In this Light

Kauneusblogi

Luku 396.

Se oli viimeinen sunnuntai ennen joulua, kun seisoin täpötäyden tavaratalon kosmetiikkaosastolla, sielu täynnä surua. Käsissäni oli Dermalogican aloituspaketti normaalille/sekaiholle ja arvoin, vienkö sen takaisin hyllyyn vai ostaisinko sen. Sydän sanoi, jatka luonnonkosmetiikkalinjalla, järki taas aivan jotain muuta. Ja kerrankin kuuntelin järkeäni.

Ennen tuota sunnuntaita olin n. puoli vuotta ollut luonnonkosmetiikkalinjalla. Teini-iästä lähtien olen taistellut kenkkuilevan sekaihoni kanssa, joka on välillä ollut epäpuhtaampi ja välillä taasen siistimpi. Ihoni olikin vuosia todella hyvässä kunnossa, kunnes hylkäsin puolitoista vuotta sitten hormonaalisen ehkäisyn ja tadam, iho muuttui taas siksi teini-iän taistelutantereeksi. Myös hidastunut aineenvaihdunta ja kenkkuileva kilpirauhanen ovat omiaan ylläpitämään iho-ongelmia-laajentuneet ihohuokoset, näpyt ja finnit, niin tuttua kauraa!

Mutta ehkä kaikista eniten olen huomannut ihon kuntoon vaikuttavan oikeanlaisten tuotteiden. Tai, sanottakoon, vääränlaisten tuotteiden. Moni tuote saa sen tukkoon ( varsinkin, jos puhdistusaine ei ole tehokas ) tai muuten vaan ärtymään. Nykyään onneksi melkeinpä jo incin perusteella tiedän, tuleeko ongelmia vai ei, mutta sekään ei ole aina varmaa. Ongelmaksi olen huomannut propylene glycolin ( saa ihon punoittamaan ja ärtymään, tosin voi olla, että olen sen suhteen psykologisesti herkkis ), suurten hajustepitoisuuksien sekä alkoholin. Alkoholi kuivattaa ihoani liikaa, jolloin se ärtyy eikä toimi oikealla lailla. Olen lukenut, että liian kuiva iho saattaa saada ihon normaalin rasvan jumahtamaan huokosiin, yksinkertaisesti pitää ihohuokosen suun liian supussa, jolloin tali ei pääse poistumaan. Ja tästähän seuraa lisää epäpuhtauksia! Oma ihoni on nykyään pintakuivempi, kuin teininä ja täytyy myöntää, ajatus "täyteläisimmistä" rasvoista on tuntunut oudolta. Mitä lie ikäkriisiä, nyyh, en olekaan enää se 20-vuotias persikkaposkinen naisen alku! Ei ihme, että moni saattaa huomaamattaan vuosikausia käyttää samoja tuotteita, se on vain niin helppoa ja yksinkertaista.

Toinen seikka, mistä ihoni ottaa nokkiinsa, on liian riittämätön puhdistus. Kaksoispuhdistus sen olla pitää, nyt olin hetken aikaa ilman ja iho veti ihan tajuttomaan tukkoon, käyttäessäni samalla vähän liian tujuja meikkikerroksia ( tai, jotka paljastuivat liian tujuiksi aivan liian myöhään..). Kunnon puhdistuksen jälkeen iho vaatiikin kunnon kosteutuksen, jottei se vetäisi itseään jumiin ja aiheuttaisi täten niitä epäpuhtauksia.

Mutta mitä iholleni nykyään kuuluu? Suhteellisen hyvää, jopa niinkin hyvää että pääsiäisenä äitini ihmetteli, mitä sille on tapahtunut, mihin hävisivät syksyiset muhjuisuudet? Toki tässä edelleen odotellaan, että näpyistä aiheutuneet pigmenttipilkut haalistuisivat ja kärsitään aina silloin tällöin epäpuhtauksista ( ja toivotaan, ettei niistä jäisi sitä pigmenttipilkkua..miten sitä voisikin huijata itseään, että pigmenttipilkut kävisivät pisamoista...ai ei se mene niin höh..), sillä tiettyjen, oikeanlaisten tuotteiden löytäminen on vielä vaiheessa ja iho on luonnollisesti ottanut nokkiinsa niistä vääristä valinnoista ^_^

Miksi sitten tuolloin talvisena sunnuntaina valitsin juuri Dermalogican? Siksi, koska minulla oli myönteisiä muistoja sarjasta, vuosien takaa. Vuosina 2009-2011(?) käytin sitä mutta jostain syystä se vain jäi. Kai koin sen liian kalliiksi ja ajatus vielä luonnollisemmasta sarjasta houkutti. Omaan vakiokäyttööni ovat nyt jääneet tuo Special cleansing gel sekä Daily Microfoliant, mutta tulin hetki sitten myös hankkineeksi Pre Cleansen ja yhden toisen puhdistusaineen. Tuotteista lupaan kertoa kokemuksiani omassa postauksessaan, mutta ainakin tuo puhdistusgeeli on osoittautunut niin hyväksi, kuin muistin! Eli hei hei luonnonkosmetiikka, olit kaunis ja idealistinen kokeilu läpi ruusunpunaisten lasien mutta meistä ei edelleenkään tullut ystäviä :'( Toki, jos sattuisin löytämään itselläni optimaalisesti toimivan luonnonkosmetiikkasarjan, olen valmis muuttamaan mielipiteeni, mutta veikkaan, että ihoni ottaa jatkossakin nokkiinsa liian luonnonläheisistä tuotteista-alkoholista, liian eteerisistä öljyistä ja kenties liian tuhdeista koostumuksista.

Kohtalotovereita? Onko joku saanut ihon kuntoon oikeanlaisilla tuotteilla vai ollaanko jouduttu lähtemään Roa-lääkekuurilinjalle? Sekin välillä kävi mielessä, mutta ainakin toistaiseksi mennään näillä ja katsotaan, miten tilanne kehittyy.

  ihokollaasi

Ylävasen, kuva syksyltä jolloin iho oli aika jäätävässä kunnossa.

Yläoikea, kuva keväältä Thaimaan reissun jälkeen, silloin iho oli hehkeimmillään!

Alakuvat, kuvat viime viikonlopulta, ihossa jälkiä kirjoittamastani tukkeutumiskohtauksesta. Harmi, että menin pienentämään kuvan vähän liian pieneksi, jolloin kaikki pigmenttipilkut ja finnit eivät näy realistisesti..


derma1 derma3

Puhdistusaine onkin kohta loppunut, mutta jessus, tuo DM kestää varmaan pari, kolme vuotta ( en käytä sitä päivittäin )!

3 Kommentit

 1. Mulla on myös sekaiho, joka oli nuorempana hyvin rasvoittuva ja altis epäpuhtauksille. Iän myötä (mähän olen sua pari vuotta vanhempi) siitä tuli pintakuiva, mutta tietty rasvaisuus ja helposti palaavat epäpuhtaudet säilyivät.

  Kun tämän pintakuivuuden havaitsin kolmeakymppiä lähestyessäni, siirryin silloisen sarjani (Biotherm) kevyemmästä kosteusvoiteesta hoitavampaan versioon ja aloin käyttää myös öisin kosteusvoidetta.

  Biothermin jälkeen pari vuotta yli kolmekymppisenä kokeilin minäkin Dermalogicaa, ja ensin ihoni kunto koheni todella paljon. Olin todella tyytyväinen: nyt olen löytänyt oikean sarjan itselleni. Jossain tuotteessa oli kuitenkin jotain ainesosaa (en osannut enkä vieläkään osaa lukea inci-listoja, enkä myöskään osaa paikallistaa, mikä ihooni vaikutti), joka aiheutti vuorostaan minun ihooni tukkeumia, ja lopulta naama tuntui räjähtävän käsiin.

  Kun luovuin Dermalogicasta, iho rauhoittui ja on nykyään varsin hyväkuntoinen - ja toivon sen myös pysyvän sellaisena.

  Nykyiset puhdistustuotteeni ovat Sensain, joita voin suositella todella lämpimästi. Minäkin suosin kaksoispuhdistusta, eli ensin Sensain puhdistuöljy, joka hierotaan kasvoihin ja huuhdellaan pois. Sen jälkeen Sensain Silky Cleansing Cream -puhdistusvoide, joka myös huuhdotaan pois. Kosteutuksessa taas luotan Kiehl'siin - myös huipputuotteita, kannattaa kokeilla! Kiehl'sin Ultra Facial Cream tuntuu raikkaalta ja kevyeltä, mutta on superkosteuttava eikä lainkaan rasvainen. Talvisin käytän sen alla ja kesäisin öisin Kiehl'sin Midnight Recovery Serumia - todella ravitseva ja ihana seerumi.

  On totta, että jokaisen ihotyypin ja jokaisen ihon omistajan täytyy löytää omalle nahkalleen sopivat putsarit ja kosteuttajat, ja minulla toimivat puhdistuksessa Sensai ja kosteutuksessa Kiehl's. Ennen Kiehl'siä käytin Sensain kosteutusvoiteita, mutta ne eivät olleet yhtä tehokkaita kuin Kiehl's. Jos kiinnostaa kokeilla, suosittelen testaamaan näitä tuotteita, sen verran samankaltaiselta sinun ihosi tuntuu minun ihooni verrattuna.

  Olen teinistä lähtien puhdistanut ja hiljalleen yhä enemmän myös kosteuttanut ihoani (kosteutukseen lähdin vasta parikymppisenä, kun kuvittelin, ettei rasvoittuva iho kosteutusta kaipaa, ja sehän ei pidä paikkaansa), ja tärkeimmät vuosien saatossa saamani ihonhoitoon liittyvät oivallukset ovat, että tarvittaessa pitää siirtyä järeämpiin voiteisiin (iän myötä kosteutusta ja hoitoa tarvitaan ymmärrettävästi enemmän) ja eri vuodenaikoina pärjätään erilaisilla tuotteilla. Esimerkiksi kesäisin käytän kevyeämpiä kosteuttajia, mutta näillä vuosilla en kesälläkään unohda kunnon yövoidetta - tosin Kiehl's toimii sekä päivällä että yöllä, siis se Ultra Facial Face Cream - ja talvella tarvitaan viimaa ja kylmyyttä vastaan tehokkaammin kosteuttavia ja suojaavia tuotteita. Näitä rutiineja noudattaen en ole viime vuosina enää kärsinyt pintakuivuudesta, vaikka ihoni edelleen sekaiho onkin, ei vain enää pintakuiva sellainen. Todennäköisesti siihen auttavat myös osaltaan ruokavalio ja riittävä veden juonti (diureetteja kuten teetä, kahvia tai alkoholijuomia nauttiessa pitäisi muistaa juoda tavallista enemmän vettä, koska edellä mainitut poistavat elimistöstä nestettä) ja tietty ne kuuluisat geenit.

  VastaaPoista
 2. Tarkennuksena vielä noiden tuotteiden varsinaiset nimet: Sensain Silky Purifying Cleansing Oil (Step 1) -puhdistusöljy ja Silky Purifying Creamy Soap (Step 2) -puhdistusvoide sekä Kiehl'sin Ultra Facial Cream -kosteusvoide ja Midnight Recovery Concentrate -seerumi.

  Meni näköjään edellisessä viestissä vähän sinne päin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Vimps ihanasta kommentista! Sensaita mietin itsekin jossain vaiheessa, mutta päädyin nyt katsomaan Dermalogica-kortin. Ihan mielenkiinnosta kysyn, mitä tuotteita Dermalta käytit? Tunnetilan Ninallakin iho meni huonoon kuntoon Dermalogican ansiosta, mietin että ainakin jossain rasvoissa on ilmeisesti koostumusta viilattu sitten viime vuosien?

  Kaksoispuhdistus on kyllä kikka, jonka ansiosta huomasin aikoinaan ihon kunnon paranemisen. Itselle myös näyttäisi sopivan kasvojen aamupesu putsarilla, joskus käytin vaan kasvovettä eli pyyhin kasvoveteen kastellulla vanulapulla kasvot läpi.

  Itse olen kyllä kosteuttanut ihoani oikeastaan siitä lähtien, kun aloitin meikkaamisen. Kosteuttamisen nimeen olen vannonut aina, mutta vasta viime vuonna ymmärtänyt sen, että ihoni saattaa tarvita kosteuden lisäksi rasvaakin. Ihonhoidossa haastavaa on myös se, että jokaisen täytyy löytää ne itselle sopivimmat tuotteet, se joka toimii toisella, ei toimi taas jollain muulla.

  Itsestäni on jännä juttu, että kuvittelisi vanhemmiten pääsevän eroon mustapäistä ja epäpuhtauksista..mutta se vissiin tapahtuu sitten mummoiällä :D Itse muuten huomaan, että jos en saa tarpeeksi hyviä rasvoja, iho tuntuu kuivemmalta mutta jos syön niitä liikaa, alkaa iho kukkia :( Yksi talvi/kevät söin tyrniöljykapseleita ja minulla ne vaikuttivat ihoon huonontavasti :O Samoin joskus syödessäni pitkän aikaa turkkilaista jogurttia, alkoi naamaan nousta enemmän finnejä ( tuosta on jo kylläkin jo kohta kolme vuotta aikaa :D )

  Kiehl's on muuten itselleni tuttu ainoastaan blogeista, en ole yhden yhtäkään tuotetta heiltä käyttänyt. Mutta pidän mielessä, vaikuttavat nimittäin, noh, vaikuttavilta! On aina kiva kuulla vinkkejä muilta, joiden iho vaikuttaisi samanlaiselta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow