In this Light

Kauneusblogi

Luku 634-Terveisiä Suomesta!



Jos minulla olisi ulkomailla asuva, ei-suomalainen ystävä, jonka luo lähtisin kylään tietäisin tasan tarkkaan, mitä veisin tuliaisiksi. Salmiakin, ruisleivän ja mahdollisesti Koskenkorvan kanssa tuliaispakettiin sujahtaisi Aamumaan luonnonmukainen saippua.

Kun ensimmäisen kerran, vuosia sitten törmäsin merkin saippuoihin, mietin kuinka upea tuliaisvieminen ne olisivatkaan! Saippuoiden pintaan on painettu eläinten jäljet, ja saippuat on valmistettu Suomessa ekologisista raaka-aineista. Lisäksi saippuat on pakattu upeisiin rasioihin, joka menee jo sellaisenaan lahjapakkauksesta. Vaikka inhoakin ylimääräistä sälää ja nurkissa pyörivää pikkusälää, en tiedä raaskinko ihan heti laittaa tuota pahvipakkausta kierrätykseen :D Ehkä siitä saa jatkojalostettua vaikkapa hiuspompularasian tai jonkun muun vastaavan?



Ilokseni sain viime vuoden I love me-messuilla Aamumaalta saippuan, Merikotkan munan. Tämä saippua poikkeaakin valikoimissa olevista saippuoista radikaalisti, koska saippuan muoto on ovaali, linnunmuna. Minulla oli selvä visio, miten haluan saippuan kuvata, ja sen takia jouduinkin odottamaan kevääseen, jotta sain kuvat otettua. Nyt Aamumaan nettisivuilla surffatessani en löytänyt juuri tätä Merikotkan munaa valikoimista, voi olla ettei tätä enää saa.

Saippua päätyi käyttöön, ja se onkin itseasiassa kohta kulutettu loppuun! Kahden hengen taloudessa saippua oli riittoisaa ja mies tykkäsi tuoksusta, hänen ensireaktionsa olikin; hei tää saippua tuoksuu aivan rosmariiniperunoille!". Mutta saippuassa onkin käytetty rosmariinia ja katajaa, joten tuoksu onkin metsäisen yrttinen. Saippua on oliivi- ja kookosöljypohjainen, sekä sisältää sheavoita sekä puolukkaa. Aivan mahtavaa, että ihania suomalaisia metsän antimia on valjastettu kosmetiikkakäyttöön!

Minä koin saippuan hyvänä, se ei omasta mielestäni kuivattanut käsiä. Käyttöönottamishetkellä vasemman käden nimettömän ja keskisormen välissä oli lievä ihottuma, jonka luulen aiheutuneen aiemmin käytössä olleesta käsisaippuasta. Ihottuma parantui, kun heivasin vanhan saippuan ja otin tämän käyttöön. Mies taasen koki tämän saippuan kuivattavana, kuulemma käsiä sai olla rasvaamassa alvariinsa.

Mutta Aamumaan saippua oli omasta mielestäni sen verran kiva kokemus, että voin suositella näitä ja tosiaankin, minusta nämä ovat mahtavia lahjaideoita! Saippuoiden hinta on 14,50 €, mikä toki voi tuntua monesta kovalta, mutta toisaalta, eihän tämä mikään kovin perinteinen saippua olekaan. Nettisivuilta näkee tämän hetkisen valikoiman sekä löytää jälleenmyyjät.

Onko Aamumaa teille tuttu? Mitä te veisitte tuliaisiksi ulkomaalaisille ystäville?

Tuote saatu blogin kautta

12 Kommentit

  1. Ihan super hauskan mallinen saippua! Laulujoutsen saippua olisi aivan ihana tuliainen, mutta näin joulun alla innostuin noista metsätontuista. Saas nähdä löytyykö niitä pian lahjapaketeista tänä vuonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, olen näemmä ihan unohtanut vastata näihin kommentteihin :D Tarvin kohta dementialääkkeet xD

      Mutta joka tapauksessa, Aamumaalla on kyllä hauskoja saippuoita :) Ja ihania lahjaideioita! Se saimaannorppakin on tosi symppis :)

      Poista
  2. Aamumaan kauniit saippuat ovat kyllä tuttuja, mutta laiskana tykkään käyttää enemmän nestemäisiä tuotteita käsienpesuun. Mutta sitten vartalon kuorintaan ja jalkojen rapsutteluun mulla on saippuapaloja. Tämä merikotkasaippua kuitenkin kolahti ja kovasti, koska seurasin kevään/kesän ajan virolaista merikotkakameraa. Alussa oli vain kolme linnunmunaa ja kuukausien päästä pesästä lensi komea kotka trio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee vähän kausittain, nyt on selvä saippuapalakausi menossa :D Ja voi että, on tosi harmi jos tätä saippuaa ei enää saa :( Tämähän olisi ihana fanituote merikotkakameran seuraajille! Ja voin kuvitella, kuinka ihanaa tuollaisen seuraaminen on :) Mä oon sen verran herkkis, etten uskalla seurata, jos siis tapahtuisi jotain ikävää :(

      Poista
  3. Aamumaa on vain nimeltä tuttu :) Kyllä minäkin sitä salmiakkia veisin tuliaisiksi. Oon itse tosi kova salmiakkifani. Nytkin maistuisi :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Salmiakkiin kyllä tulee himo! Mä tosin itse himoitsen lakritsaa, keltsaisessa pussissa olevat pantterit on ihan best :D

      Poista
  4. Aamumaa ei ole minulle tuttu juttu. Jälleenmyyjälistan perusteella sitä ei myydäkään ihan normikaupoissa. Nyt tiedän, että seuraavalla luontokeskus- tai taidemuseokäynnillä tsekkaan niiden puodit tarkemmin. Yleensä tongin vain koruvalikoimat yms. tilpehöörit:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ihan kaikista kaupoista tätä löydykään, mikä on harmi :( Mutta ehkä tämä onkin selvästi profiloitu enemmän tuon tyylisiin kauppoihin, joista helposti ostetaan matkamuistoja. Mutta museokaupat on ihania, niihin saa uppoamaan tovin jos toisenkin :)

      Poista
  5. Oi miten söötti saippua ja eihän tuo pakkausta raaski millään heittää pois!
    Ja ei, Aamumaa ei ole itselle entuudestaan tuttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippua on kyllä söötti kuin mikä :) Vielä makustelen, mihin käyttöön pakkaus päätyy :D

      Poista
  6. Rakastan näitä ja erilaisia tassunjälkiä on ostettu lasten kamuille synttärilahjoiksi, jotain vähän erilaista. <3 Ihanaa päivää Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä ihania! Ja mahtava lahjaidea, voin kuvitella että monelle lapselle nämä ovat aarteita :)

      Ihanaa tiistai-iltaa <3!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow