In this Light

Kauneusblogi

Luku 602-Parhaimmat hiustenhuoltoaineet äksyille hiuksille

Kerra4


Olen erittäin vaativa, mitä tulee hiuskosmetiikan suhteen. Niin kauan kuin muistan, olen etsinyt täydellistä shampoota ja hoitoainetta. Hiuslaatuni on nimittäin haastava, se on karhea ja kuiva. Omat lisähaasteensa tuo päänahka, joka on ajan saatossa muuttunut äksyksi. Ruokavaliotiukennuksilla ( eli maitotuotteiden radikaalilla vähentämisellä ) olen saanut suurta apua päänahan äksyilyyn, mutta vihdoin ja viimein olen löytänyt myös superhyvän shampoon! Toki sitä en pysty sanomaan, mikä on shampoon ja mikä ruokavalion ansiota, mutta olen voinut sanoa päänahan tunkkaisuudelle sekä lievälle seborrealle lähes tyystin byebye!

Ostin lopputalvesta Kérastasen shampoon Specifique Bain Divalentin, joka on tarkoitettu rasvoittuvalle päänahalle ja kuiville pituuksille. Kérastaselta löytyykin laaja valikoima tuotteita päänahkaongelmasille, johon tämäkin shampoo lukeutuu. Muistan lukeneeni joltain keskustelupalstalta, että tämä olisi oiva shampoo tali-ihottumasta kärsiville ja tottahan toki kiinnostuin! Shampoo sisältää B6-vitamiinia, jonka luvataan tasapainottavan talituotantoa ja Glysinen, joka on puhdistava ainesosa. Incistä bongaan salisyylihapon, jota käytetäänkin monissa päänahkaongelmashampoissa.

Shampoon tuoksu on jännä, raikkaan yrttisen parfyyminen. Tykkään tuoksusta todella paljon! Mutta se, mitä rakastan on tuotteen teho. Tämä on aivan varmasti tuonut jotain helpotusta päänahalleni. Päänahan seborrea ei ole nostanut päätään ( ^_^ ), päänahka ei ole kutissut ja se on tuntunut puhtaalta pesujen välilläkin. Säännöllisellä käytöllä olen voinut pidentää pesuväliä. Joudun kyllä ostamaan rinnalle jonkun hiuspohjaa kosteuttavan shampoon sillä yhtä jatkoisesti käytettynä tämä saattaa jo tuntua liiankin tehokkaalta. Luultavasti tulen jatkossa joka pesun sijaan käyttämään tätä joka toisella tai kolmannella pesukerralla.

Shampoo on riittoisaa ja sitä riittää suhteellisen pieni määrä. Itse tosin saatan ehkä yliannostella tätä, jos shampoo olisi pumppupullossa saisi annostelunpidettyä aisoissa. Nyt shampoota saattaa livahtaa purkista toivottua enemmän. Teen lähes aina kaksoisvaahdotuksen, ekalla kerralla vaahtoa ei edes juuri muodostu, mutta toisella vaahdotuskerralla tuote vaahtoaa. Vaahto ei ole mitään höttöä, joka heti katoaa hiuksista vaan pysyy mielestäni kohtuullisesti. Annan usein vaahdon vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin, jotta shampoon päänahkaa hoitavat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Shampoon hinta pyörii n. 26-30 euron korvilla, mutta huomasin tämän olevan tarjouksessa Suomen Shampookaupassa ( ei ole mainoslinkki! ). Kérastasea myy esim. Stockmann ja moni parturi-kampaamo sekä lukuisat nettikaupat.


Joico3


Jos olen ollut ronkeli shampoiden suhteen, ei hoitoainerintamallakaan ole päästy helpolla. Mutta nyt olen löytänyt niin hyvän tuotteen, josta olen liekeissä! Nimittäin Joicon Moisture Recovery tehohoitoaine on kiistatta paras hoitoaine toistaiseksi, mitä olen käyttänyt. Se kosteuttaa, muttei latista. Ja oikeastaan juuri nämä ominaisuudet ovat olleet syy, miksi moni muu hoitoaine on tuntunut plääh-tuotteelta. Niissä ei ole ollut molempia ominaisuuksia!

Joicolla on erikseen tästä sarjasta normaali hoitoaine, mutta päädyin myyjän suosituksesta nimenomaan tähän tehohoitoaineeseen. Levitän hoitoaineen pyyhekuivattuihin hiuksiin ja kampaan hiukset hellävaroen Tangle Teezerilla. Tässä vaiheessa huomaa, kuinka kampaaminen vaikuttaa tuotteeseen, hiukset muuttuvat aivan ihanan sileiksi ^_^ Hoitoaine on koostumukseltaan balmimaista, käytän sitä reilun 2  euron kolikollisen verran hiuksiini. Annan hoitoaineen vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhtelen tuotteen pois. Millään muulla hoitoaineella en ole saanut näin takuttomia, sileitä mutta kuohkeita hiuksia aikaan! Toki tuotteen kosteuttavuus on varmasti liikaa hennolle hiuslaadulle, mutta oma karkea ja janoinen hiuslaatuni on ihastunut tuotteeseen ikihyviksi. Olen aina välillä käyttänyt muita tuotteita, mutta mikään muu omistamani hoitoaine ei vaan vedä tälle vertoja. Tuotteen tuoksu on mieto ja hedelmäinen eikä se jää mielestäni hiuksiin leijailemaan häiritsevällä tavalla. Incistä bongaan liudan peptidejä, keratiinia, jojobaa, sheavoita, oliiviöljyä, murumurua ja chlorella-leväuutetta. Aikamoinen cocktail, sanoisinko!

Toki jonain kertoina laiskottaisi, teoriassa olen pärjännyt myös skippaamalla hoitoaineen ja käyttämällä pesun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta mutta nyt kun olen huomannut eron aiempaan, yritän skarpata. Tuloksien näkeminen on mielestäni suurin motivaattori alalla kuin alalla ^_^ Hoitoaine oli mielestäni todella kohtuullisen hintainen, se oli muistaakseni n. 23 euron tienoilla. Joicon tuotteiden saatavuus on vaan vähän huono, omani ostin Stockkalta mutta esim. yrittäessäni löytää sarjan muotovaahtoa, eipä sitä sitten Stockkalta löytynytkään. Parhaiten tuotteita tuntuu löytyvän nettikaupoista.

Mihin te luotatte hiustenhoidossa?


8 Kommentit

  1. Mä olen nyt tykästynyt noihin shampoopaloihin, joita uskaltauduin vihdoin viimein testailemaan :D Normishampoissa mulla ei mitään ylitse muiden suosikkia ole nyt, mutta sulfaatittomia suosin pääsääntöisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut Lushin shampoopaloja ja ne oli ihan jees :) Ehkä voisin itsekin kokeilla noita oikeita luonnonkosmetiikan shampoopaloja joskus ^_^ Sulfaatittomuus tekisi kyllä varmaan hyvää meikällekin..

      Poista
  2. Mä tilaan aika paljon iHerbistä hiustuotteita. Giovannin rakennepaikkaava hoitoaine toimii hyvin ja pitäisikin tilata sitä taas lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun iHerbin hiustuotetilaus meni vähän pieleen, kun tuotteet ei niinkään sopineet mulle :P Mutta mä olenkin pahimman luokan hiustuotenirsoilija :D Täytyypä mielenkiinnosta kurkata, millainen tuo Giovanni oikein on :)

      Poista
  3. Kerastasen tuotteet ovat niin rakkautta, olen käyttänyt vuosia ja jos pitäisi valitan yksi sarja jonka hiustuotteita käyttäisin lopun elämääni se oli varmaan Kerastase.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kérastasella on kyllä huippuja tuotteita! Edelleenkin muistan kaiholla vuonna 2002 käyttämääni hiuksiin jätettävää hoitoainetta ^_^ Ja se oranssikorkkisen linjan kosteuttava naamio ja hiuksiin jätettävä hoitoaine ovat myös olleet suurta rakkautta <3

      Poista
  4. Haluan pehmeyttä ja tuuheutta ja että sopii päänahalle ettei kuivata. Monia hyviä merkkejä on löytynytkin, mm. Kevin Murphy, L'anza ja muuten tykkään todella paljon Kerastasen hiustuotteista myös.

    Aurinkoa päivään Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja elementtejä hakusessa täälläkin :) Tosin nyt on tunne, että päänahan kosteutus olisi todellakin pop :D L'anzaa en ole muuten kokeillutkaan!

      Ihanaa viikkoa Tiia <3!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow