In this Light

Kauneusblogi

Luku 518-Huulimaaliteknikko.

ZuiiSR9
ZuiiSH2


Tiedättekö sen tunteen, kun lamppu syttyy ja kokee kunnon ahaa-elämyksen? Koin sellaisen kun päätin ottaa härkää sarvista ja testata, vaikuttaisiko levitystekniikan muuttaminen haastavan huulipunan levityksessä.

Kirjoitin syksyllä suhteestani Zuiin huulipuniin. Omaan makuuni punien koostumus on jo ehkä liiankin kuiva ja saan helposti aikaan suttuista jälkeä. Nyt päätinkin kokeilla levitykseen sivellintä. Myönnetään, useimmiten ajan puutteen vuoksi turvaudun sutimaan punat suoraan puikosta mutta viimeistään nyt ymmärrän, ettei se ole aina toimivin tekniikka. Siveltimen etu on tarkkuus, sillä saa skarpit rajat ja ohuen huulipunakerroksen mutta tarvittaessa pakattua/kerrostettua väriä enemmänkin, intensiivisen lopputuloksen aikaan saamiseksi.

Ostin viime syksynä Zuiilta toisen huulipunan, viileän vaaleanpunaisen Sheer Rose-sävyn. Se on sävyltään ihana, purkkaisen ja aavistuksen barbiemaisen pinkki. Alla oleviin kuviin levitin punan siveltimellä, sen avulla rajasin huulet ja levitin väriä useamman kerroksen. Siveltimellä levitetty huulipuna näyttää paremmalta kuin suoraan puikosta sudittu, se täytyy kyllä myöntää. Sen verran boheemin otteen kuitenkin halusin pitää, että levitykseen käytin silmänrajaussivellintä. Ei sentään miksikään meikkitaiteilija-proksi nyt heittäydytä, tosin laatikon ulkopuoleinen sivellinvalinta taisi johtua enemmänkin siitä, ettei minulla ole virallista huulimeikkisivellintä ( paitsi joku tosi kökkö ja tauhkainen yksilö, joka on siveltimien kikotin ja saatu kaupanpäällisenä tyyliin lapsena tilatusta barbie-lehdestä ). Teoriassahan huulipunan voinee levittää haluamallaan siveltimellä, tosin siveltimen karvan kannattaa olla synteettistä ja siveltimen muodon optimaalinen. Aitokarvainen sivellin voi tauhkaantua nopeasti, rasvaa ja öljyä sisältävät meikit kun voivat napata karvaan aika tiukastikin kiinni.


ZuiiSR19
ZuiiSR2
ZuiiSR21
ZuiiSR9.2


Mutta tosiaankin, joskus kannattaa opetella uusia tekniikoita ja hypätä omalta mukavuusalueeltaan ulos. Joskus hyvä lopputulos on kiinni työvälineistä, eihän kukaan leikkaa leipääkään tylsällä veitsellä! Tai kirjoita lyijykynällä, jonka terä on katkennut. Jos meikki ei levity optimaalisesti, niin suosittelen lämpimästi ottamaan mukaan apuvälineitä, siveltimet, meikkimunat ja kumppanit. Meikkimunista onkin tulossa lisää juttua, niidenkin avulla olen kokenut nimittäin yhden toisenkin ahaa-elämyksen, jolle haluan omistaa oman postauksen!

11 Kommentit

 1. Mä voin nolosti myöntää, etten omista huulisivellintä. Ja muutenkin huomaan kuinka helppo on urautua samoihin tapoihin vaikka meikkivoiteen levittämisen suhteen. Siihen käytän aina sormia, vaikka omistan siveltimiä ja beautyblendereitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, jotenkin helpottavaa kuulla etten ole ainoa :D Vaikka ajattelinkin kyllä nyt sellaisen hankkia! Tai itseasiassa nyt muistan, että omistankin muuten sellaisen matkasiveltimen, mutta se on aika plööh. Tuo silmämeikkisivellin oli parempi, napakampi :)

   Tuttuihin uriin on helppo jäädä jumittamaan, esim. mä kyllä aina arkisin kyllä sudin sen meikin tietyn kaavan mukaan..ja käytän niitä tiettyjä tekniikoita. Vapaapäivinä tai silloin, kun on aikaa, niin voikin irroitella :D Mutta joo, onhan ne sormet monta kertaa näppärimmät meikkivoiteen levitykseen! Mäkin teen usein niin, vaikka toisaalta käytänkin usein sitä Kicksin tasapäistä bb-sivellintä.

   Poista
 2. Kaunis puna, mulla on siveltimiä, mutta laitan aina suoraan puikosta, oon niin laiska. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, ihanan rehellinen vastaus :D Mäkin tosi usein sudin suoraan puikosta, koska havahdun siihen, että se kiireetön punaus olisi pitänyt tehdä minuutteja sitten :'D

   Poista
 3. Ihanan pirteän sävyinen huulipuna! :) Mä levitän aina punat suoraan puikosta. Asiakkaiden meikissä käytän sivellintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä perinteinen suoraan puikosta huulille-.tekniikka on suosituin :) Ja sitä kyllä minäkin eniten suosin, koska aika :D Muiden meikkaamisessa onkin varmasti eri kriteerit, sitä ei muuten välttämättä kaikki ei-meikkarit muuten ymmärrä :O

   Poista
 4. Ihanat asetelmakuvat! Ja voi vitsi tuota huulipunan sävyä. Voiko se oikeasti olla noin ihana? En muista koskaan kiinnittäneeni mitään huomiota tuohon Zuiin huulipunasävyyn silloin kun olen sen puikkomuodossa nähnyt. Mutta huulilla näyttää ihan tosi kauniilta ja sopii ainakin sulle tosi hyvin.

  Meikkimunapostausta odottelen. Olen alkanut harkita munan ostoa, vaikka aiemmin ei ole kiinnostanut. Nyt vain olen tajunnut, että en vain osaa levittää nestemäisiä meikkipohjia sitten millään. Tai se on aina vähän tuurista kiinni, milloin onnistuu ja milloin ei. Se on varmaan suurin syy, miksi eniten tykkään voidemaisista meikkipohjista mineraalimeikkipohjien tullessa hyvänä kakkosena. Nyt olen testaillut näytteeksi saamaani uutta Zuiin meikkivoiteen sävyä ja aina levittäessä tuntuu, että tässä täytyy olla joku kikka, jota minä en hallitse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belle ^_^ Zuiin punien värit taitavatkin päästä oikeuksiin huulilla, tämä on kyllä aika karkki :) Sävykartan mukaan en osaisi välttämättä yhdistää oikeaan punaan :D

   Meikkimuna on kyllä pop! Sillä saa ei-helposti levittyvätkin meikkivoiteet levittymään kauniimmin. Ruohonjuuressa oli vielä tän kuun tarjouksessakin ne, oliko hinta kahdelle munalle jotain kympin tienoilla..? Voisin kuvitella Zuiinkin asettuvan paremmin tuon tekniikan avulla? :)

   Poista
 5. Itseltäni ei edes löydy huulimeikille sivellintä. Mutta voisihan sitä jollakin toisella kokeilla. Toi on aivan ihana sävy ja sopii sulle tooosi hyvin!

  Mä olen samoilla linjoilla Bellen kanssa: aikaisemmin meikkimunat eivät ole juuri kiinnostaneet, mutta nestemäisen meikkipohjien sijaan haluaisin kokeilla tätä voidemaisiin meikkipohjiin, sillä niistä tulee mulle helposti liian paksua jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, huomasin vasta nyt että olen unohtanut vastata :O Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

   Kannattaa kokeilla jollain toisella siveltimellä, mä olen huomannut että tän mallinen sivellin toimii parhaiten, kun nyt on kokemuksia vielä kertynyt enemmän :)

   Meikkimunalla saa kyllä kivan "blurria" jälkeä aikaan! Paksummatkin pohjat levittyvät nätimmin :)

   Poista
  2. Hih, ei se mitään. ^^ Kiva, kun nyt huomasit. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow