In this Light

Kauneusblogi

Luku 141.

221.911copy

222.911copy

224.911copy

223.911copy


Minun vaatekaapissani on jo reilun pari vuotta roikkunut kirppikseltä löydetty, 60-luvun mod henkeä huokuva second hand ruutukotelomekko. Muistan olleeni onnellinen, kun sen löysin, olinhan jo tovin etsinyt kyseisten kriteerien mukaista ruutumekkoa. Mutta sitten kävi niin, etten yksinkertaisesti osannut käyttää mekkoa. Se tuntui liian mummolta.

Jostain syystä en osannut mekosta luopuakaan, vaikka monta kertaa olin sitä jo siirtämässä kirppikselle menevien vaatteiden pussiin. Ehkä mieleeni aina muistui se riemu, mitä koin löytäessäni mekon. Ehkä kuvittelin sen tulevaisuuden vaatteeksi. Tiedä häntä, mekko oli ja pysyi vaatekaapissani.

Tänään minulle tuli jostain kumman syystä hirmuinen tarve pukeutua juuri tähän mekkoon. Se vain tuntui väärän mittaiselta, haluan helmani joko reilusti mineinä tai polven alle yltävinä mideinä. Aikaa lyhentämiselle, joka suoritetaan paininjalan alla, ei ollut, joten päätin etsiä sen ainoan ison hakaneulani sekä vyön ja viritellä mekon lyhyempään muotoon. Ja ai, kuinka kiva siitä tulikaan! Pienenä varoituksen sanana toki sanottakoon, hakaneulat voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vaatteeseen reiän, siksi harkitsenkin neulan sekä langan esiin kaivamista ja helman ryttäyksen kiinteäksi ompelemista. Uskon sen olevan vaivan arvoista, sillä alkuperäisessä muodossa en mekkoa tule käyttämään, varsinkin kun se on jo pari vuotta ollut käyttämättä!

2 Kommentit

  1. Mielestäni mekko on päälläsi kaunis jo ensimmäisessä kuvassa, eli ilman vyötä normaalissa helman mitassa. Toki vyö ja hakaneula tuovat perusmekkoon särmää, mutta sanon kuitenkin että ilman muokkauksia se on myös ihan passeli!

    VastaaPoista
  2. Nina, olet oikeassa, mekko toimii myös ilman muokkauksia, mutta itse nyt ainakin tässä tyylivaiheessa tykkään muokatusta versiosta enemmän :D Mutta sitten, kun löydän unelmien oversize neuletakin, tulen uskoakseni yhdistämään mekon sen kanssa, ihan sellaisenaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow