In this Light

Kauneusblogi

Luku 487.

Superseerumi1

Miten paljon olenkaan saanut blogeista hyödyllisiä vinkkejä! Ajattelin laittaa hyvän vinkin kiertämään, sillä Lindan blogista lukemani niksi on toiminut omalla, haastavalla ihollani mainiosti!

Homman nimi on yksinkertaisuudessaan kasvoveden, öljyn ja seerumin sekoittaminen superseerumiksi ( Edit. 6.8. Linda yhdisti blogissaan kasvoveden, öljyn sekä kosteuttavan primerin, ei niinkään perinteistä seerumia :) Ajattelin tarkentaa, ettei jää epäselväksi :) ). Tottahan toki tuotteet voi levittää perinteiseen tapaan, ensiksi kasvovesi, sitten seerumi ja seerumin päälle öljy. Huomasin muutaman oleellisen seikan, miksi itselläni tuotteiden sekoitaminen superseerumiksi toimii niin paljon paremmin kuin normaali kerrostaminen.

Ihan ensiksi, annostelu. Tällöin vähemmän on enemmän toimii kun tuotteet sekoittaa kasvovesipohjaan. Itse pruukaan annostella varsinkin seerumeita aivan liian reippaalla otteella, koska se pieni pisara ei vaan yksinkertaisesti riitä koko kasvoille! Kasvovedellä jatkettuna seerumin annostelun saa pidettyä kurissa. Täytyy toki huomioida, ettei kaikkia seerumeita kannata jatkaa, mutta uskoisin peruskosteuttavien seerumeiden olevan aika hyvin jatkettavissa. 

Ehkä kaikista eniten ihoni kiittää öljyn annostelun oikeanlaisuudesta, sitäkin olen aiemmin kenties lotrannut liikaa kasvoille, samasta syystä kuin seerumeita. En ole saanut pientä määrää levitettyä koko kasvoille. Nyt se pieni pisara riittää! Tämä onkin se toinen syy, imeytyminen. Nyt öljykin hulahtaa ihoon eikä jää ihon pinnalle pyörimään. Varsinkin kuivaihoisilla voin veikata öljyn sekoittamisen kasvoveteen toimivan hyvin. Joskus iho voi olla sellainen "kukkamultakuiva", johon kosmetiikka ei imeydy optimaalisesti, tällöin kasvovesi antaa sitä vesikosteutta ja valmistaa ihoa vastaanottamaan hoitotuotteet. Teen monta kertaa niin, että kosteutan kasvot aluksi kasvovedellä ja vasta sitten levitän sille itse yhdistelemäni superseerumin.

Viime talvena aavistuksen traumatisoiduin öljyistä koska koin ne loppujen lopuksi ihoani tukkiviksi. Alkuun öljyn ottaminen ihonhoitorutiineihin takaisin arvelutti, mutta kah kummaa, iho on voinut todella hyvin! Itseasiassa paljon paremmin, se on saanut tietynlaisen pehmeyden takaisin. Ihohan tarvitsee sekä vesi- että rasvakosteutta, minun ihoni taisi kärsiä lievästä rasvanpuuteesta. Tällä kertaa olen kokenut öljyn pelkästään ihoa helliväksi, en tukkivaksi. Uskon että oikealla annostelulla on aivan varmasti tekemistä asian kanssa tai sitten olen löytänyt iholleni sopivan öljyn!

Ostin Born to Bion Sacha Inchi-öljyn n. kuukausi sitten ja se on ollut ahkerassa käytössä, oikeastaan joka ilta! Ostopäätökseen vaikutti pullon takaetiketin lupaus sen sopivuudesta akneihollekin. Öljy on Inkojen perinteisesti käyttämää, se tuotetaan Perussa, Amazonin sademetsässä. Luomulaatuinen öljy sisältää runsaasti omega-3, -6- ja -9-rasvahappoja. Se sisältää myös a- ja e-vitamiineja sekä antioksidantteja sekä aminohappoja. Tätä suositellaan monille iho-ongelmaisille, aknen lisäksi käy atoopikoille, psoriaatikoille tai ihan vaan kuivalle ja/tai herkälle iholle. Kuten jo kirjoitinkin, ihoni on saanut takaisin tietynlaisen pehmeyden ja olen voinut useana päivänä jättää yövoiteenkin välistä! Öljy on lähes tuoksuton, kun oikein sitä tuoksuttaa erottaa vienon ruohon tuoksun. 

Seerumeita olen vähän vuorotellut, kuunnellen ihon tarpeita. Aika usein olen päätynyt Estee Lauderin Clear Difference seerumiin, josta minulla on pieni, kohta loppunut näytekoko. Alkuunsa epäilin tämänkin kohdalla sen sisältämän Hamamelis-veden takia. Hamamelis on potentiaalinen ihoärsyttäjä ja aikoinaan sain muutaman mystisen reaktion Yves Rocherin Hamamelis vartalovoiteesta. Nuiva ennakkoasenne vaihtui iloksi kun huomasin tämän sopivan iholleni hyvin! Seerumi on tarkoitettu aikuiselle epäpuhtaalle iholle ja se sisältää salisyylihappoa, jolla on ihoa puhdistavia ja kuorivia ominaisuuksia. Tuotteen luvataan myös tasapainottavan rasvaisuutta/öljyn tuotantoa, siihen nähden on toki aavistuksen ironista sekoittaa tätä öljyn kanssa ^_^ Mutta oma aikuinen, epäpuhdas ihoni vaan sattuu olemaan korpumpi tapaus ja onhan öljyilläkin ihon rasvaisuutta tasapainottavia ominaisuuksia. Pelkkä puhdistava seerumi voisi olla liian kuivattava iholleni! Seerumi on koostumukseltaan yllättävän voidemaista, ei mitään vesimäistä eikä geeliäkään. Tuoksu on jännä, sellainen minttuisen yrttinen, jopa basilikamainen? Voin uskoa sen jakavan mielipiteitä mutta minusta se on hyvin koukuttava ^_^

Silloin kun haluan ekstrakosteutta päädyn Diego Dalla Palman Concentrated Ceramide seerumiin. Se sisältää 63 vaikuttavaa ainesosaa, mutta tuotteen "sydän" on 51+3 hyalu complex, joka koostuu 20 aminohaposta, 16 vitamiinista, 6 hivenaineesta ja mineraalista, 3 nukleiinihaposta, 4 keramidista, 2 osmolyytista ja 3 hyaluronihaposta. Näin kuluttajana kyseinen mainoslause kyllä kuulostaa mahtipontiselta. Toivoisin voivani olla kärpänen katosssa Diegon tehtailla, haluaisin niin nähdä miten tämä tuote valmistetaan! Jotenkin ymmärrykseni ei meinaa käsittää, miten ihmeessä nuo ainesosat on saatu sekoitettua seerumiksi. Joka tapauksessa seerumi on mielestäni toimiva ja hoitaa hommansa. Koostumus on geelimäistä, tämäkään ei onneksi ole vesilitkua! Tuoksu on vieno, sellainen kukkaisen puuterinen modernilla tavalla.

Kasvovesipohjana minulla on ollut joko Diego Dalla Palman Revitalising Tonic, joka on kosteuttava ja kiinteyttävä(!!) kasvovesi. Kiinteytykseen en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata mutta tämä on mukavan kevyen kosteuttava. Kasvovesi on alkoholiton ja tuoksumaailma jatkaa seerumin kanssa samaa linjaa. Toinen vaihtoehto superseerumin kasvovesipohjaksi on Cliniquen Mild Clarifying Lotion, suursuosikki vuosien takaa! Tämä on Cliniquen kasvovesistä hellävaraisin ja alkoholiton mutta ei suinkaan tehoton. Tämäkin sisältää salisyylihappoa, joten tuotteella on ihoa ja ihohuokosia puhdistavia ominaisuuksia. Cliniquen tuotteet ovat hajusteettomia mutta tuotteessa on raaka-aineiden tuoksu, se on sellaisella petrokemian tavalla yrttinen. En saa tuoksusta kiinni ja kysyin mielipidettä jopa mieheltä jonka vastaus "miltä tämä tuoksuu?" kysymykseen oli: En tiedä.

Aika usein päädyn yhdistelmään Diegon kasvovesi + Estee Lauderin seerumi + Sacha Inchi-öljy. Jos päädyn Cliniquen kasvoveteen, useimmiten yhdistän siihen ainoastaan Sacha Inchi-öjyä. Diegon kasvovesi on perinteistä, ns. vesimäistä kun taas Clinique on paksumpaa, sellaista jo melkeinpä geelimäistä hoitovettä! Clinique on aavistuksen haastavampi levittää superseerumina. Silloin kun haluan ekstrahemmotteluluksusta, saatan pyöräyttää tuota kaktusviikunaöljyä superseerumini joukkoon. Muuten sen käyttö onkin jäänyt silmänynpärysihon tienoille.

Superseerumi, uhka vai mahdollisuus? Oliko tuttu juttu?


10 Kommentit

 1. Kuulostaa mahtavalta, iloitsen puolestasi kun tiedän liiankin hyvin, että se itselle sopiva kombinaatio on joskus niin kiven takana tai johonkin heinäsuopaan piilotettuna �� Perustelu superseerumille on vastaansanomaton, siis tuo levityshän usein on se probleema, tai siis liika-annostelu. Sitä jäin miettimään, että kun valmiissa seerumeissahan on jo itsessään öljyjä ja niiden osuudet on varmaan mietitty tarkkaan, niin miten osaan itse muuttaa tuota koostumusta ja vieläpä parantaa sitä? Kasvoveteen sekoittaminen taas avautuu minullekin helposti - se on tosi hyvä idea ja helposti toteutettava ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iho on voinut kyllä ihan erilailla kun olen ottanut öljyn mukaan rutiineihin :) Haaveilen seuraavaksi siitä ruusunmarjaöljystä! Ja tuo on niin totta, joskus niitä toimivia rutiineja joutuu hakemaan. Olen sitäkin mieltä, että myös ne huonot, ei toimivat rutiinit antavat paljon, vaikka samalla myös ottavatkin-sitä kautta osaa hakeutua uusille urille!

   Hyvä huomio muuten tuo seerumin koostumus! Itse mietin myös sitä, että sotiiko tämä yhdisteleminen jopa seerumin alkuperäistä ideaa itsessään vastaan..mutta varmaan ihan seerumikohtaista. Joitakin seerumeja suositellaan käytettäväksi vain sellaisenaan, esim. BioEffect. Olen valitettavasti heivannut Diegon pahvipakkauksen pois enkä päässyt tarkistamaan seerumin tarkkaa inciä, mutta mielikuvani oli ettei se kyllä kovin öljypohjainen ollut, samoin tuo Esteen Seerumi on öljytön. Itse yhdistäisin enemmän niiden vesipohjaisten seerumeiden kanssa ja niitähän nuo käyttämäni tapaukset ovatkin :D Toisaalta, joskushan ohjeistetaan että seerumia voi sekoittaa myös kosteusvoiteenkin sekaan. Mutta jos yhtään epäilyttää, niin suosittelen pitäytymään kasvovesi + öljy-yhdistelmässä, seerumin levityksen jälkeen :) ( ehkä tästäkin syystä miellän kaikkien sekoittamisen uudeksi cocktailiksi itselläni toimivaksi, koska jos levitän ensiksi seerumin ja vasta sitten kasvovesi+öljy yhdistelmän, sekoittuuko se seerumi kuitenkin joka tapauksessa päälle laitettavan nesteen kanssa? :D Koska vaikka tuotteet imeytyvätkin ihoon, joskus huomaa että päälle laitettava tuote reagoi allaolevan tuotteen kanssa aavistuksen vaahtoutuen tms.? )

   Poista
  2. Hihi, melkoista hifistelyä :D Mutta totta, että yllätyksiä tulee eteen myös kerrostamismenetelmällä. Multa unohtui sanoa että yksi parhaita tuotteita joita olen nimenomaan blogeista löytänyt on Garnierin misellivesi. Yllättäen juuri sun vinkkisi :D Verraton apu meikatessa, kun sitä ei tarvitse huuhdella pois eikä se kirvele. Usein joudun poistelemaan varsinkin alaluomilta meikatessa karisseita luomivärihippuja, mutta enää ne ri haittaa kun Garnier-jäämät alaluomilla jopa parantaa alaluomien meikkaustulosta kun tuo jopa kosteuttaa mutta ei liikaa. Ja tätä tuotetta en satavarmasti olisi kokeillut olman vinkkiä, koska Garnier on noin muuten yksi inhokkibrändejäni ihan vain ulkoisen olemuksensa takia. Mainiota että ennakkoluulotkin saavat kyytiä :)

   Lindan löytämä sacha inchi houkuttaa muuten kanssa, jo tuo öljyn nimi on niin viehko! Onko se muuten sellainen jääkaapissa säilytettävä? Sellaiset tuppaavat mulla unohtumaan, vaikkei niissä mitään vikaa olisikaan... Born to bion tuotteista mulla on itsellänikin kyllä miellyttäviä kokemuksia.

   Poista
 2. Ää, en saa vastattua suoraan kommenttisi alle :( Mutta joo, yllätykset ovat mahdollisia! Erehdyin muuten joku päivä laittamaan niin, että laitoin öljyn väärässä järjestyksessä ja tuntui, ettei mikään meinannut imeytyä! :P

  Mahtavaa kuulla jos olet kokenut Garnierin miselliveden mainioksi ja voittanut ennakkoluulosi :) Garnier ei munkaan suosikkimerkki ole mutta miselliveden ovat osanneet valmistaa :D Nyt yli vuoden ollut käytössä ja luulen, että tulee jatkossakin olemaan :) Vähän tottakai kutkuttaisi kokeilla jotain muutakin, mutta esim. tuon hellävaraisuus on ollut iholleni must juttu! Ei kirvele silmiä, mikä on hyvä juttu! Mäkin käytän sitä meikkijämien poistamiseen meikkauksen yhteydessä, esim. mulla ripsari sotkee yläluomet, tuolla on ne helppo puuhkiä pois. Aiemmin käytin ihan kraanavettä tai kasvovettä, misellillä kyllä lähtee ripsarit niin paljon paremmin pois!

  Mä säilytän öljyä ihan huoneenlämmössä, muistaakseni en missään lukenut säilytyksen suhteen erillistä ohjeistusta? Jos olisi jääkaapissa en kyllä muistaisi :D Minkälaisia öljyjä muuten suositellaan jääkaapissa säilytettäväksi? Meillä taitaa oikeastaan kaikki ruoanlaittoöljytkin olla huoneenlämmössä, paitsi rypsiöljy on jääkaapissa. Mutta esim. oliiviöljy ja seesamiöljy ovat huoneenlämmössä. Muistaakseni oliiviöljy on joskus "emulgoitunut" jääkaapissa, huoneenlämmössä pysynee juoksevampana? :O

  Olen kyllä tykännyt tosi paljon tästä öljystä! Aion seuraavaksi ostaa ruusunmarjaöljyn :) Tämä oli toka Born to bio ostos, eka oli dödö ja se ei toiminut mulla. Mutta tämä öljy on ihana!

  VastaaPoista
 3. Ainaskin tuo mun ruusunmarjansiemenöljy pitää säilyttää jääkaapissa avaamisen jälkeen... ja jojobassakin luki että säilyy parhaiten viileässä. Niistä öljyistä mitä mä olen käyttänyt niin muistaakseni hamppuöljyssäkin oli jääkaappisäilytys. Helokissa taas ei. Mutta hyvä jos tota ei tarvii, siitä iso plussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku sori, ei toi jojoba tainnutkaan olla sellainen! Se on nyt huoneessa johon en pääse, joten en voi tarkastaa mitä pakkaukse kyljessä luki, mutta yhtäkkiä muistin että se just meni jääkaapissa vähän samanlaiseksi kuin oliiviöljy menee :D

   Poista
  2. Joo mä aina oon vähän ulalla, mitä öljyä kannattaa säilyttää ja missä :D Teoriassa varmaan suurin osa kestäisi huoneenlämmön, mutta kyllähän se jääkaappi tuntuu tietyllä tapaa luontevalta. Ainakin ruoanlaittoöljyissä! Mutta kosmetiikkaöljyt oon kyllä lähes kaikki säilönyt huoneenlämmössä. Ja hahhaa, täytyy varmaan joskus kokeeksi laittaa pieni määrä jojobaa jääkaappiin, voisin veikata siitä tulevan aika "tuhtia" :D

   Poista
 4. Ei ollut ollenkaan tuttu juttu! Sangen mielenkiintoisen kuuloinen, tekisi mieli uskaltautua kokeilemaan joku kerta. Tällä hetkellä mulla ei ole varsinaista seerumia; käytän nyt May Lindstromin blue cocoonia sen asemasta enkä tiedä, onko sitä niin kätevä sekoittaa muiden aineiden kanssa...

  Tuntui niin huojentavalta lukea josta kusta, jolla on myös epäpuhtaan ihon kanssa kamppailua (Luku 485)! Välillä sitä tulee elättyä sellaisessa kuplassa, että olen ainut, jolla on aknea. Onneksi on sinun kaltaisiasi bloggaajia, jotka tuovat naamansa esiin vähemmän imartelevassa kuosissa (vaikkei tilanteesi näyttänyt minusta ollenkaa pahalta, mutta pystyn samaistumaan tunteeseen). Aloitin juuri bloggaamaan omasta akneihostani, mutta samassa blogissa kirjoittavat myös siskoni ja äitini, joilla taas on aivan erilaiset ihotyypit. Todella kiva saada vähän verrokkia esimerkiksi Karkkipäivän blogiin -Sannin iho on niin täydellisessä kuosissa, joten sieltä ei ainakaan saa mitään "vertaistukea" omiin iho-ongelmiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla muuten käytössä Mayn ohella joku erillinen kasvoöljy? Ihan öljyn ja kasvovedenkin sekoitus toimii hyvin! :) Ja vitsit, haluan ehdottomasti lukea Mayn blue cocoonista, olen sitä käynyt monta kertaa verkkokaupoissa ihastelemassa mutta hinta on vähän ollut esteenä :D

   Ja mä tiedän tuon tunteen <3 Jotenkin vielä itse näkee oman ihon kunnon niin huonona ja kaikki näpyt loistavat kaivolta kotiin..ja on tunne, että on maailman ainut iho-ongelmainen. Ja se tunne, kun tajuaa ettei olekaan ainoa, on kyllä huojentava :) Ihana kuulla, jos olet saanut vertaistukea! Ja se on erilaisten blogien rikkaus, niistä voi hakea erilaista inspiraatiota/vertaistukea. Kävinkin jo blogiinne tutustumassa ja jäinkin lukijaksi, ihanan oloinen blogi teillä! :)

   Poista
  2. Oho, nyt vasta huomasin tämän kommenttisi. ^^' Mutta että öljy ja kasvovesi? Laitan aina silloin tällöin arganiaöljyä, kun pintakuivuus tuntuu pukkaavan. Jännittävä idea. Mäkin oon yrittänyt löytää aikaisemmin Maysta tietoa, mutta aika nihkeästi on löytynyt. Suunnitelmissa olisi kyllä postata siitä ja myös tuosta Problem solver -naamiosta. Tosin tuotteita on hankala arvoida, koska ihoni ei ole muuttunut niiden välittömän käytön jälkeen upean säkenöiväksi vauvanpepuksi. :D (Mun mielestä niillä hinnoilla ehkä pitäis.) Mutta kyllä niistä sanasen jos toisen aion mainita siitä huolimatta. :)

   Ja kiitos, kun kävit kurkkaamassa blogia ja tulit lukijaksi, toivottavasti blogi on sinulle antoisaa luettavaa! ^___^

   Poista

Lähetä kommentti

Follow