In this Light

Kauneusblogi

Luku 135.

On olemassa hienoja muovilattioita ja sitten taas ei. Voitte arvata, kumpaan kategoriaan meidän kotimme lattia kuului. Voitte myös arvata, kuinka iloisia olimme, kun vuokranantajamme muisti pitkään asunnossa asuneita vuokralaisia, tarjoten mahdollisuuden asunnon kohentamiseen. Onneksemme vaihtoehtoista löytyi mahdollisuus uusia lattiat-muovin sijaan laminaattia kyllä kiitos!

Tosin matkaan tuli pieniä mutkia, kiitos rakenteisiin kätkeytyneille sähkövedoille, onneksi saimme ne oikaistua. Tai, remonttimies sai. Meidän tarvitsi vain käydä valitsemassa mieleisemme väri laminaatteihin, asiantunteva remonttimies hoiti niiden asennuksen ( mikä on oikeasti hyvä asia, vaikka emme me elämänkumppanini kanssa todellakaan mitään poropeukaloita olla ). Toki asunto tuli siivottua ja tavaroita siirreltyä huoneesta toiseen jotta remonttimies saisi työskenneltyä mahdollisimman esteettömästi, ihan työstä sekin kyllä kävi-järjestin spontaanisti mm. kaupunginosamme vahvin mies kilpailun isolla Ikea-kassillisella muotilehtiä. Voin muuten sanoa, ettei kilpailuun osallistujaa naurattanut-ainakaan ensimmäisenä päivänä! Kaikista pahimmaksi epäilty, teollisuusompelukoneen siirtäminen olikin taaseen yllättävän helppo nakki, kirjahyllyn siirtäminen sen sijaan aiheutti mustelmia jalkapöytään.

Mutta ai että, kuinka nätti uusi lattiatulokas onkaan! Sävyksi valikoitui vaahtera, se on ihanan vaalea ja sopii niin täydellisesti mustien ja valkoisten huonekalujemme kaveriksi. Mutta tiedättekös, mikä on remontin jälkeisessä elämässä kaikista pahinta? Se, kuinka muu asunto näyttääkin niin kulahtaneelta uudenkarhean lattian rinnalla. Karu tosiasia on, että se rakkain sohva on virttynyt pahasti, samoin verhot. Lista on gröhm, loputon, eli tämän alustuksen jälkeen teitä on varoitettu, blogi saattaa aina toisinaan ottaa syrjähyppyjä sisustuksellisiin asioihin, eritoten haaveilemisen merkeissä!


lattia2


Lattia ennen, kuinka kaunis muovilattia voikaan olla aah! Myös lattia oli päässyt virttymään olohuoneessa, sen huomasimme kun siirsimme huonekalut toiseen huoneeseen.

kukkahame6copy

5 Kommentit

 1. En tajuu, mikä ihmisiin on jossain vaiheessa menny, kun kaikkialle on laitettu tollasia muovimattoja. Mun lapsuudenkodissa oli just tollaset, hyi satan!

  VastaaPoista
 2. Peps, en mäkään!:( Kuka on ylipäänsä edes mennyt suunnittelemaan tuollaisen kammotuksen, joka on todella ruman ja ankean harmaan värinen? Makuuhuoneessa sentään oli inhimillinen muovimatto, mutta tuo kuvassa näkyvä yksilö..:(

  VastaaPoista
 3. Muovimatot on kyllä kamalia! Onneks meillä ei ole sellaisia, mutta muuta rempattavaa kyllä on. Ensi kuussa menee kylppäri uusiksi aivan kokonaan. Odotan vähän kauhulla remonttiaikaa, mutta onhan se ihana saada sitten uutta ja parempaa tilalle.
  Teidän uusi lattia näyttäisi olevan just samanlainen kuin meillä! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli joskus kun olin pieni, sellanen muovimatto mikä oli kuvioitu kuten lankkulattia:D Se oli aika jäätävän näkönen. Mä niin rakastan kun meillä on tässä nykyisessä kodissa parketti, ah miten ihana se on paljaiden varpaidenkin alla!

  Ja tekee muuten ihan uuden ilmeen koko kämppään kun lattia on siisti ja mieluisa:)

  VastaaPoista
 5. Micci, on muuten varmaan samanlaiset laminaatit, ainakin näyttää siltä :D Mutta joo, muovimatot on suuri yök! Tai sellaiset rumat yksilöt, onhan niitäkin hienoja olemassa. Kaiketi. Ja tsemppiä kylppäriremppaan, remppa-aika on aina vähän haasteellista, kun asuinolosuhteet on niin poikkeukselliset..:,

  Aini, Eikä :D Mutta veikkaan, että sekin on ollut hienompi, kuin tuo meidän vanha lattia! Parketti on kyllä ihana matsku, samoin lautalattia. Ja se kyllä tekee niin uuden ilmeen, kun kodissa on cooli lattia :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow