In this Light

Kauneusblogi

Luku 876 - Aurinkovoidenirson rakkaus, Aco Sun Face Fluid Mattifying SPF 50

aurinkovoide kasvoille

Olen iloinen, että olen tänä vuonna löytänyt useamman kasvoille tarkoitetun aurinkovoiteen, jotka ovat osoittautuneet loistaviksi! Voin tunnustaa olevani todella, todella nirso aurinkovoiteiden suhteen. En voi sietää valkoista huntua ( vaikka laittaisinkin sen ylle meikkivoiteen, niin silti se vaalea sävy tekee minusta väärällä tavalla kalpean ), enkä lähmäisyyttä tai huonosti asettuvuutta. Tai jos minun täytyy tehdä kompromissi, siedän mielummin lähmän kuin vaalean sävyn tai kasvoille epätasaisesti asettumisen. Yleensä fysikaalisen suojakertoimen aurinkovoiteet asettuvat kasvoille valkoisesti, osa enemmän, osa vähemmän, osa on taaseen kevyesti sävytettyjä. Tiedän käyttäjiä, joita tämä valkoisuus ei haittaa mutta itselleni se on pieni turn off.

Kuulin kovasti hyvää Acon kasvoille tarkoitetuista aurinkovoiteista mutta skeptisesti olin sitä mieltä, että tuskinpa tykkäisin tuotteista itselläni. Olen nimittäin todennut niin monet kerrat, että esimerksi mattapintaa lupaavat aurinkovoiteet ovat kaukana matasta, päinvastoin ne ovat tuntuneet jättävät sellaisen hohdon että huhhuh! Ja jos aurinkovoide on muuten ollut ok, on se saattanut saada ihon kukkimaan perusteellisesta poispesusta huolimatta. Lisäksi kokemukseni nimenomaan apteekkimerkkien kasvoille tarkoitetuista aurinkorasvoista ovat olleet niitä pahimpia, joten en ollut tätä ihan ensimmäisenä ostamassa. Mutta uteliasuuteni voitti ja onneksi aurinkovoiteissa kehitys on mennyt eteenpäin ja nyt me nirsoimmatkin tyypit voimme päästää ennakkoluuloista irti.

apteekkikosmetiikka

Aco Sun Face Fluid Mattifying SPF 50 ( n. 18-19 € / 40 ml ) on todella huippu tuote! Vaikka sekään ei jätä mattaa pintaa, on tuotteen muut ominaisuudet parasta A-luokkaa. Se imeytyy kasvoille nopeasti, eikä oikeastaan jätä tuotetuntua, ei hohtoa eikä vaaleaa huntua. Se on kuin iho! Levitän tämän alle hoitonesteen, seerumin ja mahdollisesti kosteusvoiteen/hoitavan meikinpohjustajan, eikä oma pintakuiva sekaihoni ole moksikaan moisesta kerrostamisesta. Olen suosinut viime aikoina joko mineraalipohjaa tai kevyttä ihon sävyä tasoittavaa bronzeria, ja ne toimivat hyvin tämän kanssa, samoin meikkivoidekin. Itselläni yksi tärkeä kriteeri aurinkovoiteissa on se, että ne sopivat meikinkin alle moitteettomasti.

Acon aurinkovoiteessa on kunnon suojakerroin 50 sekä suoja UVA ja UVB-säteitä vastaan. Koska tuote asettuu kasvoille ns. värittömästi, ovat suojafiltterit kemialliset. Tämä on ollutkin yksi syistä, miksi olen jättänyt tuotteeseen tutustumisen aiemmin väliin sillä pyrin suosimaan fysikaalisia aurinkosuojatuotteita. En kuitenkaan vielä ole tämän asian suhteen ehdoton.

Kasvoni ovatkin selvinneet lähes päivettymättöminä, vaikka olenkin viihtynyt ulkona hyvin. Olen käyttänyt aurinkovoidetta lähes yhtä jaksoisesti kuukauden ajan ja tähän ajanjaksoon onkin riittänyt aurinkoa! Aurinkovoiteessa on Triple Moist Complex -yhdiste, joka lupaa kosteuttaa pitkäjaksoisesti, mutta mukana on myös aktiiviaine joka ehkäisee finnien muodostumista. Voinkin allekirjoittaa sen, etten ole kokenut aurinkovoiteen tukkineen ihoani! Aurinkovoide on myös hajusteeton, joten se sopii herkkänenäisille.

Aurinkovoiteen luvataan olevan hyvin vedenkestävä ja sanonkin vinkkinä, että aurinkovoiteiden poispesemisessä kannattaakin ottaa avuksi puhdistusöljy. Hyvä öljy liottaa meikkien lisäksi aurinkovoiteetkin, ja öljyn jälkeen kannattaa vielä käyttää toista puhdistusainetta viimeistelemään puhdistus.

Acon aurinkovoide on hälventänyt ennakkoluulojani aurinkovoiteita kohtaan ja luultavasti tulen tarttumaan tuotteeseen uudelleen apteekissa, sillä edullinen hinta ja siihen nähden huippulaatu ovat aina hyvä yhdistelmä! Tietysti toivoisin tuotteen olevan enemmän luonnollisemman, mutta ihan kaikkea ei voi saada.

Onko tämä sinulle tuttu tuote? Mitä kasvoille tarkoitettua aurinkorasvaa suosittelit minulle tai jollekin toiselle nirsolle?

4 Kommentit

 1. Tää on kyllä hinta/laatusuhteeltaan hyvä voide, mutta jos mulla olis kaikki maailman rahat tai edes se eurojackpotvoitto, käyttäisin silti kasvoilla vain Sensain SPF50. :D

  VastaaPoista
 2. Olen itsekin kokeillut tätä Acon fluidia ja tykkäsin siitä kovasti. Allekirjoitan täysin sen, että se tuntuu kasvojen iholla ihan iholta! Olen käyttänyt kasvoilla viime aikoina Avenen aurinkosuojaa, joka on todella tiivistä ja valkoista, mutta siitä huolimatta asettuu kasvoilleni todella hyvin. Seuraavaksi kokeilen Acon Sun Face Creamiä anti-age -versiona, koska sitäkin saa nykyisin pumpputuubissa, mikä on kiva pakkaustapa.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä kiva aurinkovoide, ja juuri nyt käytössä! Mä käytin viime vuonna japanilaista Biore UV Aqua Rich Watery Gel SPF 50, joka on todella kevyt suoja iholle. Ei tahman tahmaa :)

  VastaaPoista
 4. Nyt nolona myönnän, että olen aina laittanut aurinkorasvaa joka puolelle, en siis ole erikseen ostanut kasvoille tarkoitettua voidetta...NOLOA!
  Acosta tykkään kyllä minäkin ja 50 suojakertoimen avulla, en ole polttanut itseäni tänäkään vuonna.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow