In this Light

Kauneusblogi

Luku 882 - Viisi ( + 1 ) kuvaa kuukaudessa, kesäkuu 2018

Kerroinkin tämän vuoden toukokuusta viiden kuvan voimin ja ajattelin ottaa siitä tavan jatkossakin, eli raportoida aina kuluneesta kuukaudesta viidellä kuvalla! Joten tässä kesäkuu viiden kuvan voimin.

2018-07-19_04-42-23

Kesäkuun toisella viikolla alkoikin kesälomani! Sitä edeltävänä viikonloppuna kävimme ystäväni ja hänen perheensä kanssa eväsretkellä paikallisella, poikkitaiteellisen ja vähän jopa anarkistisen taiteilijaryhmän rakentamassa huvimajassa! Ilma oli ihana, seura mitä parhainta ja eväät maittavia. Ainoastaan kotona termariin keittämä kahvi jäi keittiön pöydälle, mutta onneksi huvimajan lähellä oleva kesäkahvila pelasti ja seurueen miehet hakivatkin kahvin janoisille take away kahvit. Olin päättänyt kesäkuussa leikkauttaa hiukset lyhyiksi, mutta myönnän tämän kuvan jälkeen miettineeni päätöstä todella pitkään. Joka tapauksessa tämä kuva on yksi suosikkini omakuvista! Siihen hetkeen kiteytyy onnellisuus, ja muistan tuon ihanan päivän kuin eilisen.


2018-07-19_04-49-02

Kesälomalla oli vihdoin aikaa ja tarmoa laittaa kotia kuntoon! Rakensimme mm. siivouskaapin kylpyhuoneeseen Ikean keittiökaappisarjasta, ja maalasimme olohuoneesta kaksi seinää. Osa kodin laittamisjutuista menikin heinäkuun puolelle, ja niistä sitten ensi kuun raportissa ;) Mutta voi luoja, tuo seinän värin päättäminen! Luulen, että mies uupui asian veivaamiseen ja antoi minun tehdä lopullisen päätöksen. En voi sanoa, että meillä on vaaleanpunaiset seinät, koska sitten mies takuuvarmasti suuntaa maalikauppaan uudelleen. Mutta omaan silmääni väri on yllättävän vaaleanpunainen, mutta hyvällä, modernilla ja lämpimällä tavalla. En alkuun tykännyt seinän väristä mutta nyt kun maali on kunnolla kuivunut, alkaa värikin näyttää mukavammalta. Nyt meillä sitten kiistellään siitä, tuleeko makuuhuoneeseen maali vai tapetti. Haaveilen dramaattisesta, isokukkaisesta ruusu/pionitapetista hyvin modernilla otteella, mutta arvaatte varmaan, etten ainakaan toistaiseksi ole saanut tahtoani läpi ( jostain kumman syystä!).

2018-07-19_04-47-39

Kesälomaan kuului myös reissaamista sukulaisissa. Vanhemmistani on tullut porilaisia, asia mitä en olisi iki kuuna päivänä uskonut! Mutta niin vain on. En ole vielä ehtinyt tehdä Porin kanssa kunnolla tuttavuutta vanhempieni porilaisuuden aikana, mutta kaupunki on kuitenkin minulle vanha tuttu. Nyt reissuun lähtiessämme piipahdimme myös ihan Porin keskustassa, kävin nopeasti katsastamassa kesämekkoapajat sillä unohdin matkalle tarkoitetut mekot pukupussissa sängyn päälle, ja siitähän kriisi syttyi! En kuitenkaan löytänyt mieluista mekkoa, joten päätimme piipahtaa Pannukakkutalossa pannareilla. Sekin reissu ei mennyt kuin Strömsössä, sillä Pannukakkutalo olikin muuttanut kauppakeskus Puuvillasta pois! Olimme kyllä huomanneet Puuvillaan ajaessa, että erään kadun varrella oli Pannukakkutalo, mutta kuvittelimme yrityksen avanneen toisen kahvilan. No, niin ei kuitenkaan ollut. Lopulta siis menimme kahville sinne, minkä ohi olimme ajaneet. Toisaalta, kahvilasta oli ihastuttavat näkymät Raatihuoneen puistoon, jossa kävimmekin kävelemässä.

2018-07-19_04-43-16

Juhannus kuluikin Porissa ja oikeastaan keskiviikko-ilta oli juhannuksen kaunein hetki. Satumainen valo ja ihana lämpö hellivät, kun pyörin isäni uusilla tiluksilla. Muuten juhannuksena sitten olikin se perinteinen sää, varsinkin perjantai oli hyvin nihkeä. En muistaakseni poistunut lainkaan sisätiloista! Lauantaina onneksi oli jo parempi ilma, ja päätimme lähteä porukalla kävelemään. Pieni kävelylenkki muuttuikin reilun 12 kilometrin vaellukseksi, kun kuvittelin isäni tietävän, että jossain välissä menee poikkitie joka oikaisee reittiä. No, sellaista ei ollutkaan! Kaiken lisäksi olin varustautunut huonoilla sukilla ja tietysti juuri reitin puolivälissä varpaankynsi alkoi hiertää viereistä varvasta. Ei kiva. Mutta siitäkin reissusta selvittiin, ja hyvähän se on itse kunkin liikkua.

2018-07-19_04-43-36

Reissumme jatkui juhannuksen jälkeen seuraavan kohteeseen, jossa pääsinkin nannyilemaan oikein urakalla! Ja mikäpä sen parempaa, kuin viihdyttää ja hoitaa hyväntuulista vauvaa <3 Aika vaan kului liian siivillä, ja jatkoimmekin reissua Veljekset Keskisten kautta Savoon. Keskisten pysähdys oli todella pikainen pyrähdys, ensi kerralla täytyy varata huomattavasti enemmän aikaa. Nyt en edes ehtinyt etsiä luonnonkosmetiikkaosastoa, kun se olikin siirtynyt sitten viime kerran Ruokapuodista Tavarapuodin sisälle!

2018-07-19_04-45-30

Päätin jakaa kesäkuulta yhden bonuskuvan. Nimittäin, meillä on perinteenä käydä kerran kesässä Kuopiossa ja tänä vuonna päätimme lähteä käymään siellä sadepäivänä. Tiedän Kuopiossa olevan mitä upeimman kuuloisia ravintoloita, mutta meidän tiemme vie vuodesta toiseen Panzaan. Panza on meksikolainen ravintola, jossa on ihan törkeän hyvät ruoat. Ei mitään perusketjuravintolahöttöä, vaan huippuhyvää ruokaa hyvistä raaka-aineista. Rakastan heidän cevicheä, voisin syödä sitä saavillisen, ja samoin tacot..tänä vuonna olin niin napa pinkeänä, että olin jättää jälkiruoan välistä, mutta tarjoilija sai ylipuhuttua ottamaan jonkinlainen vadelmajäähdykkeen. Enkä katunut, vaikka ravintolosta tulikin vyöryttyä ulos. Paikan rento fiilis ja lupsakka palvelu ovat mieleemme, ja asiakaskuntakin koostuu ihan kaiken ikäisistä. Harmi Kuopion muita ravintoloita kohtaan, mutta ehkä joku kerta maltamme käydä jossain muualla! Tai sitten se vaatii parin Kuopio-päivän viettämistä.

Siinäpä ne olivat, kesäkuu koostuikin kesälomajutuista, kodin laittamisesta ja reissaamisesta. Kesäkuu olikin oikein ihana, ja lämmöllä odotan jo ensi kesän lomaa <3!

7 Kommentit

  1. Onpa kaunis puisto. :) Mukavia heinäkuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi kaunis ouisto, ja tykkään Porista muutenkin :) Ja kiitos, odotan innolla elokuuta :) Ihania heinäkuun viimeisiä päiviä myös sinulle ^_^

      Poista
  2. Ihana kesäkuvapostaus:) Paljon ootte ehtineet tehdä loman aikana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Lomalla tuli ehdittyä tehdä aika paljonkin, mutta ehdin onneksi rentoutuakin. Juhannuksen sadepäivän taisin puoliksi nukkua :D

      Poista
  3. Ihana idea koota kuukausia kuvin. Taidan napata idean tämän lomakuukauteni kunniaksi mukaan.
    Sinulle sopii hyvin lyhyt tukka, vaikka kuvassa pitkine hiuksinesi näytätkin aivan ihanalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin, ja aion jatkaa tätä tapaa :) Hauska sitten vuosien päästä fiilistellä, mitä on tullut tehtyä ^_^

      Poista
  4. Mä oon jo parin vuoden ajan kaivannut Kuopiosta Mira Marin kebabia :D Vaikka kebabbiloita onkin joka kaupungissa melkein joka kadunkulmassa, niin vielä en ole saanut yhtä hyvää salaattikebabia kuin Mira Marissa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow