In this Light

Kauneusblogi

Luku 519-Syyskengät.

InstagramCapture_5576a965-15e1-42ea-a61a-1289becf0ad6
InstagramCapture_086236c8-a64e-4f68-9efe-d2202d5fdafa

Tänään poikkeuksellisesti, pitkästä aikaa tyylijuttuja :)

Uudet maiharit, sellaiset päätin tänä syksynä hankkia! Tai, no, aluksi yritin ostaa korkonilkkureita. Ja itseasiassa ostinkin Billi Bi:n Acnen Pistols-kopiot mutta ei auta, koin jalkani näyttävän niissä kanooteilta. Palautin kengät haikein mielin ja samaan syssyyn tilasin kengät, jotka eivät petä. Nimittäin, Dr.Martensit!

Olen ostanut kiiltonahkaiset Martensit muistaakseni viisi vuotta sitten ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa! Toki ne näyttävät ( ja saattavat, hmm, tuoksuakin ) käytetyiltä mutta ovat yhä edelleen ehjät ja käyttökelpoiset. Ainoa harmillinen asia on vain se, että ne ovat tällä hetkellä aavistuksen liian pienet. Ostohetkellä ne olivat juuri oikean kokoiset, mutta jossain vaiheessa jalkani koko kasvoi ja suuri osa kengistäni jäi liian pieniksi. Voitte kuvitella, että ihan vähän vaan sieppasi!

Kiiltonahkaiset Martensit ovat onneksi kuitenkin vain aavistuksen naftit ja voin käyttää niitä yhä. Tilasin kuitenkin uudet kokoa isommat Martensit, silloin ne menisivät myös talvellakin villasukkien kanssa. Elloksella ei ollutkaan kuin näitä nahkaisia ja ovathan nämä kivaa vaihtelua kiiltonahkaisten rinnalle! Tiesin nahkaisten olevan kankeampien ja monien muun muassa vasaralla pehmittäneen alkuunsa kovia kenkiä. Yllätyinkin kuinka nopeasti jalat loppujen lopuksi sopeutuivat kenkiin, vaikka harkitsenkin vielä näiden suutarille venytykseen viemistä. Martensien istuvuus ei nimittäin ole välttämättä optimaalinen, jos jalka on kovin "rintava". Itselläni ainakin alkuun eniten painoi tuo nyörityksen alun kohta, mutta sekin on käytössä vähän jo päässyt venähtämään. 

Itselleni Martensit ovat ne yhdet ja ainoat maiharit, olen joskus muitakin malleja katsellut ja sovittanut, mutta näissä on sitä jotain. Yksityiskohdat, hyvä istuvuus ja kestävyys, sekä tietysti ajattomuus. Nämä toimivat vuodesta toiseen!..Ja onhan näissä mukana ripaus sitä kadotettua nuoruutta, hahhaa!

4 Kommentit

 1. Mulla on haussa uudet kengät ja maiharit voisivat olla yksi vaihtoehto. Muistan, että joskus ala/ylä-asteella eli noin 15 vuotta sitten mulla oli viimeksi maiharit, joten olisi hauska taas hankkia sellaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä ainakin sovittamassa, itse tykkään myös maihareiden särmästä lookista :) Ja maiharit menevät myös talvemmallakin, ainakin aiemmat Martensit olivat ihan paukkupakkasillakin oivat!

   Poista
 2. Oi kyllä, Tohtorit! Olen ollut maiharityttö puolet elämästäni. Teininä käytin jätelavalta löytyneitä Dr.Martenseja. Tässä välissä olen käyttänyt yhdet muun merkkiset, mutta totesin, että ei, Tohtorit pitää olla, joten ostin uudet viime jouluna. Ekat kaksi kuukautta olivat piinaa. Jalkani ovat myös rintavat, joten venymisen odottaminen on kamalaa, mutta olen tyytyväinen, että jaksoin, sillä nyt kengät istuvat mukavasti. Täytyy pitää huolta näistä, ettei tartte hetkeen ostaa uusia ja joutua kestämään samaa ruljanssia..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olen ihan unohtanut vastata-anteeksi :( Mutta ihana kuulla sun Tohtori-stoori :) Mäkin olen kyllä merkkiin tykästynyt, laatukengät suhteellisen edullisesti! Ja istuvat jalkaani hyvin, kun vaan siis ensiksi mukautuvat. Aika nopeasti se kuitenkin tapahtuu, onneksi! Olen käyttänyt välillä noita vanhojakin, jotta uudet Tohtorit saavat ansaitun lepopäivän eivätkä kulu liian nopeasti puhki ^_^

   Poista

Lähetä kommentti

Follow