In this Light

Kauneusblogi

Luku 707-Käsille balsamia!

LRP2
Olen aiemmin kirjoittanut päässeeni käsieni kanssa todella helpolla. Ne eivät ole kovinkaan kuivat, ja harvemmin kuivuvat sellaisiksi rapisevan ja hilseilevän kuiviksi. Useimmiten minulle riittää hoidoksi se, että muistan rasvata ne iltaisin. Olen tottakai yrittänyt vähän ryhdistäytyä tämän asian suhteen, sillä koen käsien rasvaamisen parhaimpana asiana, mitä käsilleen voi tehdä anti-age näkökulmasta! Käsistä kun varmaan ensimmäiseksi huomaa ikääntymisen merkit, koska käsien iho on niin kovalla koetuksella. Toistuva käsien peseminen, ilmastointi, aurinko ja uv-säteily..( toisaalta, onko se ikääntymisen merkkien näkyminen sitten niin kääk!?-asia? )

Onnistuin kuitenkin jokunen aika sitten saamaan käteni aika kamalaan kuntoon. Kaikki lähti siitä, että leipää leikatessa sivalsin sahalaitaisella leipäveitsellä syvän haavan vasemman peukalon päähän. Se oli jo vähän rajalla, lähteäkö päivystykseen tikattavaksi. Sain kuitenkin verenvuodon tyrehtymään ja haavan tilkittyä. Jouduin kuitenkin vetämään laastarin aika tiukalle ja seuraavana päivänä pelästyin, tuliko peukaloon kuolio, vaihtaessani laastaria. Peukalo oli siis aivan valkoinen! Onnekseni peukalo elpyi ja väri palasi takaisin. Tästä kuitenkin traumatisoiduin ja hengailin ilman laastaria. Mutta vain siihen saakka, kunnes onnistuin tökkäämään peukalon pään kaapin oveen ja haavan auetessa uudelleen...tätä kirjoitaessa peukalo on jo onneksi parantunut-siihen ehkä jää pieni arpi, mutta episodin aikoihin huomasin käsihuollon jääneen vajavaiseksi, pyrin välttämään kaikkea ylimääräistä käsien kastelemista ja rasvaaminenkin jäi vähälle. Eräänä iltana huomasin suihkussa toisen käden peukalon päätä kirvelevän ja suihkun jälkeen tilannetta tutkailtuani totesin peukalon pään kirjaimellisesti halkeilleen! Lisäksi peukalon kynsinauhat näyttivät tappaneen itsensä..Kääk, näin kamalassa kunnossa käteni eivät ole koskaan olleet! Samalla olin salaa innostunut, nyt pääsen ostamaan jonkun todella tehokkaan käsivoiteen ja testaamaan, voisiko se auttaa käsieni kuntoon.

Apteekin valikoimaa tutkiessa päädyin hankkimaan La Roche-Posayn Cicaplast käsivoiteen. Se olikin kuin käsilleni räätälöity, sillä se on suunniteltu kuivalle ja halkeilevalle, ärtyneelle iholle. Se lupaa rauhoittaa ihoa ja nopeuttaa ihon uusiutumista. Hajusteettomalla koostumuksella on ajateltu hajusteherkkiä, itse käytänkin suvereenisti myös hajusteettomia tuotteita. On ihan hyvä miettiä päivän tuoksukuormaa, jo ihan kanssaihmistenkin takia!

Cicaplast käsivoiteessa onkin käytetty raaka-aineina mm. voimakkaasti kosteuttavaa ja pehmentävää sheavoita, sekä glyseriiniä ja B3-vitamiinia. Käsivoiteessa on myös liuta silikoneja, joiden ansiosta tiivistemäinen ja tuhti koostumus levittyy käsille sutjakkaasti ja voisin olettaa niiden myös muodostavan kosteutta lukitsevan suojakalvon? Koostumus myös tuntuu siltä, ettei rasvaa välttämättä tarvitse lisäillä käsien pesemisen jälkeen. Omissa käsissäni pehmeys säilyy muutamien käsienpesukertojen jälkeenkin.

Käsivoiteen käsituntuma on miellyttävä, se imeytyy nopeasti ja ennen kaikkea, se toimii! Ahkeran rasvaamisen ansiosta peukalon halkeamat pehmenivät ja kynsinauhatkin alkoivat näyttää siedettäviltä, käsien yleisilme muuttuu pehmeäksi. Tämä lukeutuukin tehokkaimpiin käsirasvoihin, mitä olen tähän mennessä kokeillut. Käsivoiteen hinta on n. 8-9 euroa ja merkkiähän myydään apteekeissa.

Onko tämä tuttu tuote? Onko kukaan muu onnistunut leikkaamaan sormiinsa?

16 Kommentit

  1. Apteekissa olen näitä tuotteita nähnyt. Minä käytän paljon käsirasvoja, koska työssäni pesen ja desinfioin käsiäni koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsirasvat onkin pop aloilla, jossa pestään paljon käsiä? Mikä on Outi sun suosikkirasva muuten?

      Poista
  2. Jäin miettimään tuota anti-agehommaa.. Aurinkoahan pidetään yleisesti ottaen pahiksena iholle. Aika vähän on tullut vastaan käsivoiteita, joissa olisi UV-suoja. Nyt vasta välähti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta 😀 Ne on tosi harvassa. Ehkä niitä ei vaan osteta tarpeeksi? Olisikin kiva, jos joku sarja lanseeraisi käsille päivä- ja yövoiteet 😊 Tai voihan sellaiset löytyäkin..

      Poista
  3. Mä olen joskus käyttänyt tätä, mutta en yhtään muista mitä pidin, joten luultavasti sellainen hyvä perustuote, mutta ei isoja tunteita, sellaiset ei jää mieleen, superhyvät ja huonot kyllä jää. :D Tosin käsivoiteet harvoin herättävät itsessä mitään isoja tunteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😃 Mullekin käsivoiteet on vähän sellainen ei suuria tunteita herättävä kategoria, mutta tästä kyllä tykkäsin ja ehkä juuri siksi, kun tää pelasti mun kädet. Se sai aikaan tunteita 😀

      Poista
  4. Mulle käsien rasvaaminen on pieni pakkomielle. Rasvaan käsiä vähän väliä. Siihenkin näemmä voi jäädä koukkuun;)
    Mulla on La Roche-Posayn Cicaplast Soothing Repairing Cream, joka on Bepanthenin tapainen monitoimivoide, johon turvaudun, jos iholle tulee jotain häikkää, kuten nirhaumia tai kuivia plänttejä (joita ei kylläkään tule, mutta be prepared on mun motto;) ) Hyvä tuote sekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii, joo en kyllä noin usein rasvaa 😃 LRPllä on kyllä hyviä kroppatuotteita, pidän mielessä mainitsemasi monitoimivoiteen 😊

      Poista
  5. Täähän on mielenkiintoinen, en olekaan testannut. Laitan korvan taa koska käsivoiteita kuluu ja merkin tuotteista mulla on muuten hyviä kokemuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä tätä, olisi hauska kuulla sun mielipiteet tästä 😊 Omilla käsilläni tää toimii 😃

      Poista
  6. Käsivoide on yksi tärkeimmistä kosmetuotteistani ja tosiaan, suosittelen! Merkin aurinkotuotteista hyvät kokemukset. Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ryhdistäytyä rasvaamisen suhteen, kynsiharrastajille voide onkin ehdoton juttu 😊 Ihanaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  7. En ole La Roche Posayn käsivoidetta kokeillut, mutta monia muita tuotteita kyllä ja ihan ehdottomia omiin atooppisiin läikkiin. Eli todellakin uskon, että on hyvä käsivoiteita. <3

    Ihanaista viikonloppua Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LRPllä on kyllä hyviä tuotteita! Ihanaa viikonloppua myös sulle ❤😊

      Poista
  8. Enpä ole tätä käyttänyt, mutta olen kyllä käteni leikannut :D Pari vuotta sitten onnistuin myöskin sahalaitaisella leipäveitsellä Lidlin rapeakuorista sämpylää avatessa upottamaan veitsen terän nopeasti niin syvälle, että se pysähtyikin sitten omaan käteen.

    Mulla on nyt niin paljon vartalovoiteita, että koitan niitä käytellä iltaisin käsivoiteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yyh, käteen leikkaaminen on kyllä niin inhottavaa 😐 Kun mä ainakin koen, että silloin on toimintakyvytön..

      Mäkin välillä käytän ties mitä voiteita käsivoiteina, huonot sy-voiteet saa helposti uppoamaan käsiin 😁

      Poista

Lähetä kommentti

Follow