In this Light

Kauneusblogi

Luku 535-Esse, osa kaksi



Kirjoitinkin hetki sitten luonnonkosmetiikkasarja Essestä, avaten ensimmäisessä postauksessa tuotesarjan ideologiaa. Nyt olisi sitten luvassa syvempää katsausta itse tuotteisiin! Sain maahantuojalta matkapakkauksen jossa mukana oli puhdistusgeeli, puhdistusemulsio, kasvovesi, suklaakuorinta ja deep moisturizer kosteusvoide. Essen tuotteiden uniikkeus perustuu niiden sisältämiin probiootteihin sekä prebiootteihin, lisäksi lähes kaikki tuotteet ovat vedettömiä!

esse9


Puhdistusemulsio ( Cream Cleanser ) lupaa poistaa lian ja meikin marulaöljyn avulla. Puhdistusemulsiossa on myös Rooibos-uutetta, aloe veraa, jojobaöljyä sekä palmarosaa, kuminaa ja ruusua. Öljypohjaiset puhdistustuotteet liuottavatkin parhaiten talia ja meikkiä, koin tämän omassa käytössäni toimivaksi. Silmämeikki tosin ei puhdistunut optimaalisesti, mutta käytinkin testijakson ajan synteettistä ripsiväriä. Iho kuitenkin jäi puhdistuksen jälkeen mukavan tuntuiseksi, ei kiristäväksi! Käytin tätä ainoana puhdistustuotteena iltaisin ja koin saavani ihon puhtaaksi meikistä ja liasta. Öljypohjaiset puhdistustuotteet ovatkin yleisesti ottaen ihania eritoten kuivalle iholle, niiden ansiosta iho ei kuivu liikaa puhdistusoperaation aikana. Tuotteen tuoksu on omaperäinen, mieto mutta vihreän yrttinen. Kenties Rooibos tuoksuu eniten? Mutta jos mielikuva luonnonkosmetiikan tuoksuista on tyyliin hyttysmyrkky, on Essen tuoksumaailma  kaukana tuosta mielleyhtymästä! Tuotetta tosin kului kerralla aika paljon, tämä ei ainakaan minun käytössäni ollut kovin riittoisa tapaus. Koostumus on lähellä geelimäistä, tämä ei siis ole mitään tuhtia tai paksua vaan enemmänkin ohuempaa, lirumaisempaa. Iholle hierottuna tuote muuttuu maitomaisemmaksi. Tuotetta on kahdessa myyntikoossa, 100 ml maksaa n. 30 euroa ja 200 ml n. 45 euroa. Lyhyellä matikalla laskettuna isompi tulee suhteessa huomattavasti edullisemmaksi!

Puhdistusgeeli ( Gel Cleanser ) sen sijaan ei lupaa poistaa meikkiä vaan on tarkoitettu ihon puhdistukseen. Tuotetta voi käyttää kaksoispuhdistuksen toisena osana tai meikittömän ihon puhdistukseen sellaisenaan. Sopii myös vartalolle! Valmistajan mukaan tuote nipistelee iholla ja se lupaa syväpuhdistaa ihon sitä kuivattamatta. Tuotteen sisältämät piparminttu sekä spearminttu lupaavat parantaa ihon mikroverenkiertoa ja täten auttaa ihoa eliminoimaan toksiineja. Luulen, että tuo nipistely johtuu noista minttuöljyistä ^_^ Tuotteen tuoksu onkin hyvin freesi, spearminttu sekä minttu puskevat vahvasti läpi. Jos pesisin kasvoni aamuisin vedellä, valitsisin tämän tuotteen sen virkistävän ominaisuuden vuoksi! Tässäkin tuotteessa on Rooibos-uutetta, marulaöljyä, aloe veraa, kuminaa ja rosmariinia minttujen ohella. Tuotteen luvataan olevan turvallinen akneiholle. Tästäkin on kaksi myyntikokoa, 100 ml maksaa n. 27 euroa ja 200 ml n. 41 euroa. Puhdistusgeeli ei ollut henkilökohtainen suosikkini, omiin tarpeisiini soveltui puhdistusemulsio paremmin. En huomannut tuotteen nipistelyä, mutta raikkaalta se tosiaankin kasvoilla tuntui.


esse11


Kasvovesi ( Toner ) on yksi suosikeistani! Ostinkin messuilta täysikokoisen pakkauksen, joka tulee sumutekorkillisessa pullossa. Täytyy muuten sanoa, että suuri hatunnosto tuotteiden pakkausmateriaalista, ruskea lasi on säilyvyyden ja kierrätyksen kannalta mahtava juttu-joskin jonkun lähteen mukaan kosmetiikkapakkauksissa käytetty lasi ei olisikaan niin kierrätysystävällistä? Lähes kaikki peruslinjan tuotteet, jotka on järkevä pakata lasiin, on pakattu siihen. Ainoastaan käsirasva, huulivoide sekä savipohjainen puhdistus näyttävät olevan pakattuna rutistettavissa oleviin tuubeihin. Mutta takaisin kasvoveteen! Olen ihastunut tuotteeseen, se sumuttuu kauniisti ja sumumaisesti pullosta ulos. Ei siis tarvitse pelätä isoja, märkiä pisaroita vaan sumu on hyvin hienojakoista. Juuri sellaista, kuin pitääkin. Tuotteen tuoksulinja jatkaa samaa, miedohkoa ja ruohomaisen yrtikästä linjaa. Tästä tulee hyvin vahvasti mieleen Rooibos-juoma. Tuote sisältääkin Rooibos-uutteen lisäksi Damaskusruusuvettä, oliivinlehtiuutetta ja salisyylihappoa. Tässä tuotteessa on myös vettä, mutta se on incissä kahdeksantena. Tai kolmanneksi viimeisenä. Vettä ennen on glyseroolikin, aika mainio juttu sanoisinko! Oma ihonikin on tykännyt kasvovedestä, huomasin hyvin nopeasti että tämä on yksinkertaisesti ihoni mieleen. Ja näin huikean koostumuksen jälkeen vesipohjaiset kasvovedet vaan tuntuvat aika laimeilta. Tuotetta suositellaan kerralla 3-4 suihkausta mutta minun on myönnettävä annostelleeni tätä kyllä runsaahkolla kädellä. Ainoa neutraalimpi seikka minkä omassa käytössäni huomasin oli se, että onnistuin lähes aina vetämään kasvovesisumua henkeen! Mutta ihoni yksinkertaisesti rakastaa tätä tuotetta, olen kokenut tuotteen ihoani rauhoittavana. Olen käyttänyt tätä myös kasvoöljyn notkistamiseen, eli sekoittanut kasvovedestä ja öljystä ns. superseerumin, jonka levitän kasvovedellä kostutetuille kasvoille. Kasvovedellä on yksi pakkauskoko, 100 ml ja sen hinta on n. 27 euroa.

Kosteusvoide ( Deep Moisturiser ) on toinen suursuosikkini. Niin, ehkä näistä kaikista se on lopulta suosikein, jo ihan siksi että minun on ollut todella hankala löytää iholleni sopiva kosteusvoide! Mutta jokin tässä on kohdallaan ja toimii; se ei tuki ihoani, ei aiheuta allergista näppylöintiä, ei ekseemaa. Se yksinkertaisesti toimii! Koostumus on mielenkiintoinen, se on samalla aika voimainen, mutta myös ilmava. Voide sulaa iholle ja imeytyy hyvin, se ei kuitenkaan ole missään nimessä liian tuhti tai raskas. Deep Moisturiser on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Voiteen raaka-aineista ylang ylang lupaa tasapainoittaa ihoa, antioksidantteina toimivat rooibos-uute, baobab-hedelmän uute, oliivinlehtiuute ja viinirypäleesiemenuute lupaavat suojata ihoa vapailta radikaaleilta. Onpa voiteessa myös kosteuttavaa hyaluronihappoakin! Voiteessa on myös kigeliauutetta, jonka luvataan vaalentavan pigmenttiläiskiä. Voide kosteuttaa ihoani optimaalisesti, olen käyttänyt sitä lähinnä yövoiteena. Aamuisin voin katsoa peilistä seesteisiä ja levänneitä kasvoja, joita ei kuivuus vaivaa! Olen käyttänyt tätä myös meikinkin alla, mutta jotenkin koen tuotteen enemmän yövoidemaisena. Mielestäni meikki on kuitenkin levittynyt voiteen ylle hyvin, eikä voide ole vaikuttanut meikin kestoonkaan huonontavasti. Tuoksu jatkaa samaa maailmaa kasvoveden ja puhdistusemulsion kanssa. Voide on pakattu 50 ml purkkiin ja sen hinta on n. 58 euroa.

Suklaakuorinta  ( Cocoa Exfoliator ) oli tuote, jota pitkän ajan jemmasin kunnes päätin tieteellisen tutkimuksen puitteissa että blogin takia nyt vähintään kokeilen tätä. En ole puoleentoista vuoteen käyttänyt mekaanisia kuorintoja, koska ihoni tuntui menneen niistä aikoinaan huonoon kuntoon. Siksi ajatus mekaanisesta kuorinnasta pelotti, sillä ihoni reagoi jopa musliiniliinalla puhdistamiseenkin kenkkuillen! Lisäksi suklaa ei vaan kuulu minun..suosikkeihini ( apua mihin julkiseen häpeäpaaluun minut viedäänkään tämän tunnustuksen jälkeen! ), joten sekin epäilytti. Onneksi suklaan tuoksu on lopulta aika mukavan pyöreä ja vanukasmainen, ei sellainen kitkerä tummasuklaa. Kuorinnan luvataan sopivan herkälle iholle, eikä se olekaan tunnultaan kovin raaka ja raapiva. Kuorinnassa on käytetty kaakaon lisäksi sokeria, joka iholle hierottaessa sulaa ihanasti. Kuorinnassa on myös marula- ja mankettiöljyjä, joiden ansiosta kuorinta tuntuu jopa kosteuttavalta. Itse teenkin niin, että hieron tuotteen pestyille, kosteille kasvoille ja kun huomaan sokerin sulaneen kasvoille, annan sen olla vielä hetken aikaa ja huuhtelen vasta kotvan kuluttua. Yleensä kuorinkin kasvojen ihon suihkussa. Iho jää kuorinnan jälkeen sileäksi ja pehmeäksi, mutta tottakai se kaipaa ekstrakosteutta. Kuorintaa suositellaan käytettäväksi kerran viikossa, oma tahtini on ollut kerran kahdessa viikossa. Kuorinta on pakattu 50 ml purkkiin ja sen hinta on n. 38 euroa.

Messuilta ostamani kasvovesi onkin kohta loppu ja sitä tulen ostamaan lisää! Ehdin jo ostaa täysikokoisen kosteusvoiteenkin. Olinkin viikon verran muiden kosteusvoiteiden varassa ja kun palasin takaisin Deep Moisturiseriin, huomasin kuinka se vaan sopii iholleni. Ja täytyy sanoa, että olen iloinen löydettyäni vihdoinkin luonnonkosmetiikkasarjan, jonka ihonikin hyväksyy! Harkitsen vakaasti suklaakuorinnakin ostamista, tosin yritän ensiksi käyttää vanhoja pois. Se on muuten aika hyvin sanottu tyypiltä, joka ei siitä suklaasta noin muuten perusta ^_^

Tuotteet saatu maahantuojalta

2 Kommentit

  1. Kiva kuulla, että nää toimii sulla! :) Missä kunnossa sun iho nyt tällä hetkellä on? Vaikuttaa ainakin siltä, ettei hullummassa. ^^ Suklaasta täytyy sanoa, että en pitänyt siitä ollenkaan ollessani seitsemän. Sitten myöhemmin opin. :'D Nyt tosin, kun olen vähentänyt karkit minimiin, ei suklaakaan enää maistu niin hyvältä. Mutta suklaatuotteet kasvoilla eivät minuakaan houkuttele. Ei ole munkaan juttu. Mutta toki aina voi kokeilla. Ja ilmeisesti sun kohdalla kannatti! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän sajan ihoni on kelpuuttanut :) Ihon vointi on ollut hyvä, nyt tosin leuassa ja otsassa on hormonaalista kukintaa ja osittain ruoasta johtuvaa, aloitin pitkästä aikaa tyrnimehun juomisen ja luulen kropan reagoineen siihen :O No, nyt vähän jo helpottaa! Ja ihon yleisfiiliskin on sellainen..seesteisen hehkuva? Oon muuten nyt vähän vahingossa vähentänyt maitotuotteidenkin syöntiä ja ainakin yrittänyt myös katsoa, etten ihan joka päivä sokeria puputtaisi..^_^

      Hihhii, hauska kuulla sunkin suklaatarina :) Mä en ole koskaan ollut suuri suklaafani, no sellaiset vadelmajogurttitäytteiset suklaat on nam, mutta muuten vähän plääh. Kyllä mäkin siis suklaata syön, sellainen "paha" suklaakin menee jos ei muuta hyvää ole :D Mutta en ehdoin tahdoin osta kaupasta suklaata, jos haluan herkutella :) Mielummin vaahtokarkkeja ja hedelmäkarkkeja, tosin olen niidenkin suhteen nirso :´D Mutta vähän yllätyin, etten pitänyt tuota kuorinnan tuoksua no-nona, toki mielummin ottaisin sen jonkun toisen tuoksuisena, mutta se ei ole kynnyskysymys. Sen sijaan vartalovoide tai muu tuote, esim. shampoo tai hoitoaine olisi liikaa, jos tuoksuisi suklaalle :P

      Poista

Lähetä kommentti

Follow