In this Light

Kauneusblogi

Luku 250.

neule2copy neule3copy neule6copy

Mitä kirppiksiltä kannattaa etsiä? Lista on loputon ja jokaiselle omansa näköinen, mutta jos minulta asiaa kysytään, nimeäisin vain muutamat asiat. Eräs niistä olisi niinkin, varmaan monen mielestä radikaali asia, kuin neuleet!

Ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen kuullessaan sanan kirppisneule, on ne yksilöt, jotka ovat joko nukkaantuneet, muuten vaan kulahtaneet tai jota koit ovat syöneet kilpaa. Pahimmassa tapauksessa kaikki edellä mainitut kriteerit täyttyvät samassa neuleyksilössä! Monta neuletta on aika marinoinut vieläpä niin, että voisi kuvitella pitelevänsä käsissään kylän pahimman pultsarin neulejäämistöä.

On siis selvää, että kunnollisten neuleiden löytäminen kirppiksiltä on vähintäänkin haastavaa. Minusta se vain tekee hommasta jännempää, sillä todistettavasti kunnollisiakin neuleita löytyy. Itse olen suurimman osan neuleistani ostanut kirppiksiltä, köyhtyen vain muutaman euron neuletta kohden! Kuvissa näkyy ehdottomat helmet kirppisneuleista, esim. Filippan neule maksoi huikean euron! Näen niin itseni, sitten syksyllä pukeutuneena tuohon neuleeseen, mustaan minihameeseen, myssyyn ja loafereihin tai maihareihin. Ah syksy, voisit tulla jo!

Akryyli on monelle kirosana, niin myös minulle mutta itse kustomoitu neuletakki on osoittautunut hyvin ei-akryylimaiseksi, se ei nimittäin hiosta eikä se juurikaan ole käytössä nyppyyntynyt. Tykästyin neuletakin malliin ja ostettaessa neule oli yllättävän ei-akryylimainen, joten uskalsin ottaa muutaman euron riskin. Sittemmin purin neuletakin takakappaleen ja onpa eräs ventovieras kysynyt, mistä olen neuletakin ostanut, onko se designervaate? Aika hyvin, muutaman euron kirppislöydöltä!

Sininen, orkesterihenkinen neuletakki on odottamassa, että jonain päivänä osaan yhdistää sen johonkin toiseen vaatteeseen. Tiedän sen päivän koittavan, siihen voi mennä kymmenenkin vuotta mutta joskus kannattaa odottaa. Tosin, vaihtoehdon ollessa toinen minua ei juurikaan haittaisi se, että olisin jemmannut yhtä neuletta vuosikaudet kaapissa, asia olisi toinen jos minulla olisi kaapillinen jemmavaatteita ( ja kyllä, olen sitä mieltä että kaapillinen jemmavaatteita ei ole järkevää toimintaa).

Kirppiksiltä siis löytyy kunnollisia neuleita, kunhan vain jaksaa pitää silmänsä auki. Satoja tauhkaantuneita neuleita kohti löytyy kyllä aina yksi helmi, toki jos neuleet ylipäänsä on kirosana, silloin kannattaa pitää silmät niiden suhteen kirppiksillä kiinni.

2 Kommentit

  1. Ihana tuo purettu neuletakki, tahtoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan purkuhommiin, purkaminen on loppujen lopuksi helppoa ja siihen koukuttuu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow