In this Light

Kauneusblogi

Luku 925 - Aleostoksia!


Te varmaan tiedättekin, että olen aika tarkan mark..siis euron tyttö! Rakastan tehdä löytöjä alennusmyynneistä, toki jos tiedän tasan tarkkaan haluavani jonkun tuotteen, ostan sen jos oikeasti haluan sen, ja jos siihen on mahdollisuus. Talven alennusmyynneistä olen tehnyt superhyviä bongauksia, toki mikään tuotteista ei ole minulle vielä saapunut, voi olla että esimerkiksi vaatteita joudun palauttamaan..mutta ajattelinkin nyt esitellä, millaisia löytöjä olen tehnyt! 

Olen nykyään vaatteiden suhteen onneton. En oikein meinaa löytää kaupoista mieleisiäni vaatteita. Mutta olin jostain syystä unohtanut &Other Stories ketjun, jonka vaatteita minulta löytyy muutamia ja jonka muotokieltä rakastan! Vaatteet ovat toki sen hintaisia, etten niitä raaski kovin usein ostaa, ja nyt tosiaankin olin jo vähän päässyt unohtamaan "landekaupunkikuplassani" sen, että liikehän löytyy Helsingin keskustastakin! Kun muistin merkin olemassa olon, surffasinkin heidän aletarjontaa katsomaan ja löysin unelmieni valkoisen mekon. Se ei ole liian romanttinen, ei liian avonainen. Mekon pituus on se, mitä nykyään suosin ja hihat..aa että, niin odotan tätä kotiin saapuvaksi! Tämän koon suhteen olin aika luottavainen, sillä minulla on parikin mekkoa jotka ovat molemmat samaa kokoa. Ja mekko vaikuttaa aika väljältä leikkauksensa suhteen. Menin samaan syssyyn ostamaan myös mallilla kuvassa olevat sandaalit, sillä jouduin viime kesän jälkeen nakkaamaan kaikki juuttipohjaiset kengät roskiin. Rakastan juuttipohjaa, se on minusta ihanan freesi vaikkakin jalkapohjalle vähän kovahko..ehkä erilliset pohjalliset pelastaisivat?

Kuva: Royal Desing / valmistaja

Uuden vuoden aattoa vastaanottaessamme meillä oli naapurini kanssa puhetta, että täytyisi hankkia uusia astioita. Uuden vuoden päivänä päädyinkin surffailemaan astiakauppoihin, ihan ensisijaiseksi mietin no, en nyt sinällään astian ostamista, kun jäin kuolaamaan tummanharmaata Mariskoolia. Olinkin tekemässä jo tilausta, päättäen ottaa tilaukseen mukaan muutaman syvän lautasen Teema-sarjasta. Syvät lautaset olivatkin se ensisijainen asia, mitä meidän huusholli kaipaa. Meillä on nimittäin tällä hetkellä syviä lautasia joko viisi tai kuusi, eivätkä ne ole samaa sarjaa. Eli jos haluaisin yhtenäisen kattauksen syville lautasille, kuudelle ruokailijalle, se ei nyt onnistuisi. Päädyin kuitenkin ennen ostopäätöstä googlettamaan ja hyvä että tein niin, sillä onnistuin bongaamaan niin hyvän tarjouksen Teema Tiimi lautasista että melkein itketti! Teema Tiimi on hakenut inspiraation alkuperäisestä vuonna 1952 julkaistusta Teemasta, ja uutta sarjaa on ollut mukana muotoilemassa suomalaisia ja aasialaisia muotoilijoita. Syvät lautaset ovat noita kuvassa vasemmassa laidassa olevia, laakeita lautasia ja ne on suunnitellut Heikki Orvola. Mutta tosiaankin, löysin  Royal Designin alesta lautaset puoleen hintaan ja laitoinkin niitä saman tein tilaukseen kuusi. Vähän nyt mietin, että olisiko pitänyt hankkia kerralla ne kahdeksan..

Kuva: Roayl Design / valmistaja

Oikeastaan suurin rakkaus Teema Tiimi -sarjassa minulla syntyi sarjan riisikulhoa ( kuvassa ylhäällä oleva jalallinen pieni kulho ) kohtaan. Kulhot on suunnitellut Ai Ono. Pieniä kulhoja meiltä löytyy, mutta en voinut vastustaa näitä, varsinkin kun onnistuin bongaamaan näitäkin alesta :D Mutta näen nämä pieninä jälkiruokakippoina, tai sitten tarjoiluastioina. Rakastan tiettyä aasialaista minimalismia, mutta myös skandinaavista henkeä ja siihen pirtaan nämä kauniit kulhot istuvat täydellisesti! Hassua kyllä mieheni mielestä nämä olivat todella rumat ( vaikka hänkin kyllä tykkää aasia-fiiliksistä ), mutta ei kerrota hänelle, montako menin näitä tilaamaan. Nämä ostin tosiaankin toisesta kaupasta ( Makujakauppa ), mutta heidän alennuksensa tuotteen suhteen oli loppunut. Mutta heh, tosiaankin uuden vuoden päivä vierähti vertaillessa eri kauppojen hintoja, toimitustapoja ja ostopäätöstä hioen..niin, ja lautasten kokoja mittaillessa!

Kuva: Ellos

Koska tilanne on se, että vaatekaappini kaipaa päivitystä, päätin vielä tarkistaa Elloksen alen, varsinkin kun sain jonkin "saat vielä alehinnoista lisäalen" -tekstarin. Pinkki, pöyhkein hihoin varusteltu mekko huusi nimeäni, toki voi olla että se huutaa päästä takaisin Elloksen varastoon kun saan sen päälleni :D Tämän tyylisissä mekoissa voi toisinaan olla se, että ne sitten tuntuvat liian juhlavilta, vaikka itsehän suunnittelin tätä ihan arkimekoksi, joka tarvittaessa taipuu juhlallisuuksiin. Olen kaivannut vaatekaappiini jotain pinkkiä, mutta saa tosiaankin nähdä toimiiko väri sitten kun saan mekon puettua ylle.

Kuva: Ellos

Suurin syy Elloksen tilaukseen oli kuitenkin alesta bongaamani Kastehelmi tuikkusetti, joka lopulta lähti 16 €:lla uuteen kotiin. Tämän suhteen mietin, pidänkö nämä meillä vai jemmaanko lahjaksi.
Kuva: Iittala

Astiahulluus sen kun jatkuu..heh, nyt onkin näemmä menossa kunnon "kodin astiat kuntoon" -tyylinen aleshoppailukuukausi! Mutta päädyin vielä Iittalan myymälään paikan päälle, ja päätin ostaa tarjouksesta muutaman Kartio juomalasin. Näitä meillä on entuudestaan muutama kirkkaana, ja kirkkaalla linjalla jatkettiinkin. Tiedättekö, en oikein osaa juoda värillisistä laseista? Minusta kirkkaat lasit antavat juomalle oikeuden ja silloin, kun vielä join maitoa, tuntui niin väärältä juoda maitoa sinisestä lasista. No, harmaat voisivat vielä mennä, ja voi olla että hankin muutaman niitäkin. Lasien suhteen meillä on ihan ok tilanne, toki nekin ovat aika kirjavia ja suurin osa ostettu joko kirppikseltä tai Ikeasta.

Kuva: Iittala

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä se, mistä kaikki oikein alkoi! Eli tummanharmaa Mariskooli. Jos satut bongaamaan Mariskoolin 15 eurolla, se on kuulkaas aika hyvä tarjous. En ole kokenut itseäni niinkään Mariskooli-ihmiseksi, ainakaan ennen kuin tämän meille hankin. Lapsena rakastin leikkiä äidin vihreällä Mariskoolilla, voi vitsit miten kiva pikari se olikaan! Voin muuten sanoa, että mieheni järkyttyi ikihyviksi, kun kerroin hankkineeni meille Mariskoolin :D Emme kuulemma ole Mariskooli-ihmisiä, hänkin hoki. Mies varmaan pelkäsi, että meille alkaa ilmestyä jos jonkin värisiä skooleja, mutta voin vannoa väripaletin pitäytyvän juuri tässä yhdessä harmaassa.

Sellaisia alelöytöjä, joista suurin osa onkin kodin iloksi hankittuja, ajattomia ja niin kauan kuin astiat kestävät, löytöjä. Oletko sinä ostanut mitään aleista?

14 Kommentit

  1. No juu! Mulla on jopa alennusmyyntiostoslista. Lista tavaroista, jotka kannattaa hankkia tiettyyn aikaan vuodesta. Tammikuussa on neulepaita ja yöpaita. https://pikkurahalla.wordpress.com/2019/01/03/vaatekaappi-kuntoon-vuodessa-tammikuu-top-5/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alennusmyyntiostoslista onkin järkevä, mäkin yritän aina bongailla tiettyjä juttuja tiettyinä aleaikoina :) Olipas kiva blogi sulla, kun kävin kurkkaamassa! :)

      Poista
  2. Loistavia löytöjä olet tehnyt! :) Meidänkin astiakaappi huutaisi päivityksen perään, mutta jostain syystä se on sellainen asia, josta olen valmis säästämään aika pitkälle. Nyt kyllä koitan pikkuhiljaa keräillä Marimekon astioita, mutta voin luvata, että tämä on hyvinkin verkkaisesti etenevä projekti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mekin ollaan pihistelty sen suhteen ja mies jos saisi päättää, ei näitä astioita oltaisi ostettu lainkaan, miehen mukaan kämpän sisustus voisi ihan hyvin olla mallia "poikamies" mutta ymmärrettävistä syistä se ei nyt ehkä toteudu :D Astioissa onkin kivaa se, että niitä voi kerätä pikkuhiljaa :) Ja sain mä yllätyslahjana lisää Teema-lautasia :D

      Poista
  3. Mähän en koko viime vuonna ostanut kuin pari hassua vaatetta, nyt jotenkin tämän vuoden alussa on ollut sellainen olo, et haluaisin uusia vaatekaappini, tehdä siitä tosi yksinkertaisen, mutta laadukkailla vaatteilla. Sitä varten olen katsonut laadukkaita perus t-paitoja, aleista mekkoja (Ralph Laurenin, Michael Korsin sivustot kahlattu läpi, koska ovat tällä hetkellä eniten mun tyylisiä mekkoja täys ja hyvillä alennuksilla. :D) Myös parit Rebecca Minkoffin kengät on harkinnassa sekä yksi musta nahkalaukku. Ajattelin viedä kaikki mun vähän käytetyt vaatteet Uffin laatikkoon, vaikka ei niitä nyt ihan hirveästi ole. Ja tää on siis mun käytökseksi tosi outoa, koska mua ei oo vaatteet kiinnostanut vuosiin.

    Ihana tuo pinkki mekko. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, mutta ehkä uudet tuulet elämässäsi ovat saaneet aikaan vaatekaapin uusimissykäyksen? :) Aleista onkin just mahtavaa bongailla hinnakkaampia vaatteita, kyllä sen vaan huomaa että miksi jonkun vaatteen hinta on 10 €, ja miksi jonkun toisen taas 100 €..Pinkki mekko oli ihana, mutta ei kuitenkaan sellainen, mitä olisin käyttänyt :D Tilaisinkin sitten pari muuta mekkoa, joista yhtä kärkyin varmaan pari viikkoa, että varastoon olisi tullut palautuksia omalle koolleni :'D

      Poista
  4. Ihan sun näköisiä vaatteita<3 Sulla on oma tyyli löytynyt ja nuokin mekot varmasti pukevat sua upeasti.
    Mä olen ostellut vain HM:n alevaatteita. Ostin mm. kaksi mekkoa noin 8 euroa/kpl! Mekkoja en ole käyttänyt naismuistiin, mutta nyt iski jonkinlainen kokeiluhalu ja kun halvalla sai kaksi peräti kivanoloista ja -tuntuista mekkoa, niin mikäs siinä. Lisäksi ostin paitapuseroita noin 5 euroa/kpl! Tiedän toki, että halpismuoti on epäekologista, mutta käytän noita halpojakin monta vuotta, en vain yhtä sesonkia. Mulla on yksi HM:n talvitakki vieläkin käytössä, tosin nykyisin varatakkina, ja ostin sen yli 10 vuotta sitten;) Kengät saa maksaa enemmän;)

    Kastehelmet ja Mariskoolit on ihan klassikoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pinkki mekko vaan päätyi palautukseen ja vähän ämpyilin tuon toisenkin kanssa, kun se olikin erilaista materiaalia mitä olin kuvitellut :D Mutta päätin kuitenkin pitää sen. Mutta wau, mä niin haluan nähdä sun yllä mekon! Se on jännä, miten ihmiset profiloituvat joko housu- tai mekko/hameihmisiksi. Mulla on muutama työkamu, joilla kun näen housut, on se niin hassua - ja niin varmasti suurin osa ajattelee, kun näkee mulla housut :D Edullisestikin tekee hyviä vaatelöytöjä, kun tietää mitä etsii :) Ja mun mielestä ei pidä kokea liikaa huonoa omaatntoa, varsinkin kun sä käytät vaatteita pitkään ja monta sesonkia <3

      Ja yep, ne on klassikoita!<3

      Poista
  5. Ihania löytöjä olet tehnyt. Tuo pinkki mekko on aivan täydellinen <3
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkki mekko lähti takaisin, ei kuitenkaan ollut minua. Olisin halunnut tykätä siitä mutta tiesin, että se jäisi käyttämättä. Mutta jollekin toiselle se on täydellinen <3

      Poista
  6. Kivoja ostoksia ja tuo mekko ♥ Mekään ei tunnistauduta Mariskooli-ihmisiksi mutta niin vaan on muutama löytänyt kotiimme. Kastehelmi sarja on kaunis, mietin noita samoja tuikkukuppeja mutta jäi ostamatta. Muutamia aleostoksia oon tehnyt, ostin talvikengät, takin ja muutaman sisustusjutun mutta kengät ei tosin olleet alessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, olen niin iloinen noista astialöydöistä, ne oli ihan superhyvä diili! Ja hah, niin ne Mariskoolit vaan valtaa vaivihkaa kodit..:D Mä oon alkanut nyt jopa miettiä kastehelmen pieniä lautasia kakkulautasiksi ^_^ Uudet talvikegät tarvitsisin, mutta niiiden etsiminen on työn ja tuskan takana, kiva kuulla että sä olet tehnyt kans hyviä löytöjä :)

      Poista
  7. Bongasin eilen kirpparilla 2 kpl just tuommosia saman värisiä Kastehelmi-tuikkuja 6 euroa kipale.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow