In this Light

Kauneusblogi

Luku 691-Pehmeän lohduttava tuoksusyleily

hajuvesi


Olen varmaan saattanut kertoa, että olen pudonnut aika kauas puusta, mitä tulee äitiini. Äitini ei nimittäin meikkaa ja pitää ihonhoitorutiinitkin minimissään. Minä olin se, joka vuonna 1987 käytti eniten äidin harmaata Oriflamen luomiväriä sekä hauskaa, persikkaisen vaaleanpunertavaa poskipunapuikkoa. Ja minusta kasvoi se nuori tyttö, joka aloitti meikkaamisen kouluun heti, kun vanhempani sen vaan sallivat. Olin se kaveripiirin kosmetiikkahörhö jo teininä, kesätyörahoilla tilailin kosmetiikkaa Yves Rocherilta tai jos oikein hurjaksi heittäydyin, tein pyhiinvaellusmatkan lähimmän ison kaupungin Body Shopiin. Äitini jaksaa vieläkin lempeän sarkastisesti mainita eräästä siihen kauppaan tuhlaamastani summasta, mutta ne rahat olin tienannut aivan itse!

Äitini sen sijaan on tuoksuihmisiä ja hän rakastaa tuoksuja, se onkin kosmetiikan tuoteryhmä josta hän ilomielin tekee hankintoja! Minulla taasen tuoksukokoelma on pienehkö, sillä pelkään niiden pilaantuvan herkästi. Tätä nykyä pyrinkin säilyttämään suurimman osan tuoksuista niiden omissa pahvipakkauksissa, ja vielä lipaston uumenissa. Ajattelin kuitenkin kertoa teille eräästä tämän hetken tuoksusuosikistani, joka totisesti tuo lämpöä ja toivoa keskelle karuinta aikaa vuodesta ( jota tammikuu minulle edustaa! ).

Sain viime jouluna joululahjaksi mieheltäni Shiseidon Ever Bloom -parfyymin. Mieheni tiedusteli, mitä haluaisin lahjaksi ja lähetin hänelle tarkan linkin kyseiseen tuoksuun, ihan omatoimisesti hän ei välttämättä uskaltaisi minulle mitään tuoksua ostaa. Ever Bloom on minulle ehdottomasti talvituoksu, sellainen jonka sisälle on ihana käpertyä kun haluaa lohdutusta keskellä pimeintä ja kylmintä vuodenaikaa. Puuterisen myskimäinen tuoksu kukkaisine vivahteineen on kaunis, lämmin ja sensuelli. Naisellinen, ehdottomasti! Tuoksussa on kuitenkin mukana raikkautta, sellaisella talvisen puhtaalla tavalla, vaikka aika voimakas tuoksu onkin. Tätä kannattaa suihkauttaa maltillisesti, yleensä suihkautan yhden kevyen suihkauksen jalkoihin ja toisen samanlaisen kyynärtaipeeseen. Hajuvesi avautuu valkoisten kukkien, lootuksen ja jasmiinin sekä Bulgarian ruusun kimaralla, sydäntuoksussa kujeilee Tunisian appelsiinipuun kukat ja gardeniat, kun lopputuoksussa myski sekä puu kietovat lämpimään syleilyyn. Pullo on kaunis, alkuun en sille syttynyt mutta ajan mittaan olen ymmärtänyt sen kauneuden. Siihen on mielestäni onnistuttu hyvin vangitsemaan tuoksun luonne, tietty keveys ja raikkaus, mutta samalla lämmin syvyys. Siinä on myös tiettyä modernia vintage-fiilistä. Tuoksu onkin kuulemma saanut inspiraationsa Shiseidon perustajan pojan 1940-luvulla ottamasta mustavalkoisesta valokuvasta, jonka kohteena on ollut kamelian kukka.

Tuoksun valitsen useimmiten niinä päivinä, kun haluan päiviini tiettyä turvallisuutta ja lisää itsevarmuutta. Kesällä en tähän osaa tarttua, mutta talvisin tämä onkin ahkerassa käytössä! Tuoksun kesto on omalla ihollani huima, huomaan vielä yli kahdentoista tunnin jälkeen myskin pehmeän vivahteen ihollani. Tuoksun hinta on n. 65 euroa ja tätä löytyy ainakin Sokokselta ja Stockmannilta, mutta myös Ego by Ya erikoismyymälästä, joka on siis Yliopiston Apteekin oma myyntikanava kosmetiikalle!

Mikä on sinun talven tuoksusi?

4 Kommentit

  1. Tää on oikeasti jännä, että vaikka näyttää kesäiseltä tää on talvituoksu mullekin. ^_^Muuten oletko tuoksutellut tästä EdT:ta? Se on myös ihana ja se on sitten taas täysin kesätuoksu! :)

    Mun talven ykköstuoksu on varmaan ollut Lancômen La Nuit Tresor L´eau de parfum caresse. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mutta mulle tuo myskisen puuterimaisuus ja se kukkien raikkaus tekevät tästä niin jännän, ja tavallaan aika kylmän mutta samalla niin lämpimän tuoksun :D Kokisin tän kesällä aivan liian raskaana! En ole tuoksutellut, mutta täytynee käydä tuoksuttamassa :) Olisi hauska huomata, olisiko se mulle kesätuoksu :D

      Poista
  2. Ihailen niitä, jotka erottavat hajuveden tuoksusta sen eri vivahteita (sydäntuoksu on lemppari-ilmaisuni), koska en itse osaa haistella tuoksuja kovin analysoiden. Kukkaistuoksut erotan siinä mielessä, että hoksaan kukkaistuoksut, oh jee, mahtava saavutus;) Muutoin tuoksujen nimeäminen on minulle hepreaa tai swahilia:)

    Muistan, kun itse sain jo pikkutyttönä vaikutteita meikkaavalta ja muutenkin itseään hoitavalta mummultani. Olimme erään kerran kyläilemässä hänen luonaan Porissa ja saimme häneltä vähän taskurahaa, niinpä pinkaisimme pikkusisareni kanssa oitis lähistöllä olevan Anttilan kemppariosastolle ja ostin sieltä pienen meikkipussin ja huulipunan. Voi vitsi, miten onnellinen ja innoissani olin. Oma meikkipussi ja huulipuna:) Huulipunaa ei tosin kovin usein voinut ihmisten ilmoilla käyttää, mutta kotona omissa oloissa kyllä. Olin silloin ehkä kansakouluikäinen (siis alakoululainen nykytermein, vai onkohan nekin ilmaisut jo muuttuneet?). Siitä sitten lähti minun meikkishoppailuni. Ihonhoitojutut tulivat sitten paljon myöhemmin:)

    Mitään erityistä talvituoksua minulla ei ole. Käytän ihan suvereenisti niitä kukkaistuoksuja läpi vuoden:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis en minäkään missään tapauksessa ole mikään ekspertti tässä suhteessa! Myskin osaan tunnistaa, samoin tiettyjä puuterimaisia elementtejä..ja kielon tunnistan, tai uskoisin tunnistavani :D Sekä jasmiinin! Mutta esim. tän tuoksun appelsiinipuun kukka..en osaisi sanoa miltä se oiekasti tuoksuu, nuo tiedot siis nappasin netin syöveresitä :)

      Ja kiitos kun jaoit aivan ihanan kosmetiikkamuiston! :) Mummosi on kuulostanut ihanalta, mä muistan miltä oma jo edesmennyt mummoni tuoksui ja sain äidin ostamaan yhden tuoksun sillä perusteella. Pitäisi ostaa se itsellekin <3!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow