In this Light

Kauneusblogi

Luku 750 - Juhannuksen must have -kosmetiikat

Juhannus1-3

Osa tuotteista saatu blogin kautta

Juhannus, sehän on juuri nyt! Odotan tänä vuonna juhannusta innolla ja mahan pohjassa perhoset jo liihottavatkin. Suuntaamme tuttuun tapaan maalle, mutta tänä vuonna saamme olla muuttoapuna (? ) ja pääsemme juhlimaan rakkaan sukulaiseni kihlajaisiakin. Vielä en tiedä, mitä kaikkea ohjelmaa kolmeen päivään tulee mahtumaan, mutta odotan myös luonnollisesti herkkuja, päivänokosia, sporttilenkkejä autiolla, hiekasta pöllyävällä kylätiellä, riippusillan paikallaan pysymisen tarkistamista, saunomista ja kissan kanssa höpsöttelyä.

Ajattelin kuitenkin tehdä juhannuksen kosmetiikoista must have -listauksen. Mitä tulen ehdottomasti pakkaamaan mukaan? Juhannuksena ajattelin ottaa rennosti kosmetiikan suhteen ja se näkyykin listauksessani. Iho saa tasoitusta, ja huulet mehukkaan sävyn. Osa tuotteista on ehkä vähän optimistisiakin, ja osa todellakin tuiki tarpeellisia, kun siirtyy citystä keskelle luontoa! Ja pitää mukaan pakata tottakai monitoimituote, ja on se kiva tuoksua joltain muultakin, kuin puhtoiselta saunalta.

  Juhannus3

Ajattelin juhannuksena ottaa meikkaamisen suhteen rennosti, tottakai kihlajaisjuhliin aion panostaa meikissä. Alkukesän aurinko on jo tuonut lempeää lämpöä kasvoilleni ja ounaksuisin Lumenen sävyseerumin olevan tällä hetkellä optimaalisen sävyinen ihonsävyyni nähden. Mutta tällainen helppo, ihoa kaunistava tuote joka on meikkiä, mutta samalla ihonhoitotuote kuulostaa rentoihin juhannuspäiviin juuri sopivalta tuotteelta! Tässä ei ole aurinkosuojaa, joten se täytyy tuoda jollain toisella tuotteella.

Sopivan rentoon meininkiin on Korresin Lip Butter kuin luotu! Sävy luumu on ihanan mehukas ja raikas luumu, ei yhtään sellainen ruskea ja tunkkainen. Rakastin näitä tuotteita vuonna 2012 niin paljon, mutta koukututtuani huulipuniin on tämän tyyliset tuotteet vähän jääneet paitsioon. Mutta täytyisipä skarpata näiden suhteen, sillä juuri tällaisiin hetkiinhän nämä ovat mitä mainioimpia! Tämä sävy on valitettavasti lopetettu, mutta valimoimissa on toki vielä muita sävyjä.

Juhannus4


Jos juhannuksena on aikaa hoitaa ihoa pitkän kaavan mukaan, se kannattaakin tehdä. Itse ajattelin juhannussaunan yhteydessä hemmotella kasvojeni ihoa Signe Seebidin Mansikka-Vanilja kasvonaamiolla, joka on jauhemainen savinaamio. Se ei kuitenkaan ole ihoa kuivattava, vaan puhdistaa lempeästi. Signen tuotteet ovat virolaista luonnonkosmetiikkaa, joten näitä voi hyvällä omallatunnolla käyttää mökkisaunassakin!

  Juhannus5

Egyptian Magic -voide onkin hyvin moniulotteinen! Se käy niin kasvovoiteesta, meikinpoistotuotteesta, kasvonaamiosta ja tuo apua vaikkapa auringonpolttamiin. Tosin, enpä tiedä millainen riski on juhannuksena iho polttaa, jos vanha kaava toistuu ja juhannuksena on jouluaattoakin kylmempää! Mutta ehkä hyttystenpistoihin tämä tuote voisi tuoda helpotusta ja saankin testattua tuotetta myös siinä? Ihoa rauhoittava monitoimituote oli päivän selvä valinta, varsinkin kun se on tuntunut jopa rauhoittavan kesänäpyille äitynyttä ihoani! En siis uskalla lähteä reissuun ilman tätä, ja ehkäpä saunan jälkeen sipaisen tätä iholle rauhoittavaksi kasvonaamioksi?

  Juhannus6

Varmaan aika monelle saattaa olla haastavaa löytää kiva kesätuoksu? Ainakin itse haluan kesällä tuoksuni raikkaana, mutta kun tuoksumakuni on lähtökohtaisesti myskipohjaisia tuoksuja fanittava, tuottaa tämä haasteita. Siksi H&M:n vartalotuoksu on kiva kompromissi. Se on huomattavasti kevyempi kuin parfyymi tai eau de toilette, ja siinä on myös myskisiä vivahteita. Joten, tämä lähtee mukaani!
  Juhannus7

En ole todellakaan se henkilö, joka kuorisi vartalon ihoaan joka viikko. Hyvä, jos muistan tehdä tämän edes joka kuukausi! Mutta kesällä tulee liikuttua paljain säärin, ja tykkään pitää ihokarvat kuosissa sekä tuoda kevyttä päivetystä erinäisillä rusketustuotteilla. Tällöin vartalokuorinta onkin tarpeellinen, sisäänkasvaneet karvat saavat vähän kyytiä ja tasainen päivetys vaatii pohjatöikseen siloista ihoa. Tai, itsensä ruskettaminen on huomattavasti helpompaa! Herbinan Mango Spa kuorinta on siitä ihastuttava, ettei se sisällä mikromuovia. Onneksi kuorivista muovirakeista ollaan pääsemässä eroon! Tuotteessa on huumaavan raikas tuoksu, tämänkin aion napata juhannussaunaan mukaan. Saunan päätteeksi ihon pehmennettyä kuorinta viimeisteleekin ihanan sileän ihon.

Ja sitten se tuote, jota ilman olisin kernaasti. Minulle on aina vähän shokki lähteä kesäisin kaupungista maalle, sillä olen jo lähes tyystin unohtanut hyttyset. Mutta niin vaan kun kesäiltana, pitkän automatkan jälkeen avaa auton oven, kimppuun hyökkää armoton ininäjengi. Okei, Länsi-Suomessa kestän hyttyset vielä joten kuten mutta antakaahan kun pääsen Itä-Suomeen! Muistan kun ensimmäisen kerran menimme vuonna 2008 mieheni sukulaisten luo Savoon juhannukseksi, ja jäimme sinne vielä viikoksi. Kuinka nilkkani sekä jalkani olivat aivan turvoksissa hyttysen pistoista, jo siinä mittakaavassa että käveleminen muuttui tönkömmäksi! Eri puolilla Suomea on eri hyttyskantoja, eikä kehoni ollut siedättynyt itäisille inisijöille. Tästä syystä reagoin voimakkaasti hyttysten pistoihin idässä. Minulle tulee ehdottomasti idässä pahemmat paukamat ja kutinat, kuin lännessä. Eräänäkin kesänä hölväsin sääriäni munkkitipoilla ja se olikin sen vuoden itäreissun eau de toilette.

Free punkkikarkoite active spray soveltuu myös muidenkin ötököiden iholta karkoittamiseen. Tällainen tuote on minulla Itä-Suomessa ehdoton, lännessä voin jopa olla ilmankin. Tällaisia tuotteita kannattaa käyttää maltilla, eikä hölvätä niitä miten sattuu. Ja ne punkit..nyt saatte nauraa, mutta en ole elämässäni nähnyt yhtäkään punkkia luonnossa. Tai en ole vain tunnistanut heitä! Tiedä sitten kuinka moni punkki on kankkuani puraissut, lapsena äiti pelotteli meitä että punkit tippuvat haapa-puun lehdistä ja veljeni kanssa pelkäsimme pieniä punaisia hämähäkkejä, luullen niitä punkeiksi. Mutta ehkä olen vielä toistaiseksi hengaillut sellaisilla alueilla, joilla punkkeja ei ole niin sitten ollutkaan?

  Juhannus9

Ja sitten se optimistisin tuote, aurinkovoide! Viime juhannuksina ei kyllä ole tiennyt itkeäkö vai nauraako, sen verran koomisilta säät ovat tuntuneet! Koska ihan oikeasti juhannuksena olisi ollut hellettä? Enpä vaan muista. Toisaalta, ei saa antaa säätilan liikaa vaikuttaa, pääasia on se, että saa viettää juhannusta siten, miten haluaa.

Aurinkovoiteita onkin tänä kesänä kertynyt kivasti ja nyt ajattelin pakata mukaan LV:n Aurinkovoiteen herkälle iholle SK 30. Aurinkovoiteet ovatkin tämän vuoden uutuus LV:n valikoimassa ja niitä tulikin markkinoille kolme erilaista. Tämä suojakertoimen 30 voide käy sekä kasvoille että koko keholle. En aio mennä juhannuksena uimaan, mutta voiteessa on hyvä vedenkestävyys. Ja kuten nimestä voi päätellä, on tuote tarkoitettu herkälle iholle ja se on hajusteeton. Tuotteessa on UVA- sekä UVB-suojat, suojafiltteri on kemiallinen. En ole vielä tuotetta ehtinyt paljoa käyttää, joten optimistisesti toivon, että saisin sen nyt juhannuksena tehokäyttöön.

Millainen on sinun juhannukseni must have -kosmetiikkalistaus?

Ihanaa juhannusta kaikille! Blogi hiljentyy loppuviikoksi, palataan ensi viikolla asiaan!

14 Kommentit

  1. Mukavaa juhannusta! Mä lähden vanhempien luo maalle ja kosmetiikka-arsenaalini on aika pieni. Otan vain peruskosteusvoiteet ja ihan vain minimaalisesti meikkiä: ripsari, kulmakynä, aurinkopuuteri, meikkipuuteri ja huulikiilto. Tai näin ainakin olen suunnitellut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää juhannusta myös sinne 😊 Mä pakkaisin muuten varmaan todella vähän, mutta juhlien takia ei voi ihan minimäärällä lähteä 😄 Naureskelin eilen sitä, että lopulta mun kismet vievät melkein saman tilan kuin vaatteet! Mutta ilman juhlia pärjäisin varmaan suht.samalla, mitä sä oot pakkaamassa.

      Poista
  2. Kyllä optimismia pitää yhden aurinkovoiteen verran löytyä. :D Hyvää juhannusta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta 😅 Ja toivon mukaan tuo Free jäisi samalla tavalla käyttämättömäksi 😄 Hyvää juhannusta❤ !

      Poista
  3. Heh, toivottavasti aurinkovoiteelle löytyy käyttöä, edes sitten yhtenä päivänä! :D Hauskaa juhannusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kyllä laiskanpuoleisesti tuolla oli tarvetta, joskin punkkisuihkekin jäi käyttämättä 😄 Kiitos, ja toivon mukaan sullakin oli mahtava juhannus ❤

      Poista
  4. Aurinkosuoja ja aurinkopuuteri ovat ainakin koko kesän kosmetiikkasuosikit.
    Ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovatkin sesonkituotteita isolla ässällä 😊 Toivon mukaan teidän juhannus sujui hyvin ❤

      Poista
  5. Mä en edes muista milloin viimeksi on ollut hyvä juhannussää :D

    VastaaPoista
  6. Tulin vaan kertomaan, että nyt on uusi ripsien taivutin. Ostin lämmöllä taivuttavan, paristokäyttöisen taivuttimen enkä kadu.

    VastaaPoista
  7. Ostin juuri tuon Signe Seebid naamion testiin, en malta odottaa sen kokeilua kun niin monet on sitä kehuneet! :) Mun juhannuskassista löytyi tuo sama punkkisuihke, se on aina ehdoton. Aurinkorasvaakin oli reissussa mukana, vaikka melko kylmä ja sateinen tuo jussi taisi olla täällä meilläpäin (onnistuin silti hieman polttamaan itseni..) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaikuttaa erittäin pätevältä tuotteelta 😊 Mulla punkkisuihke jäi käyttämättä. Ei vaan ollut hyttysiä! Mutta sitten sunnuntaina toisessa paikassa oli, ja nyt jalat kutisee 😝 Aurinkorasvaa sentään tuli käytettyä, itse vältyin palamiselta. Toivon mukaan palaminen toipuisi nopeasti!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow