In this Light

Kauneusblogi

Luku 362.

zuiimp3 zuiimp4 zuiimp6 zuii7

Kirjoitin tovi sitten australialaisen luomumeikkibrändin Zuiin meikkivoiteesta, johon en loppujen lopuksi ollut täysin tyytyväinen. Ihohuokoseni tuntuivat tukkiutuvan ja syksyllä meikkivoide alkoi mystisesti tummua levityksen jälkeen. Sen sijaan Zuiin meikkipuuteri on osoittautunut hitiksi tässä osoitteessa!

Meikkipuuteri on sisällöltään jotain, mitä ei voisi ikinä kuvitella puuteristen meikkien pitävän sisällään, nimittäin kukkasia! Ruusun- ja jasmiininnuppuja, kamomillan kukkaa, aloe veraa, jojobaöljyä, kamomillan kukkauutetta, peltokorteuutetta, nokkosuutetta, magnesiumsuolaa ( magnesium stearate, jonka ansiosta tuote on puristetussa muodossa, ainakin luulisin näin pikaisen googlettelun perusteella, mutta löysin myös sivustoja, joilla annettiin ainesosalle "vältä tätä"-leima ), e-vitamiinia, c-vitamiinia, kookosöljyä ( tai mitä ilmeisemmin kookosöljystä johdettua "uutetta" ) ja savea, näistä on meikkipuuteri tehty! ( ja incikielinen versio löytyy maahantuojan kotisivuilta ). Kyllä minä mielummin tällaisella teen pohjameikin, jossa on ainakin teoriassa ihoa hoitava mahdollisuus olemassa!

Meikkipuuteri tasoittaa kauniisti ihon sävyn mutta jos kaipaa enemmän peittoa, ei tämä välttämättä ole silloin paras mahdollinen vaihtoehto. Itseäni ei haittaa, vaikkei jokainen näppy peittyisi sataprosenttisesti. Kunhan pahin punoitus on piilossa, ollaan jo täytetty pohjameikille vaatimani kriteerit.

Itse totesin, että meikkipuuterin alle kannattaa ehdottomasti laittaa nahkean pinnan jättävä kosteus-tai hoitovoide! Jos meikkipuuterin alla on mattapinnan luova alusvoide, jää meikki sellaisen pölyisen, puuterihuntuisen näköiseksi. Nahkeaan, kosteaan tai aavistuksen rasvaiseen ihoon tämä taas suorastaan sulaa, puuteri ikäänkuin nappaa ihoon kiinni. Ja puuterihunnuista ei ole tietoakaan!

Meikkipuuterilla saa myös hyvin pitkäkestoisen meikkipohjan, itselle riittää kun aamun jälkeen jossain vaiheessa iltapäivää tai iltaa painelen kasvojen t-alueen speciaaliin puuteripaperiini, jota myös vessapaperiksi kutsutaan. Jos unohdan toimenpiteen, löytyy silmien välistä puuterimönjää, joka siis syntyy silmälasien nenänpieltä hankaavan eroosion ansiosta.

Oma sävyni on Ivory, levitän sen Body Shopin kabukilla, joka vaan jaksaa toimia vuodesta toiseen. Kicksin bb-sivelin on toinen hyvä vaihtoehto mutta itse fanitan enemmän kabukia, sillä homma hoituu näpsäkästi. Ja perinteisiin, aitoihin mineraalimeikkeihin verrattuna meikkipohjan teko on vain yksi silmänräpäys, itse en enää vaan jaksanut perinteisten mineraalipohjien kanssa pyörittelyä ja ainakin Youngbloodin pohja sai kasvot kutisemaan, vismutin ansiosta.

Meikkipohjasta olen saanut kehuja muilta ihmisiltä, työkaverini kerran sanoi minun näyttävän normaalia hehkeämmältä, silloin oli kiva vastata meikin tehdyn kukkaismeikeillä! Itsekin tykkään tästä, varsinkin sävy on kuin juuri minulle tehty enkä ole saanut yliherkkyysreaktiotakaan. Ainoa mistä en niin välttämättä tykkää on meikkipuuterin nopea kuluminen, jos käyttäisin tätä joka päivä, minulla olisi jo menossa toinen purkki. Toisaalta, eipä se ole paha juttu, ne ikuisuuden kestävät purkitkin osaavat olla raivostuttavia.

2 Kommentit

 1. Nyt vasta ehdin kunnolla lukemaan tämän postauksesi, vaikka kävin vilkaisemassa kuvat jo aikaisemmin. Olen samaa mieltä Zuiin meikkipohjasta joka kohdassa, paitsi että mun ihollani ei toimi nahkeaksi jätetty voidepohja tämänkään mineraalimeikin alla. Tuo mitä kirjoitit magnesiumsuolasta oli kiinnostavaa, täytyypä minunkin yrittää tutkia ainesosan taustoja. Mietin kuka mulle tulee mieleen kuvistasi. Joku amerikkalainen näyttelijä, mutta kuka? Ehkä Kelly McGillis nuorena, mutta hmm, ehkä sittenkin joku muu tuolta 80-luvun alusta... Jään miettimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olen kokenut, että monta kertaa ne sellaiset kovin jauhoisen oloiset meikkipohjat asettuvat nahkealle iholle paremmin, mutta luulen että yksi ero voi olla myös siinä, että olen hakenut peittävämpää pohjaa ja kerrostanut tuotetta-->paksu kerros näyttää helposti jauhoiselta. Voisinkin kokeilla tätä pohjaa taas nyt, kun iho on paremmassa kunnossa, huomaanko siis eroa nahkean tai kuivan kosteutuksen välillä :)

   Mä taisin nimenomaan tätä postausta varten googletella tuota magnesiumsuolaa ja nyt kun googlettelin taas, niin ilmeisesti se on enemmän ongelma sisäisesti nautittuna-osan lähteiden mukaan, osan mukaan taas se on turvallinen. Paula Begounin sivuilla ainesosa saa hymynaaman. Ainesosaa on ilmeisesti lääkkeissä ja vitamiineissa, varmaankin samasta syystä kuin kosmetiikassa, se ansiosta saadaan ainesosat pysymään kasassa, se on siis sidosaineena.

   Ja hahhaa, nyt kyllä tuli kovat referenssit :D Mun yks kaveri sanoi joskus mun näyttävän Doris Daylta, lyhyillä blondeilla hiuksilla taas moni väitti Michelle Williamsin näköiseksi..:D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow