In this Light

Kauneusblogi

Luku 930 - Axiology, puhtain ja eettisin huulipuna?

luonnonkosmetiikkaaxi3

Puhtain ja eettisin huulipuna?

Olen jo pidemmän ajan hinkunut kokeilla jenkkiläisen, vegaanisen huulipunamerkin Axiologyn huulipunia ( 34 € /  4 g )! Merkki on siis erikoistunut huulipuniin, sillä merkin perustaja Ericka Rodriguez halusi tehdä huulipunia joiden incit ovat ymmärrettäviä sekä sellaisia, joiden raaka-aineiden funktiot ovat ymmärrettävissä; he halusivat tehdä puhtaimman ja eettisimmän huulipunan mitä maailmasta löytyy. Axiologylla on Petan sertifikaati. Pakkaukset muuten valmistetaan Balilla, paikallisten naisten omistamassa kierrätysliikkeessä! Pahvipakkaus onkin niin kaunis, ettei sitä meinaa raaskia heittää pois. Axiology myös lahjoittaa vuosittain 6 % tuotoistaan sademetsien sekä orankien suojeluun, eikä käytä palmuöljyä tuotteissaan.
   axi6axi7luonnollinen huulipuna

Kolme eri koostumusta ja kierrätettävä pakkaus

Huulipunat tulevat superkauniissa ja minimalistisessa, alumiinisessa hylsyssä joka sekin on kierrätettävissä! Tästä iso peukku, koen metallinkierrätyksen omassa elämässäni helpommaksi kuin muovin kierrättämisen, ja metallin laittaminen normaaliin roskiin on minusta itseasiassa todella käsittämätöntä.

Huulipunat ovat gluteenittomia, soijattomia ja niiden tuoksu tulee appelsiinin eteerisestä öljystä. Tuotteissa ei ole käytetty nano-kokoisia partikkeleita. Säilöntäaineina on käytetty seljansiemenöljyä (? en löytänyt tarkkaa tietoa, onko kyseessä öljy vai uute ) sekä neem-öljyä. Huulipunia on kolmea eri koostumusta, itse päädyin valitsemaan sävyn Attitude joka on upea neon-henkinen pinkki, ripauksella kylmää sävyä. Attitude on koostumukseltaan Soft Cream, eli peittävyydeltään sen kuvataan olevan pigmenttinen puna kevyemmällä peitolla.

Huulipunien incit ovatkin upeaa luettavaa, kasviöljyjä toistensa perään! En ole aivan varma, saisivatko nämä luonnonkosmetiikan sertifikaatia - veikkaan että Synthetic Fluorphlogopite on tässä syynä. Lushin sivuilta löysin tiedon, että se on synteettisesti valmistettua Micaa - Micahan on hohtava mineraalipigmentti. Mutta itselleni inci tosiaankin kelpaa, ja laitan tämän blogin kategoriassa luonnonkosmetiikan alaisuuteen.

Inci: Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Organic Ricinus Communis (Castor) Oil, Organic Persea Gratissima (Avocado) Butter, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Organic Persea Gratissima (Avocado) Oil, Organic Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Organic Citrus Sinensis (Orange) Oil, Limonene, Sambucus Nigra (Elderberry) Extract, Organic Azadirachta Indica (Neem) Oil.

May Contain/Peut Contenir: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Tin Oxide (CI 77861), Iron Oxide (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Synthetic Fluorphlogopite, Silica, Kaolin - Illite (Red Clay).
  axiol1axiol2huulipunaaxiol4

Samettinen hohtavuus, huulia pehmentävä koostumus

Sävy Attitude on juuri sellainen, mitä rakastan ja mitä huulimeikissäni suosin Alan kallistua siihen, että pinkki on tämän hetken suosikkisävyni, se on jopa kiilannut klassisen pariisinpunaisen edelle! Axiologyn huulipunan koostumus on hyvin kiinteä, melkein jopa kova. Se kuitenkin levittyy huulille hyvin. Huulten kannattaa olla hyvinhoidetut, sillä yhtäänkään rohtuneille huulille tämä levittyy rohtumia korostaen. Samoin huulipunaa lisätessä kannattaa pyyhkiä vanhat pois ja levittää uusi punakerros "puhtaille" huulille. Muuten lopputulos voi olla kokkareinen, mutta kannustan tähän muidenkin huulipunien kanssa. Omasta mielestäni puna pysyy hyvin huulilla, ainoastaan syömisen ja sen jälkeen tapahtuvan korjailun jälkeen puna voi aavistuksen karata juonteisiin. Huulipunan kestävyys on muuten aika perinteinen, tämä ei ole sellainen ympäri vuorokauden huulilla pysyvä vaan ihan normaaalisti huulilta kuluva puna.

Tykkään huulipunan ilmeestä ja tunnusta huulilla, se on kevyt ja kuulaan moderni, sellainen hohtavan samettinen. Huulipunaa pystyy kerrostamaan, useimmiten sipaisenkin tätä muutaman kerroksen, mutta en kuitenkaan halua kerrostaa punaa liikaakaan. Huulipuna on huulia pehmentävä, mutta huomaan pitkässä käytössä tämänkin aavistuksen kuivattavan huulia ( eli huulet kaipaavat "vesikosteutta" ). Tai siis, huulipunan käytön ohella on suotavaa pitää huulten hoidosta muuten kiinni, useimmiten minulle riittää huulten rasvaus aamuin illoin.

Axiologyn huulipuna on mahtava tuttavuus ja aivan varmasti aion ostaa näitä jatkossa lisää! Näitä kelpaa "syödä", huulipunien laatu on huippu sekä merkin eettiset arvot ovat enemmän kuin kohdallaan, joten mielelläni jatkossakin annan ropojani merkin huulipunille.

Axiologya myy esim. Naturelle, josta oman punani ostinkin

Onko Axiology sinulle tuttu merkki?

18 Kommentit

  1. Onpa nätti sävy, ihan sun tyylinen, ja korostaa sun upeita huulia kauniisti<3
    Axiology on nimenä tuttu muistaakseni I Love Me -messuilta, mutta ei muuten.
    Kivaa päivää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällainen värimaailma on vaan niin mua ☺ Ei merkkiä juuri ole kunnolla näkynyt, itse oon tähän törmännyt Naturellen uutiskirjeen kautta, mutta myös Rabbit Glow -vegaanikosmetiikka blogissa 😊

      Poista
  2. Sulle sopii hyvin tämän väriset punat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näissä sävyissä viihdyn todella hyvin ☺

      Poista
  3. Houkuttelevan kuuloinen huulipuna. Ja pinkki todella sopii sinulle! <3 Tuokin puna näyttää niin kauniilta huulillasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä sisällönsä puolesta mainio ja muutkin sävyt oikein oivia 😊 Ja kiitos, pinkit on niin sävyjen puolesta minua!

      Poista
  4. Kiva väri, ja sopii sulle!

    Tuo säilöntäaine, l. seljanmarjauute on tosiaan uutetta: http://www.fromnaturewithlove.com/SOAP/product.asp?product_id=PRESEXTELDBOSUS725

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiitos tarkennuksesta seljanmarjauutteeseen! Jossain lähteessä oltiin vedetty mutkat suoriksi ja laitettiin tuo öljyksikin 😀

      Poista
  5. Ihan tuntematon merkki, mutta on kyllä niin sun värinen huulipuna ettei mitään rajaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää ei oo kovin tunnettu merkki, en mäkään oo tästä lukenut oikeastaan muualta kuin Eevan blogista ja Naturellen uutiskirjeistä 😀 Sävy on kyl niin meikää 🤗

      Poista
  6. Aivan ihana sävy! Niin täydellinen sulle :) Mä pidän kyllä tämän sävyn mielessä. Merkki on jo tullut vastaan, mutta kokeiluasteelle en oo vielä ehtinyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia :) Tän sävy on oikein ihastuttava, ja tykkään tosi paljon! Ja pidä ihmeessä mielessä, luulen että voisit tykästyä tähän :)

      Poista
  7. Ihana nimi tällä sävyllä :) Ja sopii sulle kauniisti♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Ja kiitos, tää on just sellainen "mun" sävy :D

      Poista
  8. Upea puna, sisältö ja pakkaukset! Tykkään kovasti ihan tuosta pahvipakkauksestakin :)

    VastaaPoista
  9. Ihana!!! Kuvia katsoessani kuvittelen jopa tuoksun, jonka tuo raikas pirteä sävy tuo heti mieleen. Täydelliset keväthuulet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihana ja punan tuoksu onkin raikas <3 Tää on muuten ihan kevätpuna, huomaan muuten keväisin kaipaavani fuksiaisia ja pinkkejä sävyjä <3

      Poista

Lähetä kommentti

Follow