In this Light

Kauneusblogi

Luku 723 - Hyvästit, rakkaat meikit!

RIP1 RIP2 RIP4

En ole enää aikoihin tehnyt loppuneista tuotteista postauksia. Tykkään lukea niistä muiden blogeista, mutta jotenkin koin, ettei niistä kirjoittaminen ehkä ollut sitä ominta antiani. Minulla sitä paitsi loppuu tuotteita todella verkkaisesti, ja vain yhtenä kuukautena saattaa olla poikkeuksellisen runsas saldo. Nytkin olen viikon sisällä hyvästellyt kaksi kasvojen puhdistustuotetta. Päätin kuitenkin nyt tehdä poikkeuksen, kun muutamien meikkituotteiden tuli aika lähteä meikkien sateenkaarisillalle. Poikkeus siksi, koska nämä tuotteet olivat minulle todella erityisiä. Sellaisia, joille tulee aina olemaan sija sydämessäni, joista muistan tietyn ajanjakson elämästäni. Tai no, yksi ei ehkä niinkään, mutta kaksi tuotetta..ne saavat minut matkaamaan ajassa taaksepäin aika ihanaan, mutta samalla surulliseen ajanjaksoon.

 Bobbi Brownin Rich Lip Color huulipuna Mod Pink vie minut muistoissani Thaimaaseen. Vietimme siellä vuoden 2014 kevättalvella pari viikkoa, mieheni perheen kanssa. Vuosi sitä ennen olimme hyvästelleet mieheni isän viimeisen kerran, mieheni vanhemmilla oli perinteenä käydä joka lähes vuosi Thaimaassa lomalla. Päätimmekin perinteitä vaalien, surusta huolimatta lähteä yhdessä matkalle, Thaimaaseen. Thaimaa hurmasi minut ja mieheni totaalisesti, en yhtään ihmettele miksi mieheni vanhemmat aikoinaan paikkaan niin kovasti ihastuivat. Eksoottinen Aasia, trooppinen lämpö ja se..ruma, mutta kaunis miljöö. Hirveä hulina, jopa kaoottinen tunnelma, mutta samalla niin rauhallinen - aivan paikasta riippuen. Siellä koin olevani vapaa, vaikka tosi on, ettei Aasiassa kannatta ihan miten vaan oleilla. Joka tapauksessa reissu oli mahtava, mutta päätin jättää kosmetiikkaostokset vasta lentokentälle. Toki hiplailin meikkituotteita kaupoissa, mutta en uskaltanut ostaa niitä, koska en ymmärtänyt inceistä sen hölkäyksen pöläystä, sillä ne oli aasialaisin kirjaimin kirjoitettu. Lentokentällä meille ei lopulta paljoa aikaa jäänyt ja päädyin Bobbi Brownin pisteelle patsastelemaan meikkejä. Mielenkiintoni kohdistui merkin huulipuniin ja myyjä valitsi minulle muutaman sävyn ja rohkeasti sanoi, "voit kokeilla niitä suoraan huulille". Minä olin ymmyrkäisenä ja verkkaisen ujostellen aloin sörkkiä huulipunaa sormellani, ja sormesta vein väriä huulille. Myyjätär vähän aavistuksen dramaattisesti nappasi punan kädestäni, siis hyvin diplomaattisesti, ja suihkutti siihen desinfiointiainetta jotta näkisin, että testerit ovat asiakkaita varten puhdistettu. Keräsin vähän rohkeutta ja sudin Mod Pinkiä kunnolla huulilleni. Tykästyin sävyyn, myyjätär sanoi sen sopivan minulle ja niin lähdin kassan kautta etsimään itse lentokonetta.

Mod Pink on nähnyt kanssani monet asiat. Niin kotimatkan Thaimaasta, ystävän 30-vuotisjuhlat. Monet työpäivät, meikkaamisen julkisilla paikoilla. Rakastin sen pinkkiä sävyä, joka näytti huulilla tyrmäävän hyvältä, raikkaalta, naisellista mutta samalla viattoman tyttömäiseltä. Ja sitten, eräänä päivänä huomasin huulipunan katkenneen. Ei! Miksi? Mikään muu puna ei ole minulla aiemmin katkennut. Tiputinko punan sen yhden ratkaisevan kerran lattialle? Vai sattuiko se tipahtamaan huulipunapussukastani, laukun pohjalle pyörimään? Yhtä kaikki, huulipunasta tuli käyttökelvoton. Yritin tottakai sitä huulille sutia, huonolla menestyksellä. Olisihan tätä voinut käyttää siveltimen avulla, mutta totesin minulta löytyvän huulipunia sen verran, että ehkä on armeliasta vaan heittää ne rikki menneet yksilöt pois. Punan ollessa minulle erityinen, päätinkin tehdä siitä vielä oman postauksen, johon voin aina palata. Sillä ei se minunkaan muistini rajaton ole, tulisinko vielä muistamaan tämän punan vaikka viiden vuoden kuluttua, ilman tätä kirjoitusta? Veikkaan, että en.

Estée Lauderin Revitalizing Supreme CC-voide on itseasiassa ostos Thaimaan reissun jälkimainingeissa. Sain reissun aikana sellaisen päivetyksen, että meikkipohjani jäivät auttamatta liian vaaleiksi. Jouduinkin siis meikkipohjaostoksille. En muista, mitä lähdin Emotioniin hakemaan, mutta poistuin hyvin spontaanisti Estée Lauderin CC-voiteen kanssa. Ihastuin voiteen keveään tuntuun, ihoa kaunistavaan sävyyn sekä auringolta suojaavaan ominaisuuteen. Ihoni kärsi noihin aikoihin lievästä aknesta, Thaimaa auttoi siihen aavistuksen ja muistan fiilistelleeni tätä CC-voidetta, kun ihoni oli aavistuksen paremmassa kunnossa. Jossain vaiheessa otettiinkin sitten takapakkia ja aika pahastikin! Mutta CC-voiteesta ja Dermalogican primerista tuli tuon kesän luottomeikkipohjani, ja muistan kesälomareissun, jolloin auto hajosi. Reissun aikana kävin ensimmäistä kertaa järvessä uimassa aikoihin. Ennen reissua olin aloittanut pyöräretket, jolloin ihastuin naapurikaupunkiimme, enkä vielä tiennyt että tulisin ihan oikeasti asumaan siellä noin kolmen vuoden kuluttua! Tuon kesän jälkeen CC-voiteesta tuli auttamatta liian tumma minulle, ja olen sitä harmitellut. Tuote on mahtava meille, jotka haluamme kevyttä tasoitusta ja aurinkosuojakertoimen. Minä siis käytin tuotetta sellaisenaan, mutta viime aikoina meikkivoiteen alla, koska muuten lopputulos olisi ollut liian tumma. Tuubissa olisi tuotetta ehkä vielä vähän, mutta totesin, että tämäkin tuote on hyvä laittaa pois.

Elizabeth Ardenin silmämeikinpohjustajaan minulla ei ole niin vahvaa tunnelatausta, mitä kahteen edellä mainittuun tuotteeseen. Toisaalta, tämä oli pitkästä aikaa silmämeikinpohjustaja, joka toimi itselläni! Olin kokeillut tätä ennen paria muuta tuotetta, tuskastuen niiden toimimattomuuteen. Mutta Elizabethin kanssa yhteistyö oli ensi kerrasta lähtien mutkatonta, kunnes jossain vaiheessa pohjustajan emulgaattorit paukahtivat ja tuubista tuli ulos ensiksi nestettä. Myönnän kyllä käyttäneeni tuotetta tämän jälkeenkin, niin kauan kuin vaan rohkenin. Tuotetta jäi vielä tuubiin, mutta ajatus jostain vakavasta silmäinfektiosta ei houkutellut ja sai minut järkiini. Tykkäsin tosi paljon tuubin minimalistisesta, klassisesta ilmeestä ja tämä on ollut yksi parhaimmista pohjustajista, mitä olen kokeillut. Saa nähdä, tuleeko uusi pohjustani tätä peittoamaan! Mutta halusin jättää tästäkin tuoteesta astetta speciaalimman muistijäljen, jotta voin tarvittassa palata omien juttujeni pariin tarkistamaan, mikä oli se mainio silmämeikinpohjustaja.

Olin miettinyt, kuinka vaikeaa tuotteiden poisheittäminen lopulta on. Siinä ne kököttivät makuuhuoneen lipaston yllä monta viikkoa. Oikeasti suurin syy oli ajanpuute, sillä halusin ottaa niistä vielä yhteiskuvan, enkä kiireviikoilla sellaista ehtinyt ajatellakaan, saati sitten ollut kotona kuvien ottamisen kannalta otolliseen aikaan. Kun olin saanut tuotteet kuvattua, vein tuotteet keittiön roskikseen. Ja se oli siinä. Vielä samana iltana päädyin kirjoittamaan tämän postauksen, jotta minulle jäisi tuotteista ikuinen muistojälki. Mutta se on totta, ihan jokainen tuote ei tällaista kohtelua tule saamaan. Vain ne, jotka haluan oikeasti muistaa vielä kiikkustuoli-ikäisenä.

Tuleeko sinulla tunnesiteitä tiettyihin tuotteisiin? Jos vaan jaksat, niin jaa ihmeessä kommenttiboksissa sinun tarinasi ^_^


12 Kommentit

 1. Mulla oli sama reaktio, jos joku tunkisi testeripuikkoa mun huulille. :D

  Mäkin käytän EL:ää vain kesäisin, eikä se käy alkukesästä, pitää olla vähän päivetystä. Guinotilla on samanlainen tuote, mutta se ei tummu yhtä paljon iholla ja olenkin käyttänyt sitä tänä keväänä ahkerasti.

  Mä en muodosta tunnesiteitä oikeastaan kosmetiikassa kuin tuoksuihin, mutta niitähän sitten riittää. Toki joistain tuotteista muistan mitä olen käyttänyt milloin. Varsinkin viime kesä tulee meikkien osalta ikuisesti muistettava Bobbi Brownin Art Stickeista joihin hullaannuin totaalisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä friikki tilanne mutta nopeasti hoksasin, että siellä pidetään testereistä hyvä huoli 😄

   Kiitos Guinot vinkistä! Ootko muuten siitä tehnyt postausta?

   Tuoksuista tulee kans vahvoja tunteita. Mutta jotkut meikitkin yltävät samalle tasolle 😊

   Poista
 2. Sulla on tarinankertojan lahja<3 Tuossa huulipunassa on valtavan upea sävy. Ei ihme, että kiinnyit siihen:)
  Mulla ei kosmetiikkatuotteisiin ole syntynyt erityisiä tunnesiteitä. Johonkin hajuvesipulloon on sen ulkonäön vuoksi tai saamishetken liittyvän tilanteen vuoksi muodostunut jotain tunnesiteen kaltaista. Sen sijaan kirjoihin syntyyy vahvakin lataus, enkä koskaan luovu kirjoistani, vaikken kaikkia niitä lukisikaan enää. Ne pitää olla aina.
  Hyvää pääsiäissunnuntaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ❤ Huulipunan sävy oli kyllä tosi herkku! Tuoksut onkin sellainen ryhmä, mihin moni varmasti kiintyy. Kiitos kun jaoit sun kirjakiintymyksen. En mäkään muuten osaa kirjoja ns. konmarittaa, meiltä löytyy esim. kaksi Sormusten herraa 😄

   Aurinkoa tiistaihin 😊

   Poista
 3. Mä olen huono heittämään meikkejä pois vaikken olisi niihin kiintynyt. Mulle on kertynyt vuosien varrella useita kymmeniä (kyllä :D) poskipunia ihan halpismerkeiltä, mutta silti en malta niistä luopua vaikka käyttökertoja tulee pari vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä välillä heitän pois, joskus vaan saan siivoushepulikohtauksia 😄 Olisi muuten kiva nähdä sun poskipunakokoelma 😊

   Poista
 4. Kasvojen puhdistusaineisiin on tullut kiinnyttyä, muuten olen aika kokeilunhaluinen. Käytän paljon vedenkestäviä meikkejä ja se vaatii paljon myös puhdistusaineilta.
  Ihan kiva tällainen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuotteiden suhteen tulee hajontaa 😊 Putsarit on kans lähellä mun sydäntä, mutta meikeissä on ehkä isompi tunnelataus.

   Aurinkoa tiistaihin ❤

   Poista
 5. Ehkä Himalaya herbals kokonaisuudessaan on sellaisia tuotteita pullollaan, joita kaipaisin hurjasti, jollei niitä kotona olisi. Nivean kajal on vuodesta toiseen ollut käytössäni, joten sen kuuluu olla mukanani mutta.. No joo, oikeastaan Laveran meikkivoidepuuteri ja Joe Blascon peiteväri ovat sellaisia aarteita, joita en pois heitä ellei rasiat ole kuvainnollisesti nuoltu puhtaiksi. Jos Muruselta kysyisit tätä minusta, sanoisi hän että kaikki. Meilä on kosmetiikkaani kaikkialla. Kolme tuplakaappia kylppärissä ja jemmapaikassa 5 isohkoa laatikollista. Mutta kun rakkaus on suurta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jaoit sun fiilikset 😊 Mulle ehkä tulee tiettyihin meikkeihin helpommin tunnelatauksia, vaikka fanitankin ja rakastan kosmetiikkaa yli kaiken 😄 Ja niistä tietyistä onkin vaikeampi luopua. Ihanaa tiistaita!

   Poista
 6. Mulla tulee varmasti eniten tunnesiteitä parfyymeihin. Tietyn tuoksun kautta muistuu mieleen ne hetket ja senhetkinen elämäntilanne, kun on uuden parfyymin korkannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuista tulee mullekin vahvoja tunteita. Ne onkin varmaan eniten tunteita herättävä tuoteryhmä. Ihanaa tiistaita 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Follow