In this Light

Kauneusblogi

Luku 630-R niin kuin retinoli, P niin kuin philosophy



Kirjoitin keväällä innostuneeni retinolista ( linkki aiempaan postaukseen, jossa pureudutaan retinoliin syvemmin! ) ja tulinkin hankkineeksi pienen tutkimustyön jälkeen philosophyn retinoliyövoiteen, help me retinol night treatment:in. Retinolihan on siis A-vitamiinin eräs muoto, ja retinolilla on mahtavia ikääntymisen merkkeihin purevia vaikutuksia, mutta se sopii myös epäpuhtaalle iholle, luvaten vähentää epäpuhtauksia ja tasoittaa ihon rasvoittuvuutta. Ostin oman voiteeni molempia asioita silmällä pitäen, ihoni kärsii satunnaisista epäpuhtauksista mutta olen huomannut ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. Olen huomannut ihoni kimmoisuuden vähentyneen ja ihohuokosetkin ovat muuttuneet isommiksi. Lähdetään katsomaan, miten help me oikein toimii!



philosophy on vuonna 1996 perustettu jenkkimerkki, merkin perustajalla Christina Carlinolla oli visionaan luoda paras mahdollinen ihonhoitosarja, joka hakisi inspiraationsa uusista innovaatioista ja viimeisimmistä tutkimustuloksista. philosophylla on ihastuttavat, minimalistiset pakkaukset pienellä twistillä, philosophisilla kirjoituksilla. Ja kyllä, merkki kirjoitetaan pienellä p:llä, vitsit miten vaikeita nämä valtavirrasta poikkeavat nimiasut välillä oikein ovatkaan!



Help me on pakattu 30 ml tuubiin ja sen hinta on n. 50 euroa, jälleenmyyjinä toimii osa Sokoksista ja osa Emotioneista. Tuubimuoto ei ole välttämättä retinolituotteille paras mahdollinen, paras olisi ilmatiivis tyhjiöpakkaus. Help me on koostumukseltaan jämäkähköä, mutta helposti levittyvää, lähes tuoksutonta voidetta. Retinolin kanssa kannattaa aloittaa varovaisesti. Sopiva tahti on alkuun esim. kerran viikossa, kunnes iho tottuu retinoliin. Totutteluun voi mennä helposti viikkoja, retinolin kanssa maltti on valttia!



Täytyy sanoa, siinä oli maltti kaukana ja mopo karkaamassa käsistä sen jälkeen, kun olin ensimmäisen kerran tuotetta kasvoille levittänyt illalla ja nähnyt seuraavana aamuna lopputuloksen. Olin aivan myyty, spontaani WAU-efekti kirvoitti hymyn huulilleni! Oma ongelmani on ollut otsa, josta ihohuokoset tuntuvat olevan isot mutta retinoli oli jotenkin ihmeellisesti ikään kuin siloittanut ja häivyttänyt niitä. Otsa vaikutti kivan tasaiselta. Tottahan toki levitin voidetta onnellisena seuravana iltanakin, mutta onneksi ihanat kosmetiikkablogikollegat saivat minut järkiini ja kolmantena iltana jätin retinolit väliin. Käytinkin voidetta loppukevään ja alkukesän kerran viikossa tahdilla. Keskikesällä pidin taukoa, koska retinoli ja aurinko ei ole hyvä yhdistelmä, iho voi palaa herkemmin ( sama juttu muuten AHA- ja BHA-happojen kanssa! ) mutta loppukesästä kaivoin tuotteen taas naftaliinista. Retilonin kanssa täytyy muistaa kunnon suojakertoimet!



Syy, miksi retinolin kanssa kannattaa aloittaa varovaisesti on se, että se voi kuivattaa ihoa liikaa tai iho voi muuten ärsyyntyä. Monella iho voi alkaa hilseillä. Alkuun käytin tosiaankin tuotetta kerran viikossa, nyt loppukesästä olen käyttänyt tuotetta useamman kerran viikossa. Vältyin kuitenkin ihon hilseilyltä, jonain kertoina iho on ehkä tuntunut aavistuksen kuivalta.

Tuotteen levityksen jälkeen odotan n. puoli tuntia-tunnin, jonka jälkeen levitän voiteen ylle kosteuttavan seerumin sekä yövoiteen. Teoriassa help me toimisi varmasti sellaisenaankin, mutta ainakin tällä yhdistelmällä saan vältettyä ihon liian kuivumisen. Tuotettahan muuten annostellaan pieni, herneenkokoinen nokare, retinoli ei ole missään nimessä läträilytuote!

Epäpuhtauksien suhteen en oikein osaa kommentoida, onko retinoli vaikuttanut niihin. Ainakin alkuun nimittäin tuntui, että iho reagoi tuotteeseen näppylöin. Toisaalta, se saattaakin olla normaali alkureaktio. Omasta mielestäni osa tukketumista on ollut ehkä helpommin poistettavissa, retinolin siloitettua ja tavallaan kuorittua ihoa?

Omassa ihossani olen selvästi huomannut eron ihohuokosten koossa ja ihon yleisessä sileydessä. Retinoli häivyttää omia huokosiani sekä on saanut loihittua ihoa sileämmäksi. Iho on myöskin tuntunut kirkkaamalta ja kuulaammalta. Kimmoisuuteen ja mahdollisiin juonteiseen en osaa ottaa kantaa. Aion ehdottomasti jatkossakin käyttää retinolituotteita ja olen iloinen, että ihoni on hyväksynyt aineen näinkin hyvin! Sillä jos retinolin käytön lopettaa, palautuu ihokin entiselleen. Tämän huomasin jaksolla, jolloin retinoli oli auringon takia "pannassa". Kaiken kaikkiaan philosophyn help me on ollut aika kiva tuote retinolinoviisille, en ole saanut retinolitraumoja vaan pitkäjänteisellä käytöllä toivottuja lopputuloksia!

Onko retinoli teille tuttu?

13 Kommentit

  1. Retinol-tuotteet kiinnostavat, niin kysynpä, että mikä tässä on retinol-pitoisuus? En löytänyt (tai osannut etsiä) merkin sivuilta tietoa pitoisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa se jäi minullekin mysteeriksi! En löytänyt tietoa netistä ja kun lähetin aiheesta maahantuojalle yleiseen info-osoitteeseen sähköpostia, en saanut vastausta vaikka laitoin uudemmankin kerran viestiä :(

      Poista
    2. Jollain sivulla oli retinolipitoisuudeksi arveltu 0,5% kieppeillä.

      Poista
    3. Kiitos Jusu :) Jotain tuollaista voisin itsekin veikkailla, koska tämä ei ole kovin ärtsy tuote :D

      Poista
  2. Mä tilasin iHerbistä retinolituotteen, koska olen sen verran paljon kuullut kehuja. Toivotaan, että itsekin saan apua etenkin huokosten kokoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä retinolituotteen tilasit? Jään odottamaan sun raporttia ja pidän peukut pystyssä, että tuote toimisi haluamallasi tavalla :)

      Poista
  3. Mullakin on ollut testissä taas retinolituote, pitäisi siitä kirjoitella jossain vaiheessa :)

    Jotenkin ärsyttävää, kun noita retinolipitoisuuksia pantataan. Pitoisuudet olisi hyvää infoa meille hifistelijöille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään odottamaan sun raporttia :)

      Ja joo, olisihan se kiva tietää tuo pitoisuus :D Kysyin nyt asiaa vielä uudemman kerran ja sainkin vastaukseksi, että tarkka pitoisuus on liikesalaisuus :D

      Poista
  4. On, käytän retinolia iholleni kuuriluontoisesti säännöllisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuriluonteinen säännöllisyys kuulostaa hyvältä :)

      Poista
  5. No nyt kiinnostuin. Joskus testannut Vichyn vastaavaa ja se hilseily ja nassun tulipunaisuus säikäytti ja homma loppui siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, sulle on iskenyt kunnon reaktio :( Tämä on ollut mun iholla toimiva tapaus ja luulen seuraavaksi kokeilevani astetta jerkumpaa kamaa :D

      Poista
  6. Kiitokset selvennyksistä retinolipitoisuudesta:D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow