In this Light

Kauneusblogi

Luku 856 - Himalayaa hiuksille!

hiustenhoito
Tuotteet ovat pr-näytteitä

Himalaya Herbals on varmaan monelle teistä tuttu sarja? Sarja on nauttinut kulttimainetta ja esimerkiksi lentoemännät ovat tuoneet tuotteita kaukomailta mukanaan vielä silloin, kun merkkiä ei Suomesta saanut ostettua. Jossain vaiheessa sarja tuli Suomeen myyntiin ja hyvin edulliset, ayurvedaan perustuvat tuotteet löysivät tiensä kauppojen hyllyiltä kuluttajien koteihin. Ayurvedahan on Intiasta peräisin oleva luontaislääketieteen muoto. Itsekin olen merkin tuotteita kokeillut ja todennut ne hyviksi. Himalaya Herbalsin tuotteiden vaikuttavat raaka-aineet ovat 100 % kasviperäisiä, mutta luonnonkosmetiikkana näistä ei voi toki puhua. Nyt sain blogin kautta mahdollisuuden tutustua merkin hiljattain lanseeraamaan, luonnon proteiineihin perustuvaan hiustenhoitosarjaan ja tartuin tilaisuuteen erittäin ilomielin! Itseasiassa kun Jonna oli näistä ehtinyt blogata, mielenkiintoni heräsi. Hiukset koostuvat suurimmaksi osaksi proteiineista ja proteiineja hyödynnetäänkin vaurioituneiden hiusten hoitamisessa. Proteiinit vahvistavat hiuksien rakennetta, vähentäen kuivumista ja katkeilua.

Sarjaan ilmestyi viisi eri tuotetta, joista värien perusteella oli helppo löytää shampoo ja hoitoaineparit. Repair & Regeneration Protein Shampoo ( 4 € / 200 ml ) on tarkoitettu kuiville ja käsitellyille hiuksille. Se lupaa rakennepaikata hiusta, sekä suojata hiusta uusilta vaurioilta. Se lupaa palauttaa hiusten kosteuden ja ennalta ehkäistä hiustenlähtöä. Raaka-aineina on käytetty proteiinipitoista Kikhernettä sekä rakennepaikkaavaa manteliöljyä. Shampoo ei sisällä väriaineita, SLS:ää ( sodiun lauryl sulfate ) eikä SLES:ää ( sodium laureth sulfate ) ja on parabeeniton - kuten kaksi muutakin shampoota. Shampoissa on säilöntäaineena käytetty MITiä, tämä tiedoksi jos joku on kyseiselle ainesosalle allerginen. Hoitoaineista en tuota säilöntäainetta incistä löytänyt. MITiin on tullut EU:n lainsäädönnön suhteen tiukennuksia eikä sitä saakaan käyttää säilöntäaineena kuin ainoastaan poishuuhdeltavissa tuotteissa, tietyllä pitoisuudella. Mutta shampoon tuoksu on kukkainen, aika voimakas, minulle tulee aavistuksen jasmiini mieleen. Shampoo vaahtoaa hyvin kuten muutkin shampoot, itse pesen hiukset aina pariin otteeseen.

 Repair & Regeneration Protein Conditioner ( 4 € / 200 ml ) on suunnattu vahingoittuneille ja voimakkaasti käsitellyille hiuksille. Sen lupaukset liittyvät myöskin vaurioituneen hiuksen korjaamiseen, uudistamiseen sekä suojaamiseen ja lupaa tämäkin ehkäistä hiustenlähtöä. Raaka-aineina on käytetty myös tässäkin proteiinipitoista kikhernettä, aloe vera kosteuttaa ja rauhoittaa niin hiusta kuin hiuspohjaa sekä kärsämö huolehtii kuivan, pörröisen ja vahingoittuneen hiuksen hoitamisesta. Tuoksu on mielestäni hyvin samanlainen kuin shampoossa. Tuotetta levitetään märkiin hiuksiin tyvestä latvaan, itse olen aina puristellut ensiksi suurimmat vedet pois ja sen jälkeen olen levittänyt hoitoaineen märkiin hiuksiin, antaen sen vaikuttaa hetken aikaa ja sitten huuhdellen sen pois.

Minulla oli testijaksolla hyvät olosuhteet tuotteiden kokeilemiselle, sillä noin kuukausi sitten vaalensin hiuksiani pariin otteeseen ja sain näkökulmaa sekä värjäämättömien, mutta myös voimakkaasti käsiteltyjen hiusten hoitamiseen Himalaya Herbalsin tuoteilla. Oma hiuslaatuni on paksuhko, karkea ja kosteutta janoava.

Koin tämän Repair & Regeneration sarjan värjäämättömille hiuksilleni ehkä aavistuksen liian hoitavana. Mutta parin vaalennuksen sekä vaalennuksen jälkeisen pelastusoperaation kuluttamalle hiukselle nämä tuotteet ovat olleet pelastus! Hiukset olivat vaalennuksen jälkeen aika heikossa hapessa, varsinkin hiuksia pestessä tunsi kuinka kuivat ja kärsineet ne olivat. Hiukset tuntuivat pestessä todella puisilta ja niitä oli hankala käsitellä, hiukset tuntuvat olevan yksi märkä möykky, sormia oli vaikea haroa hiusten läpi. Mutta otettuani hopeashampookuurin jälkeen tuotteet käyttöön, pikkuhiljaa hiusten kunto kohentui. Hiusten kosteustasapaino tuntui paremmalta ja hiukset olivat ryhdikkäämmät ja kiiltävämmät. Eron huomaa parhaiten hiuksia pestessä, enää hiukset eivät ole se takkupallo. Näillä tuotteilla pesuväli on pari, kolme päivää, sitten huomaan hiusteni jo kaipaavan ilmavuutta ja tyvi vaikuttaa rasvoittuneelta.
 

Anti-Hair Fall Protein Shampoo ( 4 € / 200 ml ) on suunniteltu erityisesti hennoille ja katkeileville hiuksille. Shampoo lupaa vahvistaa niin hiusjuuria, kuin itse hiusta. Raaka-aineina on käytetty Bengalin leiskupuuta, joka vahvistaa hiusta, Noronepikki kosteuttaa, lupaa hiuksista silkkisemmät sekä parantaa hiusten rakennetta, Indian Beech taas ehkäisee hiustenlähtöä. Shampoon tuoksu on myös kukkainen kuten edellisenkin shampoon, mutta en tunnista tuoksua. Siinä on jotain tuttua, mutta en vain saa päähäni, mistä tunnen tuoksun!

Tätä shampoota käytin eniten värjäämättömillä hiuksillani. Se pesee hyvin, ja tykkäsin sen antamasta ryhdistä, se ei tuntunut aivan niin hoitavalta kuin aiemmin esittelemäni shampoo. Hiusten katkeiluun tai lähtemiseen en oikein osaa ottaa kantaa, itseltäni tuntuu aina toisinaan lähtevän enemmän hiuksia ja minusta tuntuu, että siihen ei valitettavasti taida yksikään hiustuote auttaa. Tämänkin shampoon kanssa sain pidettyä parin päivän pesuvälin.


hiustenhoito

Volume & Bounce Protein Shampoo ( 4 € / 200 ml ) on tarkoitettu ohuille ja veltoille hiuksille, se lupaa antaa hiuksille lujuutta ja ryhtiä, mutta myös korjata hiusta, suojellen sitä uusilta vaurioilta. Raaka-aineina on käytetty saippuamarjaa antamaan hiuksille ryhtiä, kikherne proteiinina tuo hiuksille rakennetta mutta myös ehkäisee hiustenlähtöä, samoin kuin lakritsi. Shampoon tuoksu mielenkiintoinen ja olen aistivinani siinä vienon lakritsisen vivahteen!

Tämä shampoo loihtii selvästi hiuksiin ilmavuutta ja ryhtiä! Siinä missä Repair & Regeneration oli hoitavampi, on tämä sarja selvästi hiukset ilmavammiksi loihtiva. Kun hiukseni olivat värjäämättömät ja pitkät, volyymi ei ollut niin selkeä kuin tällä blondatulla ja polkkamittaisella kuontalolla. Mitä lyhyempi hius, sitä enemmän siihen saa volyymia kun hiusten paino ja pituus ei sitä latista. Mutta olen aivan rakastunut tähän shampooseen! Tämän kanssa pesuväliä saa pidennettyä pidemmäksi kuin parilla muulla shampoolla, tarpeen niin vaatiessa.

Softness & Shine Protein Conditioner ( 4 € / 200 ml ) on suunniteltu hennoille ja elottomille hiuksille. Se lupaa ryhdistää hiusta palauttaen sen menettämiä proteiineja, korjata ja suojata hiusta uusilta vaurioilta. Se lupaa palauttaa takaisin kiillon, sekä ehkäistä hiustenlähtöä. Raaka-aineina on tässäkin käytetty kikhernettä ja kauraa proteiinin lähteenä, mutta myös kiinanruusu- ja lotusuutteet kosteuttavat sekä vahvistavat hiusta. Tässä hoitoaineessa onkin vallan hurmaava ruusun tuoksu, omasta mielestäni paras mitä olen pitkään aikaan tuoksuttanut! Ruusufanien kannattaakin ehdottomasti miettiä tämän hankkimista, jos omien hiusten tarpeet vaan sopivat hoitoaineen kuvaukseen.

Levitän hoitoaineen samalla tavalla märkiin hiuksiin, kuin toisen linjan hoitoaineen. Hoitoaine selvittää hiukset hyvin, eikä syö ilmavuutta. Se ei ole niin hoitava, kuin Repair & Regeneration sarjan hoitoaine, mutta on kuitenkin toiminut omissa kärsineissä hiuksissani hyvin, vaikka hiukseni eivät kovin hennot olekaan. Hiukset jäävät ryhdikkäiksi, mutta pehmeiksi ja ilmaviksi.

Himalaya Herbalsin hiustuotteet ovat kaikin puolin erittäin mukava tuttavuus, eniten tykästyinkin Volume & Bounce Protein Shampooseen sekä Softness & Shine Conditioneriin niin tuoksumaailman, mutta myös tuotteiden omiin tarpeisiini toimivuuden suhteen. Lompakko kiittää edullisia hintoja, en itseasiassa tiedä kuinka paljon edullisien hiustenhoitomerkkien valikoimista ylipäänsä löytyy proteiinipitoisia tuotteita. Oman kokemuksen perusteella uskallan suositella tuotteita käsitellyille hiuksille, oman "lähellä purkkatukkaa" -tukan nämä ovat loihtineet takaisin ruotuun. Tuotteita myydään K-Citymarketeissa.

Onko Himalaya Herbals sinulle tuttu sarja? Oletko ehtinyt jo tutustua näihin?

9 Kommentit

 1. Mä tykkäsin Repair -sarjan hoitavuudesta, mutta tuoksu oli ainoa miinus. Mun nenä ei ehkä haistanut siinä kukkaistuoksuja, mutta en toisaalta osaa kuvaillakaan mitä siinä haistaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksumaailma on näissä jännä, nimittäin alkuun se Repair-sarja tuoksui oudolta mutta aikani sitä nuuhkittuani olin bongaavinani kukkaistuoksuja 😄

   Poista
 2. "Himikseltä" löytyy muutamia ihan hyviä tuotteita. Tämän postauksen tuotteita en ole kokeillut, mutta kuulostavat kyllä oikein toimivilta :)

  VastaaPoista
 3. Himalaya Herbalsin hiustuotteita en ole vielä kokeillut, ainoastaan joitakin kasvovoiteita, mutta siitäkin on jo aikaa. Hiustuotteet kuulostavat aika ihanilta, varsinkin ruusuntuoksuinen Softness & Shine Protein Conditioner ihan huutaa mun nimeä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä niin rakastaisit sen tuoksua - meinasin muuten linkata sut kun tiedän sun ruusufaniuden ❤

   Poista
 4. Olen ehtinyt ja nämä on nyt omia suosikki shampoita ja hoitoaineita. Sopivat siis tosi hyvin minun hiustyypille. Hiukset ovat terveemmät, pehmeämmät ja helpommat kammata.
  Tykkään kybällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä kaikin puolin erittäin mainiot ja toimivat! Kiva kuulla että säkin tykkäät näistä 😊

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Follow