In this Light

Kauneusblogi

Luku 517-May Lindstrom ja puhdistussilkki.

ML6


Luksusluonnonkosmetiikkaa on markkinoilla käsitykseni mukaan yllättävän vähän. Toki voidaan jo lähtökohtaisesti ajatella luonnonkosmetiikan olevan sitä arjen luksusta mutta merkit, joiden imago yltää Diorin, Guerlainin ja kumppaneiden tasolle on vain muutama. Luksusmerkissä näkyy mielestäni panostus raaka-aineisiin, pakkauksiin sekä brändin visuaaliseen ilmeeseen. Luonnollisesti nämä seikat näkyvät myös hinnassa. Itse haluan uskoa, kenties sinisilmäisestikin, rahan korreloivan laatua. Ei sillä, edullisesti saa hyviä tuotteita mutta ainakin oman kokemukseni mukaan hintavammat tuotteet ovat monta kerta..no, vain parempia kuin ne edulliset, mutta hyvät vaihtoehdot.

Olenkin iloinnut, kun myös tänne peräpohjolaan on rantautunut erikoisempiakin kosmetiikkamerkkejä. Olen jo tovin ollut kiinnostunut Los Angelesista tulevasta kosmetiikkasarjasta, May Lindstromista. Tuotteet valmistetaan käsin, Mayn omassa pienessä studiossa, Mayn omin reseptein. Jo pelkästään tämä herätti mielenkiintoni, mutta kun ymmärsin tuotteiden koostumuksien olevan täysin luonnollisia kiinnostuin enemmänkin. Tuotteiden raaka-aineet ovat luomu-ja biodynaamisesti viljeltyjä mutta mukana on myös villinä kerättyjäkin. Sarja on _lähes_ vegaaninen, hunajaa sisältäviä tuotteita lukuun ottamatta. Tuotteissa ei muuten ole käytetty alkoholia, se on itselleni tärkeä kriteeri. Tuotteet on pakattu henkeä salpavan kauniisiin, mustiin keraamisiin purkkeihin. Ne ovat painavahkovia, mutta samalla juuri siksi kielivät luksuksesta. Näitä ei tosin parane tiputtaa kylpyhuoneen lattialle!

Kesällä ymmärsin ihoni kaipaavan hellävaraista puhdistusta ja puhdistusainevaihtoehtoja tutkiessani päätin satsata Mayn puhdistussilkkiin. Nimenomaan satsata, sillä kun kyseessä on luksustuote, on hintakin luksus eli n. 69 euroa. Olisin muuten varmaan miettinyt kahdesti, mutta tämä puhdistussilkki soveltuu myös kasvonaamioksi! Jos en pitäisi siitä puhdistuskäytössä, valtuuttaisin sen luksusnaamioksi. Kasvonaamion luvataan olevan antioksidanttipitoinen ja kosteuttava.

Puhdistussilkki on koostumukseltaan jotain, mitä en ole aiemmin kokenut kun kyseeseen tulee kasvojen puhdistaminen. Puhdistusilkki on voidemainen, lähellä jo emulsiota. Se on juoksevahkoa, ei sellaista tatamia. No, nimensä mukaisesti mutaa. Tuotteen pohja perustuu hunajaan ja saveen, siinä on lisäksi liuta kasviöljyjä sekä kolloidista hopeaa! Hopea on antibakteerinen ja se ehkäisee epäpuhtauksia. Itseasiassa haistan metallisen tuoksuvivahteen puhdistussilkissä. Niin ja se tuoksu, se on ihastuttava noin yleisesti ottaen! Se on pehmeä, lämmin ja syvä, kinuskimainen. Voisin veikata, että tuoksu on helppo heille, joille luonnolliset tuoksut ovat useimmiten vaikeita mutta myös mielenkiintoinen tuoksuhifistelijöille. Mutta tämä on nyt vain veikkaus, joka voi mennä myös syteen ( tai saveen, hahhaa!).

ML10


Tuotetta voi käyttää perinteiseen puhdistukseen tai kaksivaiheisen puhdistuksen ensimmäisenä osana. Tuotetta neuvotaan hieromaan herneen kokoinen nokare lämpimällä vedellä kostutetuille kasvoille. Kasvot saavat olla mielummin nihkeän kosteat, kovin märältä iholta tuote valuu herkästi pois. Tuotetta kannattaa pyöritellä iholle kunnolla ja kiireettömästi, jotta kaikki meikki lähtee irti. Tuote kannattaa huuhtoa iholta pois käyttäen apuna puhdistusliinaa, eli ensiksi kostuttaa puhdistusliina kevyesti lämpimällä vedellä ja jatkaa työstämistä, hetken kuluttua vasta kunnolla vedellä huuhtoen. Koin saavani kasvomeikin puhdistussilkillä pois, silmämeikki oli astetta haastavampi poistaa koska käyttämäni ripsiväri on petrokemian tuote. Jouduinkin monta kertaa kasvopesun jälkeen pyyhkimään silmät puhtaiksi silmämeikin rippeistä misellivedellä.

Puhdistustuotteena tämä puhdistussilkki on jäänyt vähemmälle käytölle, koska rehellisesti sanottuna en raaski käyttää tätä joka päivä mutta naamiokäytössä tämä on vakiinnuttanut paikkansa! Ja minun on myönnettävä, tällä on suorastaan dramaattinen vaikutus ihooni. Onneksi myönteisellä tavalla. Huomasin vaikutuksen kun jätin naamion hetkeksi aikaa rutiineista pois ( tapaus lievä akne ). Tai, siis, silloin kun otin sen takaisin rutiineihini. Ensimmäisinä naamiokertoina naamio oli nostanut ihon pintaan ihan järkyttävän määrän likaa, että minua jo lähestulkoon yökötti. Kolmannen kerran jälkeen iho yksinkertaisesti näytti todella hyvältä ja seesteiseltä, hehkuvalta! Olen käyttänyt tätä sellaisenaan tai kuorivan puhdistustuotteen jälkeen. Naamio huuhdellaan lämpimällä vedellä kasvoilta pois.

Naamiokäytössä vaikutusajaksi suositellaan 10-15 minuuttia mutta minulla aika aina venähtää. Tämä on siitä kiva, ettei se kuivu kasvoilla kiristäväksi, mitä moni muu savipohjainen naamio tekee. Oma ihoni on kuivahko sekaiho, jolle perinteiset savinaamiot ovat no-no ( joskin uusimpana vinkkinä niiden alle kannattaa levittää seerumi, tämän nerokkaan vinkin luin Lindan blogista!). Jos käytän liian puhdistavia tuotteita, ihoni reagoi näppylöimällä. Tämä on siitä ihana, että puhdistavan vaikutuksen lisäksi tämä tuntuu ihoa rauhoittavalta ja ravitsevalta! Maylla on toinenkin naamio, The Problem Solver joka on jauhemaista ja sekoitetaan veden kanssa. Sitä voi myös yhdistää tämän puhdistussilkin kanssa. Luulen, että omalle iholleni tämä puhdistussilkki on parempi naamiovaihtoehto.

Onko May teille tuttu? Millainen on teidän suosikkinaamio?

May Lindstromin tuotteita myydään Joliessa sekä Naturellessa.

10 Kommentit

 1. May on mulle tuttu juuri tuon Problem Solveri -naamion ja Blue Cocoonin kautta. Kun luin Katja Kokon blogista, että jauhemaiseen naamion voi lisätä veden sijasta kukkaisvettä, pieni uusi maailma aukeni mulle. <3 Nyt Problem Solver on loppu (yhyy) ja haluaisin ostaa sen ja sen kaveriksi tuon Honey Mudin. Siinäpä vasta kombo kokeiltavaksi, etenkin näin talvea vasten kosteuttavampi naamio on varmasti parempi. Pelkkä Solveri voisi olla liian tuju.

  Ai että suosikkinaamio? No Problem Solver on yksi niistä ja Madaran Detox sen hintalaatu-suhteen ansiosta. Absolutionin kirkastava naamio ei ole yhtään hullumpi, mutta tykkään vähän tehokkaamman tuntuisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten odotan innolla sun May-kokemusten jakamista, olethan niistä jossain vaiheessa kirjoittamassa lisää? :) Muakin muuten kiehtoisi ajatus miksata PS ja tämä HM, ne voisivat olla yhdessä aika kiva kombo! Jauhemainen naamio on siitä kiva, että sen säilyvyys on parempi kuin tällaisten tavallisten.

   Poista
  2. Joo, mulla olis tarkoitus kirjoittaa niistä blogin puolella. Siihen menee varmaan aikaa, sillä voisin tosiaan ostaa tuon HM:n kaveriksi ja uuden PS:n ja kirjoittaa noista kolmeasta. Nuo voisin hankkia itselleni joululahjarahoilla joulun jälkeen. :) Mutta Blue Cocoonista voisin kirjoittaa sitä ennen. Saa nähä miten innostun.

   Ehkä tällä hetkellä tuntuu tyhmältä kirjoittaa mistään ihonhoitotuotteista, koska ihon kunto on huonontunut. :( Toisin sanoen mikään tuote ei ole varsinaisesti helpottanut tilannettani, vaikka olen niitä käyttänyt ahkerasti. :/ Mutta jos syy on esimerkiksi suolistossa, niin ei siinä mitkään maylindstromitkaan mitään ihmeitä voi tehdä...

   Poista
  3. No höh ihon kunnon huonontumiselle :( Voisiko syy myös olla ilman muutos, siis nämä kylmemmät kelit? Mulla ainakin iho tuntui jossain vaiheessa reagoivan kylmyyteen menemällä huonompaan kuntoon. Sitten se kohentui. Nyt taas mentiin takapakkia, mutta syynä onkin, yllätys yllätys, b-vitamiinitabletit :D Otin sen takaisin rutiineihin ja kyllä se vaan saa ihon kukkimaan :P

   Oletko muuten kokeillut boulardii-kapseleita? Ne ovat tehokkaita, jos vatsan kanssa ongelmia. Tuo oli lyhyesti referoituna litsin kuoresta valmistettu hiiva, joka on hyväksi suolistolle :) Straht-valmiste on muuten aika kiva, se on vähän kuin Regulat, mutta ei ihan :D Ja paljon edullisempi ^_^

   Poista
 2. Nytpä läväytit ilmoille kiinnostavan tuotteen! Kiinnostuin, todellakin. Ihanan oloinen ja tyylikkään näköinen tuote :) Ihan pakko tutustua tähän sarjaan paremmin. Nimen olen kuullut, mutta muuta kokemusta mulla ei ole. Luonnonkosmetiikkaa kuitenkin rakastan ja luksussarjat iskee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, mä jotenkin arvelinkin, että tämä kiinnostaa varmaan sua ja Jonnaa eritoten :D Luksusluonnonkosmetiikka on kyllä ihanaa! Toivon mukaan pääset jossain vaiheessa tutustumaan Mayn tuotteisiin :)

   Poista
 3. Tää on ihan sairaan mielenkiintoinen tuote, olen monta kertaa ollut tätä tilaamassa ja nyt varmasti tilaan, vaikka itselleni joululahjaksi, jos ei muuten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä onkin muuten ideaa itselle luksusjoululahjaksi :) Vaikka tykkäänkin tuotteen puhdistustuote-filosofiasta niin kyllä minua silti enemmän puhuttelee tuo naamiokäyttö! Toki naamion jälkeen kannattaa muuten kosteuttaa iho kunnolla, ei tämä niin kosteuttava pelkiltään ole mutta ei myöskään niin kuivattavan tuntuinen, kuin ne tavan savinaamiot. Mielenkiinnolla luen sunkin ajatuksia täsät, jos päädyt ostamaan sen :)

   Poista
 4. Täytyy sanoa, että jo purkki ja tuo itse tuote näyttää niin houkuttelevalta, että ylelliseltä, että kiinnostuin kovasti. Tästä merkistä en ole aiemmin kuullutkaan.

  Ihanaa alkanutta viikkoa Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä sananmukaisesti luksusta :) Purkki oli haastava kuvata, nämä olivat kolmannet otokset :D Aiemmat kuvat otin jo alkusyksystä. Mun tekisi muuten mieli jostain syystä lapata tuota suuhun, se on jotenkin niin..herkullisen näköistä :'D

   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa Tiiaseni <3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow