In this Light

Kauneusblogi

Luku 5.

17


17.3Rehellisesti sanottuna en olisi iki kuuna päivänä voinut kuvitella tällaisen päivän vielä joskus koittavan. Sellaisen päivän, jolloin pukeutuisin kukkamekkoon. Ja vieläpä itse tehtyyn kukkamekkoon!

Kaikki lähti viime talvena. Olin matkalla kotiin, tapani mukaan nuokahtelin sillä junan tasainen kyyti oli omiaan kuljettamaan höyhensaarille. Havahduin kuitenkin horroksesta, kun näin erään kauniin naisen, jolla oli yllä kaunis kukkamekko sekä kauniit moposaappaat. En tiedä, huomasiko nainen tuijotustani, mutta sillä hetkellä ymmärsin, etteivät kukkamekot ole välttämättä vihollisia. Olin pitänyt niitä aiemmin kovin pikkutyttömäisinä ja liian romanttisina ja liian minulle sopimattomina ja olin kuvitellut että minun kokeiluni niiden kanssa olisivat jo kokeiltu. Ymmärsin, että jokaiselle on olemassa kukkamekko, jos koskaan kukkamekkoon haluaakaan pukeutua.

Alunperin halusin kukkamekon mustalla pohjalla ja pienen pienillä ruskeasävyisillä kukkasilla. Sellaista en vaan löytänyt. Löysin kuitenkin kankaan, joka muuten täytti kriteerini, mutta mustan pohjan sijaan oli ruskea. Päätin joustaa periaatteistani ja sitä paitsi, ruskea sopii minulle täydellisesti.

Niin tein, työllä ja tuskalla itselleni kukkamekon. Se oli jo kuukauden päivät odottanutkin viimeisiä ompeleita, jotka sain tovi sitten viimeisteltyä. Ja kuinka ihastunut olenkaan mekkoni vanhahtavaan tunnelmaan, jota ruskeavoittoisuus korostaa! Olen silti sopinut itseni kanssa, että käytän mekkoa ainoastaan korottomien kenkien kanssa, jyreät ja poikamaiset jalkineet tuovat mekon rinnalle rakastamaani kontrastia. Sitä sellaista, minkä kanssa ylipäänsä kykenen käyttämään kukkamekkoa.

16 Kommentit

 1. aivan fantastinen kukkamekko <3 ja olet oikeassa, ruskea sopii sinulle täydellisesti!

  VastaaPoista
 2. toi pääntie toimii sulla aivan super hyvin! ihana mekko muutenkin :)

  VastaaPoista
 3. Ihana, ja juuri sopivan hillityn värinen ettei sitä edes mieltäisi kukkamekoksi sellaisina päivinä kun ei tee mieli kiskoa ylleen mitään hempeää.

  VastaaPoista
 4. Hieno. Tykkään! :) Kukkamekot on ihan supereita kun ne asustaa vähän rouheemmin.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis mekko!

  Ja tuo Malmi-postaus oli aivan ihana. Nauratti kun näin kuvat ja tunnistin paikkoja ja aloin miettiä, että miksi???

  VastaaPoista
 6. Tosi söpö. Tykkään hirveesti tosta mekon mallista.

  VastaaPoista
 7. Aika ihana kukkamekko =) just sopivan synkeähkö sun tyyliin. On se onni että kaikesta löytyy itelle sopiva versio.

  VastaaPoista
 8. ai kun nätti! Mulla oli vähän samanlainen asu tänään :)

  VastaaPoista
 9. Katoin ensin, että onko tää varmasti sun blogi, ku kuvassa näkyy tommonen mekko, mut pakko se kai on uskoa.:D Oot kuule aika taitava tossa muuntautumisessa, sillä toihan näyttää aivan sun jutulta taas kerran, vaikka mekko onkin jotain ihan uudenlaista sun päällä nähtyä.:)

  VastaaPoista
 10. Tää on kyllä söpö kombinaatio, mekon malli on ihana!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista :) Tykkään eritoten mekosta juuri siksi, ettei se ole liian kukka, kun tuo kuosi on sopivan hillitty :)

  Nooruska, nyt mua alkoi kiinnostaa, olisi hauska kuulla sun Malmimuistoja :D Liittyikö kenties tuohon yökerhoon? Vai tiedätkö jonkun, joka asuu noissa vekkuleissa taloissa? Mulla kun ei ole yhtään hajuakaan, mitä nuo talot ovat, onko joku kenties vanhainkoti tms. :D

  Rhia, toden totta, mä sain jo ajatuksen suunnitella kukkamekko niille, jotka inhoavat kukkamekkoja :D

  VastaaPoista
 12. Oikeen säikähdin että mikäs kukkaistyttö se tänne on tupsahtanut :) :) Mutta siis aivan sairaan ihana kukkamekko ja sopii sulle niin niin hyvin!! Enemmän tämmösiä neiti :) :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow