In this Light

Kauneusblogi

Luku 632-Puhdistusrutiinien muutos ja mitä siitä seurasi?Mitä tulee ihonhoidon trendeihin ja uusiin tuuliin, olen helposti innostuja-toki eri asia on, mitä suodatan omaan käyttööni noista tuulista. Kun kuulin jossain vaiheessa hellävaraisesta puhdistusmetodista, innostuin. Tämä perustui siihen, ettei ihon omaa suojamuuria pestäisi pois. Ihon puhdistamiseen valittaisiin mieluiten puhdistusmaito, -balmi, -öljy tai -voide, sekä apuna käytettäisiin puhdistusliinaa.

Tämä trendi oli niin ihastuttava, että omin sen omaan käyttööni ja suosinkin hyvin pitkään puhdistuksessa pelkästään puhdistusmaitoa tai -voidetta. Kasvoliinat jouduin jättämään muille, koska ihoni saattaa joskus ärsyyntyä kosketuksesta. Niin tapahtui musliiniliinan kanssa. Clarisonic on myöskin tästä syystä satunnaisessa käytössä. Olen kyllä sitä mieltä, että oikeanlaisella tuotteella pitää saada pestyä myös meikkikin pois. Minusta meikin poispesemisen ei tarvitse olla monen vaiheen kikkailua, hyvä tuote kyllä saa ihon puhtaaksi. Tottakai jos käyttää paljon meikkiä ja ultrapysyvyyttä lupaavia meikkipohjia, pelkkä yksi tuote ei välttämättä riitä.Sattuipa sitten käymään niin, että kesällä tulin hankkineeksi muutaman kasvoputsarin, jotka eivät soveltuneet silmämeikin poispesemiseen. Päädyinkin pitkästä aikaa takaisin iltakaksoispuhdistuksen pariin, jossa ensiksi puhdistetaan kasvoilta itse meikki pois puhdistusöljyllä ja tämän jälkeen siirrytään ihon puhdistamiseen puhdistustuotteella. Aamuisin olen jatkanut samalla tavalla kuten jo vuosikaudet, pyyhin kasvot pelkällä miselli- tai kasvovedellä. Aikoinaan kyllä suosin ihonhoidossani kaksoispuhdistusta, muistaakseni tulin siitä ylipäänsä tietoiseksi Dermalogican kautta vuonna 2009 Precleansen ansiosta. Itse Precleansen hankin vasta vuosia myöhemmin emmekä me tulleet oikein toimeen. Tykkäsin Nuxen puhdistusöljystä, se taisikin olla ensimmäinen puhdistusöljyni. Sen jälkeen ihastuin Cliniquen Take The Day Off-puhdistusbalmiin jota käytin useamman purkillisen. Sitten tulikin Precleansen aika. Nyt olen tykännyt Elizabeth Ardenin puhdistusöljystä ( aiempi postaus ), tällä hetkellä käytän Vichyn öljyä ja kyllä se taitaa olla niin, että Ellu vaan vie voiton kotiin.

Tässä tovi sitten havahduin siihen, että ihan kuin iho olisi paremmassa kunnossa, mitä ajalla ennen kaksoispuhdistusta. Tottahan toki olen viimeiset puoli vuotta hoitanut ihoani todella hyvillä tuotteilla noin yleisesti ottaen, hellinyt sitä naamioilla, kosteuttanut, käyttänyt hyviä ihonhoitohappoja sekä retinolia, myös kasvoharja Clarisonic kuuluu säännöllisesti rutiineihini. Mutta en voi olla miettimättä, mikä osuus on mahdollisesti kaksoispuhdistuksella? Puhdistusöljy kun on siitä mahtava tuote, että se liuottaa hyvin iholta pois meikkiä ja muita epäpuhtauksia, koska öljy liuottaa öljyä. Mutta oma huomioni koskee erityisesti leukaa. Minulla on leuasta hävinnyt mustapäät ja talitukkeumat lähes tyystin. Myös otsan seutu on siisteytynyt. Satunnaisia talipalleroita saan aina silloin tällöin puristettua pois, mutta mustapäitä tuntuu löytyvän enää oikeastaan nenästä. Ja en tiedä, ovatko nekään virallisesti mustapäitä! Mutta yhtä kaikki, säännöllisellä ( ja pieetillä suoritetulla ) ihonhoidolla on mahdollista vaikuttaa ihon kuntoon.

Kaksoispuhdistuksessakin on tottakai tärkeää, ettei käytä liian ihoa kuivattavia tuotteita. Puhdistustuotteiden PH:n olisi hyvä olla lähellä ihon omaa PH-arvoa, joka pyörii keskiarvoisesti n. 5-5,5 tienoilla ja on miedosti hapan. Liian emäksiset puhdistustuotteet voivat saada ihon suojamuurin sekaisin ja seurauksena voi olla erinäisiä iho-ongelmia, kun ihon oma mikrobikanta on sekaisin. Minun on pitänyt mielenkiinnosta mittailla omien puhdistustuotteiden PH-arvoja, mutta en ole vakuuttunut mittausmenetelmästä, PH-liuskoilla voi saada hyvin todennäköisesti vain suuntaa antavan mittaustuloksen. Olisikin mahtava juttu, jos puhdistustuotteissa olisi maininta PH-arvosta. Myöskin AHA- ja BHA-tuotteet vaativat oikeanlaisen PH-arvon toimiakseen kunnolla.

Kaksoispuhdistus, kyllä vai ei? Oletteko tarkkoja ihonhoitotuotteiden PH-arvoista?

15 Kommentit

 1. Siis iso peukku kaksoispuhdistuksella, harrastan iltaisin jopa kolmoispuhdistusta. Mutta aamuisin pääsääntöisesti vain misellivedellä. Tosin Essen Sensitive -sarjan putsarilla pesen nykyään joskus aamuisin, tuntuu olevan ainoa putsari moneen vuoteen, mitä ihoni tuntuu sietävän aamuisin, ilman, että sitä alkaa kiristelemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkonen, tarkoitatko kolmoispuhdistuksella misellivettä lisäksi, vai millaiset tuotteet sulla silloin on käytössä? :D Mun käyttämät kasvovedet taitaa olla nyt sellaisia osittain puhdistavia, osittain kosteuttavia sekoituksia, niin en itse laske kasvovettä enää puhdistustuotteeksi-tosin tiedän, ettet sinä kasvovedestä luista missään nimessä :)

   Ehkä mun täytyy tutustua tuohon Sensitive-linjaan vähän tarkemmin, toisaalta oon niin aamutorkku että ajatus vedellä huuhdottavasta putsarista on aamuisin kauhistus :D

   Poista
 2. Minä ilman muuta käytän kaksoispuhdistusta. En vaan kertakaikkiaan luota mihinkään meikinpoistoaineeseen yksistään. Tai siis tavallaan joo, luotan siihen, että meikit kyllä lähtevät mutta en siihen, että kasvojen iho olisi sen jälkeen _puhdas_.

  Minä taas en voi aamulla olla ilman raikasta, mielellään kylmää vesihuuhtelua kasvoille. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan on niin, että kaksoispuhdistus kannattaa :D Kun on oikeat tuotteet, ei ihokaan kuivu :)

   Meitä on onneksi niin moneen lajiin, uskon että aika moni kaipaakin aamuisin kylmän vesihuuhtelun :D Mulle aamusuihkukin on kauhistus, pysyisin mieluusti vain peiton alla lämpimässä XD

   Poista
 3. Kyllä kaksoispuhdistukselle. Mun mielestä iho näyttää ja tuntuu selkeästi puhtaammalta tällä metodilla :)

  VastaaPoista
 4. Kaksoispuhdistus ehdottomasti, joskus kolmois, jos oikein tullut laitettua enemmän pakkelia. PH-arvot ovat minulle ihan hepreaa. Menen enemmän yrityksen ja erehdyksen kautta, sekä fiilispohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kysyn uteliaisuutta, mikä on kolmoispuhdistuksen se kolmas tuote? :D Tai mikä on sun kolmoispuhdistusrutiini?

   Joo, jos tuote on muuten hyvä, niin kannattaa luottaa omaan vaistoon :) Mä ostin juuri yhden putsarin ja sillä tulee, lupauksista huolimatta aika ärsyttävän puhtaana natiseva naama, mun mielestä iho jää jotenkin liian "kireäksi". Sattumalta googlettelin putsarin PH-arvoa ja se on ilmeisesti aika emäksinen-toki kun kyseessä kotimittaus, en pidä sitä ehkä kovin luotettavana tietona! Mutta en minäkään ole putsareita ostanut PH-arvoon perustuen, voin veikata ettei kovin monessa sitä ensinnäkään ilmoiteta ja juurikin se kotimittaus voi olla aika epästabiilia :D Toisaalta, jos vain muistan tämän PH-asian seuraavaa putsaria hankitessa, voisinkin tehdä parempaa taustatyötä ennen ostamista :)

   Poista
  2. Mulla on sellainen triplavarmistus, jotta kasvot tulee varmasti putipuhtaiksi, että lotraan myös parilla eri misellivedellä vielä kasvot oikein huolella. Ei sen kummempia erityistuotteita. Välillä minun on pakko työstää kasvoja enemmän, että saan sen raikkaan ja melkein nitisevän tuntemuksen.

   Poista
 5. Kaksoispuhdistus on ihan ehdoton enkä enää osaa olla ilman sitä :D Täytyy myöntää etten noita putsareiden pH-arvoja ole oikein edes pohtinutkaan, mutta kun nyt asian nostit esille niin alkoi itseäkin kiinnostaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen kyllä jää koukkuun :) En minäkään ole aiemmin asiaa juuri miettinyt, nyt tuli postausta varten googlailtua ja useammassa lähteessä asiasta mainittiin. Seuraavan putsarihankinnan suhteen voisinkin yrittää tehdä taustatyötä :D

   Poista
 6. Olen hiukan koettanut perehtyä korealaisiin tuotteisiin, ja niiden käytössä pH-arvot vaikuttavat olevan tärkeitä. Lisäksi korealaiset ihonhoitorutiinit tuntuvat lähes rituaalilta, jossa vaiheita riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin uskoa että he ovat tarkkoja näissä asioissa :) Puhdistusrituaali on kyllä muuten sanana aika hauska, varsinkin jos sitä vertaa puhdistusrutiiniin :D

   Poista
 7. Mä tein kaksoinpuhdistusta aikoinaan,mutta viime aikoina olen laiskistunut ja putsannut puhdistusemulsiolla ja misellivedellä tai kasvovedellä. Eilen kiertelin lähiapteekissa etsimässä puhdistusöljyä kun ajattelin palata kaksoispuhdistukseen, mutta siellä ei ollut mitään valikoimissa! Tuo Ellu voisi olla hyvä, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, olen ihan unohtanut vastata! Mullakin vähän on vaihdellut metodit, fiiliksen ja ihotuntuman mukaan. Puhdistusöljyjä on ylipäänsä mun mielestä aika niukasti valikoimissa, tämä Ellun on mun suosikkini kokeilemistani :) Kokeile ihmeessä, voisin uskoa että kuivaihoisena varmaan tykästyisit! Mä varmaan tän Vichyn jälkeen kokeilen MACin öljyn seuraavaksi :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow