In this Light

Kauneusblogi

Luku 738 - Akamuti ja mahtava käsivoide

Akamuti käsivoide

Olen kirjoittanut aiemmin, että en ole käsivoiteiden suhteen kovinkaan nirso. Tai, käteni eivät ole. Ne eivät ole rutikuivat. Oikeastaan ainoa ongelma on silloin tällöin kuivat ja repaleiset kynsinauhat, sekä kynsien urautuminen. Minulle on tullut kynsiin sellaisia "mummouria", joita huomaa ( lähes ) kaikilla +80-vuotiailla ladyilla. Osassa kynsiäni urat ovat voimakkaampia, ja osissa taas matalampia sekä huomaamattomampia. Minun ei kuitenkaan tarvitse olla rasvaamassa käsiä alvariinsa, tosin tänä talvena kyllä tulin huomanneeksi käsivoiteiden tarpeellisuuden. En kuitenkaan fanita missään tapauksesa lirukäsirasvoja, vaan tykkään enemmän tuhdimmista koostumuksista. Kun satuin tovi sitten ostoksille TwistBe-kauppaan, huomioni zoomautui Akamuti merkin ihastuttavaan purkkiin, joka tarkemmalla tutkailulla paljastui balmimaiseksi käsivoiteeksi, Cuticle Moon Hand & Nail Butteriksi (11,90 €/50 ml ). Antakaahan kun kerron, miksi ihastuin tuotteeeen!

  luonnonkosmetiikka käsivoide

Akamuti on walesilainen vuonna 2003 perustettu luomukosmetiikkasarja, jonka tuotteet pohjautuvat aromaterapiaan. Tuotteet valmistetaan käsin, pienissä erin ja 100 % luonnon antimista. Sarjan arvoihin kuuluukin eettisyys, raaka-aineet valitaan huolella ja eettisesti. En ollut sarjasta kuullut ennen Uusi alku ihollesi  -valmennusta, tai ainakaan ollut siitä kovin tietoinen.

  luonnonkosmetiikka

Käsivoiteen kuvataan olevan syväkosteuttava, ja se sopii oivasti myös kynsinauhoille sekä kynsille. Käsivoiteen koostumus on paksua, tuhtia balmia. Se sisältää oliiviöljyä sekä makademiaöljyä, jotka kosteuttavat ja ovat antioksidanttipitoisia, sisältäen tärkeitä rasvahappoja, mehiläisvaha pehmentää ja sitoo kosteutta. Luomuhunaja on mainio antioksidantti, joka rauhoittaa ihoa mutta on myös tunnettu desinfioivista vaikutuksistaan ja on mukana myös kaakaovoitakin. Koska sarja pohjautuu aromaterapiaan, on mukana myös laventeli-, lime- ja sitruunaöljyjä. Laventeli on tunnettu rauhoittavista ominaisuuksistaan, mutta sillä on myös ihon uusiutumista nopeuttavia vaikutuksia. Lime taas virkistää ja piristää. Sitruuna auttaa keskittymiseen, ja toimii myös piristävänä.

Tuotteen tuoksu onkin huumaavan ihana! Itse huomaan sitruksien ohella vienon  jopa lakritsisen, salmiakkisen vivahteen? En tiedä tekeekö tuo laventeli sen vivahteen, yhdessä sitruksien sekä muiden raaka-aineiden kanssa. Mutta tuoksu on ihana, koukuttava. Jos olet tuoksuherkkä, suosittelen tuoksuttamaan tai testaamaan tuotetta ensin. Oma mieheni, joka on toisinaan herkkä tuoksuille koki tuoksun siedettävänä, mutta toki vahvana, jos käteni sattuivat jostain syystä olemaan lähellä hänen kasvojaan yöpuulle mentäessä.

Balmimainen, jämäkkä koostumus sulaa käsille nopeasti. Olen käyttänyt tuotetta ihan siis käsivoiteena, yleensä iltaisin, mutta joskus töissäkin. Voide ei imeydy ihan salamannopeasti, vaan sitä saa pyöritellä ihoon, tästä syystä tämä on iltakäytössä parhaimmillaan. Työkäytössä teen niin, että sipaisen ylimääräistä rasvaa aavistuksen ranteeseenkin. Eräänä päivänä, jolloin syömisissä oli tullut liian pitkä väli, ja huomasin syömisen jälkeen mahan tulleen kipeäksi, (tai kivun olleen sitä jo ennen syömistäkin ). Rasvasin ruokailun jälkeen kädet ja sipaisin ylimääräisen rasvan ranteeseen, josta nuuhukutin sitä pariin otteeseen. En tiedä, mutta koin unohtavani mahakivun ja jossain vaiheessa vaan huomasin, ettei se enää olekaan kipeä. En tarkoita, että rasva itsessään olisi poistanut mahakipua mutta saatoin saada eteerisistä öljyistä keskittymiskykyä sekä tuotteen tuoksusta paremman mielen, jolloin sain paremmin työstettyä kivun taka-alalle. Tuote on kyllä sen verran hyvän tuoksuista, että sitä tosiaankin nuuhkuttelee jo ihan omaksi ilokseenkin! Mutta pelkkä hyvä tuoksu ei riitä, tuotteen pitää olla myös muuten hyvä. Balmi jättääkin kädet pehmeiksi ja ravitun tuntuisiksi. Olen huomannut käsieni ihon voineen viime aikoina todella hyvin, kynsinauhat ovat siistit ja kynsien "mummourat" ovat tasoittuneet joistakin kynsistä. Toki olen tehnyt ruokavalioonkin muutoksia, mutta jotain vaikutusta rasvallakin on saattanut olla. Joka tapauksessa koen kynnet nyt paremman näköisinä, kuin aiemmin!

  Akamuti raaka-aineet

12 Kommentit

 1. Tää näyttää ihanalta, mähän käytän Bakelin Efabodya (just balmimainen) ja TBS:n vartalovoita käsille, eli tuhteja tavaroita, liruilla ei tee hirveästi mitään. :D Eihän niitä voi kuin öisin käyttää tai jos kotona katsoo leffaa yms. Mutta toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää näyttää, tuntuu ja tuoksuu ihanalta 😍 Tuhdeissa käsivoiteissa on vaan sitä jotain! Mä oon käyttänyt töissäkin mutta tosiaankin, tää ei ihan heti imeydy. Mutta jostain syystä saan tästä töihin voimaa ja piristystä, niin annan anteeksi pidemmän imeytymissjan 😄 Täytyisikin perehtyä aromaterapiajuttuihin vielä paremmin 😊

   Poista
 2. Musta mieto sitruunan tuoksu sopii oikein hyvin käsivoiteeseen. Muistan jo lapsuudesta Lemon Juice & Glycerine käsivoiteen, vaikkei se silloin lapsena herättänyt mitään sen kummempia fiiliksiä, mutta on kuitenkin niitä asioita, jotka jää mieleen ja tuoksumuistiin. Yökäsivoiteeksi sopii juuri vähän paksummat voiteet, mielellään oikein kunnon tököttiä;) Kiva tuote;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunan tuoksu jotenkin ihanasti raikastaa käsiäkin ^_^ Mä monta kertaa sitruunaa puristaessani hieron ne ylimääräiset mehut käsiin ihan kunnolla :D Tuota klassikkokäsivoidetta täytyy kyllä varmaan ostaa jo ihan nostalgian takia ^_^

   Poista
 3. Kuulostaa tosi hyvältä voiteelta. Itse olen tarkka käsivoiteiden kanssa, pitää oikeasti toimia. Pesen käsiä ja käytän käsidesiä monta kertaa päivässä ja silloin kädet todella tarvitsevat lisäkosteutusta. Sitruksen tuoksu sopii hyvin käsivoiteeseen tuoksuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, silloin kun kädet ovat pesujen takia kovalla koetuksella, vaaditaan rasvaltakin paljon. Tää voisi olla ihana tuote yöksi ^_^

   Poista
 4. Tätä tekisi mieli kokeilla :) Oma lempparini on edelleen Burt's Beesin banaani käsivoide ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että voisit tykätä :) Mä voisinkin seuraavaksi miettiä Burtin käsirasvoihin tutustumista ^_^

   Poista
 5. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Ihanan kattavasti olit kertonut tästä käsivoiteesta :) Uskon, että toi sopisi hyvin munkin käsilleni, mutta pelottaa vähän toi laventeli tuolla. Mä en nimittäin kestä yhtään sen tuoksua :D

  Ihastelen aina sun blogin kauniita kuvia ja aivan ihanasti oot nämäkin kuvat ottanut<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos Linda <3 Tää oli sen verran mielenkiintoinen ja raaka-aineiltaan hyvä, että oli ilo avata vähän tarkemmin tuotetta ^_^ Jos laventeli on sulle turn off, niin kannattaa harkita tän hankkimista :D Tai ainakin etukäteen tuoksuttaa! Mulle se laventeli loihtii sitruksen kanssa hyvin salmiakkisen vivahteen ^_^

   Poista
 6. Mä en ymmärrä miten mun kynsinauhat kuivuu niin kauheasti, vaikka rasvailen öljyilläkin. Ehkä pitäisi jotain tämmöistä paksua balmia kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks kikkahan on muuten kans kosteuden kerrostaminen, miksi ei käsillekin voisi laittaa seerumi-voide-öljy kombon? :) Mulla on kynsinauhat voineet poikkeuksellisen hyvin nyt ^_^ Toki lähestyvä kesäkin tuo aina helpotusta, mutta tämä tuhti balmi on kyllä aivan varmasti auttanut myös :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow