In this Light

Kauneusblogi

Luku 655-Avril ja ekologinen nudepaletti



Luomiväripaleteissa jyräävä trendi on jo useamman vuoden ajan ollut erilaiset nudepaletit. Jätetään käsittelemättä nude sanan yleinen soveltuvuus, joidenkin mielestä termi ei ole asiallinen. Nudepalettien ideana on tarjota mahdollisimman neutraaleja ruskean ja beigen eri sävyjä. Riippuen ihan valmistajasta, mihin paletin sävyt taittavat, osasssa paleteissa sävymaailma on kylmä, osassa taas lämmin. Mukana voi olla vivahteita malvaan ja vaaleanpunaiseen, myös taupen eri sävyt tuntuvat olevan suosittuja, kuten kultaisetkin sävyt. Valinnanvaraa siis löytyy! Mutta yksinkertaisesti nudepalettien ideana on tarjota helppoja sävyjä, joilla saa loihdittua niin arki- kuin juhlameikinkin.



Väitän, että tällä hetkellä nudepalettitrendin ehdoton voittaja on Urban Decay. Väitän, että juuri tämä brändi on onnistunut lanseeraamaan kuluttajille nudepalettimanian, jonka aallonharjalla muut brändit ratsastavat, tuoden omia nudepalettiversioitaan. Koen nudepalettitrendin omaan pirtaani sopivaksi, koska olen aika hillitty luomivärien käyttäjä. Tästä huolimatta en ole omistanut yhtäkään ns. kunnollista nudepalettia, en edes niitä Urban Decayn Naked-paletteja! Koska olen huulipunanaisia, olen aina mielummin panostanut huulipuniin ja jättänyt suosiolla kalliit luomiväripaletit muille.



Onnistuin kuitenkin I love me-messuilta bongaamaan House of Organicsin osastolta omiin mieltymyksiini sopivan nudepaletin, Avrilin La Palette Nuden. Avril on ranskalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka missiona on tarjota luonnonkosmetiikkaa, johon jokaisella on varaa. Ja eipä tätä palettia ole hinnalla pilattu, messuilla maksoin siitä huimat 15 euroa! Tällä hetkellä se on maahantuojan verkkokaupasta loppu, mutta kun varastot täydentyvät, sen saa omakseen 26,90 €:lla. Ihastuin minimalistiseen pakkaukseen, ja luomivärien laatukin vaikutti sormilla kokeiltuna hyvältä. Ostin paletin, mutta jostain syystä koin pientä ostomorkkista. Olin ehtinyt unohtaa, että olin voittanut blogiarvonnasta erään toisen luomiväripaletin. Jäin miettimään, että näinköhän vaan paletille tulee käyttöä.



Kuinka väärässä olinkaan! Kun olin ensiksi vaan saanut otettua paletista kuvat, on se päätynyt lähes joka päiväiseen käyttöön. Varsinkin keskimmäiset napit ovat olleet ahkerassa käytössä! Paletin ylärivin napit ovat hohtavia ja alarivin napit taas mattaisia. Esim. alarivin vaalea on täydellinen häivytysväri! Teen yleensä niin, että sudin ylärivin nappia liikkuvalle luomelle, ja alarivin nappia käytän sitten luomivaon varjostamiseen. Alla olevissa kuvissa luomivärit on levitetty suoraan puhtaalle iholle, ja aina vierekkäin on paletin ylä-ja alarivipari. Eli paletin keskimmäinen hohtava-mattapari on keskellä. Keskinapit onkin siis suosikkiparini, sillä saa arkeen sopivan hillityn ilmeen ja rakastan kaikkea kultaan ja persikkaan taittavaa! Tummin nappipari reunalla ei sekään ole hullumpi, mutta omaan arki-ilmeeseeni se on ehkä aavistuksen tumma.




En voi kuin lämpimästi suositella tätä palettia! Luomivärien laatu on moitteeton, ne levittyvät hyvin, koostumus on hilkulla, voisiko sen määritellä kermaisen pehmeäksi. Ainoastaan tummin sävy on aavistuksen jauhoisen oloinen. Mutta pigmenttiä näissä piisaa ja ne häivyttyvät hyvin. Vertailukohteena esimerkiksi L'orealin markettipaletit häviävät laadussa kirkkaasti Avrilin paletille. Toki sitä sanotaan, että hyvä meikkaaja saa huonollakin paletilla hyvää jälkeä mutta minulla ei ihan oikeasti ole kiinnostusta kökköihin luomiväripaletteihin. Ne pilaavat meikkaamisen ilon ja kenellä on arkisin aikaa nyhertää kun luomivärit vaan pöllyävät jauhoisina ympäri silmäkulmia? Ei ainakaan minulla! Avrilin paletti onkin saanut minut innostumaan luomiväreistä ihan arkimeikissänikin. Ja se on itseasiassa aika paljon, koska koen itseni noin yleisesti ottaen tumpeloksi luomivärien kanssa.



Vilautan erään meikin kuvia, joissa olen käyttänyt tätä palettia. Pakko vielä sanoa, että tuo vaalea häivytyssävy on todella mahtava! Sen avulla sain muuten liian jyrkäksi jääneen luomivärin loppumiskohdan kivan utuiseksi. Tässä meikissä olen käyttänyt paletin keskinappeja liikkuvalla luomella, tuota kultapersikkaan taittavaa silmän sisänurkassa ja ulkonurkassa mattaa vaaleanruskeaa. Luomivakoon sudin paletin tumminta mattaruskeaa. Alaluomelle levitin mattaa vaaleanruskeaa. Tällaisella silmämeikillä kehtaa mennä niin töihin, kuin vaikkapa illallistreffeille tai miksei myös ystävien luo kylään.

Nudepaletit, hot or not?

Seuraa blogia Bloglovinissa, Facebookissa, Instassa

13 Kommentit

  1. Todellakin HOT! En oikeastaan muilla meikkaisikaan enää nykyään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mullakin käsi aina vaan hakeutuu näiden neutraalimpien sävyjen pariin :D

      Poista
  2. Huomasin Avrilin meikit ja ihonhoitotuotteet messuilla, mutta tämä paletti meni ohi. Pitäisi varmaan tutustua lisää tähän merkkiin. Mielestäni nudevärit ovat aina in :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jotenkin ajauduin paletin äärelle, kun olin jo miettimässä ständiltä poislähtöä. Näitä ei siellä montaa ollutkaan, mun kanssa samaan aikaan eräs toinen nainen osti kans oman paletin ja jäiköhän näitä sinne enää pari jäljelle? Mutta mullakin heräsi mielenkiinto erityisesti merkin meikkeihin, tän perusteella aion kyllä tutustua enemmänkin :) Ja nudevärit on aina in, munkin mielestä :)

      Poista
  3. Oi hei mikä toi huulipuna on! Näyttää ihan täydelliseltä sulle, aivan ihana sävy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa ajattelin ihan lähipäivinä julkaista huulimeikkituton, tämä kun on kahden erilaisen tuotteen miksaus :D Pidän vielä jännitystä yllä, hihhii! ^_^ Ja kiitos! Tykkäsin huulimeikistä tosi paljon :D

      Poista
  4. Todellakin hot! Tossa paletissa on ihanat sävyt, sopis mullekin arkimeikkiin loistavasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävyt olisi muuten sullekin todella hyvin sopivat :)

      Poista
  5. Mulle nudepaletit on aika NOT. En ole päässyt oikein niiden imuun, enkä omista mitään varsinaista nudepalettia, kun ei ole ollut halua eikä tarvetta.
    Sun huulimeikit on aina todella upeita, eikä noin kauniille ja täyteläisille huulille huonoa varmaan saiskaan aikaiseksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla toisenlaisiakin mielipiteitä :) Millaisia sävyjä muuten tarkalleen ottaen tykkäät käyttää silmämeikissä? Muistanko väärin, jos veikkaan vihreää sun suosikiksi? Mä koen oloni vähän kiusaantuneeksi kovin värikkäässä silmämeikissä. Pinkkiä ja vaaleanpunaisat vielä pystyn käyttämään, mutta sininen, keltainen ja muut sävyt, en vaan osaa :(

      Ja oi että, kiitos! Tykkäänkin panostaa huuliin, silloin kun on aikaa :) Mä kyllä käytän kaikki rajausvippaskonstit, ilman meikkiä huuleni ovat tottakai paljon epäsymmetrisemmät :D

      Poista
    2. Luomiväreissä käytän nykyään eniten juuri vihreää, erityisesti sammaleenvihreä väri on kiva. Myös lila, luumu, burgundinpunainen ja sininen (ollut aina) on lemppareita.
      Mukavaa viikonvaihdetta, Salka:)

      Poista
  6. Onpa kaunis paletti kaikessa yksinkertaisuudessaan, vetoaa muhun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on yksinkertaisesti kaunis, ja laadultaan hyvä :) Pakkauskin vaikuttaa tukevalta ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow