla testailla uusi tuotteita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinunkin tykänneen tästä cc-voiteesta :) Se on toiminut omalla ihollakin hyvin, ihanan kosteuttava ja luonnollinen! Kyllä mäkin varmaan ostan uuden putelon jossain vaiheessa. Täytynee koittaa ajoittaa ostaminen asiakasomistajapäiviin tai sitten alekuponki lompakossa niin ei kirpaise liikaa :D Ja muuten Estee Lauderin bb-voiteissa on yllättävän tummat sävyt, tosin siihen perusversioon on tullut vaaleampikin vaihtoehto uutena.

      Poista

Lähetä kommentti

Follow