In this Light

Kauneusblogi

Luku 734 - Lumenen mattameikkivoide ja aikuisempi iho, uhka vai mahdollisuus?

meikkivoide


Te tiedättekin suuren rakkauteni meikkipohjia kohtaan! Rakkauteni on niin suurta, että kokoelmiini on päätynyt useampikin meikkivoide, ja taitaa olla niin, että mokomat kaikki ovat vielä avattuinakin. En tiedä, olenko rehellisesti viime vuosina truutannut yhtäkään pulloa loppuun ihan omassa käytössäni? Suurin osa poistumasta onkin tapahtunut meikkivoiteen pilaantumisen takia, tai sitten olen vaan surutta laittanut roskiin ne omalla ihollani toimimattomat tapaukset. Mutta koska rakastan meikkipohjia, rakastan myös kirjoittaa niistä blogiinkin. Vaikka kaikki meikkipohjat eivät minulla toimisikaan, koen niistä kirjoittamisen kuitenkin luontevaksi.

Olin jo pidemmän aikaa ollut kiinnostunut Lumenen mattameikkivoiteesta ja kun sellainen minulle päätyi ihanan Annan ansiosta, riemuitsin. Muistan aikoinaan ysärillä käyttäneeni pullollisen Lumenen mattameikkivoidetta ja ihmettelimme naapurin tytön kanssa, miksi se ei vaan meidän ihoillamme toiminut, vaan oikein korosti ihon epätasaisuutta. Hoidimme tottakai ihojamme, mutta luultavasti omalleni iholleni olisi jo tuolloin ollut erilaiset happotuotteet oivia, perinteisten raekuorintojen sijaan. Muistan sen sinisessä pullossa olleen meikkivoiteen ollen niin paljon paremman! Tästä syystä minulle taisi jäädä vuosikymmenien traumat, mutta olen oppinut elämäni aikana sen, että asioille on hyvä antaa uusia mahdollisuuksia. Etukäteismielikuvani tuotteesta olikin otsikkoa mukaileva, olen kokenut meikkivoiteen kohderyhmän olevan reilusti minua nuorempien. Toisaalta, ei se oma ihoni nyt ehkä täysin aikuinen ole. Se on pintakuiva, helposti tukkeutuva, kuivarasvainen, mutta vuosi vuodelta huomaan kaipaavani ihonhoidon sekä meikkien suhteen eri asioita, mitä aiemmin. Veikkaan etten olisi vuonna 2013 edes miettinytkään, olisiko ihoni liian vanha kyseiselle meikkivoiteelle? Lumene tosin uudistaa tuotteitaan aina sellaista tahtia, että tämänkin tuotteen sisältöön on kajottu, ja uuden inci on erilainen, mitä nyt käsitellyn tuotteen. Mutta yhtä kaikki, tämä vanhan incin, sekä uuden incin meikkivoiteet ovat öljyttömiä, ja lupaavat raikasta, kiillotonta sekä peittävää lopputulosta.

LumeneMatt7
LumeneMatt8
LumeneMatt9


Minulle päätyi Lumenen mattameikkivoiteesta sävy 1 Classic Beige, kultahiekka. Se on vaalea, hyvin neutraali sävy. Sopii hyvin omaan talven kalmattamaan ihonsävyyni! Voiteen koostumus on hyvin klassinen, se ei ole tönkköä balmia, vaan enemmän juoksevampaa voidetta. Sellaista tanakkaa, joka ei valu suuntaan jos toiseen mutta ei ole tönkköä. Meikkivoide levittyy kohtalaisen hyvin, mutta jos iho on kovin pintakuiva, se varmasti tarrautuu kuivempiin kohtiin. Meikkivoide on todellakin peittävä, sillä kyllä saa loihdittua hyvin piiloon ihon epätasaisuuksia - joskin omalla ihollani suurin ongelma tätä nykyä on tietty kirjavuus, en osaa kommentoida miten tämä peittäisi akneihon. Mutta esim. couperosan kuvittelisin meikkivoiteen kätkevän todella tehokkaasti.


terrymeikkis4

Kuva kasvoista ilman meikkivoidetta, tämä on otettu eri hetkellä kuin meikkivoidekuvat, mutta kuvastaa hyvin realistisesti ihoni tilannetta. 

Lumene7 Lumene8

Meikkivoide näyttää kuvissa törkeän hyvältä - ainakin kaukaa otetuissa otoksissa. Mutta omasta mielestäni meikkivoide asettuu aivan liian paksusti kasvoilleni, ja se alkaa päivän mittaan karkaamaan juonteisiin. Koen, että ihoni näyttää vanhemmalta, kuin mitä se on. Omaan pirtaani ovat ehdottomasti enemmän ohuet ja/tai nestemäiset meikkivoidekoostumukset. Olen levittänyt meikkivoiteen sormin, tottakai esim. beautyblenderillä saisi ohuempaa jälkeä, mutta kysymys kuuluukin, kuinka moni ko. tuotetta käyttää joka päivä? En ainakaan minä! Tiedän kyllä monen kollegan vannovan kyseisen sienen nimeen, mutta minä en vain ole päässyt sisälle beautyblenderien maailmaan ( ja veikkaan suurimmaksi syyksi mukavuudenhalua, haha! Mutta en vain jaksa sitä säätämistä, mitä se tarvitsee ). Valitsenkin mielummin jo lähtökohtaisesti omien unelmieni mukaan levittyvän meikkipohjan kuin sellaisen, jonka kanssa joutuu kikkailemaan. Voi olla, että kymmenen vuoden kuluttua ajattelen eri tavalla, ja olen joutunut ottamaan lisää erilaisia apuvälineitä mukaan meikkipohjan laittamisessa.

Suosittelen meikkivoidetta heille, jotka haluavat paksumman, peittävämmän meikkipohjan. Oma ihoni ei enää oikeastaan rasvoitu, joten meikkivoide kestää kasvoillani hyvin. Meikkivoide ei siis missään tapauksessa ole huono, mutta se ei vastaa omia, unelmien meikkivoide -kriteereitäni. Siihen pirtaan asettuukin enemmän Lumenen sävyseerumi. Onkin mukavaa, että useimmilla merkeillä meikkivoidetarjonta kattaa eri tyylisiä meikkivoiteita fanittavien meikkivoidefanien toiveet.

Oletko kokeillut tätä meikkivoidetta?

18 Kommentit

 1. Tää on kyllä edelleen yksiä mun suosikkeja, mutta tuntuu vähän kadonneen kaupoista? Mietin, että toivottavasti tästä on tulossa vaan pakkausuudistus ja että koostumus ja etenkin sävy 0 pysyisi ennallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mä kävin kurkkimassa, niin tän vanhan inci on eri, mitä nyt netissä esillä olevan, uuden pakkauksen tuotteen :( Eli siihen on varmaan kajottu. Toivon mukaan ei kuitenkaan liian radikaalisti, sillä luulen että tämä on monen muunkin suosikki! Ja pidetään peukkuja, että tuo sävykin säilyisi ennallaan! Siihen seerumimeikkivoiteeseen olikin nyt tullut uusi, vaalemapi sävy, jeejee! ^_^

   Poista
 2. Mä niin muistan sen sinisessä tuubissa olevan meikkivoiteen sitä kului ysärillä purkki tolkulla, se tais olla joku double stay yms. :D Hyvä peitto tässä meikkivoiteessa, eikä sulla näytä yhtään kuivaltakaan. :) Harmi, että päivän mittaan sitten tapahtuu tuo mitä sanoit. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se oli niin ihana meikkivoide <3 Vitsit, kun sitä saisi jostain pullollisen, pistäisin varmaan säilöön ja käyttäisin harkiten ^_^ Tässä on kyllä tosi hyvä peitto, mutta tosiaankin omaan makuuni vähän liian raskas koostumus :P Pitäisi varmaan kokeilla laimentaa johonkin toiseen tuotteeseen!

   Poista
 3. Olen kokeillut tätä vain yhden näytepussillisen verran, eli kovin ihmeellistä sanottavaa ei ole. Blur ja se toinen vetisempi, olikos se sitten Nude tai Fluid tai joku, niistä tykkäsin kyllä molemmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lasisessa pullossa ollut Nude-meikkivoide on ollut kans tosi hyvä, mutta ilmeisesti se on lopetettu, koska markkinoille tuli seerumimeikkivoide :( Bluria en ole kokeillutkaan, kaiketi multa siitäkin jostain pitäisi löytyä testipussukka :D

   Poista
 4. Myönnän nyt sulle salaisuuden, mä en käytä meikkivoidetta...tai no ehkä pari kertaa vuodessa, mutta muuten en. Hyvältä tuo meikki näyttää, mutta ymmärrän, että ei kyllä ole kiva jos alkaa paakkuuntua päivän mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnellinen! Jos mun iho olisi tasaisempi, en minäkään varmaan käyttäisi :D Tai yksi mun päämääristä ihonhoidon suhteen on se, että voisi jättää meikkipohjat minimiin ^_^ Tää on meikkivoide, joka näyttää kuvissa hyvältä, mutta ei niinkään livenä :(

   Poista
 5. Olen kokeillut, mutta juuri tämä ei ehkä saanut sydäntä oikein liekkeihin. Lumenen seerumimeikkivoide, jota tuo kuulautta on ihana ja noh Lumenella on monen monta loistavaa, ovat kyllä taitavia tekemään meikkivoiteita. Ihanalta näyttää iho, eli sulla toimii huipusti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, se seerumimeikkivoide on niin paljon kivempi, ja samoin jo se lopetettu lasisessa pullossa ollut Nude :P Mutta tosiaankin, Lumenella on kyllä taito hyppysissään meikkivoiteiden kanssa, ja aivan varmasti löytyy jokaiseen makuun sopiva meikkivoide heidän valikoimistaan :) Iho näyttää kuvissa ihanalta, mutta koen tän vaan liian paksuksi omiin tarpeisiini/meikkivoideihnateisiini :P

   Poista
 6. Mulla on tätä pari tuubia, joten olen ihan tykännyt. Mulla tulee tästä hiukan mieleen Maybellinen Fit me matte +poreless, paitsi tuo on hiukan juoksevampi, mutta molemmat ovat hyviä rasvaiselle iholle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti tällekin meikkivoiteelle löytyy omat kannattajansa, tiedän Oot meikannut -Annan rakastavan tätä kans :) Mulle tää on tosiaankin liian paksu, tykkään ohuemmista ja kosteuttavimmista meikkipohjista :D

   Poista
 7. Minäkin muistan se Double Stay meikkivoiteen. Nostalgista! Sitä tuli kyllä käytettyä! Tätä mulla on yksi kaapissa, otan varmaan seuraavaksi käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se oli kyllä niin mahtava meikkivoide! Sitä kun saisi jostain tuubillisen :D Täytyypä kytätä, jos kesällä käy Keskisillä, löytyisikö sieltä ;D

   Poista
 8. Tätä Lumenen meikkivoidetta en ole tainnut kokeilla. Sinänsä voisi sopia mulle, kun tykkään peittävämmistä meikkivoiteista:) Kiinnostava tuote, joten täytyy muistaa kokeilla... yritän muistaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mietin tätä kirjoittaessa, että sä voisit tästä ehkä tykätä :) Jos haluat, saat tuon lopputuubin ^_^

   Poista
  2. Varmasti haluan kokeilla sitä, jos raaskit luopua<3 Kiitos<3

   Poista

Lähetä kommentti

Follow