In this Light

Kauneusblogi

Luku 402.

hellemeikki1 hellemeikki2 hellemeikki3 hellemeikki9 hellemeikki13

Huh, mikä ihana helle on kietonut meidät syleilyynsä! Ja minä en valita, vaan nautin täysin siemauksin. Nyt karattuamme maalle, en ole juuri liiemmin suonut ajatustakaan meikkaamiselle, mikä on ollut oikeastaan aika..ihanaa. Ulkona auringon paahteessa hengaaminen vaatii tottakai asiallisen auringolta suojautumisen ja tästä johtuen olenkin sutinut joka päivä kiltisti jonkin sorttisen aurinkosuojameikin, oli sitten kysymyksessä sävyttävä päivävoide, mineraalimeikki tai jokin muu invaasio. Helteellä kaikista toimivimpina meikkipohjina mielestäni toimii jauhemainen/puuterinen mineraalimeikki, koska moni nestemäinen tuote on hetken hikoilun jälkeen yhtä muussia vaan. Eräänä päivänä kokeilin tehdä pohjameikin Dermalogican Skinperfect primerilla ja Estee Lauderin cc-voiteella ja ilokseni huomasin näiden muodostavan melkoisen ässäparin!

Dermalogican primerin eli meikinpohjustusvoiteen erinomaisuus on fysikaalisessa aurinkosuojafiltterissä. Primer on myös erittäin hyvin kasvoilla pysyvä, itse totesin sen toimivan Thaimaan kuuman kosteassa ilmastossa vallan mallikkaasti aurinkosuojana ja kasvojen kaunistajana, joten hyvin se toimii myös täällä Suomen lämmössä. Ostin sen alunperin Thaimaan matkaamme varten aurinkosuojaksi, suojakerroinhan on primerissa 30. Primerilla on myös ihonhoidollisia funktioita, valmistaja lupaa sen kiinteyttävän ihoa ja suojaavan sitä vapailta radikaaleilta ja ikääntymiseltä peptidien ja age smart-tehoaineiden avulla. Primer tasoittaa ihoa kauniisti ja luo otollisen pohjan meikille, jättäen ihon aavistuksen nahkeaksi ja primerin päälle tehty meikki kestää-kuten kunnon meikinpohjustusaineelta onkin lupa odottaa. Thaimaassa käytin pelkkää primeria ja niin voisin tehdä täälläkin, niin hyvin se kuitenkin tasoittaa ihoa. Primeria käytettäessä kannattaa ehdottomasti muistaa huolellinen ihon puhdistus. Itse aprikoin, onko titanium dioxide potentiaalinen ihohuokosten tukkija meikän kasvoilla mutta seuraan tilannetta ja toivon ettei naama kokisi kamalaa räjähdystä.

Estee Lauderin cc-voiteen ostin itseasiassa jo keväällä mutta se jäi jossain vaiheessa meikkipussin pohjalle. Voide muuttui liian tummaksi ja taisin jossain vaiheessa kärsiä ihokohtauksesta, johon ei Lauderin voiteen peittovoima kyennyt vaan tilanne vaati peittävämpää tavaraa. Mielestäni Lauderin cc-voiteessa on aivan liian voimakas tuoksu, sellainen hyvin rouvamainen ja sekin taisi jossain vaiheessa olla inan liikaa. Lauderin cc-voide on sen kaupitelleen myyjän mukaan kosteuttavampi kuin saman firman bb ja näin se on minustakin käyttökokemuksien jälkeen. Cc-voide on alkuunsa harmahtavaa emulsiota, joka iholle hankauksen voimasta muuttuu kauniin persikkaiseksi. Voiteessa on sama tekniikka, kuin esim. Lorkun bb-voiteissa tai Estee Lauderin Daywear linjan sävyttävässä päivävoiteessa. Cc-voiteen suojakerroin on vain kymmenen ja muistaakseni se sisälsi kemiallisen aurinkosuojafiltterin. Cc-voiteessa on anti-aging ominaisuuksia ja se kuuluu Lauderin Revitalizing Supreme tuoteperheeseen. Itse tosin olen aavistuksen skeptinen anti-aging ominaisuuksien suhteen kosmetiikassa ylipäänsä ja vannon ennemminkin kunnon kosteutuksen nimiin.

Teoriassa voisin käyttää pelkkää Dermalogican primeria, mutta cc-voide luo iholle kauniin, persikkaisen sävyn ja kuulaan ilmeen, joten iloitsen tästä uudesta yhdistelmästä. Ihonväri tasoittuu ja kaunistuu, mutta mitään todella pahoja arpia tällä ei silti piiloon loihdita. Taisin alunperin päätyä laittamaan kasvoille primerin siksi, että saisin silloin isomman suojakertoimen, Lauderin cc-voide ei sellaisenaan tuntunut parhaimmalta mahdolliselta aurinkosuojalta. Yhdessä primer ja cc-voide ovat hyvin helteen kestävä pari, pelkkä cc-voide olisi varmaan sulanut iholta jossain vaiheessa. Riemuitsen myös siitä, että nyt minulla on loppukesäksi oikean sävyinen suojameikkiyhdistelmä ja teoriassa voin jättää meikkivoideostokset tekemättä tätä päivettyneempää kasvojen sävyä varten.

Ja ai niin. Zuiin poskipuna sävyssä mango on täydellinen kesäpuna! Vaikka rakastan kylmiä poskipunia, kesällä lämmin puna yksinkertaisesti sopii paremmin meikäflikalle, jos siis satun ylipäänsä päivettymään.

2 Kommentit

  1. Nuo silmälasipokat on kyllä niin hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään näistäkin tosi paljon, mutta aavistuksen enemmän niistä kilpikonna-nörttilaseistani ^_^ Mun täytyisi kyllä käydä näitä säätämässäkin, koska nuo sangat tuntuvat vähän painavan korvan takana ärsyttävästi :/

      Poista

Lähetä kommentti

Follow