In this Light

Kauneusblogi

Luku 603-Minäkö herkkäihoinen?

Superseerumi1


En ollut juuri aiemmin miettinyt olevani herkkäihoinen, ennen kuin huomasin ihon oireilevan. Teininä saatoin käyttää lähes mitä tuotteita vaan ja veikkaan, että 90-luvulla kosmetiikka on ollut aika lailla toista mitä vuonna 2016. Silloin ei kriiseilty parabeeneista, ei säilöntäaineista, ei mistään. No okei, eläinkokeettomuus oli mielikuvieni mukaan silloin tärkeä asia mihin kiinnitettiin huomiota-ja kiinnitetään edelleenkin, hyvä niin! Mutta kukaan ei silloin miettinyt, miten oikeasti luonnollisia esim.The Body Shopin ja Yves Rocherin tuotteet ovat. Silloin ei synteettistä kosmetiikkaa myöskään pidetty niin epäilyttävänä, kuin vuonna 2016. Itse olen sekakäyttäjä ja minulle on tärkeintä että tuote toimii, oli se sitten luonnollista alkuperää tai ei. Kemikaali on kemikaali myös luonnonkosmetiikan ainesosana.

Vanhemmiten aloin kuitenkin huomata ihon muuttuneen nirsommaksi. 25-vuotiaana sain antiperspirantista kainaloon paukamia, kyseinen kauneusdödö oli kohdallani farssi! Todella moni kasvovoide sai ihoni kukkimaan. Muistan kovasti markkinoidun happikasvovoiteen olleen käytössä pettymys ja voi kuinka olisin niin halunnut siitä tykätä! Sekin voide, jonka ostin kun ensimmäisen kerran kävin kosmetiikkataivas Evessä ( kuka muistaa tuon upean kosmetiikkatavaratalon Vantaalla? ), niin, ei sekään vaan sopinut iholleni. Onneksi maailmassa on todistetusti ollut voiteita, joita ihoni on rakastanut ^_^


UD7-2
 

Jossain vaiheessa huomasin myös vartalon oireilevan. Saatoin saada käsiin kuivia, kutisevia kohtia. Jokin vartalovoide saattoi aiheuttaa polttavaa tunnetta levityksen jälkeen. Ikuisesti muistan kun käyttämäni kasvovesi tuntui pahalta, polttavalta hapolta. Se oli pakko käydä pesemässä pois. Mietin pääni puhki, mitkä ainesosat voisivat olla syypäitä ja karsin käyttämääni kosmetiikkaa. Suosin hajusteettomia, herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita.

Jossain vaiheessa uskalsin ottaa tuoksut takaisin. Välttelin tiettyjä ainesosia kunnes eteen tuli tilanne, että huomasinkin ettei ihoni hepuloinutkaan käytettyäni aiemmin ehdoton ei-tuotteita. Aloin käyttää tuotteita uteliaammin, mentaliteetilla että se on tuote, ei raaka-aine, joka ei minulle sovi. Aiemmin saatoin laittaa kaikki ainesosaa X sisältävät tuotteet banniin.


Erisanpuhdistusgeeli7


Aiemmin herkkäihoiset niputettiin ns. omaksi ihotyypiksi, mutta nykyään onneksi ajatellaan toisin. Herkkä iho voi olla yhtä hyvin niin kuiva tai rasvainen. Akne-ihokin voi olla herkkä. Toisaalta, itse tuotevalikoimassa tämä ei välttämättä niinkään näy. Ja en tiedä, olisiko sellaiselle sarjalle edes tilausta, jolla olisi erikseen herkän ihon linja akneiholle, normaalille iholle ja sekaiholle. Omakohtaisesti sanoisin myös, että herkkäihoisuus voi olla myös väliaikainen ilmiö. En tiedä, mutta koen ettei ihoni enää ole niin herkkä ja reagoi niin mystisesti, kuin esim. kolme vuotta sitten. Voi myös olla, että jokin sisäsyinen asia on nyt eri tolalla, kuin aiemmin tai sitten ihoni vastustuskyky on parantunut. Joskus muuten ihohan voi reagoida jo siitäkin, että se on yksinkertaisesti liian kuiva! Myös stressi vaikuttaa ihoon ja voi aivan varmasti herkistää sitä.

Onko teillä herkkä iho?

Ps. Otsikko on kunnianosoitus ihanalle Tiialle ^_^


Ekseema2

6 Kommentit

 1. On, mutta mun iho enemmän herkkä kosketuksella kuin niinkään aineille. Kaikki voimakkaasti kuivattavat tuotteet ovat sellaisia, jotka itseni on kierrettävä kaukaa, sanoin ihon raastamista mekaanisesti kannattaa vältellä niin hyvin kuin pystyy, niin iho pysyy kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten tyystin unohdin tuon kosketusherkkyyden! Mutta sitä se omakin iho enemmän on. Mekaaniset kuorinnat ovat lähes tyystin no-no. Mulle tulee tosi helposti hiertymiäkin :( Mutta mitään mega-kuivattajia ei omakaan iho oikein kestä. Oon nyt kokeillut yhtä alkoholia sisältävää naamiota ja se on siinä ja siinä, sopiiko. Mutta ainakin silmät osittain vuotavat alkoholin haihtuessa, sen verran tymäkkää tavaraa kyseessä :D

   Poista
 2. Olen huomannut oman ihoni reagoivan eri tavalla luonnonkosmetiikkaan, kuin kemiallisesti valmistettuihin. Nytkin olen viikon verran suurin piirtein hoitanut ihoani luonnonkosmetiikan tuotteilla, kun alkoi "näpyttää" kemikaalit. toisinaan taas ihan sama, mitä laitan kasvoille. Uskon vahvasti vaikuttavan myös kuukauden ajankohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas iho on tuntunut reagoivan suuremmassa mittakaavassa luonnonkosmetiikkaan kuin tavan kosmetiikkaan. Ja hormonit vaikuttavat myös! Me ollaan kuitenkin yksilöitä ja kaikki reagoidaan vähän eri tavalla :)Sen olen huomannut, että oma ihoni tuntuu nauttivan eoäpuhtauksista puhdistetuista tuotteista :)

   Poista
 3. Mulla ei ole herkkää ihoa, mutta se on totta, että harvoin iho on pelkästään vain herkäksi tai rasvaiseksi luokiteltava. Aika paljon löytyy kaikkia välimuotoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimuotoja löytyy varmasti tosi paljon, silloin kun ihoni oli herkempi toivoin herkkistuotteistakin löytyvän laajempaa kattausta :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow