In this Light

Kauneusblogi

Luku 471.

Olen aina ollut tietynlaisten monitoimituotteiden fani. Varsinkin, jos ne liittyvät meikkipohjiin! Usein aamuisin minulla ei vaan ole aikaa kikkailla meikinpohjustajien sun muiden tuotteiden parissa. Jos ihan rehellisiä ollaan, kaikenlaiset sävyttävät päivävoiteet ovat todellakin sydäntäni lähellä!

Kun bb-voiteet tulivat markkinoille, en aluksi suhtautunut niihin kovin innostuneesti, tosin huomasin Estee Lauderin Daywear Bb-voiteen sangen toimivaksi tapaukseksi, samoin L'orealin bb-voide aiheutti ihastumisen tunteita! Sävyttävistä päivävoiteista suuri ihastus oli Cliniquen Moisture Surge kosteuttava päivävoide, johon onnistuin koukuttamaan hyvän ystävänikin. Tykkäsin aikoinaan todella paljon myös Korresin Watermelon sävyttävästä päivävoiteesta, vaikka sen levitys olikin toisinaan haastavaa! Nykyään kyllä vähän haikailen, ollapa vaikka kaksi naamainen, jolloin meikkipohjariippuvuuden harjoittaminen olisi helpompaa..

JaneBB21

Jossain vaiheessa minun ja bb-voiteiden väliin tuli pieni tauko. Iho muuttui kenkuksi ja kaikki aiemmin rakastamani, kevyet sävyttävät päivävoiteet ja bb-voiteet eivät vaan olleet tarpeeksi peittäviä. Nyt kuitenkin ihon ollessa suhteellisen hyvässä kunnossa, olen uskaltanut haaveilla kevyemmistä meikkipohjista. Päätinkin siis, varsinkin tulevan kesän ja aurinkosuojan tarpeellisuuden takia hankkia jonkinsortin bb-voiteen tai sävyttävän päivävoiteen. Pienen tutkailun jälkeen päätin ostaa Jane Iredalen Glow Time Full Coverage Mineral Bb Creamin.

Janen bb-voide lupaa peittää ihon virheitä, supistaa ihohuokosia, häivyttää juonteita sekä tasoittaa ja kirkastaa ihoa tuotteen sisältämien kasvi- ja hedelmäuutteiden avulla. Tuotteessa on aurinkosuoja 25 SPF ja P++ suoja. Aurinkosuoja on fyysinen, perustuen titaanioksidiin. Itse aina mieluiten valitsen nimenomaan fyysisen aurinkosuojafiltterin. Incissä itselleni oli tärkeää sen sheavoittomuus, Janen sävyttävässä päivävoiteessahan tuota raaka-ainetta onkin. Voide ei myöskään ole silikoniton, mutta en ole silikonin suhteen nirso, en ole huomannut sen tukkivan ihoani.

Voiteessa on mm. valkoisen ja vihreän teen uutetta, aloe veraa, greippi-, omena- ja appelsiiniuutetta, auringonkukkaöljyä, retikkauutetta, kuusamankukkauutteita. Retikka- ja kuusamauutteet ovatkin käsitykseni mukaan tuotteen säilöntäaineina, Jane Iredale käyttää tuotteissaan kasvipohjaisia säilöntäaineita. Kiehtova ajatus, säilöntäaine jolla teoriassa voisi olla ihoa hoitavia ominaisuuksia, tosin tämä aihe vaatii vielä parempaa perehtymistä ja esim. tuo toinen kuusamauutteista ( Lonicera Japonica ) jättää ilmaan kysymyksiä. Joidenkin lähteiden mukaan se on "luonnollinen parabeeni" ja tätä ainesosaa sisältävien tuotteiden mainostamista parabeenittomina kritisoidaan. Itse en ole parabeenikammoinen, joten tässä yhteydessä nostan kädet ylös ja sanon: peace! Voin palata tähän, jos tulen asian suhteen viisaammaksi. Mutta mitä enemmän olen nyt aiheeseen liittyviä kirjoituksia lukenut, tuntuu että nyt liikutaan sillä alueella, mikä voidaan määritellä luonnolliseksi? Koska oikeastaan lähes kaikki on peräisin luonnosta, yhtälailla kaikki kosmetiikka koostuu kemikaaleista. Me olemme luonto, me olemme kemikaalit. Mutta kaikki luonnosta peräisin olevat asiat eivät välttämättä ole hyväksi luonnolle, kuten viisas ystäväni asian ilmaisi, esim. öljy joutuessaan väärään paikkaan tai vaikka kärpässieni, jonka ihminen söisi. Kemiantunneilla nukkuneena päätän tämän tältä erää tähän ja todellakin saa korjata, jos nyt ihan omiani höpäjän ^_^


JaneBB26

Bb-voide on koostumukseltaan todella tiivistä ja pigmenttistä, enemmän kuivaa tatamia ja sen tuoksu on vienon sitruksinen. ( Hihhii, vähän kyllä hykerryttää ajatus, jos jokin kosmetiikkabrändi oikeasti kuvailisi markkinointimateriaalissaan "voiteen koostumus on tatamia". Varsinkin kun kyseessä on aasialainen matto ^_^  )Yllä olevalla nokareella meikkaan kasvot kevyesti! Vähemmän on enemmän. Voiteella saa todella vähällä vaivalla todella peittävän, mutta luonnollisen meikkipohjan.

JaneBB27

Oma sävyni on keltapohjainen BB5, kauneushoitolassa arvoimme myyjän kanssa BB3:n ja tämän välillä. Olimme lopulta molemmat sitä mieltä, että keltaisempi sävy voisi peittää punoitusta paremmin. Sävy sopeutuukin kasvoihini todella hyvin! Kuvassa tuotetta on aivan liikaa yhdellä alueella, noin paksua pakkelia en kasvoilleni levitä ;D Bb-voiteen levittyvyys on hyvä, jos alla oleva iho on optimaalinen voidetta varten. Voidetta kannattaakin lämmittää sormissa. Itse sipaisen voidetta pienen täplän iholle ja levitän sen tasapäisellä ja tiiviillä bb-voidesiveltimellä. Jos iho on optimaalisesti kosteutettu, voide levittyy ja nappaa ihoon kiinni nätisti. Jos ihoni on kovin pintakuiva tai alla on vääränlainen kosteusvoide, tuote on levittynyt vähän..nooh, huonosti. Kovin kuivaihoisille siis huomiona, tämä voi olla vähän haastava levittää. Aion vielä kokeilla meikkimunaa tämän voiteen kanssa, uskoisin lopputuloksen olevan silloin todella hyvän!


JaneBB4
kasvot ilman meikkiä
JaneBB6
Kasvoille levitetty pelkkä bb-voide
JaneBB16
Kasvoille levitetty bb-voide, meikki kiinnitetty puuterilla, poskipuna ja varsjostukset paikoillaan
Olen kokeillut tuotetta niin kosteusvoiteen kanssa kuin ilman kosteusvoidetta. Omalla ihollani tämä toimii myös ilman kosteutustakin, päivästä riippuen ( esim. tänään meikkasin suoraan ilman aamupuhdistuksia ja tuote levittyi kuin unelma! ). Toki bb-voiteen toivoisi toimivan ilman alle laitettavia kosteutustuotteita. Bb-voiteella saa siis todella peittävän, mutta samaan aikaan luonnollisen lopputuloksen ja vitsit, minkä hohdon se kasvoille loihtii! Nyt kyllä tuotteen nimi kohtaa ominaisuuden. Valmistajan mukaan voidetta voi myös käyttää peitevoiteena silmänalusille ja voin allekirjoittaa sen toimivan siinä ominaisuudessa mainiosti, kunhan muistan kiinnittää sen puuterilla. Olen jopa muiden meikkipohjien käyttöpäivinä sipaissut tuotetta peitevoiteeksi silmänalusille.

Itse en huomannut ihohuokosten supistumista, toki tuote on levityksen jälkeen tasoittanut ja blurrannut kasvojen pinnan nätiksi, jolloin huokosetkaan eivät niin näy, mutta sellainen pidempiaikainen vaikutus ei ole toteutunut. Ihon väri on saattanut tasoittua, mielestäni bb-voidepäivien jälkeen ylähuulen rajassa oleva pigmentoitunut alue olisi näyttänyt vaaleammalta? Vai onko se vain toiveajattelua? Tuotteen kestävyydestä minulla on ristiriitaisia kokemuksia, joinain päivinä se on tauhkaantunut nopeasti ja painunut ihohuokosiin, ihon pinnan lilluessa rasvassa. Ja sitten on näitä tällaisia, ihana iho, ihana meikki-päiviä. Tänään selvisin sillä, että kerran imeytin ylimääräisen rasvan wc-paperiin ( paras puuteripaperi 4-eva! ). Meikkipohja näyttää tätä kirjoittaessa 14-tunnin jälkeen suhteellisen inhimilliseltä. Mutta jos iho on voimakkaasti taipuvainen rasvoittumaan, en kyllä uskalla suositella tuotetta. Tuote toimiikin optimaalisesti normaalilla/kuivalla iholla, mutta itsekin kuivan, herkän sekaihon kantajana pystyn tätä käyttämään, kunhan muistan puuteroida ihon sekä välillä korjailla tätä. Sen wc-paperin kanssa ^_^ En ole huomannut tuotteen tukkivan ihoani.

Tuote on suhteellisen hintava, se maksoi piirua vaille 60 euroa. Toisaalta, tuotetta on purtilossa runsaasti, 50 ml on aika iso määrä meikkipohjalle! Ja koska tuotetta kuluu kerralla ihan pieni nokare, on tämä kyllä todella riittävää. Mietinkin, saankohan tätä edes vuodessa loppuun taputeltua? Sävy tullee jäämään jossain vaiheessa kesää varmaan liian vaaleaksi ja vähän kyllä mietin, kuinkahan tämä kestää kasvoillani kuuman kosteina hellepäivinä ( oi mikä ihana optimistinen ajatus!), meikkipohja-addiktilla tosin on jo ässä hihassa tätä tilannetta varten ^_^

Loppuun vielä tiivistettynä plussat ja miinukset

+ Monitoimituote, samasta purtilosta ihoa mahdollisesti hoitava koostumus, meikkipohja sekä peiteaine, eritoten silmänympärysihon peittoon näppärä tuote ( tosin todella tummille silmänalusille en lupaa absoluuttista peittotehoa, omiin ns. ongelmattomiin sy-alusiin tämä on tarpeeksi tehokas )

+ Jättää kauniin pinnan

+ Fysikaalinen aurinkosuoja¨

+ Riittoisa

+ Hyvä sävyvalikoima, myös todella vaaleaihoisille löytyy sävyjä!

- Hintava, tosin iso pakkaus

- Ei mikään pitkäkestoisin meikkipohja

- Voi vaatia alle erillisen kosteustuotteen

- Saatavuus ei ole kovin helppo

2 Kommentit

 1. Ihohan suorastaan hehkuu, jane iredalen tuotteissa on sitä jotakin. Aurinkoa viikonloppuun Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä siitä mainio tuote, että sillä saa iholle ihanan hehkun, joka on kuitenkin luonnollinen, ei överi bling-bling :) Ja ihan suosikkituotteeni silmänalusten peittämiseen, kirkastaa samalla ihanasti :D

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle :) <3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow