In this Light

Kauneusblogi

Luku 842 - Hynt Beauty ja mainio irtopuuteri

luonnonkosmetiikka

Hyvä puuteri on ehdottomasti eräs meikkini kulmakivistä! Toki jos saisin valita, tekisin meikkini ilman puuteria, sillä rakastan heleää meikkipohjaa. Puuteri kuitenkin aina mattaa ihoa sekä vie tiettyä heleyttä pois. Mutta valitettavasti ihoni on toista mieltä, ja puuteri kuuluukin lähes päivään jokaiseen ( mutta kuitenkin vain aamuun eikä iltaan, sillä en päivän mittaan puuteroi kasvojani ). Ilman puuteria meikkipohja alkaa tauhkaantumaan nopeasti, puuteri yksinkertaisesti kiinnittää meikin ja luo hyvän pohjan muille puuterisille tuotteille, kuten poskipunalle. Jos jostain syystä teen meikin ilman puuteria, oloni on outo. Jotain selvästi puuttuu!

Kiinnostuin loppuvuodesta jenkkiläisestä Hynt Beauty -kosmetiikkamerkistä. Hynt Beautyn takana on Meryl Marshall, hän kiinnostui sairastettuaan rintasyövän, luomaan luonnonkosmetiikan meikkisarjan vastaamaan tarpeitaan. Hän koki, että muissa sarjoissa jäi aina jokin puuttumaan - oli sitten kyseessä tuotteen koostumus, pigmentti tai sarjan ulkoasu. Ja ennen kaikkea, hän halusi sarjan, joka olisi luonnonmukainen. Hynt niputetaan mineraalimeikkisarjaksi, mutta sarjan maahantuojan sivuilla mainitaan, etteivät jauhemaiset tuotteet sisällä mineraaleja vaan ovat savipohjaisia. Itseäni tuo lause vähän oudoksuttaa, sillä oman logiikkani mukaan tuotteissa on mineraaleja. Mutta joka tapauksessa, sarjan tuotteet eivät sisällä talkkia, parabeeneja, nanopartikkeleita, petrokemian raaka-aineita, synteettisiä säilöntäaineita tai gluteiinia. Tuotteet soveltuvat vegaaneille ripsiväriä lukuunottamatta.
   luonnonkosmetiikan irtopuuteri 
Sarjan Finale Finishing Powder Viimeistelypuuteria ( 39 € / 8 g ) on saatavilla kahta eri sävyä, Translucent Sand joka on värillinen ja Translucent Pearl joka on ns. sävytön. Kalpeahkona valitsin tottakai värittömän version, myyjän siunauksella. Nimestä voisi päätellä puuterin olevan hohtavan, mutta se on oikeasti mattainen. Vähän kuin perunajauhoja kasvoille sutisi. Puuteri pohjautuukin arrowjuurijauheeseen, joka on tullut itselleni tutuksi vasta Hyntin puuterin myöden, mutta satuinpa kirppikseltä ostamastani vintage-keittokirjan ohjeista huomaamaan kyseisen raaka-aineen useampaan otteeseen, leivonta- ja kiisseliohjeissa! Arrowjuurijauhe on siis tärkkelystä, jota saadaan sademetsissä kasvavasta arrowjuuresta. Puuterissa tämän luvataan tasapainottavan ihon omaa öljy- sekä kosteustasapainoa, sekä rauhoittavan ihoa. Arrowjuurijauheen lisäksi puuteri sisältää micaa ( joka luetaan käsitykseni mukaan mineraaliksi ;), joka on heleyttävä raaka-aine. Mutta siinäpä ne olivat, puuterin raaka-aineet. Inci-listan pituus ilahduttaa toden teolla!

Olen tykästynyt puuteriin. Se on yksi parhaimpiin lukeutuva irtopuuteri. Sen koostumus on kevyt, se kiinnittää meikin hyvin, loihtii mattaisen mutta samalla kuulaan, ei liian maskimaisen lopputuloksen. Se levittyy ja asettuu kasvoille moitteettomasti, kevyesti ja ns. painottomasti. Jos rakastat luonnollista meikkipohjaa etkä halua puuterin tuovan meikkiin lisää peittävyyttä, tämä on sinun juttusi! Käytän levitykseen vippaa, ja jos vippa on pesussa, silloin sivellintä. Mutta vippa on vaan minun juttuni ( käy lukemassa juttu maailman parhaimmaista puuterivipasta! ). Vipan avulla puuteri "blurrautuu" paremmin iholle ja saa meikin kestämään kauemmin parempana.

Hynt Beautyn tuotteita Suomessa myy Naturelle mutta myös Stockmann. Myöhemmin, kunhan vaan saan otettua kunnon kuvat, aion vielä postata merkin jauhemaisesta meikkipohjasta mutta myös aurinkovoiteesta, joka toimii samalla meikinpohjustusvoiteenakin!

14 Kommentit

 1. Mulla oli tuossa vaihe, että meinasin jo hetken innostua irtopuutereista uudestaan, kun tuli pari kivaa uutuutta, mutta nyt oon arkipäivissä huomannut, että pyöritän puuterisivellintä mieluummin aina kivipuuterissa, en oikein edes tiedä miksi. Helpompaa ja vähemmän sotkua. Juhlameikkiin laitan silti aina irtopuuterin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipuuteri on nopeampi käyttää, näitä irtopuutereita joutuu aina kopsauttelemaan :D Vaikka tää viekin enemmän aikaa ja sotkee, niin tykkään irtopuuterista vaan enemmän :) Tosin nyt ostin kivipuuterin, jota olen ahkerasti käyttänyt :D

   Poista
 2. Puuteri kuulostaaktosi hyvältä. Juuri heitinkin edellisen puuteriboxin roskikseen.
  Kirpakkaa pakkaspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin tosi ihastuttava luksuspuuteri! Mulla puuterit kestää, ja kestää, uskotko jos sanon etten ole vielä saanut yhtäkään tyhjäksi? :D No, siinä sitten nurkissa pyörii kolme lähes loppumassa olevaa rasiaa xD

   Ihania pakkaspäiviä myös sinne!

   Poista
 3. Oon kuullut tästä puuterista hyvää palautetta aiemmin, pitäisi kyllä Hyntiä testata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä innostuin Hyntistä toden teolla, mulla onkin kohta aika kattava kokoelma heidän tuotteitaan :D Suosittelen testaamaan!

   Poista
 4. Mä oon tykästynyt Lumenen irtopuuteriin, koska se ei tee ihosta täysin mattaa vaan luo semmoista luonnollista hehkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin Lumenea joskus käsissäni pyöritellä, mutta sen ostaminen taisi tyssätä talkkiin. Nyt, kun on saatavilla hyvin talkittomia irtopuutereita, valitsen aina sellaisen :D Mutta Lumenen puuteri kuulostaa ihanalta!

   Poista
 5. Kiinnostuin ja Hynt on se merkki, joka jäi päällimmäiseksi mieleen I Love me-messuilta. Osittain koska tuotteet oli niin kauniita, kuten messupiste, mutta osin mitä tuotteita paikan päällä testailin, niin wow.

  Ihanaa päivää Salka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hynt on ihana! Se, Bobbi Brown ja Bybi Beauty ovat kiilanneet mun suosikkimerkeiksi :D Hyntin pakkaukset ovat niin kauniit, ja sisältö on todella timanttista. Ostin heiltä myös sen aurinkovoiteen, jossa on pohjustus samassa, oikein odotan että saan siitä kerrottua jossain vaiheessa enemmän :D

   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 6. Blogini nimestä huolimatta tykkään enemmän irtopuutereista, koska ne näyttävät yleensä raikkaammilta iholla. Mutta jos haluaa enemmän peittävyyttä, niin silloin vippa ja kivipuuteri ovat hyvä yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, irtopuuteri on iholla kevyempi ja jotenkin asettuu kauniimmin :) Tosin mulla on nyt käytössä kivipuuteri, jolla saa aika kevyttä jälkeä vipankin kanssa :)

   Poista
 7. Kiinteä puuteri on vakiojuttujani, mutta nyt sait minut innostumaan irtoversiosta. Pakkasterkkuja!

  VastaaPoista
 8. Hynt on kiinnostava merkki, mutta en ole vieläkään ehtinyt korkata syksyllä ostamaani Hyntin peiteainetta;) Kohta on sen aika! Käytän enimmäkseen kivipuuteria, aika harvoin irtopuuteria, vaikka silläkin on puolensa:)
  Kivaa viikonloppua S <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow