In this Light

Kauneusblogi

Luku 104.

Jälleen kerran musiikkihaastetta useamman kohdan ryppäässä. Vaikka haaste välillä tuntuukin riesalta, on tämän tekeminen kuitenkin mukavaa! Olen tavallaan tehnyt tutkimusmatkaa musiikkimakuuni sekä omaan itseeni, jokaisen kohtaan sopivan kappaleen miettiminen on ollut kinkkisyyden lisäksi hauskaa-mieleen kun saattaa yllättäen muistua musiikki-ihastuksia vuosien takaa!

Haasteen 16. kohdassa kuullaan kappale, josta on aiemmin tykännyt mutta nyt vihaa. Minulle se on Maija Vilkkumaan Ei saa surettaa. Tosin jouduin vähän huijaamaan, olen inhonnut kyseistä kappaletta siitä saakka, kun kuulin sen ensimmäisen kerran! Mutta Maijasta tykkäsin kun olin teini, jossain vaiheessa tykkääminen kuitenkin kuihtui olemattomiin. En oikeastaan tiedä miksi, toisaalta juuri tältä kuulostava musiikki ei minua liiemmin hetkauta. Enää.

17. kohdassa on taaseen kappale, jonka kuulee usein radiosta. Vaikka kuuntelen aika usein radiota, tiedostan oikeastaan vain yhden kappaleen, joka soi suhteellisen usein eetteristä. Se on Johnny Cashin Hurt. Ja voi kuinka onnellinen olenkaan kuullessani sen, kylmät väreet kutittavat kehoa ja silmäkulmani kostuvat aina joka kerta. Kyllä, aivan joka ikinen kerta kuullessani sen. Kappale on kaunis nimenomaan Cashin versiona, alkuperäinen NiN:n tulkinta on sen rinnalla todella mitäänsanomaton.

Mutta mikä on sitten kappale, jonka haluaisin kuulla radiosta, eli 17. kohta? Itseasiassa haluaisin kuulla montakin kappaletta, mutta kaikista eniten New Orderin Crystal-kappaleen. Ehkä juuri siksi, että kuulin sen ensimmäistä kertaa elämässäni radiosta. Oli kaunis kesäilta vuonna 2001 ja minä odotin niin kiihkeästi aikaa, jolloin olisin täysin vapaa tehdäkseni mitä ikinä huvittaakaan. Kappale kolahti tajuntaan todella voimakkaasti, sitä tulikin luukutettua 2000-luvun alkupuoliskolla erinäisillä kesäreissuilla jolloin vain taivas ja auton hupeneva bensatankki olivat rajana. Aina, kun satun kappaleen radiosta kuulemaan, väännän nupit kaakkoon. Ehdottomasti! Menneiden muistolle ja tulevan elämiselle!

ps. En saanut Cashin Hurt-biisiä upotettua, mutta jos joku on kokenut vääryyden eikä ole sitä kuullut, kipinkapin youtubeen katsomaan se!

2 Kommentit

  1. Musta on enempi vääryyttä kuunnella Cashin Hurtia, vaikka kaunis on sekin, mutta sadasti kauniimpi on alkuperäinen Nine Inch Nailsin versio :)

    VastaaPoista
  2. Bubble, mä en valitettavasti pääse tuohon NIN:in versioon täysillä kiinni :( Mutta kauniilta kuulostaa sekin, siitä huolimatta itse tykkään enemmän Cashin versiosta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow