In this Light

Kauneusblogi

Luku 310.

sy-voiteet

Silmänympärysvoiteet. Mikä ihana turhake, voisi moni ajatella. Ja varmasti ajatteleekin. Itse olen jo 16-vuotiaasta asti kiltisti rasvannut silmänmpäryksiäni tätä varten suunnatulla rasvalla, ensimmäinen sy-voiteeni taisi olla Body Shopin kirkas, geelimäinen voide! Toki on saattanut olla kausia, jolloin rasva on ollut sama, kuin muualla kasvoissa, rehellisesti sanottuna en muista mitä rasvaa olen milloinkin silmänalusilleni ja ylipäänsä kasvoilleni laittanut, mutta Body Shopin sekä yhden Nivean rasvan ainakin muistan ( ja voi vide, jos siihen aikaan kun olin itse parikymppinen, olisi blogit olleet jo mainstreamia ja oman elämän dokumentointi olisi yltänyt myös kauneudenhoitoon..olisi jotenkin ihana muistella ja fiilistellä kuvien sekä tekstien kautta, mitä tuotteita on milloinkin käyttänyt!). Itse uskon, että silmänympärysihoa rasvaamalla ei mitään ihmeitä tehdä, mutta jos sillä onnistuu ennalta ehkäisemään rypyn jos toisenkin sekä yllä pitämään oikeanlaisen kosteustasapainon, niin ollaan jo täytetty minun odotukset! Rasvan suhteen en siis odota kuuta taivaalta, lähinnä sitä perushoivaa, hajusteettomuutta ( hajustetut sy-voiteet ovat kyllä paholaisen keksintö, sanon ma!) sekä sitä, ettei tuote aiheuta turvotusta tai epämääräisiä näppyreaktioita. Toki se olisi ihanaa, jos voiteella saisi taiottua hehkeän, virkeän sy-ihon mutta hei, olen tässä suhteessa realisti!

Tämän hetkinen silmänympärysvoiderepertuaarini koostuu kolmesta eri rasvasta. Avenen Soothing Eye Contour Creamia on jo toinen tuubi menossa mutta mikäpäs siinä, vallan mainio rasva on kyseessä! Tällä voiteella on parannettu muista voiteista tai meikeistä johtuneita ärsytysreaktioita ( mm. Louis Widmerin sekä Vichyn voiteet ovat saaneet sy-ihon kukkimaan, ihan hyvin apteekkirasvoilta ), tätä voi valmistajan mukaan myös levittää huoletta yläluomellekin. Todella mainio rasva, jonka mainious ei perustu turhiin lupauksiin kymmenen vuotta nuoremmasta, rypyttömästä silmänympärysihosta vaan oikeaan hoitavuuteen sekä rauhoittavuuteen. Toimii ainakin minun kenkuilla silmänympäryksillä!

Erisanin uudistava silmänympärysvoide on taaseen uusi tuttavuus, joka on ylipäänsä löytynyt kauppojen hyllyiltä vasta reilun kuukauden päivät. Siinä missä Avenen rasva on lähinnä yökäytössä, Erisan on ottanut aamuvoiteen paikan, sillä tämän rasvan päälle meikki levittyy nätimmin. Erisan on edulliseen hintaansa nähden todellinen löytö ja sisältää nyt muodissa olevaa hyaluronihappoa ( jota löytyy myös Avenenkin voiteesta, tunnistan tätä nykyä inci-listasta tämän, glyserolin, muutamat hajusteet sekä jotain muita yksittäisiä ainesosia, jee! ), mutta toisinaan tämä rasva reagoi iholla hassusti, rasvan levityksen jälkeen iho ikäänkuin hikoilee! Tuote on kuitenkin mukava perusvoide silmänympärysiholle, tulen ostamaan toistekin.

Cliniquen All About Eyes Serum De-Puffing Eye Massage nimihirviön takaa löytyvä näytekokoinen tuote saapui luokseni ostoskylkiäisenä mutta aika hyvä kylkiäinen olikin, sillä harkitsen ihan täyskokoisen version ostamista! Tuote on siis seerumi, joka levitetään ennen itse silmänympärysvoidetta, tämä lupaa virkistää sekä vaalentaa tummia silmänalusia. No, ainakin virkistävä tämä on siinä mielessä, että tuotteen iholle rullaileva metallikuula on ihanan viileä ihoa vasten ja aamu-unisimmatkin silmät virkistyvät rullailun jälkeen! Tuo metallikuula on myöskin asia, joka tuotteessa arveluttaa, en kyllä halua tietää, millaisen bakteerikannan tuonne tuubiin saa rullattua..siinä mielessä tämä kaksi kolmannesta pienempi näytepakkaus olisi hygieniafriikkiystävällisempi, kuin täyskokoinen pakkaus ( josta ei muuten varmaan saa puserrettua seerumia ennemmän kuin annostelumekanismi suo, tämä kyllä onnistuu näytekoon suhteen!). Joka tapauksessa tuote tuo kivasti lisäkosteutta iholle ja kesällä kenties tämä voisi toimia sellaisenaankin!

Tällaisella tehokolmikolla silmieni ympärillä olevaa ihoa hoidan ja yllättävää kyllä, olen huomannut jossain välissä elämääni saapuneiden, tummien silmänalusten vaalentuneen! Jotain tekemistä saattaa olla rasvakolmikolla mutta suurimmaksi syyksi voisin veikata stressittömämpää elämää, hyvin nukuttuja yöunia sekä ruokavalion viilaamista terveellisempään suuntaan syksyisen tupakka, kahvi, mäkkäri ja vitamiinipilleri kuurin jälkeen ( näin kärjistetysti ilmaistuna!).

Miten te hoidatte silmänympärysihoanne? Vai onko voiteet turhaa rahastusta? Onko sy-rypyt kauhistus vai kaunistus?

2 Kommentit

 1. Silmänympärysvoide on kyllä todella olennainen osa mun "kauneusrutiineja", en vois olla ilman Cliniquen All About Eyes Richiä, varmaan kymmenes purkki menossa.. :D
  Mun eka silmänympärysvoide oli muuten myöskin se Body Shopin kirkas geeli! Ja käytön aloitin kans suunnilleen 16-vuotiaana. Tiedä sitten, onko silmänympäryksieni hyvin vähäinen rypistyminen ikääni (40) nähden juuri tuon hoitamisen ansiota vai kenties geenien. Nukun myös paljon ja välttelen aurinkoa, joten niilläkin on varmasti merkityksensä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, varsinkin nyt kun olen tehostanut sy-alueen hoitoa ottamalla tuon seerumin käyttöön ja rasvaamalla aamuin illoin, ovat ne kuivuudesta johtuneet harakanvarpaat hävinneet ja se kyllä motivoi sy-rasvojen laittamista entisestään :D Tuo AAER oli mulle liian tujua, perus AAE on muuten jee, mutta en oikein tykkää siitä avonaisesta purkista :T Auringon välttely, kunnon yöunet ja riittävä veden juominen vaikuttava kyllä oleellisesti ihon kuntoon!

   Olisi muuten hauska kuulla, kuinkahan monella on se eka sy-rasva ollut nimenomaan tuo Body Shopin versio :D Se oli siihen aikaan hyvä, mainio ensirasva, nykyään ehkä vaan liian "höttöä", vaikka tosiaankin oma sy-alueeni ei mitään paksuja koostumuksia kaipaakaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow