In this Light

Kauneusblogi

Luku 660-Tutoriaali lakritsihuulimeikkiin

Grunge1.10


Tuossa taannoin esitellessäni Avrilin silmämeikkipalettia, Anna tiedusteli mitä huulipunaa olen huulilleni sutinut? Olinkin jo tätä ennen päättänyt tehdä huulimeikistä erillisen tutoriaalin, koska omasta mielestäni huulista tuli tosi kivat! Sellaiset, kuin olisin syönyt paaljon vadelmia ja lakritsia! Lähdetäänpä siis ottamaan selvää, miten tein lakritsahuulet. Idean huulimeikkiin olen saanut Instagramista, mikään oma älynväläys tämä ei siis ole. En voi ottaa kunniaa itselleni ideasta ^_^ Tutoriaalikuvat on siis otettu jälkikäteen, joten lopputulos on aavistuksen erilainen, mitä yllä olevassa kuvassa. Mutta samalla idealla huulimeikin kuitenkin tein.Huulimeikkiin käytin yksinkertaisuudessaan huulipunana Zuiin Sugar Plum-sävyistä huulipunaa, mutta käytin meikkiin myös mustaa sekä ihonväristä kajalia. Apuvälineenä minulla oli Raili Hulkkosen Duroylle suunnittelema, "hulkkos-kolmonen sivellin".

Huulituto1


Tässä lähtötilanne, eli meikittömät huulet. Täytyy sanoa, omat huuleni ovat aika epäsuhtaisat. Alahuuli on pullea kuin mikäkin humppahuuli, mutta ylähuuli on sitten kapeampi ja sellainen pusu jussi-vino. Toisaalta, yllä olevassa kuvassa ylähuulen epäsymmetria..no, sitä ei oikeastaan ole. Ehkä tämäkin on niitä asioita, että näkee itsensä eri tavalla?

Huulituto4


Aloitin huulimeikin tekemisen niin, että kävin ihonvärisellä kajalilla huulten ympärykset läpi. Tämä tasoittaa huultenympärysihoa, joka on itselläni hyvin pigmentoitunut. Se myös antaa hyvät raamit huulimeikille, tuomalla kirkkautta. Ihonvärisiä kajaleita on myynnissä useammalla merkillä, esim. tämä H&M:n kajali on tähän tarkoitukseen hyvä, mutta esim. NYXillä on valikoimissaan Wonder Pencil, joka käy mm. tähän tarkoitukseen.

Huulituto5


Tasoitan kajalin jälkeä sormella häivyttäen.

Huulituto6
Huulituto7


Tässä välissä voit rajata huulet myös huultenrajauskynällä. Koska minulta puuttuu sopiva sävy, siirryin suosiolla huulipunan levitysvaiheeseen. Eli, otan huulipunaa siveltimeen ja rajaan sillä ensiksi huulten raamit kuntoon.

Huulituto8


Rajaamisen jälkeen väritän kevyesti huulet huulipunalla. Rakastan huulipunan levittämistä siveltimellä, silloin saa ohuen ja tasaisen lopputuloksen kuin suoraan puikosta sutimalla!

Huulituto9


Huulipunahan olisi kaunis jo sellaisenaan, mutta koska halusin dramaattiset lakritsahuulet, otan mustan kajalin esille ja levitän sitä huulipunan päälle, huulten ulkoreunoihin.

Huulituto11


En halua lopputuloksesta jyrkkää, joten häivytän mustaa kajalia siveltimellä niin, että se sekoittuu huulipunan kanssa. Yritän kuitenkin välttää sitä, että musta sekoittuisi huulten keskelle, sillä haluan huuliin nimenomaan ulotteisuutta tummemmilla ulkoreunoilla.

Huulituto12


Tarkistan vielä, että huulimeikki on tasapainoinen, tarvittaessa lisään mustan rajan päälle lisää huulipunaa, jottei lopputulos ole kuitenkaan liian kontrastinenkaan.

Huulituto13


Ja sitten ei muuta kuin menoksi!

Kuka uskaltaa kokeilla lakritsahuulia?😻

18 Kommentit

 1. Ehkä? Mutta noi oli niin upeat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, tänhän voi tottakai tehdä helpommilla sävyilläkin :D Ja kiitos! <3

   Poista
 2. Oooh! Sopii sulle tämä kyllä niin hyvin!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Tykkään huulipunan sävystä sellaisenaankin, mutta tällä saa vähän enemmän twistiä mukaan :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Mira :) Täytyy jossain vaiheessa vilauttaa huulipunaa kunnolla blogissa, tuo sövy on sellaisenaankin ihana :)

   Poista
 5. Sulla on niin hyvännäköiset huulet, että kaikki tyylit ja värit näyttää upeilta:)
  Lakritsan vetäsen kyllä kitusiini, ei se ehdi mun huulia koristaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari ^_^ Ei ne kyllä meikittä kovin kummoiset ole, haha :D Ja hyvin se laku syötynäkin toimii ^_^

   Poista
 6. Oi miten upea lopputulos! Täytyy varmaan itsekin testata tällaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Testaa ihmeessä :) Mua houkuttaisi kokeilla seuraavaksi punaisen tai pinkin eri sävyillä tätä samaa :D

   Poista
 7. On kyllä hieno yhdistelmä! Ylimmästä kuvasta luulin, että tässä on vain käytetty huulipunaa ja heti heräsi kiinnostus mikä sävy on näin kaunis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija :) Tässä oli nyt vähän vippaskonstia mukana, hahhaa :D Mutta tuo Sugar Plum on sellaisenaankin hurjan kaunis, täytyy vilauttaa jossain vaiheessa pelkästään sitä :)

   Poista
 8. Siis ihanan sävyn teit tuolla yhdistelmällä! <3

  VastaaPoista
 9. Oon niin vanha, ettei liian voimakkaat värit enää passaa, mutta tuo sävy on ihan täydellinen sun upeille huulille. Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mun mielestä koskaan ei voi olla liian vanha mutta ymmärrän, jos vahvat sävyt eivät iske omaan pirtaan :) *lauantaihalit!*

   Poista

Lähetä kommentti

Follow