In this Light

Kauneusblogi

Luku 536-Jokapäiväiset mineraalimme, Everyday Minerals

EDMpohja2


Syksyisen poskipunakokoelmani esittelyn jälkeen ei kulunut kauaa, kun sain uuden Insta-seuraajan. Jouduin lukemaan pariinkiin otteeseen nimen, sillä en ollut alkuun uskoa silmiäni mutta totta se oli, amerikkalainen mineraalimeikkimerkki Everyday Minerals olisi tulossa Suomeen myyntiin, aluksi omaan verkkokauppaan! Aikoinaan intoni merkkiä kohti hiipui, sillä en jaksanut hienosäätää sävyjen kanssa, tilauksen kotiin tulemisessa kesti tovi ja aina piti kikkailla tullirajojen kanssa. Ja mitä vanhempi minusta tulee, sitä enemmän arvostan ostamisen helpoutta, jos oikein muistan en ole tänä vuonna tehnyt ainuttakaan tilausta ulkomaisesta verkkokaupasta.

Everyday Minerals on ollut ensimmäisiä mineraalimerkkejä, joita olen kokeillut, muistan tykänneeni silloisesta mineraalimeikkipohjasta, sävyn valinta oli vain haastavaa. Sittemmin merkki onkin pistänyt meikkipohjansa täysin uusiksi. Rohkenin I love me-messujen jälkeen pyytää maahantuojalta testiin tuotteita, joista ensimmäiseksi sukelletaan itse mineraalimeikkipohjan sekä mineraalipeiteaineen maailmaan.

EDMpohja6
EDMpohja8
EDMpohja11


Everyday Mineralsilla on kolme erilaista mineraalimeikkipohjalaatua, Jojoba ( kuivalle ja herkälle iholle), Semi-Matte ( kaikille ihotyypeille ) ja Matte ( kaikille ihotyypeille, mutta eritoten rasvaiselle iholle tai heille, jotka haluavat matan lopputuloksen ). Kaikki pohjat pohjautuvat micaan, joka on hohtava mineraalilaatu mutta Jojobassa on mican lisäksi jojoba-öljyä ( tai paremminkin vahaa ) kosteuttavana ainesosana! Kaikista laaduista on 7 eri tummuusastetta, ja jokaisesta tummuusasteesta löytyy kylmä, neutraali ja lämmin sävyvaihtoehto. Sävyvalikoima on huikea! Pohdinkin tovin miettiessäni omille kasvoilleni sopivaa sävyä ja päädyin tummuusasteeseen 2, josta valitsin lämpimän sävyn. Oma sävyni on siis Golden Light 2W, joka on omasta mielestäni nappivalinta. Sävy taittaa kultaiseen ja koenkin omalla ihollani keltaiset ja kultaiset sävyt turvallisempina. Mielestäni ne taittavat punaisuutta kivasti pois! Laaduksi valitsin Semi-Matten, mutta pyörittelin myös Jojoban ja Mattenkin mahdollisuutta.

Mineraalimeikkien idea on yksinkertainen, ekaksi jauhetta kopistellaan purkista kanteen, josta se on helppo pyöritellä siveltimeen. Sen jälkeen siveltimellä pyöritellään mineraalimeikki kasvoille. Vähemmän on enemmän annostelun suhteen, vaikka itse myönnän välillä ( kiireessä ) kopistaneeni kannelle aimon annoksen. En ole kuitenkaan saanut överiä vahanaamaa aikaan! Alkuun jauhe oli purkissa niin tiukasti, että ensimmäisillä kerroilla saikin kopistella ihan kunnolla jauhetta ulos. Mietinkin herätänkö naapurit, kun aamutuimaan metelöin kopistaessani purkkia pöydän kulmaan ^_^ Mutta heti kun purkin sisälle on tullut tilaa, jauhekin on helpompi kopistella ulos. Olen pyöritellyt mineraalimeikin sarjan omalla Flat Top-siveltimellä, joka ei ole suotta kehuttu. Omaan makuuni tämä on paljon kivempi tapaus kuin perinteinen kabuki!

Etukäteen jännitin sitä, miten Semi-Matte asettuu kasvoilleni, korostaako se kuivia kohtia? Aiemmin syksyllä käyttämäni mineraalimeikkijauhe kun ei asettunut kauniisti vaan korosti kuivuutta. Pelkoni osoittautui aiheettomaksi, sillä Semi-Matte levittyy kasvoilleni moitteettomasti. Toki voi olla, että ihoni on nyt tasapainoisemmassa tilassa kuin syksyllä ja tästäkin syystä meikkipohjat levittyvät paremmin.

Semi-Matte jää kasvoille miedosti hohtavaksi, se on parhaimmillaan kotvan kuluttua levityksestä. Ihon oma lämpö saa sen asettumaan kasvoille kuin toisen ihon. Mineraalimeikeissä onkin parasta se, että ne ovat ihan oikeasti kuin toinen iho, näillä harvemmin saa epätoivottua pakkelikerrosta aikaiseksi. Mineraalimeikki kestää kasvoillani ihan hyvin, iltapäivästä joudun turvautumaan speciaaliin puuteripaperiini. Matte voisi ollakin iholla kestävämpi, mutta Semi-Matten hohtavuus on iholla ihastuttava. Toisaalta meikkipohjiakin voinee miksailla keskenään, jo ihan vaikka uniikin sävynkin saamiseksi.


EDMpohja14


Ylhäällä mineraalipeiteaine ja alhaalla mineraalimeikkipohja


EDMpohja7 EDMpohja10
EDMpohja13


En ole muuten koskaan aiemmin kokeillutkaan jauhemaista peiteainetta. Olen tykästynyt käyttämään silmien alla puuterimaisia tuotteita vähintäänkin kiinnittämään peiteaineen, sillä muuten kasvomeikki valuu iltaa kohden silmiin, aiheuttaen silmien ärtymystä. Siksi mineraalipeiteaine oli ehdoton valinta testituotteeksi, valitsin sävyn Multi-tasking koska se vaikutti pätevältä, lähes jokaiselle sopivalta sävyltä. Peiteaineissakin on jopa kahdeksan sävyä, mistä valita! Peiteaineetkin pohjautuvat micaan.

Mineraalipeiteaine on sävyltään vaalea, miedosti ja satiinimaisesti hohtava. Se sopii niin silmien alle kuin muuallekin kasvoille. Olen käyttänyt tätä silmien alla sellaisenaan tai nestemäisen peiteaineen päällä kiinnityspuuterina. Tässäkin on sama idea kuin mineraalimeikkipohjassa, tuotetta kopistetaan kannelle josta se on helppo pyöräyttää siveltimeen. Itse tosin dippaan peiteainesiveltimen tähän niin, etten pyörittele tuotetta siveltimen sisään. Levitän mineraalipeitejauhetta niin silmien alle kuin yläluomellekin, estämään luomien rasvoittumista ja tasoittamaan luomien ihoa. Mineraalipeiteaine levittyy hyvin ainakin omalle, suhteellisen normaalille iholle. Peiteaineen alle kannattaa levittää silmänympärysvoide, jonka on syytä antaa imeytyä hyvin-kostealle iholle jauhe voi levittyä epätasaisesti, koska se tarraantuu kosteisiin kohtiin kiinni paakkuuntuen.

Jauhe on suhteellisen peittävää ja se kirkastaa silmänalusia. Mielestäni peiteaineen taika piileekiin tuossa satiinimaisessa hohdossa, jonka ansiosta silmänympärysiho vaalenee ja kirkastuu! Peiteaine muuten sopii hyvin myös luonnolliseen korostamiseen miedon hohtavuutensa ansiosta. Alkuun tuote toimi todella ihanasti, kunnes jonain päivänä silmänaluseni muuttuivat kenkuiksi ja tuote korosti ihmeellisellä tavalla sy-alueen ryppyjä! Tuolloin itselläni oli hyvin stressaava ja kiireinen kausi sekä unet jäivät vähille. Saatoin myös lotrata sy-voiteellakin liikaa, söin mitä sattuu sekä liikunta ja happihyppelyt olivat tyystin paitsiossa.

Onnekseni sy-iho näyttänee palautuneen takaisin normaaliin uomiinsa, kun olen ryhdistäytynyt vähän kaiken suhteen. Mutta vanhemmalla iholla, jos sy-alue on turvonneella tavalla ryppyinen, peiteaine saattaa korostaa ryppyjä hohtavuutensa ansiosta.  Tuote ei kuitenkaan ole kuivattava ja tätäkin saa kerrostettua, jos haluaa peittävämpää lopputulosta. Tämä on ryppyepisodista huolimatta ehkä kaikista tuotteista se lempparein, koska tämä pysyy hyvin paikallaan, tämän ansiosta meikki ei valu silmiin ja se loihtii hetkessä paljon nuoremman ilmeen silmänalusille!Ja lopuksi perinteiset ilman meikkiä-meikkipohja puoliksi kasvoilla-meikkipohja koko kasvoilla kuvat.


EDMmine6


Ilman meikkiä

EDMmine10


Mineraalimeikkipohja ja mineraalipeiteaine levitetty kasvojen oikealle puolelle

EDMmine13
EDMmine14


Mineraalimeikkipohja sekä mineraalipeiteaine koko kasvoilla

EDMmine52


Lähikuva ihosta, iholle on myös levitetty poskipuna sekä hohdepuuteri


Mineraalipohjan käytön aikana iho on tuntunut voivan hyvin, mielestäni tämä ei ole tukkinut ihoani. Kovin kiireisinä aamuina huomaan tarttuvani nestemäiseen meikkipohjaan, sillä koen mineraalipohjan levityksen hitaampana kuin nestemäisen meikkipohjan levityksen. Mutta niinä aamuina kun on aikaa, kopisuttelen mineraalimeikkipurkkejani enemmänkin! Mineraalipeiteaine tosin kuuluu arkeeni kiireestä huolimatta, omalla sy-ihollani puuteriset tuotteet vaan toimivat paremmin kuin nestemäiset. Tai sanotaanko, ne ovat silmäystävällisempiä nestemäisiin verrattuna!

Mineraalimeikkipohjan hinta on 19,90 € ja mineraalipeiteaineen taasen 12,90 €. Tuotteet ovat riittoisia, toki riippuen kuinka paljon meikkipohjaa kerrostaa. Tuotteita voi ostaa merkin omasta verkkokaupasta, sieltä voi muuten tilata viisi maksutonta näytettä, jolloin esim. meikkipohjan sävyä ei tarvitse ostaa sokkona. Yleisesti ottaen mineraalimeikkipohjissa vääräkin sävy sulautuu kasvoille suhteellisen hyvin, jos pärjää ohuella meikkikerroksella. Verkkokaupassa saa postikulut ilmaiseksi yli 40 € ostoksiin, myönnän että minuun tuollaisilla eduilla on psykologinen vaikutus ^_^

Onko mineraalimeikit teille tuttu juttu? Oletteko käyttäneet EDM:n meikkejä?

Postauksen tuotteet saatu maahantuojalta.

8 Kommentit

 1. Mulla on pari EDM vakkarituotetta, Mint punertavuuden peittoon ja Sunlight viimeistelypuuteri on ollut hyvä kiillon kurissa pitämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Mintiä mulla on ollut joskus, täytyykin katsoa onko sitä vielä jäljellä :)

   Poista
 2. Ihania kuvia olet ottanut! <3 Mulla on nämä myös olleet testissä ja tarkoitus on kirjoitella näistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Jäänkin odottamaan sun postausta :) Sulla on varmaan jojoba pohjista, jos voin veikata? :)

   Poista
 3. Tykkään kuvista! :) Pohjahan näyttää tosi hyvältä! Mä en ole vielä ehtinyt näitä testaamaan, mutta tarkoitus olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3! Tällä saa kyllä omaan makuuni hyvän meikkipohjan, Semi-mattekin on yllättävän hohtava. Mielelläni lukisin sunkin postauksen näistä :)

   Poista
 4. Vitsi miten upea iho tulee. Nämä kiinnostaa kovasti ja messuilla kävin pari kertaa pisteellä, mutta oli vaan niin kova ruuhka. <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraaleilla saa kyllä upean ihon :) Mä osasin vissin ajoittaa pisteellä vierailun hyvin, kun molemmilla kerroilla oli yllättävän rauhallista-tai ainakin näin muistelen :D

   Ihanaa aurinkoista viikonlopun jatkoa myös sulle Tiia <3!

   Poista

Lähetä kommentti

Follow