In this Light

Kauneusblogi

Luku 851 - Kirpeä inkivääri-sitruunajuoma hyvinvointia tukemaan!

Inkivääri1

En tiedä olenko kertonut, että rakastan tietyllä tapaa hippeilyä ja hyvinvointia? Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut ruoasta ja sen vaikutuksesta kehoon. En ole koskaan ollut lääkkeiden suurin fani, ja olen yrittänyt käyttää niitä maltillisesti. Minua kiehtoo myöskin ajatus luonnollisesta terveydenhoidosta pikkuvaivoihin, niin hippi en ole että lähtisin vakavia sairauksia luonnollisesti hoitamaan. Haluan uskoa, että kun pitää itsestään huolta, välttyisi vakavilta sairauksilta mutta se ei aina valitettavasti mene niin. Päätös savuttomasta elämästä ja se, että yritän suöda järkevästi, mutta myös harrastaa liikuntaa ovat suurimmat terveysteot mitä voin itselleni tehdä! Tärkeää olisi myös muistaa hyvät yöunet, ja tiedättekös, iltakukkujapuoleni on alkanut haukotella ja haluta vällyjen väliin tunteja normaalia aikaisemmin! Olen myös oppinut käsittelemään stressiä sekä ottamaan lungimmin, sillä olen vakaasti sitä mieltä että kaikki tulee järjestymään. Vaikka kaikki ei aina menisi kuin pitäisi, teoriassa asian murehtiminen ei pitkässä juoksussa auta. Olisikin hyvä, jos me uskaltaisimme päästää murheista irti, emmekä murehtisi liikaa etu- ja jälkikäteen. Olen toisinaan stressannut niin,  hyvä että olen saanut hengitetyksi, nukkuneeksi..silloin kroppani reagoi voimakkaasti ja kirjaimellisesti revin hiukset päästäni sekä saan miettiä, mitä ihmettä tekisin kukkivalle iholle. Aina jälkikäteen mietin, että turhaan stressasin..en kuitenkaan ole lääkäri, jonka hoitovirhe voi aiheuttaa toisen henkilön kuoleman..no, nyt mentiin jo vähän asian ohikin!

Mutta koska rakastan ravita kehoa terveyttä tukevilla raaka-aineilla ( jotta voin sitten vastavuoroisesti herkutella! ), kiinnostuin huomatessani ystäväni jakaneen Facebookissa reseptin inkivääri-sitruunajuomaan! Inkiväärihän on mielenkiintoinen ravintoaine, jolla on lupaavan kuuloisia vaikutuksia. Inkivääri mm:


  • Voi auttaa pahoinvointiin
  • Voi vähentää tulehduksia, on hyvä tuote ennaltaehkäisemään flunssaa sekä helpottamaan tukkoista oloa
  • Voi auttaa vatsavaivoihin 
  • Voi parantaa verenkiertoa, poistaa nesteitä sekä vähentää turvotusta
  • Voi pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja voi laskea kolestroliarvoja
  • Jos olet raskaana tai käytät verenohennuslääkkeitä, tällöin inkivääriä ei suositella 
Itseäni kiinnostaa erityisesti inkiväärin veriarvoihin sekä sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisyyn liittyvät lupaukset. Omassa suvussani tulee näihinkin vaivoihin tiettyä taipumusta, joten mielelläni koitan näitä ennaltaehkäistä myös tällaisellakin tavalla. Toki voihan olla, että inkivääristä ei ole näihin apua, mutta yrittänyttä ei laiteta! 

Inkiväärin tuima, kirpeä ja tulinen maku jakaa mielipiteitä mutta itse rakastan tällaisia outoja, suun irvistykseen saavia makuelämyksiä. Inkiväärijuomassa yhdistetään tuima ja tulinen inkivääri kirpeään ja raikkaaseen sitruunaan, lempeä ja makea hunaja tasapainottaa makuja.



  Inkivääri3

Inkiväärijuoma, ohje alunperin täältä

Tarvitaan:

Inkivääriä maun mukaan
1 litra vettä
n. ½ dl hunajaa
2-4 sitruunaa ( riippuen sitruunan koosta )

Tee näin:

Mittaa vesi kattilaan ja laita levylle lämpenemään. Älä keitä vettä kiehuvaksi! Veden lämmetessä raasta inkivääri. Itse ostin n. 5 cm x 8 cm kokoisen palan, joka taisi painaa n. 20 grammaa, joten mitään jäätävän kokoista mukulaa ei ehkä kannata tähän käyttää ^_^  Kaada inkivääriraaste kattilaan ja keitä/lämmitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.. Siivilöi määräajan jälkeen inkiväärivesi, itse siiviloin inkivääriveden metallikulhoon. Kaada hunaja lämpimään nesteeseen, sekoita ja anna nesteen jäähtyä. Kun neste on jäähtynyt, purista sekaan sitruunoiden mehu. Itse taisin käyttää kolme pientä sitruunaa. Pullota mehu puhtaaseen lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. Muista ravistaa pulloa ennen juoman lasiin kaatamista!

Inkiväärijuoma on hyvin raikas ja sitä kannattaakin nauttia shottilasillinen kunnon juomalasillisen sijaan. Vielä en osaa kommentoida sen kummemmin inkiväärin terveysvaikutuksiin, koska mihinkään akuuttiin vaivaan ja kremppaan tätä en nautikaan.

Voisitko kuvitella juovasi tällaista juomaa? Onko inkivääri sinulle tuttu "rohto" vai enemmänkin mauste?

10 Kommentit

  1. Joo ei tai ehkä yhden lasin jos tarjotaan, mutta että itse tekisin juu EI! :D Mä en oikein välitä inkivääristä lainkaan, en mä kieltäydy, jos joku tarjoaa ruokaa tai juomaa missä sitä on, syön. Mutta itse en käytä sitä oikeastaan lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mutta täähän on maailman helpoin tehdäkin :D Ei vaan, ymmärrän jos ei ole inkiväärin fani, niin ei sitä sitten spontaanisti tai suunnitellusti käytä :) Inkivääri jakaa varmasti mielipiteitä, vähän kuin korianteri ^_^

      Poista
  2. Voisin testata jonkun muun tekemänä, mutta en itse ryhtyisy tekemään, koska olen laiskanpulskea nihilisti;) Juon vain vettä ja kahvia, ja jos oikein kipeäksi tulen (en ollut moneen vuoteen flunssass tms.), voin juoda kuumaa marjamehua.
    Uskon myös, että kunnollinen ravinto, riittävä yöuni, liikunta ja turhan stressaamisen poisjättäminen ovat tie hyvään elämään. Olen vasta vanhemmalla iällä oppinut olemaan stressaamatta esim. muiden ihmisten takia, koska tärkeintä on kuitenkin kuulla omaa sydäntä kuin miellyttää muita. Huh hah, miten viisasta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tää on oikeasti maailman helpoin tehdä, minäkin olen vähän laiskan hellan äärellä mutta tää valmistui vähän kuin itsestään :D :D Mutta ymmärrän hyvin, ettei tällaisten kokkailu ole kaikkien juttu :)

      Ihanaa, että olet oppinut olemaan stressaamatta muiden takia, ja kuuntelet enemmän omaa sydäntäsi! Koska jokaisella meistä on vastuu oman hyvinvoinnin suhteen, ja siksi onkin tärkeää kuunnella itseään ja keskittää energiaa omiin asioihin muiden asioiden murehtimisen/stressaamisen takia. Mä yritän aina miettiä, että asiat menevät omalla painollaan. Se on helpottanut paljon!

      Poista
  3. Voisin kuvitella ja olenkin juonut. Nuhaan aivan loistava juoma, aukaisee nenän ja helpottaa hengittämistä.
    Mukavaa palmusunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tän tyyliset juomat onkin flunssassa aivan varmasti mahtavia! Viime keväänä söin inkiväärikarkkeja, kun oli flunssainen/katupölyallerginen fiilis ja ne helpottivat sekä tuntuivat desinfioivan nielua :)

      Hyvää pääsiäistä! ^_^

      Poista
  4. Juomassa on kyllä ihan kaikki lempielementit, sitruuna ja inkivääri aah, mutta mitä olen inkiväärishotteja maistellut, niin hui kun on ollut ärtsyä kamaa. :) Mutta kyllä flunssa taatusti loitolla pysyy.

    Ihanaa uutta viikkoa Salka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääri on tosi ärtsyä, mun mies pystyi juomaan yhden shottilasillisen ja se oli siinä, naapuri taas ihastui juomaan :D Ja mä kestän, mutta kestän myös tyrnimehuakin ^_^ Luulen, että juurikin ahkera tyrnimehun juominen on pitänyt mun ja mieheni flussattomina tän talven, ja toivon tän inkivääritropinkin tuovan kans jotain extraa :D

      Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  5. Heippa tätäkin kautta ja tervetuloa vastavierailulle :)
    Mä lisään tuohon vielä valkosipulia, jo on tehokasta :D
    Mukavaa pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, Instan kautta ollaankin tuttuja ^_^ Tuun ehdottomasti vastavierailulle :) Hui, valkosipuli on mulle liian HC-kamaa, vaikka kun tietoa inkivääristä etsin niin törmäsin myös valkosipulilla tuunattuun versioon :) Valkosipuli on kans mahtava luonnon tuote, jonka terveyshyötyihin uskon.

      Hyvää pääsiäistä myös sinulle!<3

      Poista

Lähetä kommentti

Follow