In this Light

Kauneusblogi

Luku 564-Astetta luonnollisempi suolasuihke

Suolasuihke3


Kun aikoinaan löysin suolasuihkeet, olin myyty. IdHairin suihke oli suosikkini ja käyttäisin sitä edelleenkin, ellen olisi niin utelias uusien suihkeiden suhteen. Minulle iski loppuvuodesta kaipuu luonnollisempien kosmetiikkatuotteiden pariin ja koska olin onnistunut hankkimaan itselläni täydellisesti toimivan shampoon sekä hoitoaineen luonnonkosmetiikan valikoimasta, halusin luonnollisemman muotoilutuotteenkin. Päädyinkin ostamaan Uniquen suolasuihkeen, joka oli sopivasti Ruohonjuuressa tarjouksessa. Suolasuihke on kuitenkin tuote, joka harvoin menee ihan täysin pieleen. Itse rakastan suolasuihkeita, niillä saa mukavasti tukea ja ryhtiä sekä sellaista boheemin surffitukan fiilistä! Oma hiuslaatuni on aika karkeahko, mutta siitä huolimatta en ole kovin siloittavien tuotteiden fani. Tykkään vähän sellaisesta boheemista, pariisi-lookista joka ei ole liian huoliteltu, mutta on kuitenkin chic.

Unique on tanskalainen luonnonkosmetiikkabrändi, joka on erikoistunut hiustenhoitoon. Tuotteet valmistetaan tuulienergiaa hyväksi käyttäen, mikä on mielestäni upea asia! Näkisin tuulivoimaa enemmänkin, mutta valitettavasti täällä Suomessakin ollaan osittain vastarannankiiskejä asian suhteen. Itse kyllä fanitan tuulivoimaa! Joka tapauksella merkillä on valikoimissaan useampi shampoo ja hoitoaine, mutta ihan vain muutama muotoilutuote. Suomen maahantuojan sivuilta löysin pari muotovaahtoa, hajusteettoman muotoilusuihkeen sekä tämän suolasuihkeen.

Suihke tuoksuu jännältä, sellaiselta kukkaisen vihertävältä. Ja jopa marjaisalta! Mutta ei kuitenkaan sellaiselta yrttiseltä luonnonkosmetiikalta. Tuoksussa on jotain pehmeää. Tuotetta voi käyttää kosteisiin hiuksiin föönauksen alle tai kuiviin hiuksiin tuomaan enemmän rakennetta. Lämpösuojaa tässä ei ole. Olen siinä käsityksessä, että ylipäänsä lämpösuojat luonnonkosmetiikan hiustuotteissa ovat vähän kiven alla. Ja ylipäänsä konsepti lämpösuoja on noh, asia jonka suhteen olen aavistuksen skeptinen. Toisaalta, tuskinpa siitä haittaakaan on. Toisaalta, itse käytän lähinnä fööniä joka on aivan varmasti hiusystävällisempi konsepti kuin suoristusrauta tai kiharrin.

Mielestäni tuotteen antama tuki on mieto, tällä ei saa sellaista koppurakypärää aikaan oikealla annostelulla. Omalle karkealle hiuslaadulleni tuki on riittävä, mutta kovin hennossa hiuksessa tämä voi olla liian riittämätön. Tai sanotaanko, jos haluaa suolasuihkeeltaan kunnon tukea ja tekstuuria, tässä ei välttämättä paukut riitä. Käytän suihketta enimmäkseen föönauksen alla, nyt kun olen innostunut föönaamisesta. Pesen hiukset aina iltaisin, joten pesun ja föönauksen jälkeen matkaan höyhensaarille, joka on omiaan viemään sen suurimman kuohkeuden hiuksista pois. Jos vaan suinkin muistan, aamuisella suolasuihkeen lisäämisellä saan taiottua kuohkeutta, tai paremminkin muhkeutta takaisin. Kuiviin hiuksiin suihkutettuna suolasuihke luo enemmän rakennetta ja käsiteltävyyttä. Suihketta täytyy muistaa ravistaa huolella ennen suihkuttamista. Välillä tuotetta käyttäessäni huomaan suihkeen mukana tulevan kuitua, eli ilmeisesti suihkeen ainesosissa on jotain kuitua, jotka tuovat hiuksiin tukea, ryhtiä ja hallittavuutta.

Suolasuihke on siitä ihana, että mukana on kosteuttavia ainesosia kuten aloe vera! Tässä inci: Aqua (Water), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice*, Shellac, Glyceryl Caprylate, Parfum (Fragrance), Potassium Hydroxide, Sodium Chloride, Citral, Citronellol, Limonene, Linalool. Shellac on muuten eläinperäinen tuote, joten tämä ei sovellu vegaaneille. Ilmeisesti Shellac on mukana tuomassa sitä muotoiluvuutta ja tekstuuria, sitä käytetään monissa tuotteissa takaamaan tarttuvuutta. Suolasuihkeessa suola on incissä vasta viidenneksi viimeisenä.

Suihkeen hinta on n. 16-17 euroa, pullossa on tavaraa 150 ml. Minulla tämä on kulunut suhteellisen vikkelään, kohta onkin aika ostaa uusi suolasuihke. Uniqueta voi ostaa suoraan maahantuojan verkkokaupasta, Biodellystä tai esimerkiksi Ruohonjuuresta, jossa tämä onkin nyt tarjouksessa.

14 Kommentit

  1. Mä tykkään kesällä tosi paljon käyttää suolasuihkeita, mutta talvella käyttö jää aina vähemmäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän kyllä ympäri vuoden, tykkään jotenkin niiden tuomasta ilmeestä :D Mutta kesään kieltämättä ne sopivat todella hyvin :)

      Poista
  2. Mullehan suolasuihkeet ei sovi ollenkaan! Saan ihan kamalan takkutukan niistä, kun mulla on muutenkin niin pörheä hiuslaatu :D En ole silti vielä luovuttanut. Ehkä tässäkin on kyse vain "sen oikean" löytämisestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, takkutukkakaan ei ole hyvä asia :O Mulle se Biozell alkaa olla jo rajoilla, tekeekö liian rapsakkaa jälkeä. Tämä on suhteellisen "mieto", joten teoriassa voisi sopia sulle? :) Mullakin on sellainen karkeaan päin kallellaan oleva hiuslaatu, mutta sitä ei ole käsitelty eli se on ns. hyväkuntoinen, ehkä siksi en saa itselläni takkutukkaa :D

      Poista
  3. Mua kiinnostaisi kokeilla tämän merkin syväpuhdistavaa shampoota, johon ihan sattumalta törmäsin, kun mietin onko luonnollisia merkeillä tälläistä tuotetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muuten ole tutustunut kyllä merkin shampoisiin muuten yhtään, mutta mielenkiintoiselta kuullostaa :) En ole ihan suurista suurin luonnonkosmetiikan shampoiden ja hoitisten ystävä, mutta yhden ihanan sarjan olen löytänyt ja siitä pitäisikin postata :)

      Poista
  4. Tää on ollut mulle hyvä tuote. On pelastanut bad hair dayn. :) Ja olen käyttänyt myös välillä "kuivashampoona" ts. vältellyt sen ansiosta hiustenpesua ja hyvin toimii siinäkin! :) Tuoksusta myös tykkään, mulle tulee jotenkin joku sitruksinen tuoksu mieleen tai ehkä ananas? Tosi vaikea kuvailla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolasuihkeet muuten toimivat hyvin myös "kuivashampoina" :D Toki ei näillä nyt ihan samanlaista volyymia aikaan saa, mutta hyvin toimivat myös hiusten ja hiuspohjan freesaamisessakin :) Tämä tuote muuten tuntuu hiuspohjaa hellivältäkin, tykkään kovasti :)

      Hmm, mun täytyy tuoksutella tätä ananas mielessäni :D En ole omasta mielestäni kovin hyvä tunnistamaan tuoksuja, tässä se oli niin moniulotteinen etten vaan saanut siitä kiinni.

      Poista
  5. Minäkin olen tykästynyt suolasuihkeisiin, ja tämä on nyt ollut kokeilussa. Mutta minun hiuksiini ei kyllä suolasuihkeilla mitään volyymia saa - tai ainakaan en ole vielä keksinyt, millä tavalla tukkaa pitäisi sitten laittaa, että saisi jonkinlaista kuohkeutta pysymään. Ilmeisesti minulla on sen verran raskaat hiukset, onhan niissä pituuttakin. Mutta sen sijaan kampausten teossa suolasuihke on ollut lyömätön. Hiukset pysyy huomattavan paljon paremmin nutturalla, kun ne on ensin käsitellyt suolasuihkeella. Valuva nuttura on todella rasittava ja on mukavaa, että sellaista ei tarvitse enää sietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, raskaat ja pitkät hiukset voivat myös olla yhdistelmä, johon suolasuihkeet eivät oikein riitä. Käsiteltävyyttä tällä kyllä varmasti saa, se onkin tosiaankin loistojuttu juurikin kampauksissa :)

      Poista
  6. Vieläkään minä urpo en ole löytänyt suolasuihkeita vaikka niitä on. Samaa asiaa olen ajanut kuviasampoilla, mutta kyllä minä nyt vielä tuon suilasuihkepulloni kesytän. Onpahan kaunis suolasuihke kuvassa. <3

    Ihanaa sunnuntaita Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolasuihkeissa on kuivashamposiin nähden se etu, että nämä eivät ehkä ole niin päänahkaa kuivattavia? Välillä siis olen käyttänyt suoalsuihketta ns. kuivashampoona, eli kun päänahka on tuntunut rasvaiselta, olen pelastanut tilannetta suolasuihkeella :D Kuivashampoolla saa kyllä upeaa tuuheutta ja käsiteltävyyttä, mutta koen loppujen lopuksi suolasuihkeen ehkä enemmän päänahkaystävällisempänä :D Toki jos hiuslaatu on tosi karkea ja käsitelty, niin suolasuihkeilla voi saada takkuja aikaan.

      Uniquella on kyllä kauniit pakkaukset <3

      Ihanaa alkavaa viikkoa, Tiiaseni <3!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow