In this Light

Kauneusblogi

Luku 566-Arjen pienet meikkiapulaiset

ElluS2


Muistan ikuisesti sen päivän, kun elämäni ensimmäistä kertaa laitoin luomivärin alle silmämeikinpohjustajan. Silmämeikinpohjustajani merkkiä en muista, se tuli lilan sinertävässä muovirasiassa ja sen myyntikanava oli verkostomarkkinointi. Mutta sen muistan, mitä se silmämeikilleni teki. Se sai sen pysymään aivan eri tavalla aiempaan nähden! Sain rummutettua silmämeikinpohjustajan ilosanomaa myös ystävillenikin, jotka myös pohjustajan hankittuaan huomasivat selvän eron aiempaan nähden.

Nyt jostain syystä elin hetken ilman virallista silmämeikinpohjustajaa. Puuteripohjustus toimii itselläni ihan ok, enkä ehkä osannut päättää minkä firman pohjustajan hankkisin. Minulla on sen verran asennevamma Urban Decayn tuotteisiin, etten yksinkertaisesti voi ostaa niin kamalaa pakkausta, mihin legendaarinen UDPP on pakattu. Muistelin lukeneeni Elizabeth Ardenin silmämeikinpohjustajasta hyviä arvioita ja se olikin sopivasti helmikuussa Stockkalla tarjouksessa. Päädyinkin hankkimaan sen.

ElluS6ElluS10


Advanced Eye-Fix Primer on voidemainen pohjustaja. En ole aivan varma, ymmärränkö miten pohjustajat toimivat. Siis tottakai pohjustajien idea on saada silmämeikki pysymään paremmin paikallaan ja saada värit toistumaan intensiivisinä, mutta en ymmärrä miten ne sen tekevät. Tämäkin lupaa kiinnittää silmämeikin ja tuoda luomivärin värit paremmin esille. Tätä voi käyttää sellaisenaankin, koska pohjustaja tasoittaa luomen väriä todella hyvin. Itse saan kaikki luomen kirjavuudet tällä peittoon. Myyjä suositteli puuteroimaan luomet pohjustajan levittämisen jälkeen, itse myönnän vähän ihmetelleeni, miksi silmämeikkipohjustajia suositellaan puuteroitavaksi. Eikö se puuterointi mukamas vaikuta päälle levitettävän luomivärin intensiivisyyteen heikentävästi? Eikö luomiväri tarttuisi paremmin kiinni, jos sen levittää suoraan pohjustajan ylle?

ElluS13
ElluS14


Pohjustaja tosiaankin loihtii tasaisen pinnan, jonka ylle levitettävät tuotteet tarttuvat hyvin kiinni. Käytän tätä niin ylä- kuin alaluomilla. Alaluomilla käytän tätä kiinnittämään peiteaineen ja siinä tarkoituksessa tämä toimii itselläni hyvin. Tämä jopa esivaalentaa ja -peittää tummia silmänalusia! Yläluomilla kiltisti puuteroin pohjustajan ennen luomivärin levitystä. Ja täytyy sanoa, tämän kohdalla puuteroinnista ei todellakaan ole haittaa. Luomivärit levittyvät hyvin, ja huoleni sävyn intensiivisyyden katoamisesta oli turhaa. Luulen, että ilman puuterointia luomivärien levitys, tai paremminkin niiden häivytys voisi olla haastavaa! Elizabeth Ardenin sivuilla tosin sanotaan, että levitä luomiväri suoraan pohjustajan ylle. Hmm.


ElluS11

Omilla silmäluomillani pohjustaja toimii moitteettomasti. Tämänkin tuotteen kohdalla oikea annostelu on A ja O. Mielummin liian vähän kuin liikaa. Liian suuri annos voi vaikuttaa meikin kestoon heikentävästi. Oikealla, ohuella primerikerroksella meikin kestävyys on mainio. Mitään ympäri kellon meikkiä en toki ole testannut, mutta Armanin Eyetint pysyi 99,9 % muuttumattomana yli 14 tuntia. Aiemmin olen huomannut aavistuksen silmämeikin rapistumista ilman pohjustajaa. Olen käyttänyt pohjustajaa paljon myös sellaisenaan, osana arjen kevyttä nude-meikkiä. Tällöinkin se on kestänyt luomilla mainiosti. Pohjustaja toimii siis sellaisenaan osana nude-meikkiä, mutta luo otollisen pohjan niin voidemaisille kuin puuterisille luomiväreille.

Itseäni viehättää hyvin paljon klassinen ja elegantti pakkaus, joka on yksinkertainen ja kaunis. Pohjustajan hinta on reilu 30 euroa, mutta Ardenin tuotteet ovat aika usein Stockkalla tarjouksessa. Omastani maksoin n. 22 euroa. Pakkauksessa tuotetta on 7,5 ml, mutta sanoisin tämän ainakin vaikuttavan riittoisalta. Pohjustajaa kun ei tarvitse kuin pienen nokareen, nuppineulanpään kokoinen nokare riittää itselläni molemmille yläluomille.

Mikä on teidän suosikki silmämeikinpohjustaja?

10 Kommentit

 1. Hyvän pohjustajan kanssa Eye Tintit tosiaan vaan pysyy ja pysyy... :D

  VastaaPoista
 2. Mun lemppari on Narsin silmämeikinpohjustaja, ainoo vaan et se on läpinäkyvä eikä peitä verisuonia. Käytän yleensä sen päällä vielä Paint Pottia ja "kiinnitän" ihonsävyisellä luomivärillä luomivaon yläpuolelta häivyttämisen helpottamiseksi :) Erikseen puuteroiminen on kyl vähän hassua, koska kyllähän ne luomiväritkin on puuterimaisia, ellei sit tarkotuksena oo just toi häivyttelyn helpottaminen kun laittaa jotain ihonsävyistä alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsia kiinnostaisi kokeilla, mutta saatavuus on vähän kehno, niin on jäänyt ajatuksen tasolle :P

   Ihmettelin kyllä tuota puuterointia, mutta toisaalta, tuote on kyllä toiminut minulla hyvin vaikka puuteroinkin sen. Helpottaa kyllä häivyttelyä :) Eikä voidemaistenkaan luomivärien levitys ole ollut katastrofi, vaikka levitänkin sen puuteroidun pohjustajan ylle :D

   Poista
 3. Urban Decay on mun suosikki, mutta taidan itsekin nyt inhota sen pakkausta :D. Eikös se uudistunut niin, että nyt siinä on aplikaattori tuubista puristamisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuubi muuttui niin että nyt siinä on aplikaattori :P En tiedä, muhun ei kyllä sen tuotteen ulkonäkö iske xD Vaikka tuote itsessään olisikin hyvä :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi kiitos <3_<3 Valokuvaajan kehut lämmittävät :)

   Poista
 5. Ei ole kokemusta kuin Artdecosta ja Avonista ja molemmat hyviä ja Artdeco aivan loistava. Elizabeth Arden kokemus rajoittuu tuoksuihin ja vartalotuotteisiin. <3

  Upeaa uutta viikkoa Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin laittaa artdeco mieleen, muistaakseni siinä purkki näytti yllättävän samanlaiselta kuin siinä mun ekassa pohjustusvoiteessa..:)

   Ihanaa alkavaa viikkoa Tiia! <3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow