In this Light

Kauneusblogi

Luku 716 - Ihoöljyjen pauloissaMinusta on tullut ihonhoidon suhteen öljyfriikki. Öljyt kuuluvat lähes päivään jokaiseen, varsinkin kasvojen ihon hoitamisen suhteen. Käytän niitä myös vartalolle, tykkään öljyjen tietystä yksinkertaisuudesta, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että öljyt olisivat yksitoikkoisia. Päinvastoin, öljyt ovat mitä moniulotteisempia hoitotuotteita! Niitä voi käyttää kasvoille lukitsemaan kosteutta ja tuomaan ravinteita, lorauttaa kylpyveteen, käyttää hiusten ja hiuspohjan hoidossa, hyödyntää meikinpoistamisessa..vaihtoehtoja on monia!
Sain mahdollisuuden blogin kautta testata useampaa öljyä Ekovistalta. Maahantuontifirma Ekovistalla on siis oma tuotesarja, josta Pure by Ekovista -tuotteet liittyvät ihonhoitoon. Tästä tuotelinjasta löytyy lähinnä öljyjä, mutta mukana on myös sheavoikin. Tuotteilla on Ecocert-sertifikaati ja raaka-aineet sekä niiden toimittajat on valittu huolella. Pure by Ekovista -öljyt on pakattu kauniisiin pakkauksiin niin ulkopahvia myöden. Tumma, lasinen pakkaus on säilyvyyden kannalta paras mahdollinen ja pumppu toimii moitteetta kaikissa kokeiluun saamissani öljyissä. Minuun pakkausdesign vetoaa kovasti, se on raikas mutta siinä on jotain nostalgista. Sain valita testiin risiiniöljyn, helokkiöljyn sekä manteliöljyn. Risiiniöljyn suhteen olen jo tehnyt pintaraapaisun aiemman postauksen suhteen ja aion kertoa siitä vielä myöhemmin lisää. Nyt siis syvennytään helokkiöljyn sekä manteliöljyn maailmoihin.

ihoöljy

Helokkiöljy on itselleni aivan uusi tuttavuus. Olen tottakai kuullut siitä aiemmin, mutta olen pitänyt sitä lähinnä sisäisesti nautittavana, vaihdevuosiin liittyvänä öljynä. Helokkiöljy sisältääkin huiman pitoisuuden GLA-rasvahappoja, GLA vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja kiinteyteen. Olen käyttänyt helokkiöljyä vartalolla, sivelen sitä iltaisin käsivarsille sekä dekolteelle. Öljy imeytyy hyvin, se on koostumukseltaan juoksevaa, mutta kaikista parhaiten se imeytyy hitusen kosteahkolle iholle. Minulla ei oikeastaan ole ongelmia kehon kuivuuden kanssa, mutta käsivarret ovat pysyneet siloisina ja pehmeinä. Joskus minulle saattaa tulla käsivarteen pieni, kuiva läntti joka ei kuitenkaan kutise, siihenkin on ahkera öljyäminen auttanyt. Dekolteella toivon öljyn toimivan ennalta ehkäisevästi ja hidastavan maan vetovoiman vaikutusta.

Helokkiöljyn tuoksu on sen sijaan hyvin persoonallinen. En oikein saa kiinni, on se hyvä vai paha. Mutta varoituksen sana, ei kannata pelästyä tuoksua! Minusta siinä on jotain ummehtunutta, hyvin sienimäistä. Tuoksuun kuitenkin tottuu, siinä on samalla jotain koukuttavaa. Minä olen lapsena ollut se, joka on ollut nenä kiinni siinä ojan pientareella kasvavassa, keltaisessa kukassa joka tavallaan tuoksui kamalalta, mutta samalla ah, niin tuoksuhermoja ihanasti kutkuttavalta! Pure by Ekovista helokkiöljyn hinta on 15,90 euroa / 50 ml ja öljy on kylmäpuristettu, joka on hellävarainen menetelmä öljyn jalostamiseksi. Tällöin öljyn laadukkuus säilyy paremmin, kuin kuumapuristamalla.

ihoöljy

Manteliöljyä olen käyttänyt vuosia sitten. Rakastan sitä erityisesti käsien hoitamisessa! Manteliöljy sisältää Omega-3 ja 6-rasvahappoja, mutta myös A- ja E-vitamiineja. Manteliöljy on myös sekin kylmäpuristettu, tässä tuoksu onkin sitten aivan toista maata! Oikeastaan manteliöljy ei tuoksu juuri lainkaan. Manteliöljyn koostumus on hyvin juoksevaa, ja sen luvataan sopivan myös vauvoille. Manteliöljyssä on myös rentoutttavia vaikutuksia ja tästä syystä se on oivallinen hierontaöljy.

Olen käyttänyt manteliöljyä käsien hoitamisessa, tämä on ihana levittää käsirasvan alle pehmentämään käsiä sekä kuivia kynsinauhoja. Kunhan vaan muistan säännöllisen käytön, kynsinauhat ja kynnet kiittävät! Toisinaan levitän öljyä käsille kotona ollessani heti käsien pesemisen jälkeen, jolloin öljy tuntuu imeytyvän entistä vikkelämpään. Omat kynteni muuttuivat tämän vuoden alkupuolella yllätyshaperoiksi, luultavasti kynsien lakkaamisen ansiosta, joten otin kaikki konstit käyttöön saadakseni ne jälleen kestävämmiksi. Manteliöljyn käyttäminen, säännöllinen rasvaus ja lisäravinteet ovatkin tuoneet pientä piristystä kynsirintamalle. Hitaasti, mutta varmasti tilanne on tuntunut kohentuvan, ja kynnet vaikuttavat vahvistuneen. Tätä täytyy ehdottomasti ostaa lisääManteliöljyn hinta on 13,20 euroa / 50 ml.

Oletko sinäkin öljyfani? Millaisia öljyniksejä sinulta mahdollisesti löytyy?

Tuotteet pr-näytteitä, saatu blogin kautta

10 Kommentit

  1. Mä tykkään nauttia helokkiöljyä sisäisesti, olen huomannut olevan siitä apua ihon kuivuuteen. Suottelen. Voisikin joskus kokeilla sitä myös ulkoisesti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, täytyy pitää helokki mielessä myös sisäisesti nautittuna ^_^ Suosittelen myös ulkoiseen käyttöön, voisin muuten veikata, että sä voisit jopa tykätä tuosta oudosta tuoksusta :)

      Poista
  2. Öljyt sopii oikein hyvin käsien voitelemiseen. Tykkään itse laittaa öljyä käsivoiteen sijaan tai kanssa, jompskin kumpsin:) Ja kasvoilla tietysti ainakin talvisin. Nyt testaan sitä monien kehumaa Mossan Vitamin Oil Cocktailia. So far so good!
    Tänään hiplailin juuri näitä Ekovistan öljyjä yhdessä myymälässä, ja olin kahden vaiheillla, että ostan tuon manteliöljyn, mutta päätin kuitenkin olla hamstraamatta lisää, kun on ennestään jo vaikka mitä odottamassa käyttöä. Nyt vähän harmittaa, etten ostanut;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, eli samiksia siis ollaan :) Mun mielestä öljyt toimii tosi hyvin käsien hoitamisessa! Kynnetkin kiittää ^_^ Mossan öljy on mullakin ollut mielessä, täytyy seuraavaksi kyllä hankkia se! No mutta jos sulta ei vielä löydy manteliöljyä, niin suosittelen lämpimästi! Näissä on mun mielestä tosi hyvät pakkaukset, se ei meinaan ole itsestään selvyys öljyjen suhteen ^_^

      Poista
  3. Oi nämä on ihania. En ole testannut mutta ihaillen katsellut:) Öljyjä käytän hiuksiin ja kasvoille, sekä esim. kuiville kyynäripäille ja tietenkin kynsinauhoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä ihanat, tykkään tosi paljon jo noista pakkauksista ja mitä parasta, näissä pumppu toimii moitteettomasti :)

      Poista
  4. Täällä on toinen öljyhullu :D. Näitä öljyjä en ole (vielä) testannut, koska on niin paljon mielenkiintoisia öljyjä. Mäkin käytän öljyjä käsiin, hiuksiin, vartalolle ja vartalovoiteen sekaan.

    Haluaisin kokeilla seuraavana jojobaöljyä, jonka kuvataan olevan erittäin hyvä rasvaiselle iholle tasapainottavien ominaisuuksien takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyihin kyllä koukuttuu, mua viehättää niiden yksikertaisuus, mutta hyvä toimivuus :) Mäkin voisin tutustua jojobaan paremmin, mulla on sitä joskus ollut mutta en enää oikein tarkkaan muista, mitä tykkäilin juuri siitä.

      Poista
  5. Täytyy sanoa, että on niin kauniit pullot. Helokkiöljy ei ehkä ole itseäni varten ja liian vahvasti perinteiselle luonnonkosmelle tuoksuvat jutut. Manteliöljy taasen laittoi kiinnostamaan. Ihanaa viikonloppua Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullot on tosi kauniit ja erottuvat edukseen ^_^ Helokkiöljyä kannattaakin eka nuuhkia, ettei tuoksu yllätä :D Manteliöljy onkin taasen ihanan neutraali tuoksultaan ja tykkään siitä käsien hoitamisessa ^_^

      Ihanaa viikonloppua <3

      Poista

Lähetä kommentti

Follow