In this Light

Kauneusblogi

Luku 883 - Suosikkituotteeni kesämeikin pohjustamiseen!

kesäpohjustus2

Kesä ja meikin pohjustaminen ovat välillä hankala yhtälö. Minusta tuntuu, että aina joka kesän kynnyksellä pyörittelen uusia purkkeja ja jossain vaiheessa tulen löytäneeksi suosikkikattaukseni kesämeikin pohjustamiseen! Sillä kaikki tuotteet eivät aina toimi keskenään niin kuin olisi kuvitellut, ja joskus toimivaa kokonaisuutta joutuukin hakemaan.

Meikkaamiseni lähtee varsinkin nykyään siitä, että iho on hoidettu mahdollisimman hyvin. En voi tarpeeksi korostaa, miten tärkeässä asiassa hyvin hoidettu iho on meikkaamisen suhteen. Olen huomannut ison eron, kun olen ottanut käyttöön muutamia lisätuotteita aamun ihonhoitorutiiniin. Ihoni on hyötynyt lisäkosteudesta ja siinä avainasemassa ovat ohuet ja kevyet koostumukset. Hyvin kosteutettu iho on täyteläisempi ja meikkikin levittyy kauniimmin! Kun ihon kosteustasapaino on optimaalinen, kestää meikkikin paremmin. Seuraavaksi kerron tuotteista, joiden avulla saan valmisteltua pintakuivan/normaalin ihoni meikkiä varten hyvin.

kesäpohjustus3

Olen aivan koukussa tähän Whamisan Deep Rich hoitonesteeseen ( 39,95 € / 120 ml )! Hoitonesteet ovat mitä mahtavin tapa tuoda iholle kosteutta. Ne ovat kevyitä, mutta kosteuttavia. Ja juuri siksi niin hyviä meikin alle. Whamisa on korealainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet ovat fermentoituja.

Deep Rich hoitoneste on koostumukseltaan jo geelimäiseen kallellaan olevaa nestettä. Hölvään sitä iholle heti misellivesipesun jälkeen. Hoitoneste on siitä mielenkiintoinen, että se on ns.vedetön ja se sisältää argan-öljyä, voikukkauutetta sekä galactomycesia, joka on fermentoitu hiivauute.

Hoitonesteen jälkeen on luontevaa taputella silmänympärysvoide paikoilleen. Cliniquen All About Eyes ( 44 € / 15 ml ) on mitä mainioin silmänympäsyvoide aamukäyttöön, sillä se kiinnittää meikin ja täytelöittää silmänympäsysihon juonteita. Geelimäinen koostumus on omasta mielestäni kuin luotu kesään.

  kesäpohjustus4

Hoitonesteen jälkeen on seerumin vuoro. Yves Rocherin Serum Vegetal Wrinkles & Radiance Ultra-Smoothing Serum ( 39,90 € / 30 ml ) yllätti minut. En ladannut tämänkään tuotteen suhteen suuria odotuksia omalle iholle soveltuvuuden suhteen, toisaalta tiesin Alohair-blogin Sannan tykänneen seerumista hurjan paljon. Seerumi lupaa häivyttää ryppyjä ja antaa iholle kuulautta jääpäivikin sekä riisiuutteen voimin.

Seerumi on koostumukseltaan kuin hyvin ohutta, vaaleaa voidetta. Levitän sen hoitovedestä kosteille kasvoille. Omasta mielestäni seerumi antaa iholle ihanaa, luonnollista heleyttä ja koostumus sopii aamukäyttöön mainiosti ( käytän tätä iltaisinkin, ei sillä! ).


kesäpohjustus6

Olen löytänyt tänä vuonna paljon hyviä kosteus- ja hoitovoiteita! Tämä on suorastaan ruksi seinään meininkiä, sillä olen todella nirso voiteiden suhteen. Tai, ihoni on. Kuinka monet voiteet olenkaan korkannut, ja ihoni onkin päättänyt olla tykkäämättä niistä. Tänä vuonna asiat ovat olleet toisin. Yövoiteiden löytäminen onkin ollut helpompaa, kuin aamukäyttöön soveltuvien voiteiden. Olenkin ensisijaisesti fanittanut pikakaunistajia, ja jättänyt kosteusvoiteen vallan välistä. Nyt kuitenkin Keyword Love -blogin Jonnan vinkkauksesta hankin Whamisan Organic Flower Water Cream -kosteusemulsion ( 36,95 € / 50 ml ) ja tämähän on mitä mainioin voide meikin alle!

Whamisan emulsio on koostumukseltaan hyvin ohutta, kuten jo nimestäkin voi päätellä. Minulle tulee vähän mieleen hyvin juokseva jogurtti. Jos haluat kerrostaa meikin alle kunnolla kosteutta, ovat ohuet koostumukset tärkeitä ja siihen haasteeseen Water Cream vastaa. Vaikka tuotteen nimi on Water Cream, ei tämä sisällä ns. vettä. Inciä tutkiessa yllätyin, sillä emulsio sisältää sheavoita. Emulsion sydän on kuitenkin natto, jota saadaan fermentoiduista soijapavuista. Näiden lisäksi mukana on liuta kasviöljyjä, kuten porkkana-, teen, avokadon, rypäleen ja oliivin siemenöljyt. Koostumuksesta ei voisi ikinä kuvitella tuotteen sisältävän näinkin "ravitsevia" raaka-aineita, mutta niin vain on.

Viimeisimpänä tuotteena olen käyttänyt Canmake Mermaid Skin Gel Uv -meikinpohjustustuotetta ( n. 10 € / 40 g, saatavuus Ebay ) , jossa on mukana aurinkosuoja. Rakastan tällaisia tuotteita, jotka yhdistävät kaksi asiaa, meikinpohjustuksen sekä aurinkosuojan! Canmake on japanilainen merkki, ja aasialaiset osaavatkin tehdä kevyitä ihonhoitotuotteita joita voi kerrostaa. Meikinpohjustusvoiteessa on suojakerroin 50 ja PA++++ ( eli se sisältää sekä UVA- että UVB-suojat ). Voidetta voi käyttää sellaisenaan ainoana ihonhoitotuotteena, tai sitten kuten minä, muiden ihonhoitotuotteiden kanssa. Meikinpohjustusvoiteen koostumus on geelimäistä, ja se imeytyy hyvin. Se on alkoholiton, öljytön, parabeeniton ja hajusteeton.

Tilasin tuotteen jo syksyllä, ja silloin en jostain syystä tuotteesta tykännyt. Koin, että tämä ei silloin pidentänyt meikin kestoa. Ja omasta mielestäni tämä ei ole paras meikinpohjustusvoide, mutta on kuitenkin toiminut kesällä yllättävän hyvin, ottaen huomioon kuumat sekä kosteat olosuhteet! Tämä ei ole missään nimessä sellainen silikoninen. blurraava ja mattaava pohjustava vaan jättää enemmän iholle hennon kuulauden. Meikinpohjustusvoide on todellakin suojannut ihoa auringolta, se on myös yksi syy miksi olen tähän nyt niin koukussa.

Miten sinä pohjustat ihon kesäisin meikkiä varten, tai millainen on sinun aamuinen ihonhoitorutiinisi jos et meikkaa?

14 Kommentit

  1. Mä olen usein käyttänyt pelkkää Whamisan hoitovettä, jopa sitä normaalin ihon pelkästään meikin alle, Water Cream on myös ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilin nyt tällä viikolla pelkkää Whamisaa ja Canmakea, ja nekin toimivat sellaisenaan :) Mun täytyisi perehtyä noihin Whamisan eri hoitonesteisiin, mutta luulen koukuttaneeni ihon tähän Richiin ^_^ Water Cream on kans hyvä!

      Poista
  2. Minäkin käytän usein Yvesin seerumeita meikin alle, itseasiassa juurikin tuota samaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, tää onkin tosi huippu seerumi :)

      Poista
  3. Mulla oon myös tuo Yvesin seerumi, mutta olen käyttänyt nyt muuta. Tänä kesänä oon joutunut vähän testailemaan ja vaihtelemaan tuotteita koska iho on ollut tosi rasvainen ja näppyinen, nyt kun vihdoin rauhoittunut vähän niin oon voinut käyttää myös muita kuin hoitotuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvä Yvesin seerumi! Mutta jos iho on ollut epätasapainossa, niin silloin joutuukin vähän kikkailemaan tuotteiden kanssa. Kiva kuulla, että sulla on iho rauhoittunut!

      Poista
  4. Mä olen kesälläkin käyttänyt suunnilleen samoja tuotteita kuin muulloinkin. Ainoastaan kasvoöljyn olen jättänyt pois. Mä olen melkein koko hellekauden ollut olosuhteiden pakosta aika tiiviisti neljän seinän sisällä viilennetyssä talossa, joten ei ole hirveästi ollut tarvetta muuttaa rutiineja lämmön takia. Jos olen kauemmin joutunut olemaan ulkoilmassa, olen yrittänyt jättää meikkaamisen, mutta aina se ei ole ollut mahdollista. Inhoan kuumuutta ja hikistä naamaani!

    Canmake Mermaid Skin Gel kuulostaa aika vekkulilta tuotteelta. Täytyypä tutkia saisikohan sitä jostain muualta kuin Ebaystä. Ebay tuntuu liian työläältä;)

    Whamisan Deep Rich hoitoneste taas vaikuttaa ihan helmeltä! Ehkä voisin joskus testata jonkin Whamisan tuotteen.

    Kivaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla sun rutiineista :) Tosiaankin, olosuhteistahan se paljon riippuu, jos on paljon sisällä viileässä, niin iho kaipaakin eri juttuja kuin megapaahteessa. Mutta mäkin oon mennyt hyvin paljon samalla kattauksella, mutta muuttanut pieniä juttuja tai keventänyt tuotteiden koostumusta. Tosin nyt kaivoin öljyn takaisin rutiiniin, ja huomasin ihoni kaivanneen sitä. Jännä juttu :)

      Canmake on ollut nyt kesällä oikein oiva, luulen että sen saatavuus on aika nihkeä :P Täytyy toivoa, että joku täkäläinen jälleenmyyjä ottaisi sen valikoimiinsa ^_^

      Deep Rich on helmi, sisältää toki alkoholia mutta oon tykännyt siitä huolimatta, tässä ei holit hyökkää silmille ^_^ Mä luulen, että tykkäisit tästä :)

      Poista
  5. Minulta myös iso peukku tuolle Whamisan Water Creamille! Siinä on kyllä supermiellyttävä koostumus ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on oikein oivallinen koostumus kesään, ja varsinkin kuumaan kesään :D

      Poista
  6. Nuo Whamisan hoitovedet on niin ihania! Mulla on nyt käytössä se kevyin, eli Refresh, kun iholla on ollut vähän epäpuhtauksia :) Water Cream testaamatta, mutta kiinnostaa sekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, täytyypä pitää mielessä tuo kevein hoitovesi, tosin en tiedä koukutinko ihoni tähän Richiin :D Water Cream on ollut näillä keleillä tosi huippu, koostumus on kevyt mutta hoitava :)

      Poista
  7. Minun meikkailuun kuuluu kunnon kasvojen pesu ja seerumi. Sitten peitän vaan silmänaluset ja pikkuisen puuteria (kesällä vain aurinkopuuteria), ripsaria ja huulirasvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta ja sun näköiseltä sun rutiini kuulostaa, sulla onkin upea iho <3

      Poista

Lähetä kommentti

Follow