In this Light

Kauneusblogi

Luku 658-Heleytystä kasvoille Cliniquen tapaan



Clinique on sarja, jota kohtaan minulla on lämpimiä muistoja. Se on ollut ensimmäinen selektiivinen ihonhoitosarja, johon olen tutustunut! Myönnän olevani vähän ennakkoluuloinen selektiivisiä ihonhoitotuotteita kohtaan, monesti ne sisältävät niin paljon alkoholia ettei ihoni yksinkertaisesti kestä niitä. Selektiivisiltä merkeiltä ostankin lähinnä meikkejä, koska ne ovat useilla selektiivisillä merkeillä todella laadukkaat. Cliniqueta käytin aikoinaan paljon, mutta merkki jäi vähän unholaan löydettyäni luonnonkosmetiikan sekä hoitolasarjat. Nyt kuitenkin viime kevättalvella päädyin ostamaan Cliniquelta Turnaround-sarjan päivävoiteen, Revitalizing Moisturizerin.




Turnaround on Cliniquen ihoa heleyttävä tuotelinja. Sarjaan kuuluu kasvovesi, naamio, yövoide, seerumi ja ihoöljy sekä päivävoide. Päivävoide on öljytön; se lupaa palauttaa ihon hehkun ilman kiitoa. Voide soveltuu kaikille ihotyypeille. Erikoista päivävoiteessa on se, että siitä on kaksi erilaista versiota, toinen lämpimälle ihosävylle ja toinen kylmälle. Golden Glow on siis kultaan taittava, lämpimän ihon versio ja omani on Rosy Glow, joka on vaaleanpunaisella vivahteella tarkoitettu kylmälle iholle. Voiteessa on siis mukana ihoa heleyttäviä ainesosia, jotka ns. meikkaavat ihon heleämmän näköisiksi. Cliniquen sivuilla mainitaan, että iho olisi voiteen jäljiltä samanlainen, kuin hyvin nukutun yön jälkeen!


Voide on pakattu näppärään tuubiin, ja se on Cliniquelle tapaan hajusteeton. Päivävoiteesta jäin kaipaamaan aurinkosuojaa, varsinkin kun oletan, että tuotesarjasta löytynee ihoa kuorivia tuotteita. Koen omalla kohdallani päivävoiteen ja erillisen aurinkovoiteen kerrostamisen huonosti toimivaksi. Päivävoiteesta löytyy liuta erilaisia ihoa hoitavia, virkistäviä ja kosteuttavia ainesosia joten mitään pelkkää silikonihöttöä tämä ei ole. Voiteen hinta on Stockmannin verkkokaupassa 55 euroa, Cliniqueta myy mm. Sokos ja Stockmann.

Clinique11
Clinique13


Eniten yllätyin siitä, ettei tuote iholle asetuttuaan jätä mitään mieletöntä hehkua. Siis sellaista, minkä silmällä selvästi erottaisi. Yllä olevista kuvista huomaa, kuinka huomaamattomasti tuote asettuu, mutta oikein tarkkaan katsomalla heleyden kyllä huomaa ( vinkkinä, käsivarren luomet ovat hyvät apupisteet heleysalueen hahmottamiseksi). Kasvot näyttävät aavistuksen virkeämmiltä, mutta sellaista highlighter-henkistä hohtoa on turha odottaa. Toisaalta, se on ehkä hyvä niin, koska monella ihotyypillä liika hohto voi korostaa ihohuokosia entisestään. Parempi säätää hohtotaso täsmämeikkituotteella. Kävin etukäteen lukemassa tuotteesta arvioita ja moni sanoikin, ettei tämä viileä sävy Rosy Glow ole iholla niin hohtava, kuin lämmin Golden Glow. Jos oikein muistan, Suomessa on myynnissä vain tuo Rosy Glow. Ehkä tästäkin syystä on hyvä juttu, ettei tuote ole liian voimakkaasti hohtava, silloin voide soveltuu niin kylmälle, kuin lämpimälle ihonsävylle. Oma ihoni on ehkä aavistuksen enemmän lämmin kuin kylmä, enkä ole kokenut voiteen muuttaneen ihonsävyä epätoivottuun suuntaan.

Voide on ollut hyvä tuote meikin alla, mikään meikkipohja ei ole minulla lähtenyt rullaamaan tämän kanssa. Alkuun mietin, riittääkö tuotteessa kosteustehot mutta ainakin keväällä ja kesällä tuotteen kosteustehot ovat riittäneet. Syksyllä ja talvella oma ihoni kaipaakin enemmän kosteuspaukkuja. Tuote on ollut ihana, eikä ihoni ole ottanut siitä nokkiinsa. Tästä huolimatta tuote kuitenkin putoaa itselleni "ok tuote, mutta en välttämättä ostaisi uudelleen"-kategoriaan. Suosittelen tuotetta heille, jotka haluavat hillittyä hohtoa ja kevyttä kosteutusta. En usko kovin kuivaihoisten tuotteeseen tykästyvän.

Onko kukaan teistä kokeillut tuotetta? Mikä on sinun Clinique suosikkisi?

Seuraa blogia Bloglovinissa, Facebookissa, Instassa

10 Kommentit

  1. En ole käyttänyt Cliniquelta kuin joitakin näytteitä, mutta en muista enää mitä ne olivat, eikä muutenkaan jäänyt mitään mieleen;) Kosmetiikkatuotteessa alkoholi ei vaan käy mun pirtaan. En pysty käyttämään ainakaan mitään kasvotuotetta, jossa on alkoholia. Että semmonen nipottajatäti täällä;)

    Joskus olen tutkaillut Cliniquen tuotteita Tokmannilla (!), jess, sielläkin niitä jo on jonkun verran, mutta ei ole hirveästi riemu revennyt, vaikka aika halvalla saiskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clinique taitaakin merkkinä jakaa ihmiset kahteen leiriin, merkistä joko tykkää tai sitten ei. Ja samanlainen nipottajatäti hei minäkin olen, olen kasvoiltani absolutisti ( ja melkein muutenkin) :D Mutta joo, mulla kasvot kuivuvat ja alkavat helposti punoittaa alkoholia sisältävien tuotteiden jälkeen :(

      Poista
  2. Muistan joskus parikymppisenä kokeilleeni jonkin rasvoittuvalle iholle suunnatun trial-setin Cliniquelta. Ei muistaakseni syttynyt suurta rakkautta. Kasvovesikin taisi olla aikamoinen alkopaukku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkopaukku, ihana termi :D Cliniquella on joo kasvovesissä aikalailla alkoa, tosin itse käytin aikoinaan sitä Mild-kasvovettä ja se oli alkottomana tosi jees :) Nyt tosin sen koostumusta on uusittu ja salisyylihappopitoisuus on muuttunut :P Mutta joo, voin kuvitella että se rasvoittuvan ihon setti on varmaan ollut aikamoinen ihon korputtaja :P

      Poista
  3. En ole kokeillut, mutta musta tuo himmeästi hohtava pinta on nätti, jonka tuote jättää. Itsellä on tällä hetkellä kaksi lempi ihonhoitotuotetta Cliniquelta Moisture surge overnight mask ja Laser Focus wrinkle & UV damage Corrector, molemmat rakkautta ensikosketuksesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinta on nätti ja esim. suurihuokoiselle ihollehan tuo on ihana, kun ei korosta liikaa huokosia :) Omasta mielestäni hohde olisi ehkä voinut olla vähän näkyvämpi :D Tuota naamiota olen kokeillut, mutta se ei vuosia sitten sopinut iholleni :( Mä hätähousuna tilasin sen silloin Mansikkalasta, kun en jaksanut odottaa sen Suomeen tulemista. Siinä vaan kävi niin, että paketti jäi jumittamaan jouluruuhkaan :P Mutta pidän tuon toisen tuotteen mielessä :)

      Poista
  4. Mä olen kokeillut muutamaa Cliniquen tuotetta, enkä tykännyt :D. En muista kummankaan tuotteen tarkkaa nimeä, mutta kasvovesi oli aivan liian kuivattava ja joku superkosteuttavaksi mainostettu kasvovoide oli vain ihan ok. Mutta tämä näyttää kivalta, ja jättää hennon hehkun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Cliniquen kasvovedet ovat aika alkopaukkuja paitsi se Mild, jota olen itse käyttänyt. Mullehan aikoinaan Cliniquen oma konsulentti suositteli sarjalta aivan toista voidetta, mitä tulin ostamaan. Olin siis ostamassa sitä the kosteusvoide Moisture Surgea, mutta konsulentti sai minut päätymään Super Rescue sarjaan. Jälkikäteen lueskelinkin, ettei se Moisture Surge ollut saanut kovin hyviä arvosteluita. Olisikohan se ollut se, mitä olet kokeillut? Oliko voide vaaleanpunertavassa pakkauksessa?

      Poista
  5. Olisikohan Dramaticly different moisturizing all time favorite tuote, sitä varmaan ostanut eniten. Tykkään myös todella paljon Happy tuoksun eri variaatioista. <3 Meikitkin tosi ihania. Kivaa viikonloppua Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin varmaan monen suosikkivoide, itse tykkäilin aikoinaan Super Rescue -voiteesta todella paljon :) Sävyttävä päivävoide on kans ihana, samoin Chubby Stickit ^_^ Ihanaa viikonloppua, vaikka mun vastaamisissa onkin kestänyt luvattoman kauan!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow