In this Light

Kauneusblogi

Luku 74.

45.1

45.2


Tämän vuoden hittituotteeksi on meidän taloudessa nousemassa tehosekoitin ja sitruunapuristin. Sitruunapuristin on kirppislöytö jonka ostin alunperin kivaksi sisustuselementiksi sillä ajatuksella, että ehkä kerran vuodessa puristan yhdestä sitruunasta mehut. Toisin kävi. Olen siis haksahtanut hippipirtelöihin, joksi elämänkumppanini niitä nimittää, jo siinä määrin, että pari vuotta vanha tehosekoitin on mennyt osittain rikki ( vähemmän dramaattisesti sanottuna tehosekoittimen kanteen on tullut repeämä, joka ei oikeasti menoa haittaa).

Olen jo pidemmän tovin ollut kiinnostunut tunkemaan tehosekoittimeen rehuja, vihanneksia ja hedelmiä sievästi sekaisin, onnistuin vain saamaan pahat traumat kerran niin kokeiltuani. Hulkmainen juoma ei siis mennyt niin millään alas, ei vaikka se olikin kunnon terveyspommi! Onneksi Nooruska ylisti alunperin Eevan inkivääri-porkkanapirtelöreseptiä, jota älysin testata ja tälle tielle nyt sitten jäin. Hyvä niin. Tämä on kuitenkin niin älyttömän helppo keino hankkia se puoli kiloa päivässä täyteen, normaali kasvisten ja hedelmien rouskuttelu kun sattuu unohtumaan niin helposti.

Itse olen soveltanut ohjetta rohkeasti ja omien yhdistelmien kehittely on ottanut ensimmäisen askeleen, sitrushedelmämehupohja antaa loistavasti liikkumavaraa. Voisin antaa yhden neuvon hippipirtelökokeilijoille, älkää hyvät ihmiset vaan lisätkö pelkkää vettä notkistajaksi! Ainakin omasta mielestäni vesi laimentaa liikaa lopputulosta, siksi se Hulk-juomakin jäi ensimmäisellä kerralla juomatta. Nämä viherpirtelöt kaipaavat ennen kaikkea potkua, kuten Nooruskakin asian ilmaisi. Pieni nestelisä on muutenkin meidän tehosekoittimessa pakollinen, sillä mokoma tuskin suostuu jäitäkään murskaamaan-Blendtechiä odotellessa siis!

ps. Käykää myös lukemassa Eevan terveysvaikutteinen kirjoitus!


4 Kommentit

 1. Mäkin luin ton Eevan tekstin joku päivä ja tuli kauhea hinku kokeilla hippipirtelöä. Just äsken aamullakin Anttilakuvastoa selaillessani tokaisin kanssa-asujalle, että olispa kiva jos olis tehosekoitin. Vaan kun ei ole, eikä keittiössä oikein ole tilaakaan sellaiselle, varsinkaan jos käykin niin että pirtelöt jää kokeiluiksi :( Sauvasekoittimella sellaisen tekeminen ei onnistu. Nimimerkillä yritin kerran soseuttaa nektariinia ja vehje hajosi. Nektariinia! Porkkamössö on siis kaukainen haave vain. Luulen, että tehosekoitin saa odottaa hankintaansa myös siihen asti, että jonain päivänä omistan tiskikoneen. Jostain muistin kätköistä nimittäin kohoaa käsitys, että sellaisen peseminen käsin on yhtä helvettiä :D

  VastaaPoista
 2. Katarimaria, no höh tehottomille sauvasekoittimille :( Mutta vinkki, kokeile raastaa porkkana ja sit alat sillä sauvasekoittimella sitä muussaamaan nesteen kanssa! Mä itse oon kokeillut myös sitä vaihtoehtoa :) Ja ihan hyvin se toimi! Omena taisi mennä aika hyvin muussiksi, kun sen eka pilkkoi todella pieniin paloihin ja lisäsi siihen porkkana-inkivääri-nestesekoitukseen :)

  Meidän tehosekoittimen peseminen on itseasiassa aika helppoa, toki tuo kannu painaa aika paljon. Mutta nuo osat saa irroitettua, jolloin puhdistus helpottuu! Itse en ole sitä tiskikoneeseen uskaltanut laittaa :D Eli, suosittelen satsaamaan laitteeseen, jossa on ne irroitettavat osat! ( ja kandee etsiä tietoa tehosekoittimista, jotka oikeasti murskaavat aineita myös kuivina ja sitten myös ostaakin sellainen, kaikki mallit kun eivät todellakaan niin tee:( )

  VastaaPoista
 3. Mä taas olen innostunut viherpiretlöistä nyt! Pari hedelmää ja vihreää kohtuudella niin ei tule liian hulk!

  VastaaPoista
 4. Nooruska, mäkin tykkään jo maunkin puolesta enemmän viherpirtelöistä, sitruuna-banaani-ja persilja on aikas täydellinen kombo eikä yhtään hulk, kiitos sitruunan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow