In this Light

Kauneusblogi

Luku 688-Tipattoman tammikuun sallitut nesteet

misellivesi


Olen viime aikoina käyttänyt kolmea erilaista kasvo- tai misellivettä, ja ajattelin tehdä niistä tällaisen kokoamapostauksen. Mukana on niin hittituote, no jaa -tuote sekä sellainen, johon tykästyminen vei vähän kauemmin aikaa.

Olen misellivesien suurkuluttaja, ne kuuluvat lähes aamuun jokaiseen. En oikeastaan käytä niitä iltaisin meikin puhdistamiseen, sillä saan nopeammin puhdasta jälkeä perinteisellä kaksoispuhdistuksella. Nappasinkin Kicksistä mukaani Filorgan miselliveden, jonka lupaukset kuulostavat hyviltä. Se lupaa niin kosteuttaa, kuin puhdistaa ihon liasta, meikistä kuin myös talista. Mukana onkin mm. Trehalosea, joka sitoo kosteutta iholle ja sinkkisuolaa, jolla on Beautypedian mukaan anti-age-vaikutuksia. Eräässä lähteessä sinkkisuolan sanottiin olevan oivallinen epäpuhtaalle iholle tai ekseemaiholle.

Filorgan misellivesi on tuoksuton, en erota siitä edes raaka-aineiden tuoksua. Pesuteho saisi mielestäni olla tehokkaampi, eräs ilta kokeilin väsyneenä puhdistaa meikkejä ja olisin varmaan saanut puhtaampaa jälkeä perinteisellä kaksoispuhdistuksella. Huomaan myös puhdistaessani meikkaamisen yhteydessä yläluomelle levinneitä ripsivärejä, että toisinaan joudun pyyhkimään luomen ihon kahteen otteeseen topsipuikolla. Aamuputsarina tämä on kelvollinen, vaikka todella tehokkaan miselliveden jälkeen rima on asetettu niin korkealle, että sitä on vaikea ylittää.

En alkuun viehättynyt tuotteesta, mutta päätin kuitenkin jatkaa käyttöä. Mitä enemmän tuotetta olen käyttänyt, sitä enemmän olen siitä tykännyt. Iso pullo on riittoisa, napsukorkki näppärä eikä hintakaan, 22 euroa mikään mahdoton ole. Iho on tuntunut misellivesijaksolla hyvältä, tämä ei ole ainakaan saanut mitään vahinkoa aikaan! Filorgaa myy mm. Kicks ja Stockmann ( Helsingin keskustan tavaratalo ) ja satunnaiset nettiapteekit.

Kicks


Samaisella Kicks reissulla matkaani tarttui myös liikkeen oman merkin C-vitamiinipitoinen kasvovesi. Olen ihan C-vitamiinihullu, ja mielenkiintoni herää heti, kun kuulen sitä löytyvän jostain ihonhoitotuotteesta. C-vitamiini on oivallinen ihon kirkastaja, se sopii monelle ihotyypille. Eniten siitä hyötyy epäpuhdas iho, pintakuiva iho tai, jos ihossa on sameutta. C-vitamiinin ongelma on sen stabiilius, se menettää helposti tehonsa päästessään ilman kanssa kosketuksiin. Onneksi löytyy myös tapoja saada C-vitamiini paremmin säilyväksi ^_^

Kicksin omissa tuotteista löytyy ekologisempiakin vaihtoehtoja, tämä kasvovesi on saanut kylkeensä Reilun Kaupan -merkin. Luonnonkosmetiikkaahan tämä ei ole. Kasvovesi sisältää C-vitamiinia ja jasmiini- sekä passionhedelmäuutteita, jotka kevyesti kuorivat ja kirkastavat ihoa. Kasvovedessä on pirteä, raikas ja hedelmäinen!

Vaikka tuote kuulostaa paperilla mahtavalta ja iholleni sopivalta, ihoni päätti toisin. En ainakaan voi ajatella tuotetta joka päiväiseen käyttöön, sillä pitkässä aikajuoksussa koin tuotteen aavistuksen ärsyttävän ihoa. Vaikka tuote ei ehkä ollut itselleni se optimaalisin, voi se toimia jolalin toisella mainiosti! Hintakaan ei päätä huimaa, muistaakseni se oli n. kymmenen euron paikkeilla. Tuotetta voi etsiä Kicks-kosmetiikkakauppaketjun hyllyiltä.


YA Naturae luonnonkosmetiikka


Luonnonkosmetiikan saralta itselleni sopivat kasvovedet ovat olleet vähän kiven alla ja siksi jännitinkin, miten ihoni reagoisi Yliopiston Apteekin oman luonnonkosmetiikkasarjan, YA Naturaen mustaherukkakasvoveteen. Tämä onkin muuten mahtava tuote, sillä se on kehitetty sekä valmistettu Suomessa!

Mustaherukkakasvovesi sisältää mustaherukansiemen- sekä ruusunmarjaöljyä ja kotimaista koivumahlaa. Tuote on alkoholiton ja tuoksuton, pH on 4,5-5,5. Paperilla tuote kuulostaa juuri siltä, mitä ihoni rakastaa ja aina jaksan ilahtua tuotteista, joiden pH-arvoon on kiinnitetty huomiota! Ruusunmarjaöljy on myös uusin raaka-aineihastumiseni, senkin avulla minulle on helppo myydä tuote jos toinenkin. Se siis tasoittaa ihoa pitkässä juoksussa, ja saattaa jopa haalentaa pigmentaatioita. Koivumahla taas kosteuttaa ja auttaa ihoa uudistumaan.

Tällä kertaa toiveet ja odotukset kohtasivat ihoni tarpeiden kanssa, tätä tuotetta ihoni rakastaa! Tuotteen koostumus on hauska, kun sitä kaataa vanulapulle ja alkaa levittää kasvoille, huomaa kasvoveden alkavan vaahtoavan. Jonain kertoina olen taputellut kasvoveden kämmenten kautta kasvoille, jos haluan välttää liiallista hankausta eikä tarvetta puhdistuksen viimeistelylle ole.

Kasvoveden hinta on kymmenen euron paikkeilla ja sarjaa myydään Yliopiston Apteekeissa tai Ego-hyvinvointiliikkeissä ( joka on edellä mainitun Yliopiston Apteekin oma kanava ottaa isompi siivu kosmetiikkamarkkinoista haltuun! ).

Oliko joukossa tuttuja tuotteita? Mikä on sinun kasvovesisuosikkisi?

12 Kommentit

  1. Murad Essential C ja Neal`s Yard Remediesin Orange Flower Toner on ehdottomasti tällä hetkellä mun kaksi lempparia kasvovettä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Muradia olen miettinyt myös, mutta täytyy käydä tutkimassa myös tuota NYR:in kasvovettä ^_^

      Poista
  2. Mun suosikki tähän saakka on ollut Lumene Soft Touch kasvovesi sen vähän tukevamman koostumuksen ja kosteuttavuuden vuoksi. Palaan siihen aina uudestaan. YA Naturaen kasvovesi odottaa jonossa, joten kiva kuulla, että tykkäsit siitä. Toivottavasti mäkin tykkään siitä:) Olisi mukava löytää uusia suosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten ihana kasvovesi, harmi vaan mulle se ehkä lopulta sopinut :P Kasvojen näpyt vähentyivät kun lopetin sen käytön..mutta äitini tykkää ko. tuotteesta ^_^ Ja mä toivon, että tuut tykästymään tuohon YA-kasvoveteen <3!

      Poista
  3. Loisto-otsikko! Ja tuo mustaherukka sai kiinnostukseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Oli pakko otsikoida noin, kun sain mielleyhtymän tipattomaan tammikuuhun :D Mustaherukka-kasvovesi on tosi hyvä, ja edukas, kokeile ihmeessä ^_^

      Poista
  4. YA Naturaen kasvoveden sisälsinkin omalle 2016 parhaat-listalle, eli taidan tykätä :D Hyviä kasvovesiä on paljon tullut vastaan. Tälläkin hetkellä oikein passelin tuntuinen testissä, hurjan hyvillä ainesosilla varustettuna ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogista mä taisinkin saada sen ostokimmokkeen ja hyvä niin :) Jossain toisaalla kun tyypit kertoivat, miten olivat saaneet kasvovedestä pahoja reaktioita, vähän mietin miten herkkäihoisena kasvoveteen reagoisin mutta onneksi mitään ei ole tullut. On tuo vaan mainio, ja ehdottomasti plussaa edullisesta hinnasta :)

      Poista
  5. YA kasvovesi kuulostaa hyvältä, ja voisin ehkäpä hankkia sen testiin. Mä en ole löytänyt sitä täydellistä kasvovettä, hmm, mutta Mia Höytö Säihke-kasvovesi on tosin aika kosteuttava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, uskon että tulet tykkäämään :) Mia Höydöltä en olekaan kokeillut mitään, ehkä kasvovesi voisi olla hyvä tapa aloittaa sarjaan tutustuminen? :)

      Poista
  6. Dabban koivuvesi on tähän mennessä ollut paras kokeilemani. Tuota YA:n kasvovettä voisi kyllä seuraavaksi testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dabba on jäänyt mulle vähän etäiseksi, mutta tähän YA kasvoveteen aion tarvittaessa palata uudelleen, sen verran kiva tapaus on kyseessä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow